Keçiboynuzu pekmezi

Toros

Yeni üye
Kankalar bitkim photo yeni çiçeğe girmesi icin12/12'ye aldım, gubre olarak an serisi kullanıyorum. Keçi boynuzu pekmezi versem boş sulamalarda iyi olurmu. Eğer vereceksem ne zaman ne sıklıkla ne kadar. Vermeliyim.
Şimdiden sağolun.
 

Kanka

Administrator
Yönetici
Kettle ye sıcak suyu koy ve bu dedıklerımı yap su ısıt , 1 yemek kaşığına 5L suya denk gelcek şekılde ayarla daha az suluyosan 1 tatlı kaşığıda olur , sonrasında ısıttığın suya karıştır ıyıce karıştır kaşıkla çözülsün bardakta sonrasında al onu sulama suyunun ıcıne 12-12 nin 3. haftasından 6. haftasına kadar her boş sulamanda ilave et hasatın bol olsun :D
 
Ü

Üye silindi 23498

Guest
Keçiboynuzunu en son flush suyuna ekliyorlar kanka aroma vs vermesi için. İyi araştır keçi boynuzuyla ilgili bi sürü yazı var
Edit: @Kanka açıkladı ben yanlış biliyormuşum
 

aze185

Yeni üye
Kettle ye sıcak suyu koy ve bu dedıklerımı yap su ısıt , 1 yemek kaşığına 5L suya denk gelcek şekılde ayarla daha az suluyosan 1 tatlı kaşığıda olur , sonrasında ısıttığın suya karıştır ıyıce karıştır kaşıkla çözülsün bardakta sonrasında al onu sulama suyunun ıcıne 12-12 nin 3. haftasından 6. haftasına kadar her boş sulamanda ilave et hasatın bol olsun :D
Kanka aşırı sıcak suya koymak içindeki faydalı besinleri öldürmez mi?
 
Litre başına1 tatlı kaşığı kullanabilirsin boş sulamalarda en azından dengeyi korumak adına sen 2 boş sulamada 1 uygulama yap hunnap marka soğuk sıkım keçi boynuzu pekmezi önerebilirim.
 

Woppy

Ordinaryüs
Bence flush da verilse iyi olur zaten her markanın karbonhidrat icerikli ürünü var bunlar la desteklemekk daha iyi olur.
 
Ü

Üye silindi 28636

Guest
Ben litre başına 1 tatlı kaşığı suya, 2 tatlı kaşığı ağzıma atıyorum yok böyle bir şey. Kızlara yarıyor mu bilemem ama benim acayip hoşuma gidiyor. Ağızda bir patlıyor efsane :D
 

Toros

Yeni üye
Kettle ye sıcak suyu koy ve bu dedıklerımı yap su ısıt , 1 yemek kaşığına 5L suya denk gelcek şekılde ayarla daha az suluyosan 1 tatlı kaşığıda olur , sonrasında ısıttığın suya karıştır ıyıce karıştır kaşıkla çözülsün bardakta sonrasında al onu sulama suyunun ıcıne 12-12 nin 3. haftasından 6. haftasına kadar her boş sulamanda ilave et hasatın bol olsun :D
Sağol kanka.
 

Sonne

Kıdemli Üye
Dostlar,
Benim aklıma bişey takıldı.
Arkadaş AN serisi kullandığını söylemiş yani bitkinin gerekli olan tüm vitaminlerini zaten dozajında bitkilere verdiğini düşünerek boş sulamalarda verilen keçiboynuzunda yüksek miktardaki potasyum miktarı bitkide potasyum fazlalığı yaparak zarar vermiş olmaz mı?
Kendi mantığım diyorki sadece flush da son sulama suyunda vermek aromasi için yeterli diyor. Asla kesin bu doğrudur demiyorum mantığıma ters geliyor sadece.
Hatalıysam biri aydınlatabilir mi?
 

AwaKe4

Müptezel
Dostlar,
Benim aklıma bişey takıldı.
Arkadaş AN serisi kullandığını söylemiş yani bitkinin gerekli olan tüm vitaminlerini zaten dozajında bitkilere verdiğini düşünerek boş sulamalarda verilen keçiboynuzunda yüksek miktardaki potasyum miktarı bitkide potasyum fazlalığı yaparak zarar vermiş olmaz mı?
Kendi mantığım diyorki sadece flush da son sulama suyunda vermek aromasi için yeterli diyor. Asla kesin bu doğrudur demiyorum mantığıma ters geliyor sadece.
Hatalıysam biri aydınlatabilir mi?
Ben de sana yakın düşünüyorum hocam. Keçiboynuzu pekmezi flush zamanı haricinde kullanmadım ama mantıken ben de senin gibi düşünüyorum.
 

Woppy

Ordinaryüs
Knk keciboynuzu tadın da etki ediyor ama kimyasal gübre kullanıyorsan kesinlikle bir finish ürünü flawsles finish gibi bir ürün kullanarak bitkiyi flush kayıp son 2 lt suya keciboynuzu miss olur bilakis deneyimledim kullanılmazsa gübre tadı acı icim ve öksürük yapıyor
 

Xcd

Astral
Keçiboynuzu'nun Kullanım Amacı;

1- Erken çiçeklenmye teşvik eder : 12/12 ye aldıktan sonra çiçeklenmeyi geçiş süresini kolaylaştırır ve hızlandırır.
2- Çiçek arttırıcı (Bloom Booster) : Bitkide çiçeklenmeyi teşvik ettiği için Çiçek arttırıcı özelliği vardır. Doğal Fosfor(P) ve Potasyum(K) kaynağıdır. Meyve arttırıcı.
3- Çiftçiler tarafından toprağı yenilemek ve zenginleştirmek için kullanılır. (Humik Asit tarzı) Toprağın PH ını dengeler.
4- İçersinde ki şeker melas ta olduğu gibi toprak altı yaşamı besler. Eğer toprakaltı yaşamınız aktif değilse fazla kullanımı toprakta kalıplaşmaya sebep olabilir.
5- Aroma konusuna gelince hikayeden ibarettir. Her meyvenin her çiçeğin kendine has aroması ve kokusu vardır. Eğer öyle olsaydı kullanılan her üründe keçiboynuzu aroması alırdınız. Örneğin : Kimse Super Lemon Haze genetiğinde bulunan gibi Limon aromasını ve tadını kaybetmek istemez.

Güncelleme : Keçiboynuzu özü içeriğinde bulunan Fosfor, Potasyum, Magnezyum, Kalsiyum, Demir, Çinko gibi bir çok element ve mineral içeriği için analiz ve araştırmalar

http://acikerisim.nku.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.11776/4228/671266.pdf?sequence=1 sayfa 18
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2310683 sayfa 10
http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/bitstream/handle/123456789/3034/?sequence=1&isAllowed=y sayfa 26

Ayrıca ;
http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/bitstream/handle/123456789/3034/?sequence=1&isAllowed=y sayfa 34 ve 35 de biyogübre olarak kullanıldığında özellikle bitki boyu ve bitki başına oluşan çiçek ve meyve sayılarını arttırdığı belirlenmiş.

Tarımda sadece keçiboynuzu özü/pekmezi kullanarak erken çiçeklendirme ve meyve elde edip zengin olan arkadaşın haberi.
 
Son düzenleme:

Amca35

Kıdemli Üye
Kankalar pekmez yerine bal deneyen oldu mu hiç aslında aynı mantık balda da olabilir belki daha farklı sonuçlar elde edilebilir ben bunun deneyini yapcam
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Mordecai Chat bot:
    ******** *** ******* *** *** *********
    Mordecai Chat bot: ******** *** ******* *** *** *********
    Üst