Kenevir sömekleri en kaliteli şekilde kurutmak

iki3lu

Kıdemli Üye
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.






Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim  kenevirimizi kurutalim 


Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir. 


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez. 


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup  küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir. 


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir.  Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz. 
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla. 

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.

Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim


Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya.  Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz  normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz. 


Citirlasma isleminde  2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir  " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.


  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan  sömeklerinde büyük fark göreceksindir.  Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin 

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]
 

iki3lu

Kıdemli Üye
Cvp: Kenevir sömekleri en kaliteli şekilde kurutmak

kankokan' Alıntı:
OtculHatun' Alıntı:
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.






Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim  kenevirimizi kurutalim 


Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir. 


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez. 


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup  küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir. 


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir.  Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz. 
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla. 

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.

Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim


Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya.  Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz  normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz. 


Citirlasma isleminde  2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir  " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.


  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan  sömeklerinde büyük fark göreceksindir.  Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin 

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]


eline sağlık 
bi kaç cümle eklemek isterim:
çıtırlaştırmak yanlış anlaşılabilecek bir tanımlama gibi olmuş.
hasatınızı kurutup içerseniz yazık etmiş olursunuz,gereken süreyi beklemeyen hasat tam performansını gösteremez,en az 8 haftalık bir kür süresi gerekir ki delta 9 thc formunu alsın,hasat tazeyken thc thca formundadır ve beklediğimiz etkiyi yapmaz.
ot içmenin altın kuralıdır taze  hasat içmemek. içerseniz ne olur 300 km yapabilen bir yarış arabasıyla 150 yi aşmayan bi sürat yapmış olursunuz.
ben illada içicem taze hasatımı derseniz otu decarboksile edip içebilirsiniz ama iyi bi ot için bunu yapmak kendine ihanettir.
nedir dekarboksilasyon ısı yardımıyla THCA yı THC ye çevirme işidir.müptezel işidir öenerilmez ayıptır yazıktır



Citirlastirma tabirini kullandim cünkü normal kurutmanin disinda ekstra kurutma haliyle benim tabirimle citirlastirma islemidir . Bu islemi yapmadan da kenevir  yeterince kurudur ve icilebilir. Sadece profesyonel üreticilerde ve tüketicilerde gördügüm bir uygulama ve neredeyse 1 yila kadar bu islemi yapabildigin icin normal kurutmadan ayirip adini citirlastirma koydum. Umarim anlasilmisimdir.
 
K

kankokan

Guest
Cvp: Kenevir sömekleri en kaliteli şekilde kurutmak

GG_KUSH' Alıntı:
çıtırlaşma dediği curing olabilir mi ?

ewet kür sürecini anlatmak için kullanmış çıtırlaştırmayı
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • zero00 zero00:
    **** ***** ****** ***** *** ******* **** ********** ******
  • zero00 zero00:
    ******* ********** ***** *
  • Tarzan450 Tarzan450:
    *** ***** ****** *****
  • Tarzan450 Tarzan450:
    *** ****** ****** ***** *****
  • Tarzan450 Tarzan450:
    *** **** ******
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ***** ********* ********
  • zero00 zero00:
    **** ******* *** *****
  • zero00 zero00:
    ** **** *******
  • Tarzan450 Tarzan450:
    **** ********** ********** ******
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ***** hahahaha* **** ******
  • zero00 zero00:
    ** *** ***** ********* ******** ******** ******* ******* ********* ***
  • zero00 zero00:
    *********
  • Mordecai Mordecai:
    *** ***** **** *** ****** ***** ******* ***** **** *******
  • Mordecai Mordecai:
    ****** ******** hahahaha**** ******** **** ** *** ******** hahahaha ******** ******* ********
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ***** *** **** ****** ***** ** *** ***** ********* ******** ******** ******* ******* ********* ***
  • Tarzan450 Tarzan450:
    hahahahahahahaha
  • Tarzan450 Tarzan450:
    hahahahahahahaha
  • Tarzan450 Tarzan450:
    **** ****** ********
  • Tarzan450 Tarzan450:
    hahahaha* **
  • zero00 zero00:
    * **** ***** ***** ******
  • zero00 zero00:
    ****** **** ** ****
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ** ** ** ******* ****
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ***** ********* ******** **** ********* ******* **
  • L lavrens33:
    ******** ********
  • L lavrens33:
    ******* ******** ***** ********* ******** ***** ***** ***** ****** ******** ****** ***** ****** *******
    L lavrens33: ******* ******** ***** ********* ******** ***** ***** ***** ****** ******** ****** ***** ******...
    Üst