**HASAT VAKTİ*** Gorilla Zkittlez X Blue Dream çaprazlaması

cannabis16

Ordinaryüs
havalar ısındı ve yeni bi grow sezonu için kolları sıvadım..

geçen growumda Blue Dream ve Gorilla zkittlez feminesed tohumlar ekmiştim..çiçeklenmede havalar aşırı sıcak gidince bitkilerde 5-6 tane tohum keseceği oluştu..bu kesecikler ben görüp müdehale edene kadar patlamış haliyle sonuçta elime 200 tane kadar tohum kaldı..ben de 30 tanesini ektim,eleye eleye en son 8ini büyük saksılara aldım..b tanesini öyle p.ç gibi bıraktım,bakalım kaçı dişi çıkacak..
çiçeklenme evresi bitkinin ısıya n az tahammülü olduğu evre..serin hava istiyor,e benim sistemimde 400 HPS güçlü fanla da olsa illaki ısı kaçıyor ortama,sonuçta geçen seneki growda böyle bi ufak yollu hermalaşmayla kurtardık..kafa raporları muazzam ve yapış yapış olduğu için genetikler verdiği tohumları da ektim,gerisi ya nasip

mart başından bu güne anca bu kadar olabildiler zira 100 wat led altındaydılar,grow odasına indiremedim çok soğuktu hava,10 gündür kuvvetli ışık altındalar. 1,1 litrelik saksılarda başlattım ,sonrasında 19 litrelik %30 perlit + %70 light mix torf karışımına aldım bitkileri

şu an 4. katı yaptılar 5. katın üstünü uçuracam ve en alttaki 2 katı da fan yapraklarıyla kesip bikaç gün daha vegetatif evre sonrasında çiçeğe sokacam..

şu an 400 HPS altındalar .. bu kadar bitkiye yetersiz tabii ki,biraz büyüsünler 370 wat cree LED i de takıcam.. 2 tane 100 mmlik fan sokaktan havayı itiyor içeriye ve 200mmlik 900 metreküplük çıkış fanı da reflektöre bağlı..

gübre olarak terra aquaticanın organik serisi ..bio root kök coşturucu ve bio grow büyüme gübresi kullandım..2 sulamada bir calmag ekliyorum..2 haftadır tam doz gübreyle gidiyoruz..ilave olarak hesi powerzym enzim ve 2 haftada bir sulama suyuna mykos wp suda eriyen mikoriza ekliyorum..hesi supervit amino asit eklentisi de her sulamada suya giriyor..bitki amino asit yapımıyla uğraşmasın direk büyümeye versin kendini diye her growumda kullanıyorum..

çiçeklenme gübresinde bu sene farklı bişey deniycem..terra aquaticanın bio bloom gübresi gene olacak ama bloom boost olarak Hesi Boost+Hsi Phosporus fosfor ve potasyum yüklemesini deniycem ...zira terra aquaticanın bloom boosterı etkisiz kalıp bitkiler çiçeklenmede birsürü mineral az diye yakınabiliyorlar..bu sene bunları dniycem bakalım sonuç nasıl olacak...


imgurdan yükleme yapamadım..yasaklı kullanıcısın diyor,başka kolay yükleme yapılan site biliyorsanız,paylaşırsanız memnun olurum..
 

Ekli dosyalar

  • foto_no_exif (3).jpg
    foto_no_exif (3).jpg
    511.8 KB · Görüntüleme: 179
  • foto_no_exif (1).jpg
    foto_no_exif (1).jpg
    596.2 KB · Görüntüleme: 159

koala

tembel hayvan
İmgurdan yükleyememenin sebebi ip bro vpni degistirirsen sorununu halledersin eger opera kullanıyorsan bağlandığın bölgeyi degistir Avrupa Amerika veya Asya yap sorun çözülür. bende de opera vpninde oldu cimere bildirildiniz felan yazmıştı aklim çıkmıştı :D bölgeyi degistirince girebilmistim siteye.
 

cannabis16

Ordinaryüs
İmgurdan yükleyememenin sebebi ip bro vpni degistirirsen sorununu halledersin eger opera kullanıyorsan bağlandığın bölgeyi degistir Avrupa Amerika veya Asya yap sorun çözülür. bende de opera vpninde oldu cimere bildirildiniz felan yazmıştı aklim çıkmıştı :D bölgeyi degistirince girebilmistim siteye.
sağolasın can
 

cannabis16

Ordinaryüs

ilk fotoğraflarını çarşamba gecesi çekmişim.. bir de bugün çektim..
aradaki fark sizde de aynı değilse ve günde 2 cmden az uzuyorlarsa ışığınızda yada havalandırmanızda yetersizlik vardır,boşuna gübreye falan dalmayın gençler..

son bi tane kalana da kıyamadım ektim 19 litre toprağa. karışımı daha önce de dediğim gibi %70 light mix + %30 perlit karışımı..vermikülit kullanıcam kısmet olursa diğer growa..bakalım sonuç ne olacak,gözlemler yazarım..
siz eğer toprak gübresi kullanıyorsanız light mixi yada all mic toprağı %50 den az yapmayın..eğer hidro gübreleri kullanıyorsanız da işin içine toprak sokmayın..coco-perlit-vermikülit-pomba taşı-steril kum tarzı şeylerle karışım yapın..sisteminiz tam anlamıyla bi sistem olsun..
uğraşması zor geldiğinden artık yapmıyorum..size önereceğim en güzel ve gübrelerle uyumlu giden toprak karışımı şu;
%50 light mix +%20 solucan gübresi+%30 perlit-vermikülit yada pomza taşı...

ekimi nasıl yaptım bi dinleyin de kafanız karışır.. tezcanlılık var,hemen karar veren ve uygulamadan durmayan bi adamım..o yüzden sulamadan 4 gün geçmiş kupkuru toprak varken,ıslatmadan transplant yaptım..elimle kökleri çektirdim ve öyle gömdüm toprağa..siz siz olun toprak kuruyken iyice ıslatmadan saksı değiştirmeyin..ben imamım,yaptığımı değil dediğimi uygulayın iyi bi grower olursunuz..

e bu kadar kökleri ellerimle çektirip zedelediğim halde neden hiç ama hiç stres yaşayıp duraksamadan gelişime devam ediyor derseniz.. nakil yapacağım bölgeye önce kuru mikorizal gübreyi 1 çorba kaşığı dolusu serpistiriyorum..tam doz gübreli suya muhakkak enzim gübresi yani sensizym-cannazym-powerzym vs eklemeden sulama yapmıyorum..köklerin şu saatten sonra humik asit fülvik asitten falan ziyade bol oksijene ihtiyacı var..toprağınız tertemiz kalır ve eski öşü kökler sistemde karbonhidrata çevrilir ve toprak içi temiz kalır...ayrıca üşenmeyin her sulamada pHı toprak için 6,3-7 arasına getirin..getirin ki verdiğiniz herşeyi köklerin alabilir formda olduğunu garantileyin.. coco yada hidroda en ideal aralık 5,5-6,2 pH aralığıdır..zaten pH ayarlamadan cocoda mümkün değil grow yapamazsınız,hidroda pH oynamasına tahammül olmaz,toprak biyere kadar işi kılıfına uydurur ama ayda bir ufak çaplı flush tarzı..diyelim 3 litre veriyorsanız bi 9 litre dökün en azından..toprakta tuzlanma oldumu kökler ölüp yenilenemedimi alacağınız hasatta cücük kadar kalır..

yani benden size nacizane tavsiye..transplantta kuru mikoriza alın ekim bölgesine serpiştirin üstüne oturtun bitkiyi...bir de enzim gübresini her sulama suyuna koyun..


resimlerde gördüğünüz üzere iş kılıfına uygun...hava sokaktan çekilip baca vasıtasıyla direk bacadan gökyüzüne...ortamda herzaman taptaze hava garanti...

o kenarda duran led..herbiri gerçek 25 wattlık creeler..350 wat da o çekiyor çiçeklenmeden 1 hafta önce dağıtıyorum bitkileri 2 ışık altına..sonrası hep 2 ışık yanyana... 400 wat HPS + 350 wat ...
 

cannabis16

Ordinaryüs
bitkilerimiz beşinci kat üstünden ,3 tanesi 6. kat üstünden topping yapıldı..ayrıca en altta kalan 2. katı da kestim,onlardan pek bi cacık olmuyor zira..tepeyi yakalayamıyorlar,altta kalıp cücük kadar hasat yerine diğerlerine enerji dağılsın..
en son resimdekini az önce tepesini kopardım,5. kat üstünü uçurdum..

bu topping,fimming işini neden yapıyoruz? en büyük nedeni,altta kalan sömek dallarını da büyük sofraya almak..daha bol ışığın olduğu tepe noktasına doğru uzayıp,en tepede birsürü tepe sömeği oluşturmak..hormonal yapının alttakilere de yeterli düzeyde gitmesi..bitkinin tepesini doldurmak..

gübre olarak ne aldılar derseniz..

1,5ml/lt bio grow + 2ml/lt enzim + 1 damla/4,5lt supervit + mykos XP mikoriza yüklemesi yapıldı.. 1 aylık olduklarında çiçeklenme 6. haftasına kadar her hafta tam doz organik ana gübre + enzim+ 2 sulamada bir tam doz calmag+ 2 haftada bir 3 çorba kağığı/20 lt suya mikoriza yüklemesi.... şuan 3 litre su verince 19 litrelik toprak harcından aşağıya 750 ml kadar çıkıyor..1 ay sonra 4 litreden az sulama yapılamaz hale gelirler..çiçeklenme sonlarında 5er litreye dönüyor iş...
verdiğiniz suyun 5te biri alttan aksın..4te biri yaparsanız daha iyi olur.. her sulamada azar azar flush atıp,emilmeyen artık gübreler sistemden uzaklaşır.. sağlıklı kök için sünek hava alan toprak şart..sonrasında enzim gübresi ...köklendirici gübreler tohumdan 2 haftalık olana kadar ..ondan sonra enzim gübresine dönün..

 

cannabis16

Ordinaryüs
4 de kelle al 1. Budu kes yine 2 bud kalsın brom. 5. Tepe se al yada. Bide en alti al 3 bud kalsın. Ama alttan 2 bud birden kesmek strese cok sokar bence. Yani en alttan bir bud almak icin hareket etmek lazim sanki. Sence de otle deglmu? Calmag neden veriyon bide. Calmag istemeyince vermemk lazjm aslinda. Bosu bosuna medyayı dolduruyor. Torfunda yeni sanirim. Ben 5. Defa yikadim kullaniyorum. Bende 2 defa calmag istiyor. Bi vegin 2. Haftası civarı. Bide çiçeğin 2. Haftasi civari. Benim torfum bombos. Sadefe inek gübresi ve ph ayarlıyorum. Senin rorfunda calmag vardir bosu bosuna verilmemesi gerektigini düşünüyorum. Ben muzcuklari bilerek almadim bu grow. Hemd 1 ay falan durdular. Reis patlamadilsr bir tene bile yohum cikmadj 8 bitkiden. Ama 2 senedir de senin gibi spons8rdan aldigim tohumdan bi cicekren 200 tohum cokti. Hepsi auto heosi disiydi mk. Hepsini kullandım. Son i taneyi ektim muz gördüm ellemedim. Emme tohum olmadi. Bu tohum yaoma isini 8grencem yasa klonu. Bide kanka ne zaman belli olur disi olup olmadigi? Eger auto san çıktı ise sakin bosa hafcama cedeneleri gardaşım. Cok degerliler. Auto bitkiden bu sekilde 100 200 tohum aldın ise kesin benimkiler v gibi heosi auto ve hepsi disi olacaktır. Oh tertemiz. Hemde 1 günde filiz olacak. Cok sağlıklı oluyor taze tohum. Kolay heksin eline emegine saglik. Photo ise corbacilar. Bende 4 tene ektim büyüyorlar. 7 lt saksidan 19 litreye alaxam ama ne zaman almaliyim? Cindiyetini belli ettirmem lazjm 7 lt saksida iken bu bitkilere. Dişi olani 19 luk saksıya alip bende xorbaci tohumlarını denemek istiyorum. Eger yuzde 50 ile disi oluyorsa biraz tohumum vsr degerlendireyim. Rakipteyim dostum. Özellikle çorbacılarını. Bide en altttan 2 bud almak yerine 4. Katta top atip en alti almak daha iyi gibi düşününce. Iyi geceler oyi growlar
hafız,mesajını okudum okumasına da cevap verebilecek kafa dinginliği kalmadı bende..içeiçe ve Türkçesi çok bozuk bi yazı stilin var..okurken yordu beni..sona geldim başını unuttum..


calmag ekleme demişsin o aklımda...calmag gübresini en kolay elde etme yolu magnezyum-calsiyum nitrat yada sülfat..nitratlı calmag ise özellikle çiçeklenmede Azota boğuyor ortalığı ve toprak içi sistem karışıyor..bunda haklısın.. sülfatlı bileşikler daha makul kullanma açısından..sülfürün fazladan bişeyi kitlediğini görmedim.. bense tamamen sentetik,tamamen kimyasal olarak üretilen saf kalsiyum ve magnezyum eklentisi buldum..general hydroponics calmag ... bu advanced nutrientsin azotlu calmagı gibi değil.. çiçeklenmede hemen hemen her sulamada yarım doz veriyorum..bud artışından başka bişeyini görmedim..TDS si de çok düşük,sistem zorlanmıyor..toprak içi temiz kalıyor..bloom gübresinin Potasyum ve Fosfor ağırlıklı gübrelemesini karıştırmıyor.. tavsiye ederim,çok kullanışlı..

cinsiyeti gelişimde 6. haftadan sonra belli eder sağlam ışı+havalandırması varsa,gelişir ve artık hazırım sinyalini atar en tepelerde eklem bölgelerinde pistil atarak yada tohum kesesi çıkararak..ama ben feminesed tohumları 50. günden sonra gelişimde cinsiyet göstermeye başladıklaarını gördüm..o kadar vakit ayıramam vegetatif evreye zira art arda 2 grow sıkıştırmam lazım..o yüzden vegde ben de cinsiyet görmüyorum..sen de görmediğin için hayıflanma,gayet normal..belki bazı cinsler vardır 60 günden sonra belli eder cinsiyeti..12/12 ye dönünce 1 haftada belli ediyor ..

bu 4. katı kesip,en alt katı kesmek konusu,amerikan gevurunun bulduğu bi topping kuralı var ; 3-5 arası katın üstünü uçurursan o bölgede bitki daha kuvvetli 2 gövde yapıp devam edebiliyor..teoride 3. 4. yada 5. kat üstü doğru stil...alttan da ben 2 tane katı alıyorum..hem sulamalarım kolaylaşıyor hem de üstlerde toplansın,hasatta az uğraşayım...
yani bu konuda tek bi doğru yok..bitkileri eğite eğite en kolayıma böyle geldiği için ben böyle yapıyorum..sen başka türlü yaparsın,o da senin tercihin...tek bi doğru yok bu konuda..

ayrıca ilgi gösterip bu kadar uzun mesaj yazmana müteşekkirim...işin gücün rast gitsin..
 

HaRMaN:)

Üye
Dostum güzel ve bereketli hasatlar dilerim şimdiden. Bende hps altında auto kızlarıma bakıyorum. Ve daha 5 haftamız var hasata sıcaklık en fazla 30u gördük şuan. Acaba sen sıcaklık kaç dereceyi gördün en fazla bitkilerin kaç dereceden sonra sıkıntı yaratmaya başladı acaba
 

cannabis16

Ordinaryüs
Kalbim ve zihnim bozuk olacağına Türkçem bozuk olsun derdim. Türkçe'm de bir sorun olsa idi. Lakin eger sen yazmaya gosterdigin özeni okumaya göstersen. Anlayamadığın kelimelerdeki basit değişimi farkederdin. Bozuk kelimeler de mesela Canabis. Canabos. Nedir? O nun yanında ki i harfi yerine o ya basılmış. Jnsan beyni bu ayrimi ayırt etme konusunda seçici degildir. Ne kadar bozuk olursa olsun. Eger sen göstermeye çalıştığın kadar özen gösteriyor olsaydın bu yazmaya okumaya, her insanın beyninin otomatik olarak algıladığı olayi sen daha jyi algılardın. Sen benim Türkçeme laf et diye uzun uzun yazmadim ben. Bundan sonra da yazmayacagim nadirlerdensin muhtemelen .d bende teşekkür ederim okuyup anlamadığın uzun yazıma anlaşılır Türkçenin ile cevap verdiğin için. Ama müteşekkir değilim. Zira bana bisey kalmadi bu yorumun. Aksine benden sana karşı olan biseyleri aldi diyebilirim .d gecen iyi olsun ♡
avrat gibi sırf trip atmak için o kadar kelimeye ne gerek var..engelle beni olsun bitsin..
sen sağ ben selamet
 

cannabis16

Ordinaryüs
Dostum güzel ve bereketli hasatlar dilerim şimdiden. Bende hps altında auto kızlarıma bakıyorum. Ve daha 5 haftamız var hasata sıcaklık en fazla 30u gördük şuan. Acaba sen sıcaklık kaç dereceyi gördün en fazla bitkilerin kaç dereceden sonra sıkıntı yaratmaya başladı acaba
30 üstünü gördüm , 31-32 derecelere geldi 2 sefer tam da çiçeklenmede...birinde bitkiler sıcaklığa dayanamadı herma oldu,hasat p.ç oldu...diğerinde bikaç banana çıkardı budlardan,onları görüp yoldum,hasadı kurtardım..
çiçeklenme evresi , bu bitkinin doğada en serin havaları gördüğü zamanlar.. o yüden sıcağa en dayanıksız olduğu zamanlar çiçeklenme evresi.. fideyken veya büyüme evresinde sıcağa daha dayanıklı..
ideal dereceler ne dersen bana..ortalama 24 derim..her iki dönemde de en mükemmel derece 24...
 

cannabis16

Ordinaryüs

sen son halleri bu şekilde.. 28-40 cm arasında farklı boylardalar.. seedlingten çıkıp gelişim dönemine girdiklerinde topping yaptığımdan uzamaları bikaç gün sekteye uğradı.gerçi havalar da soğuk gitti,o yüzden deli gibi uzadıkları çağa geçmeleri zaman aldı...şimdi artık günde 2-5 cm arası uzayacakları gelişim dönemine tam anlamıyla girdiler.. sizin bitkileriniz vegetatif evrede günde 2 cm den az uzuyorsa bunun birsürü nedeni olabilir..sıcaklıklar düşüktür,besin yetersizdir,ışık kuvvetsizdir,havalandırmanız yetersizdir ...vs..

calmag her iki sulamada bir tam doz besin solüsyonuna ek olarak katıyorum..çiçeklenmede her 3 sulamanın 2sinde aynı işlemi yapıyorum.. onun haricinde gelişim gübresine ek olarak enzim veriyorum her sulamada..

çiçeklenmeye ne zaman döndürüyorum bitkileri diye soracak olursanız... 55-60 cm aralığına geldiler mi saati 12/12ye çekip çiçeklenmeye geçiyorum..zira çiçeklenmenin ilk 3 haftası deli gibi uzayıp genişliyorlar,2 katına çıkıyor bitkiler.. 120-130 cm lerdeki bitkiler benim için gayet yeterli oluyor..daha fazla uzamaları hem yer sıkıntısı hem de budları taşıyamadıklarından çok uzun bambu çubukları gerekiyor destek için.. 120 cmlik ve 150 cmlik çubuklarla işimi görüyorum kendi stilimde yapınca..

şimdilik aklıma bu kadarı geldi,soracak bi sorunuz varsa memnuniyetle alırım..

işiniz rast gitsin
 

cannabis16

Ordinaryüs


şimdi arkadaşlar,ilk resimlerde gördüğünüz üzere bitkinin en tepesinden başlayan daha ortalara sirayet etmeyen bi yaprak sararması mevcut..

**** aklınızda bulunsun Magnezyum ve Azot eksikliği konulu renk açılmaları bitkinin alt ve ortalarından başlar..
bitkinin tepesinden başlayan sararmalar genelde Sülfür,Demir,Çinko bir de Molibden eksikliğinin herhangi birisidir *****

dmir eksikliği genelde yaprak sap yerinden başlar ve uçlara sonra sirayet eder bendeki uçlardan sapa doğru renk açılması..sülfür ,çinko,molibdenden biri.. çinko,molibden,demir için General hydroponics bio essential gübresi var..içinde tüm iz ilementler var..
AN in de revive diye bi kurtarma gübresi ismi altında iz elementler ağırlıklı gübresi var..bi sulama sırf ondan tam doz dayarsınız bir sonrakine bişeyi kalmaz..
bendeki eksikliğin Sülfür olduğu kanısındayım..zira günde 2 cmden fazla uzama olmaya başladı,tam bu hızlı uzama başlangıçlarında olabiliyor.. Sülfür takviyesinin en kolay yolu aktardan epsom tuzu yada yerli adıyla ingiliz tuzu alın..4 litre sulama suyuna bir tatlı kaşığı karıştırıp eritin ,üstüne gübreleri ekleyip verin..sadece epsom tuzu dayaması yapıcam derseniz 4 litre suya 2 yada bitki iyice gelişmişse 3 tatlı kaşığı atın...epsom tuzunun kimyasal açılımı Mg2(SO)4 dür.. yani epsom tuzunu dayadığınızda bitki Sülffüre ek olarak Magnezyumla da yüklenmiş olur..az biraz da oksijen çıkar bitki kökleri enzim çıkarıp ayrıştırdığında...yani her haliyle yararlı bi ürün..alın elinizde bulunsun..

onun haricinde resimlerini çekip durduğum bitkinin en tepesindeki ikili kelleyi gene uçurdum yani 2. toppingi yaptım bi üst boğumdan..zira diğer bitkilerle arasında boy farkı oluştu..gerek yok..hizalar arasında çok fark olmasın..diğer bitkiler tek toppingli


en altta kalan boğumlardaki fan yaprakları da fotoğrafladım..bitkiler böyle 30 cmi geçtiğinde o ışık almayan fanları kesebilirsiniz,zira ışık yoksa o yaprak sisteme karbonhidrat kazandıramıyor,sistemin toplam üretiminden yiyor demektir..
sömek dallarındaki fanları kastetmiyorum yalnız,boğumdaki altta kalan fanlar..
bitkinin tepesindeki fanlara çiçeklenmenin 3. hafta sonundan sonra ellerseniz elleyin.. alttaki sömek fanlarının önünü açmak için seyreltilebilirler..


şimdi saksı değişimi sonrası sulama döngüsünü nasıl yapıyorum onuda yazayım..

bitkileri 1 litrelik saksılarda başlatıyorum,kökşler sardığına kanaat getirdiğimde 19 litre toprağa ekiyorum..ve transpalant yaptığımda 500 ml gübreli su döküyorum.. 4 gün sonra 1 litre ,4 gün sonra yine 2 litre ve en son sulamada 3 litre döküyorum,run off sağlanıyor..çiçeklenmede 4-5 litreye kadar gidiyor iş zira kökler örümcek ağı gibi sarıyor heryerii..
 

cannabis16

Ordinaryüs
OlmZ olurmu. Konussam tesiri yok. Sussam kendini hakli sanirlat. Ha bu arada. Auto diye hani direttigin bitki vardı. Auto değilmiş. Söylemek istedim. 12 12 ye alinca cicek ilerlemesi başladı. Atarım resmini yarın. Hani maksat öğrenmiş ol sende. 24 saat ışık alsa bile cicege girermis demekki photo bitki. Girmez deme yarını bekle. Foruma bisey gösterelim. Demek ki buda beni buldu.. ben konusursam avrat gibi konusmam bide reis. Avrat gibi davranana konuşurum. Engel de neymis. Hakliysan konus. Haksizsan sus. Nokta..
senin gibi avrat kılıklığının çiçeği anca öyle olur... :)))

çiçeğinle sana mutlu beraberlikler hafız..

bi zahmet benim kanalımdan sittir ol git de ortam parazite alışkın değil..
 

cannabis16

Ordinaryüs


bitkiler artık iki ışık altına böldüm.. tepelerinde toplamda 750 watlık sistem var.. 400wMetal Halide ve 350w cree LED..
9 bitkiye çiçeklenme 3. haftasından sonra 2 ışık mümkün değil yetmez.3 ışık anca.. feminesed photo tohumdan olan bitkim kendi kendini polenledi stres yaşayıp..bi arkadaş uyandırdı ; feminesed kendi kendini polenlerse tohumları %99.9 dişi olur diye..bana da mantıklı geldi..ben elimde 5 tane falan dişi kalır diye 9 tansini büyük saksılara almıştım.. hepsinin dişi çıkma ihtimaline karşı çiçeklenmeyi bir sonraki sulamayla birlikte başlıycam..
LED altındakiler 35-45 cm arası.. Metal Halide altındakiler 50-65 cm arası.. normalde bitkilerim 55-60 cm oldu mu çiçeğe alırım.çiçeklenme sonu 110-130 cm arası olurlar...diğer ufak kalanları bekliyordum ama onlar da bir sonraki sulamaya yani 4 gün sonra 40 cm i geçerler..diğer en uzun iki taneyi çift topping yaptım tepedeki tüm dallarını,yoksa fark çok açılacaktı..çok ağır sativa o 2 bitki,yayılıp dalları daha şimdiden tutamamasından belli..
iki ışığa geçince odaya nur iniyo :)


bugün en sonuncu grow gübrelemesini yaptım...ne verdiğimi sorarsanız..

1,5 ml /1lt General Organics bio grow + 10ml/4lt epsom tuzu + süpervit 1 damla/4,5lt suya. + powerzym 2ml/1lt enzim..pH 6,5-7 arası tutmayı daha çok seviyorum,özellikle iyice büyüdükten sonra.. 6,3-7 arasında tutun ki verdiğiniz herşeyin alınabilir formda olduğunu garantileyin.. cannabis bizim gibi iç beslenme yapmaz,kökleriyle enzim çıkarır ve posayı içine alır..pH uygunsa hepsini alır..o yüzden pH ayarlaması şart...

bitkilerde sülfür eksikliği yüzünden üst yapraklarda sararma vardı biliyorsunuz..2 sulamadır epsom tuzu dayadım,alt yapraklara sirayet etmeden bitti..ama üstteki sararanların düzelmesini beklemeyin,sararan yerleri emdi bitki,zamanla kuruyacak o yapraklar..

havalandırmamızda gözüküyor..içeriye zorla 2 100lük fanla sokaktan hava iteliyoruz..ayrıca dönen bi pervane de şart..vantilatör yani..özellikle ışıkla bitki tepesi arasında kurun yüksekliğini devamlı salınıp vursun bitkilere...hava dolaşsın içeride-dağılsın..bitkileriniz daha kalın dallı olsun..
 
Son düzenleme:
G

GarantiBBVA

Guest
O led 300w. Bide dimmer olmadığına göre baya kullanılmış heraldeki. Grce lambasi gibi görünüyor. Neyse ışık stresinebari girmez. Veg de gider. Yanliz senin kafan güzelken böyle uzuuun uzun yazdığın yazilari okuyupta anlayacak kendinearti katacak adam yok denecek kadar az. Birde ayip. Delikanli adam hem onca kufur edip hemde ban attirirmi? Erkek adam nasil rahatsiz olmadan bunu yapabilir? Sen ne haparsan yap. Kalbin bozuk dostum. Ve bu sebeple benim icim rahat.
 

cannabis16

Ordinaryüs

şimdi arkadaşlar , bitkilerimiz bir üstteki mesajımdaki resimlerle karşılaştırınca daha rahat anlarsınız,günde 2 cm den az olmamak üzere boya ve ene gidiyor.. büyümesinde bi yavaşlama yok..ama en tepede yeni çıkan taze fanlarda da yaprakların ucunda sapsarı renge bürünme sorunu devam ediyor.. ana gübremdeki Azot,Potasyum yeterli demekki hızlıca büyüyüp gelişme devam ediyor..yani ilk elementler olan Azot,Fosfor ve Potasyum olmadan,teorik olarak hiçbir bitkinin büyüyüp gelişip tohuma yada meyvalamaya kadar gitmesi mümlkün değil..ikincil elementler Sülfür-Kalsiyum ve Magnezyumsuz bişekilde idare ediyor çoğu bitki ama onlar da olmazsa verimli bir büyüme ve meyvalama olamıyor.. işte bu 6 elementten sonra gelen ve bitkilerin kullandığı Demir,Bakır,Molibden,Selenyum,Çinko,Manganez ..vs diğer tüm elementler iz elementlerdir.. yani olmasada olur ama olursa daha iyi olur elementleri bunlar...
benim bitkimde büyüme gelişme sorunu olmadığından ve 2 sulamadır epsom tuzu ile Magnezyum ve Sülfüre boğduğum halde yeni çıkan katta da yaprak ucu sararması olması sorunumun Sülfür olmadığını teyit ettiriyor.. Demir eksikliği de tepe yapraklarda başlar ama dala bağlantı yerinden başlar sararmalar,yaprak ucundan değil.. onu da eledim.. Çinko,Manganez veya Molibdenden biri..yani iz element eksikliği var ana NPK grow gübremde..bu artık aşikar..zaten General Organics isminden Terra Aquatica ya geçtiğinden beri gübrenin kokusu da yoğunluğu da farklılaştı.. Bloom gübresi zaten Sülfür,Potasyum ve Fosfor yani 3 önemli element eksikliği yaşatmıştı geçen sene,şimdi de grow gübresi iz elementlerden de olsa eksiklik çektirmesi sabrımı taşırdı...gerek yok böyle bitkilerin devamlı o eksik,bu eksik demesine..sırf bloom boosterı yetersiz diye bu grow Hesinin Booster+Fosfor Potasyum yüklemesini ilave etme kararı almıştım,şimdi artık grow gübresinde bile sakatlık çıkmaya başlaması artık ana gübrelerimi değiştirme vaktini geldiğinii söylüyor bana..

organik ana gübreler ve eklentilerin sevdiğim ve tavsiye ettiğim yanı; her sulama tam doz gübre verseniz bile,üst tarafın ışığı+ havalandırması kuvvetliyse,alt taraf da güzel gelişip verdiklerinizin hepsini değerlendirip gübre yanığı olmaması..sentetik gübrelerde bu mümkün değil..haftada bir sularsanız ,gübre aralıkları açılırsa anca..ayrıca organik gübre,ismi üstünde organik,canlıdan elde etme olduğundan tuzlanmayı da sentetiğe oranla çok çok az yapıyor..
ama sentetikler daha besleyici gübrelerdir,doğru dozajı tutturursanız organik gübreyle yetişenden daha hızlı büyüme ve daha büyük budlanma olur..

organik gübreler, bu Terra Aqucatica harici NPK organik grow bloom gübresi olarak ; Ataminin + AN'in İguanası + Biobizzin grow ve bloom gübresi + Cannanın Bio Grow ve Bloom gübresi var erişebildiğimiz..bu üstte saydığım tüm firmalar,senelerin tecrübesi ve dünyada önde gelen gübre markaları.. bunlardan birini seçicem seneye,bu seneki growlarıma stok yapmıştım gübrelerimi..bu seneyi atlatayım seneye bunlardan biri ama Biobizze biraz uzağım ,onun da ana gübreleri tek başına yetersiz gelip yapraklarda sararmalar yapıyor...Canna gübreleri candır..büyük ihtimal onu denerim..fiyatı da uçuk değil..

bu bloom için özel üretilen boosterlar olmazsa olmaz mı??? çiçeklenme için üretilen boosterların hepsinde iz elementler bolca bulunur,ayrıca eenzimler,vitaminler,bazılarında yosun özleri,fülvik hümik asitler,Ltipi amino asitler vs.. bulunur.. bu bitkinin ana gübrelerini destekleyici yan üründür..bitki hızlı şekilde büyük budlar yapması için yardımcı elemanları da sahaya çıkarmış olursunuz.. tabii güçlü ışık+ devamlı taze CO2 olursa..

bir de blooma özel ek bi ürün var malumunuz PK 13/14 tarzı hemen her firmanın bi Fosfor-Potasyum yükleme gübresi var.. bu gübrelerde çiçeklenmenin 3. hafta sonundan 6. haftasonuna kadar sınırları zorlama gübresi..çünki artık Azotun hükmü geçmiyor ve bitkiler meyvalamada Fosfor ve Potasyuma daha çok ihtiyaç duyuyor..ana gübre yetersiz kalabiliyor bu haftalarda..maksat sınırları zorlamaksa,işte bu ürün,o ürün...

budlanma döneminde ayrıca hemen her sulamada yarım doz veya 2 sulamada bir Calmag yüklemesi gerekir..Magnezyuma ihtiyacı da budlanma evresinde çok artar bitkinin...

söylemeyi unuttum,12/12 ye,yani çiçeklenmeye geçtim 2 gün oluyor.. autoda da aynı,photoda da aynı çiçeklenmenin ilk 2 haftasında deli gibi boy atıp gelişeceklerinden Grow gübresine devam edip,çiçeklenme üçüncü haftası sonundan itibaren artık uzama falan durur öyle Bloom gübresine geçmek daha doğru olanı..

çiçeklenme gübrelerine geçerken asıl doğru olan yarım dozdan az olmamak kaydıyla Bloom gübresi barındıran suyla flush atmak.. sistemdeki azot fazlalığını ve grow gübresinden kalan kalıntıları temizleyip çiçeklenme gübrelerine abanırsanız,doğru olanı yaparsınız.. ben ne yapıyorum derseniz?? bitkiye 3 litre dökünce run off sağlanıyor diyelim,ben 2-3 katı kadar yeterli sudan hazırlayıp yavaş yavaş,yedire yedire döküyorum.. hiç flush atmamaktan iyidir..organik gübrelerle oluyor bu şekilde..
 

Relaxaddiectt

Kıdemli Üye
Kanka selam. Sokaktan hava çekmenin sağlıklı olduğu çok doğru. Peki hava soğuk olduğunda nasıl bi yol izlemeliyiz uyandırırsan sevinirim bol hasatlar.
 

cannabis16

Ordinaryüs
Kanka selam. Sokaktan hava çekmenin sağlıklı olduğu çok doğru. Peki hava soğuk olduğunda nasıl bi yol izlemeliyiz uyandırırsan sevinirim bol hasatlar.
ben ilk growa mart başında tohumları ekerek başlıyorum..tohumların çatlaması,bitkinin filiz haline gelmesi falan bi 10-15 gün sürüyor..ilk 15 gün fan falan açmıyorum,odayı arada havalandırıp o şekil..
kuvvetli ışığa çıkarınca MH odayı zaten ısıtıyor..gündüzleri 15 dakika her saatbaşı fanlar çalışıp odadaki havayı değiştiriyor..zaten ufacık olsukları için çok aşırı CO2 ihtiyaçları yok o evrede..içerideki sıcak havayı döndürüyorum vantilatörle..geceleri sıcaklık 10 ve altı oluyor o evreler,koca gecede 15-15 2 ayrı zaman diliminde olmak üzere 2 sefer fanları açıyorum..zaman ayarlı prizler sağolsun,saatini ayarlıyorum,tıkır tıkır işliyor..sonra sıcaklıklar arttıkça sokaktaki havayı daha fazla çekip sürkülasyon..onu işte sen ayarlayacaksın.. oda sıcaklığını ölçüp edip,ona göre bi yol çizeceksin..
bitkiler 3. katı çıkardı mı devamlı fanlar çalışıyor artık.. fotosentez lazım ki hızlıca büyüsünler..

kışın yapıyorsan devamlı fanlar çalışması buz gibi yapar ortamı..o soğuğu ısıtacak bi yol bulamazsan büyüme bitip çiçeklenme başlayana kadar devamlı sirkülasyon olmasa da olur..zira filiz ve vegetatif evrede ısı gerekli bi enstrüman..çiçeklenmeye yani 12/12ye aldın,2 hafta daha deli gibi gelişti-uzadı vs. 3. haftadan itibaren soğuk moğuk demeden tazelemen gerekli havayı devamlı..özellikle ışıklar açıkken tabii,kapalıyken yarım saat açıp yarım saat kapalı tutabilirsin... bu bitki tabiatta çiçeklenmesi sonbahara denk geldiğinden soğuğa belli bi yere kadar aldırmayıp bud yapıyor..

aklıma gelenler bunlar..
 

Relaxaddiectt

Kıdemli Üye
ben ilk growa mart başında tohumları ekerek başlıyorum..tohumların çatlaması,bitkinin filiz haline gelmesi falan bi 10-15 gün sürüyor..ilk 15 gün fan falan açmıyorum,odayı arada havalandırıp o şekil..
kuvvetli ışığa çıkarınca MH odayı zaten ısıtıyor..gündüzleri 15 dakika her saatbaşı fanlar çalışıp odadaki havayı değiştiriyor..zaten ufacık olsukları için çok aşırı CO2 ihtiyaçları yok o evrede..içerideki sıcak havayı döndürüyorum vantilatörle..geceleri sıcaklık 10 ve altı oluyor o evreler,koca gecede 15-15 2 ayrı zaman diliminde olmak üzere 2 sefer fanları açıyorum..zaman ayarlı prizler sağolsun,saatini ayarlıyorum,tıkır tıkır işliyor..sonra sıcaklıklar arttıkça sokaktaki havayı daha fazla çekip sürkülasyon..onu işte sen ayarlayacaksın.. oda sıcaklığını ölçüp edip,ona göre bi yol çizeceksin..
bitkiler 3. katı çıkardı mı devamlı fanlar çalışıyor artık.. fotosentez lazım ki hızlıca büyüsünler..

kışın yapıyorsan devamlı fanlar çalışması buz gibi yapar ortamı..o soğuğu ısıtacak bi yol bulamazsan büyüme bitip çiçeklenme başlayana kadar devamlı sirkülasyon olmasa da olur..zira filiz ve vegetatif evrede ısı gerekli bi enstrüman..çiçeklenmeye yani 12/12ye aldın,2 hafta daha deli gibi gelişti-uzadı vs. 3. haftadan itibaren soğuk moğuk demeden tazelemen gerekli havayı devamlı..özellikle ışıklar açıkken tabii,kapalıyken yarım saat açıp yarım saat kapalı tutabilirsin... bu bitki tabiatta çiçeklenmesi sonbahara denk geldiğinden soğuğa belli bi yere kadar aldırmayıp bud yapıyor..

aklıma gelenler bunlar..
usta aydınlattığın için teşekkürler. Bu birkaç gün hava bozdu diye gece 17 18 dereceleri gördü ama bitkilerim çiçekte olduğu için temiz havayı kesmedim. Mekanik saate ısıtıcı bağlayıp sorunu hafiflettim. Bol hasatlar dilerim.
 

cannabis16

Ordinaryüs

çiçeklenmenin 11. günü ve arkadaşların durumu bu şekilde.
en son çıkan tepe yaprakları kurtardık..son 3 sulamadır epsom tuzunu dayayıp, ana gübreleri 1lt ye 2 ml tam dozu ama ben oran artırdım ve bitkiler daha da hızlandılar büyümede.. ana gübrelerimin verdiğim dozajının yetersiz kaldığı yaprak ucu sararmalarından belliydi zaten de sülfür de demek ki yetersiz geliyor,onu da çözmüş oldum.. her sulamada 10ml/4lt ye şeklinde ilave edince daha bi sağlıklı yapraklar çıktı..

çiçeklenmenin ilk 21 günü uzama-büyüme son sürat devam eder.ilk 15 günü çok hızlıdır,sonradan yavaşlar..
bitkilerin altlarını temizleyip gücü üst bölgede toplamak için çiçeklenme 3. haftası lolypop budaması yapmak en mantıklısı,zira artık budlanmaya odaklanacak bitki..

şimdi olaya gelin... bu görünen 9 bbitkinin 6 tanesi calyx uzantılarından pistil çıkarıd,diğer 3ü de calyxler çıkardı-pistiller eli kulağında.. yani elimdeki tohumların hepsi dişi.. feminesed tohumlar dişi bitkilerin bir iki sömek dalı strese sokularak kendi kendini tozlaşması sağlanarak elde edilen tohumlar.. bende istemeden de olsa sıcaklıkların fazla olması sebebiyle bitkileri strese sokup feminesed tohum elde etmiş oldum.. bitki tam hermalaşmayacak,bir bitkide 10 kadar hatta daha az polen kesesi çıkacak şekilde olursa,bitkinin polen kesesinde Y kromozomu olmaması gerektiği kanaatindeydim..ve bu doğrulandı..belki yanlış düşünüyorumdur diye fazla fazla ekmiştim..şimdi elimde 9 tane dişi bitki var,artık sistem ne kadar yeterse,o kadar...
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
  • T terbiyeligunahkar:
    ****** ** ***** ********
  • Tarzan450 Chat bot:
    ********* *** **** *** *****
  • Tarzan450 Chat bot:
    ********* *** ****** *** *****
  • Tarzan450 Chat bot:
    ********* *** **** *** *****
  • Tarzan450 Chat bot:
    ********* *** ****** *** *****
  • K kushuchtu:
    *****
  • Tarzan450 Tarzan450:
    *****
  • K kushuchtu:
    ***** hahahaha* *** *** ******* hahahaha* ***** hahahaha******* ********* ******* ********* ***
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ********* ******* ***
  • Tarzan450 Tarzan450:
    hahahaha***
  • T terbiyeligunahkar:
    ***** ******* *** ****** ** *** ******* ** ** ******** *** *** ****** ****** *** ******* ****** **** ** ***** ******** ** ** *** *** ******** ******* hahahaha* *** *** ******* hahahaha* ***** hahahaha******* ********* ******* ********* ***
  • K kushuchtu:
    *** *** hahahaha** ********* ******* * ****** ******* **
  • K kushuchtu:
    *** ** **** ***** **
  • K kushuchtu:
    ******** ******** ********* ****** ****** hahahaha* ********
  • K kushuchtu:
    ******** **
  • T terbiyeligunahkar:
    ******** ********* *** *** ***** hahahaha******* ******** ********* ****** ****** hahahaha* ********
  • K kushuchtu:
    **** *** *** ******* ********
  • K kushuchtu:
    hahahaha **** ***** ******* hahahaha** ** ******** **
  • T terbiyeligunahkar:
    ******** hahahaha***** **** ***** ******* hahahaha** ** ******** **
  • T terbiyeligunahkar:
    *** hahahaha** ***** hahahaha***** ***** ****** **** * * ***** hahahaha** ***** ***** ******* *** ********** *** **** ***** ********* ***** ******* ***
    T terbiyeligunahkar: *** hahahaha** ***** hahahaha***** ***** ****** **** * * ***** hahahaha** ***** *****...
    Üst