1 Saat te hazır brownie tarifi

Mordecai

Moderator
41a-get-baked.jpg



Selam kankalar dün brownie yaptım, 1.5 saat sonra kafası geliyor, 8 saat kafa yaşadım gerçekten sindirilerek kana karışması ayrı bir kafa yaşatıyor insana, o zaman tarife geçelim.

UYARI : Kafa olarak kağıda sarıp içtiğinden çok daha yoğun ve uzun sürüyor! O yüzden çalışan biriyseniz tatil günü pişirin..
Evcil hayvanınız varsa bunlara ulaşmasını engelleyin, aşağıdaki gibi sorun yaşayabilirler..

edible.jpg

Bu tarifte Keneviri yağ olarak değil direkt sömek olarak tarife ekliyoruz. ilk olarak esrarımızı dekarboksilasyon işleminden geçirmemiz gerekiyor.
Bu sayede esrarın içindeki THC-A'yı THC'ye çevireceğiz.
How-To-Decarboxylate-Cannabis-and-Why-Its-Important.jpg

Esrarımızı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıyoruz, fırını 120'C ye ısıtın (120 santigrat derece detayı önemli daha fazlası THC'yi buharlaştırabilir), fansız modda tepsinin üzerine koyup orta gözde 30 dakika ön pişirme işlemine tabi tutuyoruz.

Bu işlemden sonra artık esrar'dan yiyerek fayda sağlayabiliriz.

Fotoğrafta görüldüğü gibi rengi kahverengine dönüşüyor.Sonra grinder ile çekiyoruz.
grinded.jpg


Bu aşamadan sonra, istediğiniz herşeye katıp yiyerek kafa yaşayabilirsiniz.

Malzemeler​

  • 2 gr esrar (%thc-cbd oranına göre değişiyor, siz kendi oranınızı deneyerek bulun. iyi sigara için kişi başı 0.5 gr yeterli.)
  • 100 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı un
  • 1/3 paket vanilya

Püf Noktası​

Dekarb ettiğimiz esrarı eritilmiş tereyağına ekleyip, çikolatayı yağın sıcaklığında güzelce eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin. Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi​

Eğer brownie'nin nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 20 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.
Kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?​

  1. Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-1
  2. Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken esrarı ve parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-2
  3. Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-3
  4. Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-4
  5. Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-6
  6. Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-7
  7. Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Üst kısmını spatulayla düzelti.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-9
  8. 160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-11

  9. Afiyet olsun,hep yüksek kalın!
 
Son düzenleme:
Hocam tarif için teşekkürler gerçekten güzel görünüyor, kafa olarak sardigin sigaradan ne kadar daha yoğun?
Birde dekorbalizasyon işleminde fırın fanı açık mi olacak ve fırın üç raflı hangi rafa koyuyorsun yanmaması için?
 

Mordecai

Moderator
Kafa olarak sardığından çok daha yoğun ve uzun sürüyor, birşeyler yesen de kafan açılmıyor.

Fansız mod ve orta gözde pişiriyorum.
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 31751

Guest
Kanka çok teşekkürler tarif için eline emeğine sağlık
 

Şakkir

Kıdemli Üye
Yapma öyle şeyler kardeşim günah
Denendi Ben kabartma tozu ekledım esermıktarda daha pufıdık oldu bıraz sanırım galıba fazla crash ladım sıgarayı beynıme vuruyor suan=)
@Mordecai ellerine yüreğine sağlık.

Ekli dosyayı görüntüle 14775
41a-get-baked.jpg



Selam kankalar dün brownie yaptım, 1.5 saat sonra kafası geliyor, 8 saat kafa yaşadım gerçekten sindirilerek kana karışması ayrı bir kafa yaşatıyor insana, o zaman tarife geçelim.

UYARI : Kafa olarak kağıda sarıp içtiğinden çok daha yoğun ve uzun sürüyor! O yüzden çalışan biriyseniz tatil günü pişirin..
Evcil hayvanınız varsa bunlara ulaşmasını engelleyin, aşağıdaki gibi sorun yaşayabilirler..

edible.jpg

Bu tarifte Keneviri yağ olarak değil direkt sömek olarak tarife ekliyoruz. ilk olarak esrarımızı dekarboksilasyon işleminden geçirmemiz gerekiyor.
Bu sayede esrarın içindeki THC-A'yı THC'ye çevireceğiz.
How-To-Decarboxylate-Cannabis-and-Why-Its-Important.jpg

Esrarımızı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıyoruz, fırını 120'C ye ısıtın (120 santigrat derece detayı önemli daha fazlası THC'yi buharlaştırabilir), fansız modda tepsinin üzerine koyup orta gözde 30 dakika ön pişirme işlemine tabi tutuyoruz.

Bu işlemden sonra artık esrar'dan yiyerek fayda sağlayabiliriz.

Fotoğrafta görüldüğü gibi rengi kahverengine dönüşüyor.Sonra grinder ile çekiyoruz.
grinded.jpg


Bundan sonra istediğiniz herşeye katıp yiyerek kafa yaşayabilirsiniz.

Malzemeler​

  • 2.5 gr esrar (% oranına göre değişiyor, bendeki zehir sigara az koydum.siz kendi oranınızı deneyerek bulun)
  • 100 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı un
  • 1/3 paket vanilya

Püf Noktası​

Esrarı tereyağına ekleyip sonra çikolatayı yağın sıcaklığında güzelce eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin. Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi​

Eğer brownie'nin nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 20 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.
Kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?​

  1. Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-1
  2. Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken esrarı ve parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-2
  3. Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-3
  4. Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-4
  5. Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-6
  6. Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-7
  7. Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Üst kısmını spatulayla düzelti.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-9
  8. 160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-11

  9. Afiyet olsun,hep yüksek kalın!
Üstadım basılmamış kubardan olur mu denediniz mi.
 
41a-get-baked.jpg



Selam kankalar dün brownie yaptım, 1.5 saat sonra kafası geliyor, 8 saat kafa yaşadım gerçekten sindirilerek kana karışması ayrı bir kafa yaşatıyor insana, o zaman tarife geçelim.

UYARI : Kafa olarak kağıda sarıp içtiğinden çok daha yoğun ve uzun sürüyor! O yüzden çalışan biriyseniz tatil günü pişirin..
Evcil hayvanınız varsa bunlara ulaşmasını engelleyin, aşağıdaki gibi sorun yaşayabilirler..

edible.jpg

Bu tarifte Keneviri yağ olarak değil direkt sömek olarak tarife ekliyoruz. ilk olarak esrarımızı dekarboksilasyon işleminden geçirmemiz gerekiyor.
Bu sayede esrarın içindeki THC-A'yı THC'ye çevireceğiz.
How-To-Decarboxylate-Cannabis-and-Why-Its-Important.jpg

Esrarımızı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıyoruz, fırını 120'C ye ısıtın (120 santigrat derece detayı önemli daha fazlası THC'yi buharlaştırabilir), fansız modda tepsinin üzerine koyup orta gözde 30 dakika ön pişirme işlemine tabi tutuyoruz.

Bu işlemden sonra artık esrar'dan yiyerek fayda sağlayabiliriz.

Fotoğrafta görüldüğü gibi rengi kahverengine dönüşüyor.Sonra grinder ile çekiyoruz.
grinded.jpg


Bundan sonra istediğiniz herşeye katıp yiyerek kafa yaşayabilirsiniz.

Malzemeler​

  • 2 gr esrar (%thc-cbd oranına göre değişiyor, siz kendi oranınızı deneyerek bulun. iyi sigara için kişi başı 0.5 gr yeterli.)
  • 100 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı un
  • 1/3 paket vanilya

Püf Noktası​

Esrarı tereyağına ekleyip sonra çikolatayı yağın sıcaklığında güzelce eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin. Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi​

Eğer brownie'nin nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 20 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.
Kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?​

  1. Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-1
  2. Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken esrarı ve parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-2
  3. Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-3
  4. Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-4
  5. Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-6
  6. Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-7
  7. Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Üst kısmını spatulayla düzelti.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-9
  8. 160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
    gercek-brownie-guncelleme-asama-11

  9. Afiyet olsun,hep yüksek kalın!
Kanka selam, şimdi deniyeceğim ama fırının üstüne aleminyum folyo veya pişirme kağıdı koyuptamı decarb yapıyoruz yoksa hiç birşey koymadanmı ?
 

TheBigBongTheory

Kıdemli Üye
Fansız mod yoksa bir fark olur mu kankalar bilgisi olan var mı acep tam hazırladım her şeyi fansız mod olmadığını hatırladım
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • G GaribanMüptezel:
    ***** ****** *** ****** **** ******* **** ******* ********* **** *** ****** ****
  • Uranyum Kamil Uranyum Kamil:
    ***** *********** **** * ** * **** ********** ******** ****** *****
  • Mordecai Mordecai:
    ***** *****
  • Uranyum Kamil Uranyum Kamil:
    *** ***** *** ** ********* **** ****** ****** ** ***** ****** *** ****** **** ******* **** ******* ********* **** *** ****** ****
  • G GaribanMüptezel:
    ***** ***** **** ** ***** * **** ***** ******* ****** * ** ****** **
  • İstanbul İstanbul:
    **** dready*** ***** ****** ***** dready**********
  • İstanbul İstanbul:
    ******* **
  • Mordecai Mordecai:
    ******** ***** ********* dready** ***** **** ** ***** * **** ***** ******* ****** * ** ****** **
  • Uranyum Kamil Uranyum Kamil:
    *** ***** ***** *** ******** **** ********* ********** **** ***** ****** ** **** dready*** ***** ****** *****
  • Uranyum Kamil Uranyum Kamil:
    ******* **** ******** * ******* ***** **** ******* *** ***** *** ***** ********* ** ******* **
  • İstanbul İstanbul:
    ******** *** ********** ******* ** *****
    +1
  • M Merciless:
    dready********** ****** ******** ********** ***** *** ***
  • Uranyum Kamil Uranyum Kamil:
    ****** ***** *** **** *** ** ******* **** **** ******** ** ******** *** ********** ******* ** *****
  • İstanbul İstanbul:
    **** ********** ******** dready*** ***** *********** ***** ** ** ***** ********* ** ******* *** ** ********* ***** ******
    +1
  • K K....K:
    **** *********** ** ******** ****** ****** ****** ********** dready***
  • Uranyum Kamil Uranyum Kamil:
    *** ***** ***** ** **** ********** ******** dready*** ***** *********** ***** ** ** ***** ********* ** ******* *** ** ********* ***** ******
  • Uranyum Kamil Uranyum Kamil:
    *** **** ******** ***** ******* *** ****** *********** ** ******** ****** ****** ****** ********** dready***
  • G GaribanMüptezel:
    ***** *** ******** **** **** ****** ******** ******** ****** **** dready* ***** ****** **** ******** *********
  • B Bomberx:
    **** ***** ****** ****** dready********** ****** ******** ********** ***** *** ***
    +1
  • M Merciless:
    *** ******* ** ********* ** *** ******
  • B Bomberx:
    ******* ** **** **********
    B Bomberx: ******* ** **** **********
    Üst