HYDROPHONİC VE TOPRAK SİSTEMLERDE PPM

user

Üye
Yetiştiricilerin sorduğu büyük bir soru şudur: " Tüm doğru besinleri, beslenme döngülerini kullansam, büyüme ışıklarım iyi olsa ve sıcaklıkları ve koşulları mutlak en iyi şekilde ayarladım, neden bitkilerim acı çekiyor ?"
İlgili: Büyüyen Esrar İç Mekan Rehberi 2018
Çünkü pH ve PPM seviyeleri kapalıdır , bu da bitkilerinizin yemek yemesini zorlaştırır. pH , suyunuzdaki Hidrojen iyonlarının potansiyelini ifade eder; bu, suyunuzun çok asidik olup olmadığını veya içinde çok fazla alkalin olup olmadığını belirleyecektir. PPM (milyonda parça) , sulama solüsyonunuzdaki minerallerin ve çözünür maddelerin konsantrasyonunu ifade eder. Doğru pH ve PPM seviyeleri, herhangi bir büyüme odasının belkemiğidir ve sağlıklı bir hasat ile büyük bir zaman ve para kaybı arasındaki fark olacaktır.
pH Seviyeleri
Basitçe söylemek gerekirse, doğru pH seviyesi, bitkilerinizin besinleri hızlı ve kolay bir şekilde emebileceği ve daha iyi bir hasara yol açabileceği bir ortam yaratacaktır.
Besin açısından zengin su, bitkilerinize yardımcı olan elementlerle doldurulur. Ancak, bu elemanlar düzgün bir şekilde parçalanabilirse, aynı elemanlar bitkilerinize zarar verebilir. pH seviyelerinin anlaşılması önemlidir, çünkü doğru seviye, sularınızdaki elementleri parçalamaya yardımcı olan ve bitkilerinizin metabolik hızına yardımcı olan yararlı bakterilerin kalitesini belirleyecektir. Nasıl? İki şekilde:
PH seviyeleri çok düşük olduğunda (pH seviyesi yaklaşık 5 veya daha düşük), demir ve alüminyum gibi ağır metaller değişir ve bitkileriniz için toksik hale gelebilir
PH seviyesi çok yüksekse (yaklaşık 6.5 veya daha yüksek pH seviyesi) kalsiyum ve fosfor gibi elementler tamamen parçalanamaz, bu da bitkilerinizin büyümesini engeller
Özelliklerdeki bu değişiklik, suyunuzun ne kadar asidik olduğu veya olmamasından kaynaklanmaktadır. Bitkilerinizin besin maddelerinin biraz asidik olmasını isteyeceksiniz, aksi takdirde parçalanamazlar, ancak çok fazla asitlik ve besinleriniz toksik olabilir. Bu yüzden unutmayın: pH çok düşük = bitkileriniz için toksik, çok yüksek = büyüme azalır. Etrafında 5,5-6,0 olacak su, asitlik mükemmel seviyede olmasını istiyorsanız yüzden Tipik pH Düzeyleri
3.5 ve altı: Kök Hasarı
4.0-4.5: Kötü Besin Alımı
5.0-5.4: İyi pH Seviyesi
5.4-5.8: Mükemmel pH Seviyesi
6.0-7.0: Kabul Edilebilir pH Dengesi
7.5-8.0: Kötü Besin Alımı
8.5 ve Üstü: Kök Hasarı
Not: Toprakta yetiştirilen bitkiler, hidroponiklerden biraz daha yüksek bir pH'a ihtiyaç duyma eğilimindedir, çünkü toprak belirli elementleri farklı zamanlarda bitkilerinde tutar ve serbest bırakır. Bununla birlikte, hem hidroponik hem de toprak pH seviyeleri, 5.5-6.0 pH ile aynı optimal aralıkta kalmalıdır.
PPM Seviyeleri
PPM (Milyon Başına Parça), besleme solüsyonunuzdaki partiküllerin konsantrasyonunu ifade eder.
Musluk suyunda bulunan minerallerden besin maddelerinizde bulunan doğal elementlere kadar işiniz, sulama çözümünüzdeki PPM seviyelerinin yerinde olduğundan emin olmaktır, böylece bitkilerinizi yetersiz veya aşırı beslemezsiniz. Yüzeyde anlaşılması kolay bir kavram olsa da, yetiştirme odanızın içindeki besin öğelerini ayarlamanız veya çadır yetiştirmeniz gerektiğinde biraz daha karmaşıktır . Şimdi, pH PPM seviyelerinde büyük bir faktördür, çünkü doğru PPM okumasına sahip olsanız bile, bazı parçacıklar ve bu parçacıkların konsantrasyonu bitkileriniz için zararlı olabilir . Örneğin, bitkilerinizin PPM düzeyinde 700 olması gerektiğini varsayalım . Çözümünüzü karıştırırsınız ve PPM okumasını alırsınız.700, ancak pH değeriniz yaklaşık 4.5'tir . Bu, bitkileriniz için mevcut gıdaların çoğunda , bitkiyi hızla zehirleyecek çok sayıda ağır metal bulunacağı anlamına gelir . Bitkilerinizi zehirlemediğinizden emin olmak için çözeltinizin pH seviyesini ayarlamanız gerekir. “Ama bu PPM seviyelerimi atmayacak, çünkü besleme çözeltinize parçacıklar ekliyorsunuz?” Olabilir, PPM ve pH seviyeleri hakkında bu kadar zor olan şey: Birini ayarladığınızda genellikle diğerini ayarlamanız gerekir. bitkilerinizi beslediğiniz suya ve besin maddelerine bağlı olarak basit veya büyük bir ağrı olabilir. Ortak PPM Okumaları Bu okumalar, suyun belirli bir büyüme aşamasında olması gereken PPM'yi yansıtır
Fideler: 100-250 (burada besinlere ihtiyaç yoktur, bu nedenle çok fazla parçacık gerekmez)
Sebzelik Döngüsünün İlk Yarısı: 300-400 (bu genellikle nakilden sonradır, hala çok fazla besin gerektirmez)
Vegg'in İkinci Yarısı: 450-700 (bu aşamada bitkilerinize daha fazla besin vermeye başlayacaksınız)
Çiçeklenme İlk Yarısı: 750-950 (bitkileriniz büyüdükçe daha fazla yiyorlar, bu yüzden daha fazla besin alacaklar)
Çiçeklenmenin İkinci Yarısı: 1000-1600 (bu, özellikle de katkı maddesi verirseniz, bitkinizin en çok yediği zamandır )
Çiçeğin Sonu, Hasat Girme: Mümkün olduğunca 0'a yakın (bu, bitkilerinizi yıkayacağınız zamandır, bu yüzden artık çok fazla parçacık olmasını istemezsiniz)
PH Seviyelerinin Ayarlanması
Besleme bitkileri söz konusu olduğunda, ona bakmanın iki yolu vardır: ev yapımı veya mağazadan satın alınır. Aynı şey pH'ınızı dengelemek için de geçerlidir: bir mağazadan bir pH tamponu satın alabilir veya evinizin çevresinde veya markette bulabileceğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz - ancak her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır. Ev Yapımı pH Tamponları
Avantajı: pH seviyeleri yüksekse , suyun pH'ını düşürmek için biraz sitrik asit veya hatta beyaz sirke kullanabilirsiniz . PH seviyeleriniz düşük olduğunda, çözeltinizde biraz kabartma tozu kullanabilir ve bu okumaları tekrar yapabilirsiniz. Bu, bir tamponlama çözümü almaktan daha ucuza mal olacaktır.
Dezavantajı: Bu çözümlerin kullanılmasındaki sorun, çok uzun süre çalışmamalarıdır. Kendinizi her geçen gün biraz limon suyu eklemeniz, sonra da bazı şeyler için biraz kabartma tozu kullanmanız gerekecek. Dahası, bu malzemeleri kullanan ve doğru ve hızlı bir şekilde kullanılmazsa ve bitki büyümesini durduran pH'ta ciddi ani yükselişler gören yetiştiricileri de duyduk .
Hazır pH Tamponları
Avantajı: Çoğu hidroponik şirket , genellikle pH Yukarı ve pH Aşağı olarak adlandırılan pH tamponlarına sahip olacaktır . Kullanımı sitrik asit veya beyaz sirke karışımlarından çok daha kolaydır. Suyun pH seviyelerini onlarsız olduğundan daha uzun süre dengede tutarken, suyun pH'ını yükseltmek ve düşürmek için tasarlanmıştır.
Dezavantaj: Her zaman belirttiğimiz gibi, daha kolay genellikle daha pahalı demektir. Bu çözümler genellikle size bir kol ve bir bacağa mal olmaz, ancak evde yapamayacağınız ve biraz paraya mal olacak bir şeydir.
Olursa olsun ne kadar FIM'ing kullanılarak veya sevdiği Bitkiler- yetiştirmek çünkü pH seviyelerini kontrol etmeyi unutmayın Be Yeşil Denizi sizin pH düzeyleri onlar durma noktasına bitki büyümesini getirecek kontrolsüz bırakılırsa yöntemle!
PPM Seviyelerini Ayarlama
PPM seviyenizi ayarlamaya başlamadan önce, musluk suyunun bitkilerinizi beslemeye hazır olduğundan emin olmak istersiniz. Bu, baz suyunuzun PPM'sini bitkilerinize beslemeye başlamadan önce ayarlamak isteyeceğiniz anlamına gelir . Şimdi, sulama çözümünüze herhangi bir şey eklediğinizde, içine daha fazla parçacık ekleyeceksiniz, bu nedenle PPM seviyelerinize her zaman dikkat edin.
Suyunuzu çok fazla parçacıktan arındırmak için, suyunuzu temizlemek için bir karbon filtre veya ters osmoz makinesi gibi şeyler kullanabilirsiniz . Bununla birlikte, birçok üretici musluk suyunun çoğunun bitkilere yardımcı olan yararlı minerallere (kalsiyum ve magnezyum gibi) sahip olduğu konusunda hemfikirdir .
Vegg aşaması sırasında ve sonrasında, bitkilerin beslemelerinden daha fazlasını isteyecektir, bu yüzden filtreleme gerçekten gerekli değildir. Bu nedenle filtreleri yalnızca düşük PPM okumaları gerektiğinde tesis ömrünün başında kullanmanızı öneririz
PPM'ler yüksek olduğunda hızlı bir düzeltme için sadece iyi bir pH seviyesine sahip biraz tatlı su ekleyin ve düşmelerini izleyin. Filtrelenmiş, pH'lı su rezervuarlarınızda biraz fazla şey olduğunda harika.
Okumalar düşük olduğunda genellikle bitkilerinizi besleme zamanı gelir. Besleme solüsyonunuza besin eklediğinizde PPM'leriniz geri döner ve PPM'leriniz ve pH'larınız dengede olduğunda bitkileriniz mutlu ve sağlıklı olur.
Bu okumaların sürekli ayarlanması gerektiğini unutmayın, bu nedenle tesisinizin PPM ve pH seviyelerini yakından takip etmediyseniz, şimdi başlamak için daha iyi bir zaman yoktur
Aşağıda sativa ve indica için ppm listesine bakabilirsiniz
Indica en
Fideler ve klonlar 300-400ppm 5,3-5,5 ph
erken vegg 500-600ppm 5,3-5,6 ph
orta vegg 600-800ppm 5,4-5,6 ph
geç vegg 800-1000ppm 5,5-5,7 ph
erken çiçek 1000- 1300ppm 5.5-5.7 ph
orta çiçek 1400-1600ppm 5.5-5.8 ph
geç çiçek 1000-1100ppm 5.5-5.7 ph
olgunlaşma 300-500ppm 5.4-5.6 ph
sativa
fidanları ve klonları 250-350ppm 5.3-5.5 ph
erken sebze 300-500ppm 5.3-5.6 ph
orta sebze 500-700ppm 5.4-5.6 ph
geç sebze 700-900ppm 5.5-5.7 ph
erken çiçek 1000-1100ppm 5.5-5.7 ph
orta çiçek 1100-1300ppm 5.5-5.8 ph
geç çiçek 800-1000ppm 5.5-5.7 ph
olgunlaşma 300-500ppm 5.4-5.6 ph
 
X

Xxooxx

Guest
Cvp: HYDROPHONİC VE TOPRAK SİSTEMLERDE PPM

dolananadam' Alıntı:
Benim duvarlar bunlarla kaplı güzel bi arşiv her grower ın yanında olması gereken bilgiler.. .

Usta ağzına sağlık sormak istediğim soru şu sadece ph ayarlasam ppm ile uğraşmasam olurmu vereceğim gübreleri litre başına 1ml yazıyorsa ben 0.7 vereceğim hep azdan gidip bitkiyi alıştıra alıştıra gideceğim sömeklenmede ise en arttıravileceğim şekilde artıracağım ne diyorsun bi kaç yerde okudum ph güzel ayarlanmışsa ve gübre istenen solüsyonda uygun şekilde verilirse ppm sıkıntı olmaz yazıyordu da
 

user

Üye
Cvp: HYDROPHONİC VE TOPRAK SİSTEMLERDE PPM

Xxooxx' Alıntı:
dolananadam' Alıntı:
Benim duvarlar bunlarla kaplı güzel bi arşiv her grower ın yanında olması gereken bilgiler.. .

Usta ağzına sağlık sormak istediğim soru şu sadece ph ayarlasam ppm ile uğraşmasam olurmu vereceğim gübreleri litre başına 1ml yazıyorsa ben 0.7 vereceğim hep azdan gidip bitkiyi alıştıra alıştıra gideceğim sömeklenmede ise en arttıravileceğim şekilde artıracağım ne diyorsun bi kaç yerde okudum ph güzel ayarlanmışsa ve gübre istenen solüsyonda uygun şekilde verilirse ppm sıkıntı olmaz yazıyordu da

Teoride doğru ama pratikte ph ölçmek gerek
 

Jiyan

Yeni üye
Anlamadığım konu su ph ve ppm nasıl ayarlanır 
Musluktan aldıgımız suyu önce ph mi ayarlanacak yoksa gübreler koyduktan sonramı ph ayarlanacak 
Siz nasıl ayarlıyorsunuz onu bir anlatsanız daha aydınlık olur buralar
 

psypanic

Üye
Teşekkürler bilgi paylaşımın için reis. 

Zor mevzular değil mantığını anlayınca. İşi zorlaştıran okumamak araştırmamaktan kaynaklı. Sindire sindire okuyun arkadaşlar bu konuyu.


Teşekkürler bilgi paylaşımın için reis. 

Zor mevzular değil mantığını anlayınca. İşi zorlaştıran okumamak araştırmamaktan kaynaklı. Sindire sindire okuyun arkadaşlar bu konuyu.
 

user

Üye
Cvp: HYDROPHONİC VE TOPRAK SİSTEMLERDE PPM

Jiyan' Alıntı:
Anlamadığım konu su ph ve ppm nasıl ayarlanır 
Musluktan aldıgımız suyu önce ph mi ayarlanacak yoksa gübreler koyduktan sonramı ph ayarlanacak 
Siz nasıl ayarlıyorsunuz onu bir anlatsanız daha aydınlık olur buralar

Ben önce gübreler koyuyorum ppm kontrollü daha sonra ph ayarlıyorum
 

edizparlar

Yeni üye
kolay da gözükse ince işler ustalık gerektiren işler oluyor ve daha basit anlatımı olamazdı. Emeğine sağlık reis.
 
Ü

Üye silindi 12891

Guest
Bende dun diyordum ec ppm ile ilgili neden tam bilgi verecek konu açmıyor modlar diye varmis eline saglik abi
 
1.)Çeşme suyumu -  İçme Suyumu Kullanmalıyım ?

2.)10 gündür çeşme suyu kullanıyordum öneri üzerine içme suyuna döndüm iyimi yaptım ?

3.)İçme suyuyla besleme yapıyorum şuan ppm ölçmek gereklimi yinede ?

4.)6.3 ph ayarın'da su veriyorum arada 6.2 ve 6.4 yapıyorum okuduğum bilgiye göre ph ayarını değişik tutmak çeşitli minarelleri almasına yardımcı oluyormuş doğrumudur siz 5.8 mükemmel oran demişsiniz ne yapmam lazım ?
 

fabuu

Yeni üye
Cvp: HYDROPHONİC VE TOPRAK SİSTEMLERDE PPM

Teşekkürler değerli paylaşım için.İlk defa bu yönem ile deneyeceğim.Gelişmeleri paylaşacagım
 

GrowIst

Yeni üye
Mr.Mrs.420' Alıntı:
1.)Çeşme suyumu -  İçme Suyumu Kullanmalıyım ?

2.)10 gündür çeşme suyu kullanıyordum öneri üzerine içme suyuna döndüm iyimi yaptım ?

3.)İçme suyuyla besleme yapıyorum şuan ppm ölçmek gereklimi yinede ?

4.)6.3 ph ayarın'da su veriyorum arada 6.2 ve 6.4 yapıyorum okuduğum bilgiye göre ph ayarını değişik tutmak çeşitli minarelleri almasına yardımcı oluyormuş doğrumudur siz 5.8 mükemmel oran demişsiniz ne yapmam lazım ?



Kanka Grow yapmadım fakat grow öncesi yaptığım araştırmalara göre cevaplamak istedim. (Tohumlarım geldiğinde başlıyorum inşallah)
1. PH ayarladıktan sonra ve 2-3 gün dinlendirerek (suyunda klor miktarı çok yüksek değilse) çeşme suyu kullanabilirsin.
2. İçme suyu bence daha iyidir (Klor bulumaz)
3. TDS metre var ise PPM ölçümü yapabilirsin ancak spesifik gübreleme yapmıyorsan ve firmanıın değerlerine uyuyorsan ppm ölçmene pek gerek kalmaz (Bence firmanın belirttiği değerlerin biraz altında besin vermen) Fakat Flush esnasında durumunu takip etmek için aka suyun ppm değerini ölçmek isteyebilirsin.
4. Bence senin ph değerlerin güzel çünkü Hydro ve Toprak arasıda biraz fark oluyor toprak daha fazla ph gerektiriyor. (Kouda arkadaş belirtmiş zaten.)
Tabiki bular benim tecrübe ile verdiğim cevaplar değil araştırma ile verdiğim cevaplar hatam var ise ve bir düzelten çıkar ise bizde yeşillenmiş oluruz...
 
S

silas

Guest
besin miktarı olayını bu makaleyi okuduktan sonra çok daha iyi kavradım artık her sulamamda PH, EC ölçümlerini yapıp not alıyorum. Çok teşekkür ederim çok faydalı bir konu olmuş.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    There are no messages in the chat. Be the first one to say Hi!
    Üst