El_Takashi
Kıdemli Üye
Hocam birde bu 40 lt damacayana MIKRO-GROW-BLOOM elimde çoğu AN gübresi markası var hangilerni kaç ml ekleyım sana zahmet ? gerek var mı ? pistillenmenin 10.günün de
Tamam hocam direk suyla vericem 40 lt hepsını bı anda mı yoksa kurudukda 3 e mı boleyım ?Gubreden temızlerken gubre kullanman çok mantıksız neden flush atıyorsun o zaman @El_Takashi kanka sen konuyu tam okudun mu ?
Kanka 1 lt suya 2 ml elma sirkesiPh ölçerim ve ph düşürücüm yok, ph ayarlamadan flush atsam ne gibi sıkıntı yaşarım ? Bulunduğum yerin su ph değerleri 7-7.3 civarında
usta bu flash yaparken ışıkların açık mı olması gerekiyor tamamen kuruduktan sonra karanlığa çekip ne kadar bekliyoruz flush işlemi sömeklenmeden öncemi yapılır sonra mı ?Flush ; bitkiyi gübreden arındırarak yıkama işlemidir , özellikle kimyasal gübre kullanan kankalar
eğer flush yapmazsanız içtiği sigara boğazına oturur
Flush atarken ppm ölçer kullanarak ilerlerseniz daha sağlıklı sonuç alırsınız ,
bu alet bıtkının altından cıkan suyun ölçümünü yaparak ilerlemenizi sağlar .
BİTKİNİZİN FLUSH' INI ATARKEN PH AYARLAMAYI UNUTMAYIN.
Diyelim ki saksınız 20Litre , ortalama 60 L su vermeniz gerekiyor , bu suyu tek sefer 60 L olarakta döken var
Ben 3 e bölerek 20 L yi ortalama 3-4 gunde bir her kuruduğunda veriyorum , bitkinin gidişatına göre
Beklentinizden hızlı olgunlaştıysa bu kadar uzun vadeye bölme fikri kafanıza yatmazsa tek seferdede bitirilebilir.
60L suyun 40 L sını PH sını ayarlamadan koyup gerı kalan son 20 L yi PH ayarlayıp hemen ardından ilave edende var , tek sulamalardan bahsedıyorum.
Keçiboynuzu pekmezi : Kankalar keçi boynuzu pekmezinın ıcındekı besınler sız flush attıgınız sırada
bitkinizin besın ıhtıyacını karsılayarak ona yardımcı olur ve tat aroma olarak katkı sağlar
Ortalama 5L suya 1 yemek kaşığı karıştırılır.
Flawless Finish : Kankalar bunu flushın içine karıştırıp flushla ve flushtan sonraki boş sulamalarda uygulayanda var ,
hayır efendim flush zaten butun ne varsa alıp götürmek için , Flawless koymanın bir anlamı yok diyende var ,
burda tercih size kalmış , Ben hiç kullanmadım fakat kullansaydım flush suyunun , son 3 de 1 lik kısmın ıcınede koyardım sonucta gubre arındırma özelliği var. Litre başına 2 ml olarak kullanılır , asıl özelliği gübre temizliğidir bunun yanında
lezzet ve koku sağlar ve flush ın bıtkı uzerınde bırakacağı hasarı minimuma indirger.
Karanlığa almadan önce flush : Eğer son flush suyunuzdan hemen sonra toprak daha kurumadan karanlıga alırsanız bitkiyi ,
Karanlıktayken kurur topragı derseniz eğer , buda sömeklerın geç kurumasına sebep olur , dışı
çıtır çıtır olsada içi hafif nemli kalmasına sebep olabilir önermem
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma gelmeyen belkı vardır konuya ilaveten devam ederim
kanka simdi çözdük olayı. Peki en son karanlıkta suyunu verdik en son aşama hasat etme dimi peki son suyu verdik toprak iyice kuruduktan sonra mi hasat edelim.Flush ; bitkiyi gübreden arındırarak yıkama işlemidir , özellikle kimyasal gübre kullanan kankalar
eğer flush yapmazsanız içtiği sigara boğazına oturur
Flush atarken ppm ölçer kullanarak ilerlerseniz daha sağlıklı sonuç alırsınız ,
bu alet bıtkının altından cıkan suyun ölçümünü yaparak ilerlemenizi sağlar .
BİTKİNİZİN FLUSH' INI ATARKEN PH AYARLAMAYI UNUTMAYIN.
Diyelim ki saksınız 20Litre , ortalama 60 L su vermeniz gerekiyor , bu suyu tek sefer 60 L olarakta döken var
Ben 3 e bölerek 20 L yi ortalama 3-4 gunde bir her kuruduğunda veriyorum , bitkinin gidişatına göre
Beklentinizden hızlı olgunlaştıysa bu kadar uzun vadeye bölme fikri kafanıza yatmazsa tek seferdede bitirilebilir.
60L suyun 40 L sını PH sını ayarlamadan koyup gerı kalan son 20 L yi PH ayarlayıp hemen ardından ilave edende var , tek sulamalardan bahsedıyorum.
Keçiboynuzu pekmezi : Kankalar keçi boynuzu pekmezinın ıcındekı besınler sız flush attıgınız sırada
bitkinizin besın ıhtıyacını karsılayarak ona yardımcı olur ve tat aroma olarak katkı sağlar
Ortalama 5L suya 1 yemek kaşığı karıştırılır.
Flawless Finish : Kankalar bunu flushın içine karıştırıp flushla ve flushtan sonraki boş sulamalarda uygulayanda var ,
hayır efendim flush zaten butun ne varsa alıp götürmek için , Flawless koymanın bir anlamı yok diyende var ,
burda tercih size kalmış , Ben hiç kullanmadım fakat kullansaydım flush suyunun , son 3 de 1 lik kısmın ıcınede koyardım sonucta gubre arındırma özelliği var. Litre başına 2 ml olarak kullanılır , asıl özelliği gübre temizliğidir bunun yanında
lezzet ve koku sağlar ve flush ın bıtkı uzerınde bırakacağı hasarı minimuma indirger.
Karanlığa almadan önce flush : Eğer son flush suyunuzdan hemen sonra toprak daha kurumadan karanlıga alırsanız bitkiyi ,
Karanlıktayken kurur topragı derseniz eğer , buda sömeklerın geç kurumasına sebep olur , dışı
çıtır çıtır olsada içi hafif nemli kalmasına sebep olabilir önermem
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma gelmeyen belkı vardır konuya ilaveten devam ederim
Flush ; bitkiyi gübreden arındırarak yıkama işlemidir , özellikle kimyasal gübre kullanan kankalar
eğer flush yapmazsanız içtiği sigara boğazına oturur
Flush atarken ppm ölçer kullanarak ilerlerseniz daha sağlıklı sonuç alırsınız ,
bu alet bıtkının altından cıkan suyun ölçümünü yaparak ilerlemenizi sağlar .
BİTKİNİZİN FLUSH' INI ATARKEN PH AYARLAMAYI UNUTM
Ben 3 e bölerek 20 L yi ortalama 3-4 gunde bir her kuruduğunda veriyorum , bitkinin gidişatına göre
Beklentinizden hızlı olgunlaştıysa bu kadar uzun vadeye bölme fikri kafanıza yatmazsa tek seferdede bitirilebilir.
60L suyun 40 L sını PH sını ayarlamadan koyup gerı kalan son 20 L yi PH ayarlayıp hemen ardından ilave edende var , tek sulamalardan bahsedıyorum.
Keçiboynuzu pekmezi : Kankalar keçi boynuzu pekmezinın ıcındekı besınler sız flush attıgınız sırada
bitkinizin besın ıhtıyacını karsılayarak ona yardımcı olur ve tat aroma olarak katkı sağlar
Ortalama 5L suya 1 yemek kaşığı karıştırılır.
Flawless Finish : Kankalar bunu flushın içine karıştırıp flushla ve flushtan sonraki boş sulamalarda uygulayanda var ,
hayır efendim flush zaten butun ne varsa alıp götürmek için , Flawless koymanın bir anlamı yok diyende var ,
burda tercih size kalmış , Ben hiç kullanmadım fakat kullansaydım flush suyunun , son 3 de 1 lik kısmın ıcınede koyardım sonucta gubre arındırma özelliği var. Litre başına 2 ml olarak kullanılır , asıl özelliği gübre temizliğidir bunun yanında
lezzet ve koku sağlar ve flush ın bıtkı uzerınde bırakacağı hasarı minimuma indirger.
Karanlığa almadan önce flush : Eğer son flush suyunuzdan hemen sonra toprak daha kurumadan karanlıga alırsanız bitkiyi ,
Karanlıktayken kurur topragı derseniz eğer , buda sömeklerın geç kurumasına sebep olur , dışı
çıtır çıtır olsada içi hafif nemli kalmasına sebep olabilir önermem
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma gelmeyen belkı vardır konuya ilaveten devam ederim
Kanka bu keciboynuzunu son flushlama suyunda kullaniyoruz dimi once durulama sonra keciboynuzuyla finishhkanka keçiboynuzunu 5L suya 1 Yemek kaşığı verıyorum ben vercen sonra ph ayarlıcan @Jack herar
kanka bildiğim kadaryıla son 1-2 hafta boş sulama yapacağın için, besin alabilsin diye 2 sulamada 1 falan keçiboynuzlu sulanıyor ama emin de değilim "kanka" aydınlatacaktır seni.Kanka bu keciboynuzunu son flushlama suyunda kullaniyoruz dimi once durulama sonra keciboynuzuyla finishh