Esrar A-Z Ye Nasıl yetiştirilir / Tohumdan hasata Kadar

Dövmeci.murat

Yeni üye
10000 KELİME AŞIMI OLDDUĞU İÇİN DEVAMI AŞAĞIDA

3.Tohumudan Hasata
: Auto bitkiden örnek vereceğim Kullandığınız toprağı da AllMix olarak anlatacağım zaten aralarındaki farkı yukarıda toprak konusunda açıkladım oraya tekrar göz atarsın.
Tohumun filizlendi Allmix toprak ta 3 hafta sadece ph ayarlanmış su ile sulama yapacaksın sulama yaparken ışıklar kapalı olması gerekiyor. sulama zamanını şöyle ayarlayabilirsin toprağı sulayınca saksının ağırlığına bak bir de toprak kuruyunca bak iyice hafiflediyse sulama zamanı gelmiştir. ya da parmağını toprağa sok nem hissetmezsen sulama zamanı gelmiştir. Yapraklar da anlarsın bitki kendini salar o zaman sulamanı yaparsın. bitkiyi çok fazla su verme saksının büyüklüğüne göre ver suya boğma kökleri çürütme. nem konusu dediğim gibi çimlenme de 70-80 olacak sıcaklık 30 geçme hiç bir zaman. vantilatör bitikye rüzgar üfleyecek fanlar çalışacak doğal ortamını yaşayacak bitkin.ışık konusunda autolarda 20/4 yapabilirsin. 24/0 da yapabilirsin seçim sana kalmış zaten bitki kendi çiçeklenmeye giriyor. bitkin çiçeklenmeye girdiyse gübre tablolondaki bloom gübrelerini vereceksin gübre konusunun üstünde çok durmayacağım gübre tablsoundaki çizelgeye uyacaksın. nem 40 olacak . bitkin zaten ihtiyacını gösterir sana. alt yapraklarda sararma varsa azot eksikliğidir vb.
Gübreleri tabloya göre uyguluyorsun fazla vermiyorsun ister 15 günde bir flus yaparsın ister ayda 1 duruma göre bakacaksın. azot toksisitesi olduysa besin kitlenmesi flush yapacaksın ki bitki rahatlasın. geldik hasata.Auto bitki 3 ayı doldurdu artık sömekler şişti Bir tane zoom mikroskop alacaksın taşınabilir tiplerden onla bitkine bakacaksın tricomların rakı rengine geldiyse hasat vakti gelmiştir ve sömeklerin üstündeki bıyıkların %80 kahverengi olduysa ordan da anlarsın. hasat geldiğinde flus yapacaksın 3 gün karanlık oda da bekleteceksin sonra bitkiyi hasat edip serin ve karanlık bir yerde 10-15 gün kurutmaya bırakacaksın. kuruduktan sonra tek tek sömekleri temizleyceksin yapraklarını keseceksin. içilir hale getireceksin. sonra kavanoza veya kilitli poşete koyup 1 gün arayla azını açık bırakıp kapatacaksın. Bu kadar bro bu dediklerimi yaparsan güzel kafalar yaşarsın ve kendi cigaranı kendin yaparsın.
Feminized bitki için de autodaki herşey aynı sadece ışık 18/6 olacak 70 gün son 12/12 ye düşüreceksin ve gübre konusunda çok dikkatli olacaksın auto gibi gattar değildir feminized bitkiler hemen gösterir sıknıtısını yapraklarda o yüzden daha özen ister. fem bitkilerin autoya göre tadı ve kafası daha yüksektir ama yetiştirmesi ilk başlayanlar için zordur. Anlatacaklarım bu kadar aralarında atladığım olduysa affola. ben bu yöntemleri yaparak 7 yıldır hasat alıyorum ve 11. sezonumdayım. Her hangi bir sorun olursa çekinme yorum yap yardımcı olurum. Konuyu beğendiysen Like atmayı unutma
dumanın bol olsun iyi hasatlar dilerim.
Selamın aleyküm kanka. Bende deminden kendi sorumun cevap veren bi kankama bu toprakla gubre muhabbetini sormuştum sonra seni gördüm tamda bende olan toprak arti gubre muhabbetinin zamani vs verilişi tek eksik olan gubre litre basina suya ilave ediliyor ya ilk once suan 14 gununde ve diger arkadaşlarım fotolarina videolarina baktıkça benimkiler küçük su verme olayına takıldım zaten tek bitkim fazla sudan yan yatti kurtarmaya çalışıyoruz vs vs 21 gününde acaba yine suyu 6 litre saksiya 1 litre suyla mi vercem gubreleri yoksa azalma orani Varmi . Bu konuda hem fikir yaparsan beni ve tüm duman peşinde kendine emek harcayan kankalarimda aydinlanir. Sonucta acemiyiz biz tabloya gore gitsek bitki yalan olur ben gecen 330 ml su verdim yan yatti iste düşün kanka
 

GoRiLLa Glue

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar Esrarın Tohumdan hasata kadar nasıl yetişeceği ve yeni arkadaşların kolaylıkla uygulayabileceği tek konu başlığında hepsini toplamak istedim.
Anlatacaklarım global yöntemler ve kendi yöntemimle hibrittir.
Anlaşılır ve kafa karıştırmayacak şekilde (basit) yazacağım umarım faydalı olur haydı başlayalım !

Bu işin en büyük kuralı sabırdır aceleci olmayacaksın ve bitkine kızın gibi bakacakasın onunla ilgilenceksin isteklerini karşılayacaksın. Çünkü doğa da esrar rahat ortamda yetişir her istediğini toprakta bulur sen doğayı yapay olarak evine getireceksin ki bitkin kendini doğada hissetsin ve sana güzel sömekler versin.

İlk önce doğayı yapay olarak eve getirme olayından başlayalım

Aşağıda yazan listedeki ürünleri rahatlıkla internetten bulabilirsiniz.

1.Bitki yetiştirme odası / kabini : Evin içinde iklimi kontrol altında tutmak için kapalı alanda yapmak gerekir. Bitki yetiştirme kabini yapacağınız bitki sayısına göre boyutu değişir. içinde yansıtıcılar bulunur ve tepeden vereceğiniz ışığı bitkilere geri yansıtır. fanları monte etmek için boru delikleri vardır.

2. Aydınlatma: güneş ışığı olmayacağı için yapay olarak ışık vereceğiz ki bitki güzel güzel gelişsin. Son yıllarda Led teknolojisi çok değişti çok güçlü ledler var Ben fullspectrum Led öneririm. Ledler hem ısı yapmaz ve elektrik tüketimi azdır. Led adeti ve watt'ı bitki sayısısına ve sizin maddi durumunuza bağlı olarak değişir. Ledler pahalı ürünlerdir ve bir ömrü vardır buda aklınızda kalsın

3. Havalandırma: Bitkilerin de her canlı gibi oksijene ve karbondioksit'e ihtiyacı vardır. sizde bunu fanlar ile sağlayacaksınız. içeri temiz hava girmesi ve içeriden kirli havanın atılması lazım. içerideki kirli havayı çeken fanın başına karbonfiltre bağlanır . karbonfiltre içinde aktifkarbon lar sayesinde kötü kokuyu filtreler ve esrarın yetişirken oluşan kokuyu komşularınızdan gizler. bir vantilatör de olmazsa olmazlardandır. Vantilatör bitkilerin gelen temiz havayı eşit miktarda bitkilere dağıtır ayrıca ince dalların daha güçlü dallara dönüşmesine olanak sağlar ve bitkilerinizin üzerinde kırmızı örümcek , küf , böcek ,haşaratı önler

4. Saksı: Plastik saksılarda Bitkilerin kökleri hava alması ve çürümemesi için ayrıca fazla suyunda altından akması için altı delik veya kumaş saksı olması gerekir.
Autoflower için büyük saksılara gerek yoktur 3 ayda hasat zamanı geldiği için kökleri çok gelişmez. ama feminized yapacaksanız en az 15L saksı olmazı gerekir.
Çünkü feminized hasatı daha uzun sürer ve kökleri çok gelişir.

5. Toprak: Kesinlikle bahçe toprağı , tarla toprağı kullanmayın. çünkü içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz zararlı bakteriler ve zararlı böcekler olabilir. o yüzden bu iş için tasarlanan topraklardan kullanın internette satılan LightMix veya AllMix toprak kullanın.
LightMix: Az gübreli topraktır ilk defa bitki yetişrenlere önermem çünkü toprakta bitkinize yetecek sadece 1 haftalık gübre vardır ve 1 haftalık bitki filiz bitki olduğu için ilave edeceğiniz yanlış gübre bitkinizi öldürebilir. LightMix genelde orta derece ve porf growerlar tarafından tercih edilir.
AllMix: Toprakta Bitkinize 3 hafta boyunca yetecek gübre mevcuttur. Yeni başlayanlar için idealdir. sadece suyu ph ayarlayarak 3 hafta boyunca verirsiniz. 3 hafta sonra normal gübre tablosunu uygulayabilirsiniz.

6.Gübreler: En önemli konu bence gübre konusudur. ev ortamında gübresiz bitki büyür mü evet nadiren de olsa büyür ama çok cılız ve açık renkli bir şekilde büyür özellikle çiçeklenme aşamasında sadece 3-5 tane beyaz pistil görürsün ondan sonrası olmaz. Gübre bitkinin yemeğidir bitkinin en büyük ihtiyacıdır.Gübrelerde bir çok marka var ama bunu okuyorsan mutlaka ilk deneyimin olacak onun için biobizz serisini öneririm çünkü kimyasal değil organiktir bitkiye fazla kaçıdrığında çok sorun olmaz diğer kimyasal gübreler hatayı kabul etmez ama biobizz hata kaldırır. bunu da internetten biobizz started kit yazın çıkar. ve kullanım tablosu içinde biobizz feed chart yazıp görsellere bakın ordan tablonuzuna erişebilirsiniz. her marka gübre için geçerlidir Örnek: (Gübre markası)feed chart yazın yeterli.

7. Ph ölçer: Ph ölçer kezinlikle olması gerek bir üründür çünkü çeşme suyunuzun ph'ı çok yüksek veya çok düşükse bitkinize zarar verir. ph down ve ph up ile suya ilave ederek ph dengeleyebilirsiniz. veye kullandığınız gübre phperfect ise gübreler otomatik olarak suyunuzun ph ını ayarlar.

8.PPM ölçer: Bitkiye verdiğiniz gübreli suyun toprakla buluşunca içindeki maddelerin ölçmeye yarar. normal değerlerinden yüksek olmaması gerekir. (Ben kullanmıyorum hiç de kullanmadım gübreyi fazla kaçırmayın ve 15 günde bir flus yapın sorun olmaz bu aleti de satın almanızı gerektirmez.

9. Co2: Karbondiyoksit de önemli faktörlerden biridir. içeriye temiz hava girişi güçlüyse co2 ye pek ihtiyacınız olmaz ama hava girişi iyi değilse co2 mutlaka kullanın. co2 yapımı hakkında çok detaya girmeyeceğim Maya, şeker ve su pet şişenin içine koy oluyor.

10. Nem ve sıcaklık ölçer: Nem ve sıcaklık ölçer bitkilerin nemini ve odanın sıcaklığını ölçen bir alettir. bitkiler çimlenme döneminde 60-80 arası nem ister çiçeklenme döneminde ise 40 -45 arası öneririm.

11. Nem verme makinesı: Bitkilerin tüm dönemi için gerekli olabilir. Odanın nem durumunu özellikle çimlenme döneminde 60-80 aralığına sabitlemek için gereklidir.
Çiçeklenme döneminde 40-45 arası . Eğer nem yüksekse fanlarınız yetersiz kalıyordur. yada bulunduğunuz bölge de nem oranı yüksektir. bunun içinde ''biraz pahalıdır'' nem alma makinesı gerekebilir.

12. Zamanlayıcı: bitkilerin karanlıkta ve aydınlıkta yaptığı işler farklıdır. O yüzden zamanlayıcı şarttır. Zamanlayıcı Işıkların kapanacağı ve açılacağı zamanı belirler. zamanı gelince ışıkları kapatıp açar. (auto ve feminized) ışık zamanı farklıdır.

13.Tohum: Tohum bitkinin çimlenmemiş halidir. Tohumun genetiği önemli faktördür. Bilinmedik yerlerden almayınız. içtiğiniz esrardaki tohumu toprağa atıp 3 ay bakıp büyütüp sonra erkek çıkınca da üzülme. dişileştirilmiş tohum satın al. ha dersen ki ben ilk deneyeceğim test amaçlı bakıp büyüteceğim eyvallah. tohum sitesi olarak da benim sürekli alışveriş yaptığım ve genetikleri sağlam olan https://www.degenetica.org ve https://st.kushseed.net sitelerini öneririm. Hızlı teslimat ve son derece güvenilirdir.


Şimdi bütün malzemeler, hazırlıklar tamam. Gelelim esrar yetiştirmeye

1. Tohumu Filizlendirme: Tohumları aldık ilk önce su dolu bardağa atın 24 saat suda karanlık ve ılık bir ortamda kalsın. 24 saat sonra tohumlar dibe çökmüş olacak
sonra bir tabağın içine kağıt havlu koyun ıslatın ama çok değil. sonra o tohumları havlunun üstüne dizin birbirinden uzak olacak şekilde
sonra bir kağıt havluda üstüne kapatın onu da ıslatın. sonra tabağı bir tabakla daha kapatın. ılık bir yere koyun soğuk olrsa olmaz.
12 saat sonra kontol edin mutlaka patlamış olacaktır.

2. Tohumu toprağa ekme: saksının bir kalemle yarım santim açın, çok derin olmayacak unutma!
Kök çıkaran(patlayan) tohumu açtığınız çukura koyun. toprakla kapatın çok bastırmadan köke zarar vermeden.
sonra ph ayarlanmış su ile biraz üstünden su dökün. yavaş dökün ki tohum dışarı çıkmasın.
Ağzına sağlık reis. Ancak sana bir sorum olucak bende biobizz gübrelerini kullanıyorum ve ilk growum ancak tabloda anlayamadığım şey 6 7 çeşit gübre var verilmesi gereken bunların hepsini nasıl vericem ben benim bitkime yani tabloya bakıcak olursak 2.ci haftadan sonra Root-Juice hariç hepsinden kullanmak zorundasın bunu nasıl ayalicam kanka sana zahmet beni aydınlatırsan sevinirim. Bol hasatlar
 

Guizman

Yeni üye
Üç tohumum vardi attim ve ciktilar ilk kez yetistirmeyi deniyorum mobilya dolabı kabine cevirdim ve led armatür lamba bağladım toprağı çiçekçiden aldım 10 gunluk oldular ışık konusunda hangi lambayi kullanmaliyim birde bu growkeNt isminde bir sitede terpinator isminde bir bitki besini buldum daha almadim onerileriniz nedir isik ve terpinator ile ilgili?
 
Merhaba arkadaşlar Esrarın Tohumdan hasata kadar nasıl yetişeceği ve yeni arkadaşların kolaylıkla uygulayabileceği tek konu başlığında hepsini toplamak istedim.
Anlatacaklarım global yöntemler ve kendi yöntemimle hibrittir.
Anlaşılır ve kafa karıştırmayacak şekilde (basit) yazacağım umarım faydalı olur haydı başlayalım !

Bu işin en büyük kuralı sabırdır aceleci olmayacaksın ve bitkine kızın gibi bakacakasın onunla ilgilenceksin isteklerini karşılayacaksın. Çünkü doğa da esrar rahat ortamda yetişir her istediğini toprakta bulur sen doğayı yapay olarak evine getireceksin ki bitkin kendini doğada hissetsin ve sana güzel sömekler versin.

İlk önce doğayı yapay olarak eve getirme olayından başlayalım

Aşağıda yazan listedeki ürünleri rahatlıkla internetten bulabilirsiniz.

1.Bitki yetiştirme odası / kabini : Evin içinde iklimi kontrol altında tutmak için kapalı alanda yapmak gerekir. Bitki yetiştirme kabini yapacağınız bitki sayısına göre boyutu değişir. içinde yansıtıcılar bulunur ve tepeden vereceğiniz ışığı bitkilere geri yansıtır. fanları monte etmek için boru delikleri vardır.

2. Aydınlatma: güneş ışığı olmayacağı için yapay olarak ışık vereceğiz ki bitki güzel güzel gelişsin. Son yıllarda Led teknolojisi çok değişti çok güçlü ledler var Ben fullspectrum Led öneririm. Ledler hem ısı yapmaz ve elektrik tüketimi azdır. Led adeti ve watt'ı bitki sayısısına ve sizin maddi durumunuza bağlı olarak değişir. Ledler pahalı ürünlerdir ve bir ömrü vardır buda aklınızda kalsın

3. Havalandırma: Bitkilerin de her canlı gibi oksijene ve karbondioksit'e ihtiyacı vardır. sizde bunu fanlar ile sağlayacaksınız. içeri temiz hava girmesi ve içeriden kirli havanın atılması lazım. içerideki kirli havayı çeken fanın başına karbonfiltre bağlanır . karbonfiltre içinde aktifkarbon lar sayesinde kötü kokuyu filtreler ve esrarın yetişirken oluşan kokuyu komşularınızdan gizler. bir vantilatör de olmazsa olmazlardandır. Vantilatör bitkilerin gelen temiz havayı eşit miktarda bitkilere dağıtır ayrıca ince dalların daha güçlü dallara dönüşmesine olanak sağlar ve bitkilerinizin üzerinde kırmızı örümcek , küf , böcek ,haşaratı önler

4. Saksı: Plastik saksılarda Bitkilerin kökleri hava alması ve çürümemesi için ayrıca fazla suyunda altından akması için altı delik veya kumaş saksı olması gerekir.
Autoflower için büyük saksılara gerek yoktur 3 ayda hasat zamanı geldiği için kökleri çok gelişmez. ama feminized yapacaksanız en az 15L saksı olmazı gerekir.
Çünkü feminized hasatı daha uzun sürer ve kökleri çok gelişir.

5. Toprak: Kesinlikle bahçe toprağı , tarla toprağı kullanmayın. çünkü içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz zararlı bakteriler ve zararlı böcekler olabilir. o yüzden bu iş için tasarlanan topraklardan kullanın internette satılan LightMix veya AllMix toprak kullanın.
LightMix: Az gübreli topraktır ilk defa bitki yetişrenlere önermem çünkü toprakta bitkinize yetecek sadece 1 haftalık gübre vardır ve 1 haftalık bitki filiz bitki olduğu için ilave edeceğiniz yanlış gübre bitkinizi öldürebilir. LightMix genelde orta derece ve porf growerlar tarafından tercih edilir.
AllMix: Toprakta Bitkinize 3 hafta boyunca yetecek gübre mevcuttur. Yeni başlayanlar için idealdir. sadece suyu ph ayarlayarak 3 hafta boyunca verirsiniz. 3 hafta sonra normal gübre tablosunu uygulayabilirsiniz.

6.Gübreler: En önemli konu bence gübre konusudur. ev ortamında gübresiz bitki büyür mü evet nadiren de olsa büyür ama çok cılız ve açık renkli bir şekilde büyür özellikle çiçeklenme aşamasında sadece 3-5 tane beyaz pistil görürsün ondan sonrası olmaz. Gübre bitkinin yemeğidir bitkinin en büyük ihtiyacıdır.Gübrelerde bir çok marka var ama bunu okuyorsan mutlaka ilk deneyimin olacak onun için biobizz serisini öneririm çünkü kimyasal değil organiktir bitkiye fazla kaçıdrığında çok sorun olmaz diğer kimyasal gübreler hatayı kabul etmez ama biobizz hata kaldırır. bunu da internetten biobizz started kit yazın çıkar. ve kullanım tablosu içinde biobizz feed chart yazıp görsellere bakın ordan tablonuzuna erişebilirsiniz. her marka gübre için geçerlidir Örnek: (Gübre markası)feed chart yazın yeterli.

7. Ph ölçer: Ph ölçer kezinlikle olması gerek bir üründür çünkü çeşme suyunuzun ph'ı çok yüksek veya çok düşükse bitkinize zarar verir. ph down ve ph up ile suya ilave ederek ph dengeleyebilirsiniz. veye kullandığınız gübre phperfect ise gübreler otomatik olarak suyunuzun ph ını ayarlar.

8.PPM ölçer: Bitkiye verdiğiniz gübreli suyun toprakla buluşunca içindeki maddelerin ölçmeye yarar. normal değerlerinden yüksek olmaması gerekir. (Ben kullanmıyorum hiç de kullanmadım gübreyi fazla kaçırmayın ve 15 günde bir flus yapın sorun olmaz bu aleti de satın almanızı gerektirmez.

9. Co2: Karbondiyoksit de önemli faktörlerden biridir. içeriye temiz hava girişi güçlüyse co2 ye pek ihtiyacınız olmaz ama hava girişi iyi değilse co2 mutlaka kullanın. co2 yapımı hakkında çok detaya girmeyeceğim Maya, şeker ve su pet şişenin içine koy oluyor.

10. Nem ve sıcaklık ölçer: Nem ve sıcaklık ölçer bitkilerin nemini ve odanın sıcaklığını ölçen bir alettir. bitkiler çimlenme döneminde 60-80 arası nem ister çiçeklenme döneminde ise 40 -45 arası öneririm.

11. Nem verme makinesı: Bitkilerin tüm dönemi için gerekli olabilir. Odanın nem durumunu özellikle çimlenme döneminde 60-80 aralığına sabitlemek için gereklidir.
Çiçeklenme döneminde 40-45 arası . Eğer nem yüksekse fanlarınız yetersiz kalıyordur. yada bulunduğunuz bölge de nem oranı yüksektir. bunun içinde ''biraz pahalıdır'' nem alma makinesı gerekebilir.

12. Zamanlayıcı: bitkilerin karanlıkta ve aydınlıkta yaptığı işler farklıdır. O yüzden zamanlayıcı şarttır. Zamanlayıcı Işıkların kapanacağı ve açılacağı zamanı belirler. zamanı gelince ışıkları kapatıp açar. (auto ve feminized) ışık zamanı farklıdır.

13.Tohum: Tohum bitkinin çimlenmemiş halidir. Tohumun genetiği önemli faktördür. Bilinmedik yerlerden almayınız. içtiğiniz esrardaki tohumu toprağa atıp 3 ay bakıp büyütüp sonra erkek çıkınca da üzülme. dişileştirilmiş tohum satın al. ha dersen ki ben ilk deneyeceğim test amaçlı bakıp büyüteceğim eyvallah. tohum sitesi olarak da benim sürekli alışveriş yaptığım ve genetikleri sağlam olan https://www.degenetica.org ve https://st.kushseed.net sitelerini öneririm. Hızlı teslimat ve son derece güvenilirdir.


Şimdi bütün malzemeler, hazırlıklar tamam. Gelelim esrar yetiştirmeye

1. Tohumu Filizlendirme: Tohumları aldık ilk önce su dolu bardağa atın 24 saat suda karanlık ve ılık bir ortamda kalsın. 24 saat sonra tohumlar dibe çökmüş olacak
sonra bir tabağın içine kağıt havlu koyun ıslatın ama çok değil. sonra o tohumları havlunun üstüne dizin birbirinden uzak olacak şekilde
sonra bir kağıt havluda üstüne kapatın onu da ıslatın. sonra tabağı bir tabakla daha kapatın. ılık bir yere koyun soğuk olrsa olmaz.
12 saat sonra kontol edin mutlaka patlamış olacaktır.

2. Tohumu toprağa ekme: saksının bir kalemle yarım santim açın, çok derin olmayacak unutma!
Kök çıkaran(patlayan) tohumu açtığınız çukura koyun. toprakla kapatın çok bastırmadan köke zarar vermeden.
sonra ph ayarlanmış su ile biraz üstünden su dökün. yavaş dökün ki tohum dışarı çıkmasın.
Bir sorum olacak filiz topraktan kafasını çıkardı lakin yeşil değil sarımsı sanki ölecek gibi sebeb nedir ? Şimdiden teşekkürler
 
C

Cannabis-420

Guest
Selamın aleyküm kanka. Bende deminden kendi sorumun cevap veren bi kankama bu toprakla gubre muhabbetini sormuştum sonra seni gördüm tamda bende olan toprak arti gubre muhabbetinin zamani vs verilişi tek eksik olan gubre litre basina suya ilave ediliyor ya ilk once suan 14 gununde ve diger arkadaşlarım fotolarina videolarina baktıkça benimkiler küçük su verme olayına takıldım zaten tek bitkim fazla sudan yan yatti kurtarmaya çalışıyoruz vs vs 21 gününde acaba yine suyu 6 litre saksiya 1 litre suyla mi vercem gubreleri yoksa azalma orani Varmi . Bu konuda hem fikir yaparsan beni ve tüm duman peşinde kendine emek harcayan kankalarimda aydinlanir. Sonucta acemiyiz biz tabloya gore gitsek bitki yalan olur ben gecen 330 ml su verdim yan yatti iste düşün kanka
kanka fazla sudan bitki yan mı yatıyo? düzeltiysen nasıl düzeltin
 

Dövmeci.murat

Yeni üye
Üç tohumum vardi attim ve ciktilar ilk kez yetistirmeyi deniyorum mobilya dolabı kabine cevirdim ve led armatür lamba bağladım toprağı çiçekçiden aldım 10 gunluk oldular ışık konusunda hangi lambayi kullanmaliyim birde bu growkeNt isminde bir sitede terpinator isminde bir bitki besini buldum daha almadim onerileriniz nedir isik ve terpinator ile ilgili?
Valla ben aliexpressden 1500 w 225 led full spectrum led aldim hem hafif hemde ince tabaka yer kaplamıyor bazi kankalar dandik falan diyo ama suan hersey numberone suan 25 gununde bitkiler hertafai yaprakli somek kafalari hepsi uyumluboyu yerinde auto grnetik icin en guzel sevyede etki yaratiyor
 

Mavibalina

Yeni üye
Selamlar arkadaşlar. Flush işlemi için ph ayarlı su buldum fakat bu 9 adet 20 lt damacana biraz benim cüzdanımı öper. Araştırdım biraz bulunduğum bölgedeki su dağıtım merkezinden gelen su ph değeri 7.4 sizce bu çok etkiler mi? ph düşürücü falan demeyin nolur her boka baktım elimdeji tek olay 7.4 ph çeşme suyu.
 

kanatsizkush

Yeni üye
Selamlar arkadaşlar. Flush işlemi için ph ayarlı su buldum fakat bu 9 adet 20 lt damacana biraz benim cüzdanımı öper. Araştırdım biraz bulunduğum bölgedeki su dağıtım merkezinden gelen su ph değeri 7.4 sizce bu çok etkiler mi? ph düşürücü falan demeyin nolur her boka baktım elimdeji tek olay 7.4 ph çeşme suyu.

kanka acemiyim ama forumda gormustum phi dusurmek icin limon ve sirke ise yariyor
 

Smokebaba

Yeni üye
kanka çok yararlı bir başlık teşekkür ederim fem bitkilerde gübre periyodunu nasıl yapmamız lazım bir çok yere baktım başlık arattırdım ama pek tatmin edici bir yazı bulamadım ben tek bitki 240 w Quantum board gerekli bütün ekipmanlarım var daha önce bir autodan 15 gram aldım :) şuanda fem bakıyorum ama bir besin çizelgesi gerekli yardımcı olabilirsen çok sevinirim
 
Beyler bir sorum olacak, beyaz ve bir de sarımtırak ampül var, bu ampülleri hangi dönemde hangisini takacağım
 

Dövmeci.murat

Yeni üye

Grenn

Yeni üye
Abi sen bu işi biliyon senden bi tavsiye almak istiyorum 3x2,50 çadır ve fazlaca kaliteli led vs anlıcagın sistem kaliteli ve güzel bu sistemde ne yapmak daha mantıklı sence uzun döenmmi kısa dönemmi
 

Grenn

Yeni üye
Abi sen bu işi biliyon senden bi tavsiye almak istiyorum 3x2,50 çadır ve fazlaca kaliteli led vs anlıcagın sistem kaliteli ve güzel bu sistemde ne yapmak daha mantıklı sence uzun döenmmi kısa dönemmi
 

escobi1

Yeni üye

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ***** *** *** **** *** ******** ** dready* **** *** ******* *** ****** *** ******** ****** ******* ****** ***** *****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********* ***** ****** ********* ****** ******** *** ***** ********** ******* **** ****** **** ****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ******* dready** ******* ***** ***** *********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** *** *** **** *** ******** ** dready* **** *** ******* *** ****** *** ******** ****** ******* ****** ***** ******** ******** ***** ***** ********* ******* *** ****** **** ** ***** **** ** ** ***** **** **** ******* ********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ********* **** dready*
    +1
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********* **** dready*********** ** **********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ****** ***** ******* *****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ********* ****** *********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********* ****** dready** ********** ** ******* **** ****** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ******* ******* **********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ********** **** ***********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********** **** dready***** **** *** *** ***** ******** *** ***** ***** ******
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ******** **** ******** ********* **** ** ** **** ******* ********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ****** ******** *** dready ** *** ********** ***********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ****** ******** *** dready ** *** ********** dready**** ** ****** ********* dready * ** *** *******
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** ********* **** ****** ***** ** **** ** ***** ****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ****** ******** **** *** ********* * **** ** ********** ****** ****** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ****** ******** **** *** ********* * **** ** ********** ****** ****** ********** ***** *** ****** ** ***** ******* *** **** ***********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ***** dready****** ******** * ***** ******* **** ********
    +1
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** dready****** ******** * ***** ******* **** dready **** ******* ****** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    **** **** ******* ****** ****** ******** ********* *** *****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ******** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** *****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** ********
    Nazim_Red Nazim_Red: ***** ********
    Üst