Kenevir Besin Eksikliği Nasıl Belirlenir

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 25578
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 25578

Guest

esrar besin eksikliği nasıl tespit edilir

Bir kenevir bitkisi yetiştirmeye çalışan herkesin bildiği gibi, yetiştirmek aynı anda birkaç farklı topun havada hokkabazlık yapması anlamına gelir. Kenevir bitkileri, türün türüne bağlı olarak, belirli su alma rejimleri veya ışığa maruz kalma dışında çeşitli besin çözeltileri gerektirebilir.

Besin maddeleri olmadan kenevir bitkisi strese girer ve bitki yapısında çeşitli sunumlarla kendini gösterebilir. Besin eksikliği ayrıca bitkiyi zararlılara ve diğer hastalıklara karşı daha savunmasız hale getirebilir veya verimi önemli ölçüde düşürebilir. Bu nedenle, yetiştiriciler, bitki üzerinde göründükleri anda besin sorunlarını tanımlamalıdır.

En çok hata ne zaman ortaya çıkıyor?​

Acemi yetiştiriciler , özellikle üç temel besin maddesi olan nitrojen, fosfor ve potasyumu uygularken, besleme hataları yapmaya daha yatkındır . Yaygın bir hata, bitkinin genellikle daha küçük veya hatta eser miktarlarda ihtiyaç duyduğu ancak yine de onlara çok ihtiyaç duyduğu diğer ikincil besinleri bitkiye vermemekle birlikte bitkiyi bu besinlerle aşırı beslemektir.

Esrar besin eksikliği nasıl tespit edilir?​

Toprak ve su pH'ı, bitkinin besleyici gıdayı ne kadar iyi emebileceğinin önemli bir göstergesidir. pH değerleri çok alkali veya asidik büyüme ortamı gösteriyorsa, kök sistemine yardımcı olmak için belirli besinlerin verilmesi esastır.
pH ölçeği, asitliği veya alkaliliği 0'dan (üstün asidik değer) 14'e (üstün alkalin değeri) kadar bir ölçekte ölçer . Saf su, pH değeri 7.0 olan nötr bir değere sahiptir. pH ölçümü 8,0 değerini gösteriyorsa maddenin nötr değerinden on kat daha alkali, 6.0 ise maddenin nötr değerinden on kat daha asidik olduğu anlamına gelir.

Esrar ve özellikle toprakta büyüme söz konusu olduğunda, pH'ın 5,8 ile 6,8 arasında olması gerekir. Bu iki noktanın arasındaki değer olan 6.3, toprakta büyümek için ideal olacaktır.
Kabul edilebilir aralık, örneğin hidroponik ortamlarda büyümek için ideal olan 6.0 ile 5.5 ile 6.5 arasına düşer.
Kenevir bitkilerinizin büyüdüğü toprağa veya hidroponiklere giren her besin, pH değerini etkiler. Her besin maddesi, özellikle aşırıya kaçmak pH dengesizliğine neden olabilir. Bu nedenle, her yetiştirici, düzenli olarak toprak ve suyun pH'ını ölçmek ve takip etmek için pH test şeritleri kullanmalıdır.
esrar besin eksikliği nasıl tespit edilir

Besin eksikliği türleri arasında nasıl ayrım yapılır?​

Besin eksiklikleri tipik olarak hareketli ve hareketsiz olarak ayrılabilir , bazıları biraz hareketlidir. Örneğin, mobil besin eksikliği başlangıçta bitkinin tabanında bulunan en eski yapraklarda mevcut olabilir. Bu durumda eksiklik, bitkinin diğer kısımlarında fark edilmeden önce eski yapraklara yansır.
Öte yandan, bitkinin tepesindeki genç yapraklar veya bu eksikliklerin en sık görüldüğü diğer dış dallar gibi hareketsiz besinler aynı yerde kalır.
Mobil besinler azot/nitrat (N), fosfor/fosfat (P) ve potasyum (K) içerir - temel olarak kenevir bitkisinin alması gereken temel besinler. Magnezyum eksikliği (Mg) biraz hareketli bir problem olarak kabul edilebilir. Kalsiyum (Ca) eksikliği ise hareketsiz besin eksikliğine bir örnektir.

Bitkideki belirli besin eksiklikleri nasıl tespit edilir?​

Fosfor (P)​

Fosfor noksanlığı, yavaş büyüme ve yaprak renklerinin koyulaşması şeklinde kendini gösterir. Bu durumda bitkinin yaprakları bitkiye doğru kıvrılmaya başlayabilir ve kahverengimsi ten rengi bir renk gösterebilir. Çiçeklenme döneminde yeterince P eklenemezse bitkinin verimi tehlikeye girebilir. Bu element aynı zamanda bitkinin karbonhidratlarda biriken enerjiyi salmasına yardımcı olmak için de gereklidir.
Kenevir bitkilerinin fosfor eksikliği belirtileri göstermesi daha nadirdir. Bunun olması için gerçekten bitkiyle uğraşmak zorundasın. Su veya yetiştirme ortamının pH'ı 7,0 değerinin üzerine çıkıyorsa, Fosfor eksikliğini gösterebilir. Duran büyümeyi ve sefil verimi önlemek için eksiklik sorununu çözmek için hızlı hareket etmeniz en iyisi olacaktır. Çözümler, üstün miktarda fosfor içeren gübreler veya bir çiçek gübresi gerektirecektir.

Azot​

Azot eksikliği olan bir yabancı ot bitkisi, hızla kıvrılmaya ve ölmeye başlayan sarı yapraklar olarak kendini gösterir. Eksiklik, özellikle yaşlı yaprakların daha açık bir renge dönüştüğü bitkinin alt kısmında fark edilir. Azot eksikliğinin bu ilk tezahürünü tedavi etmek için hızlı davranmadığınızı varsayalım. Bu durumda, yakında tüm bitki, genellikle yelpaze yapraklarının kenarlarında renk değişikliği ve kahverengi lekelerden etkilenecektir.
Bitkiyi vejetasyon aşamasında yeterli nitrojenle yenilemek nitrojen eksikliğini önlemelidir. Bitkinin yine de daha sonra nitrojen alması gerekir, belki de o kadar değil, ancak sağlıklı tomurcuklar ve güçlü verimler sağlamak için yeterli miktarda.
Çoğu yetiştirici, en temel üç besin maddesinden biri olduğu için nitrojenin öneminin çok iyi farkında olsa da, nitrojen eksikliği meydana gelebilecek kadar yaygındır. Doğru miktarda N – P – K içeren gübreler kullanın ve eksikliği gidermek için yarasa guano gibi hızlı düzeltmeleri kullanın. Hatta bazı suşlar idrar gibi solüsyonlardan faydalanabilir . Azot besin eksikliğinden şüphelendiğiniz her an hızlı hareket edin!
esrar besin eksikliği nasıl tespit edilir

Potasyum (K)​

Potasyum eksikliği ile işler biraz daha dağınık olabilir. İlk başta, etkilenen bitki tamamen iyi ve sağlıklı görünebilir, ancak çok geçmeden alt yaprakların hızlı bir şekilde öldüğünü keşfedebilirsiniz. Yapraklar klorotik lekelerle görünür ve bu zamana kadar herhangi bir şey yapmak için çok geç olabilir. Daha genç yapraklar da kıvrılmaya ve zayıflamaya başladıkça etkilenmiş gibi görünmektedir.
Yeterli potasyum olmadan, bitki temelde büyümeyi ve gelişmeyi durdurur. Eksiklik bitkinin bağışıklık sistemini zayıflatır ve bitkiyi zararlılar için kolay bir hedef haline getirir.
Çiftçilerin bu besin öğesinin önemini çok iyi bildiği azot eksiklikleri gibi potasyum eksiklikleri de sık görülür. Potasyum eksikliğini gidermenin en hızlı yolu, potasyum açısından zengin suda çözünür bir çözelti kullanmaktır. Yarasa guano gibi başka doğal gübreler kullanıyorsanız, bu gübrelerde potasyum seviyelerinin yeterli olmayabileceğini unutmayın.

çinko (Zn)​

Oldukça sık görülen çinko eksiklikleri, bitki yapısında değişiklikler olarak kendini gösterir. Yaprak damarlarının sararmaya başladığı bitkinin yeni büyümesinde çinko noksanlığı fark edilir. Bitki genellikle solgun görünüyorsa ve çiçeklenme döneminde tomurcuklar çarpık ve bükülmüş görünüyorsa, cevap çinko eksikliğine bağlı olabilir.
Çinko eksikliğinin olduğu yerde, muhtemelen demir (Fe) ve manganez (Mn) eksikliğinin de olabileceğine dikkat edilmelidir. Bu durumda, bitkinizi yenilemek ve yapısını güçlendirmek için çinko, demir ve manganez içeren mikro besin solüsyonları arayın.

Molibden (Mo)​

Kenevir bitkileri sadece az miktarda molibden gerektirirken ve Mo eksiklikleri nispeten nadir olmakla birlikte, eksikliği orta yapraklarda sararma, yaprak uçlarında bükülme ve kırmızı renk değişikliğine dönüşür. Bazen yapraklar kıvrılır ve ölür. Bu element, kenevir bitkisi için hayati önem taşır çünkü nitratın kimyasal dönüşüm süreçlerinde enzim sistemlerine yardımcı olur.

Magnezyum (Ma)​

Kenevir bitkisinin başarılı bir büyüme ve verim için ihtiyaç duyduğu belki de en temel ikincil element olan magnezyum eksikliği, eksikliğin başlamasından bir ay sonra kendini gösterir. Yapraklarda pas lekeleri ve yaprak damarlarında sararma fark ederseniz alarmı çalın. Bu sunum yerel kalmayacak. Tedavi edilmezse, tüm bitkiye yayılacak ve çiçeklenme aşamasına geçerse sonuçta hasadı azaltacaktır.
Dış mekan bitkilerinde magnezyum eksikliğinin görülmesi nadir olsa da, iç mekan bitkileri arasında yeterince yaygındır. Yetiştirme ortamı da şansı belirler, bu nedenle toprakta büyümek sizi güvende tutmalıdır, ancak diğer ortamlarda büyümek, magnezyum alımını izlemeye çok dikkat etmenizi gerektirebilir.
İşaretleri gördüğünüzde hemen kenevir bitkisine magnezyum verin. Yeterli magnezyum uygulamak için Epsom tuzları kullanın. Magnezyum eksikliğinin aslında benzer başka bir eksiklik olmadığından emin olun. Esrar magnezyumu daha yüksek miktarlarda emebilirken, örneğin fazla demirin emilmesini çok iyi tolere edemeyebilir.
how-to-spot-cannabis-nutrient-deficiency-04-1024x576.jpg

Demir (Fe)​

Demir eksikliği yarı mobil sorunlardan biridir . Bu element bitkinin klorofil üretmesine yardımcı olur ve nitratları içeren kritik kimyasal reaksiyonlara yardımcı olur. Demir eksikliği bitkinin yeni sürgünlerine ve bitkinin neredeyse floresan ve hatta nekrotik hale gelebilecek yapraklarına yansır.

Kalsiyum (Ca)​

Kenevir bitkisinde kalsiyum bulunmadığında gelişimi yavaşlar, genç yapraklar koyu yeşile dönmeye başlar ve çiçek üretimi yavaş yavaş durur. Kök de etkilenir ve verim de önemli ölçüde azalır. Hastalığın son evrelerinde yapraklar büyük nekrotik lekelerle tamamen koyu yeşildir.
Kalsiyum eksikliği, bitkinin azot ve şekerleri işlemesi gibi kenevir bitkisindeki hayati süreçleri etkiler. Özellikle hidroponik bir ortamda büyüyorsanız, kalsiyum eksikliğine dikkat edin, çünkü su genellikle kalsiyum bakımından düşüktür. Sorunun dışarıda ortaya çıkması nadirdir, ancak bitkilerinizi yetiştirmek için bitki karışımları kullanıyorsanız olabilir. Dengesizliği gidermek için kireç gibi kalsiyum içeren organik çözümler arayın.

Kükürt (S)​

Kükürt, kenevir bitkisinin solunumuna ve yağ asitlerinin parçalanmasına yardımcı olur. Kükürt eksiklikleri çok yaygın olmasa da, toprakta veya gübrede kükürt eksikliği varsa ortaya çıkabilir. Toprağın ve suyun aşırı yüksek pH değeri, kükürt açığının ortaya çıkmasındaki en büyük eksikliktir. Eksiklik, kırılgan yapraklar ve yapı, limon yeşili veya sarı yapraklar ve bitki üzerinde azaltılmış etki gücüne sahip zayıf çiçekler olarak ortaya çıkacaktır.
kenevir ekimi

Manganez (Mn)​

Bu eksiklik yeni büyümede damarlar arası kloroz olarak başlar ve yaşlı yaprakları etkilemeye devam eder. Tuhaf görünebilecek olan şey, klorozun etrafındaki alanların bozulmadan yeşil kalmasıdır. Yüksek toprak pH'ı veya fazla demir, Manganez eksikliğinin en yaygın iki nedenidir, bu nedenle sorunu çözmek için yeterli Manganez içeren çözümler arayın.

Bakır (Cu)​

Son olarak, kenevir bitkisinin bakıra yalnızca eser miktarlarda ihtiyacı vardır. Bu eser miktarlar olmadığında, genç yapraklarda nekroza ve genellikle yaprakların ucunda garip mavimsi ve hatta bakır benzeri renk değişimlerine neden olabilir. Topraktaki bakır seviyelerini doğru ayarlamak ve bitkiyi azot ve karbonhidrat işleme ile desteklemek için bakır mantar ilaçları kullanın
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • kralartur01 kralartur01:
    ***** **** ********** ******* ***** ******* ******* **
  • Kafirimam Kafirimam:
    ******** ******** ****** ******* *******
  • Kafirimam Kafirimam:
    ******* ****
  • Kafirimam Kafirimam:
    ********* ***** **** ****** ******* hahahaha ******** **** ******** ***** ****** ***** ******* ** ********
  • kralartur01 kralartur01:
    ******** ***** *****
  • Kafirimam Kafirimam:
    ***** ****** hahahaha ** ***** ***** ***
  • kralartur01 kralartur01:
    ***** ********* ********
  • Kafirimam Kafirimam:
    ******** ***** ** ***** ********* **** ***** ****
  • kralartur01 kralartur01:
    ********** **** *****
  • Night owl Night owl:
    ******** ***** ****** hahahaha* *** ** ********* *** ***** ****** *** ********* ********* ******* ******** ***** **********
  • Kafirimam Kafirimam:
    ******** ******* ****** *** ***** ******* **** **
  • Kafirimam Kafirimam:
    ********* ***** *** ***** ********* **** **** ****** ** *** ***** ***** *****
  • Trouble39 Trouble39:
    ******** *****
  • Kafirimam Kafirimam:
    **** ****** ****** **** ********* ********
    +1
  • Kafirimam Kafirimam:
    ****** hahahaha
  • kralartur01 kralartur01:
    ***** ********** hahahaha* ***** ****** *****
  • Night owl Night owl:
    ***** *** ********* *******
  • Kafirimam Kafirimam:
    ***** hahahaha* ******* ********** ***** *** ***** **** ***
  • Night owl Night owl:
    ****** ******* ** ******* *** *** **** ***** hahahaha* ******* ********** ***** *** ***** **** ***
  • kralartur01 kralartur01:
    ******* ****** **** ********* ********** **** *****
    +1
  • Night owl Night owl:
    ** ***** ** **** **** ****** *** ***** ******* **
  • Kafirimam Kafirimam:
    ****** ****** *** ******* ******** hahahaha*****
  • Kafirimam Kafirimam:
    ******* ***** ******* ****** **** ********* ********** **** *****
    Kafirimam Kafirimam: **
    Üst