Esrarı yiyerek tüketebilmek için bu çok önemli!

hakanus34

Member
Selam kankalar. Bir çok şey duyuyoruz esrarın çayı, keki, tereyağsı ve aklıma gelmeyen onlarda metod. Ancak bu konuda en önemli adım
Esrarın decarboxylate edilmesi!
Yani esrarın thcsinin aktifleştirilmesi. Bu konuyla ilgili forumda çok ama çok az bilgiler var. Bu konuda çalışmalarıma başladım. Sende bu konuda destek olabilir veya yardım alabilirsin.

Evet kankalar leaflyde bu konuda yapılan metodu paylaşmak isterim. Lütfen denerseniz bildirin

Dekarboksilasyon


Kenevirinizi bir fırında dekarboksile ederken, bir fırındaki sıcaklık kadranının tam olandan daha ortalama bir sıcaklık olduğunu hatırlamak önemlidir.

Fırınlar sıcaklıkta 20 veya daha fazla derece dalgalanabilir, bu nedenle esrarınıza dikkat edin. Çok çabuk kahverengiye dönerse veya yanıyormuş gibi kokuyorsa fırını kısın. Fırını düzenli olarak kenevir pişirmek için kullanacaksan fırın termometresi iyi bir yatırımdır.

Araçlar
Jesse Milns / Leafly
  • Fırın tepsisi (tercihen Pyrex)
  • Alüminyum folyo veya parşömen kağıdı
  • Kenevir
Talimatlar
  1. Fırın sıcaklığınızı 225 Fahrenheit dereceye ayarlayın ve fırın rafını orta konuma yerleştirin. Fırınlar üstte daha sıcak, altta daha soğuktur, ortasına yerleştirmek ideal sıcaklıkta dekarboksilasyon yapmanızı sağlayacaktır.
  2. Fırın tepsinizin boyutuna göre bir parça alüminyum folyo kesin ve hafifçe buruşturun, ardından fırın tepsisine yerleştirin. Bu, ısıyı alüminyum folyodan daha iyi ileten ve fırındaki havadan daha fazla ısınan kenevirin fırın tepsisine doğrudan temasını en aza indirecektir.
  3. Keneviri bir pirinç tanesi boyutuna gelene kadar hafifçe parçalayın, çok ince öğütülmüş bir öğütme yanma riskini artırır. Keneviri alüminyum folyonun üzerine yayın, ardından üstüne başka bir alüminyum folyo parçası hafifçe koyun. Fırın tepsisini fırına koyun ve 45 dakika pişirin.
  4. 45 dakika sonra, fırın tepsisini fırından çıkarın ve oda sıcaklığında 30 dakika soğumaya bırakın. Kenevir hafifçe kızartılmış ve altın sarısı kahverengi görünmelidir.
  5. Kullanılacak kadar soğuduğunda, dekarboksile kenevirinizi ileride pişirmek için kullanmak üzere bir saklama kabına dikkatlice koyun.
 
150 derece fırına 15 dakika yaprakları ısıtın.

Olayın özünü isteyenlere, roket bilimi gibi anlatmaya gerek yok. :)
 

ayteach

Member
Bu anlattıkların tam olarak ne ise yariyor. Ayrıca bu işlemi kurutulmuş urunlere mi yapıyoruz yoksa hasat edip hemen sonrasında mi yapılıyor. Bu islem hakkında biraz daha detay verebilir misin
 

hakanus34

Member
Bu anlattıkların tam olarak ne ise yariyor. Ayrıca bu işlemi kurutulmuş urunlere mi yapıyoruz yoksa hasat edip hemen sonrasında mi yapılıyor. Bu islem hakkında biraz daha detay verebilir misin
Hasatı alıp 2 hafta kurutuktan sonra yapabilirsin knka.
150 derece fırına 15 dakika yaprakları ısıtın.

Olayın özünü isteyenlere, roket bilimi gibi anlatmaya gerek yok. :)
Knka bu olayın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir çok insan bu adımdan ötürü başarısız oluyor. Yedikleri kafasına girmiyor.
 

hakanus34

Member
Knkalar sizce fırın içerisinde ki fan açık olması gerekiyor mu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
 
Üst