LSD etkisinde şeytani varlık gören hisseden varmı.?

speedyyoung99

Yeni üye
Arkadaşlar bizim bir arkadaş lsd sonrası 6-7 gün geçmesine rağmen kendine gelememiş. Sürekli paranoya halinde olup salak salak konuşuyormuş bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Dostlar siz ne yaptınız böyle okurken şaşırdım kaldım. Ne olursunuz psikedelik etki altındayken gördüğünüz veya duyduğunuz, hissettiğiniz şeyleri gerçek sanmayın.

Boyut moyut değişimi, başka varlıklarla iletişime geçme gibi etkileri gerçek sanıyorsanız sizin bunu bırakma zamanınız gelmiş demektir. Bu tarz maddeler sizin beyninizi, bilinçaltınızı ve çevrede gördüklerinizi birleştirip temel alarak size sanrılar gösterir ancak adı üstünde bunlar sanrıdır. Gerçek değildir.

Görülen şeyler ilginç ve ayık kafa ile yakalanamayacak şeyler olduğu için size zevk, öfori verici, eğitici, ufuk açıcı gelebilir bu normaldir ancak gerçek değildir. Hayatınız hakkında bir çıkarım yapmanıza sebep olup, keyif almanızı sağladıysa ne mutlu. Öteki türlüyse artık bunları kullanmayı bırakmanızın zamanı geldiğini gösteriyor.
dostum iyi güzel diyorsun da ne hakkında konuştuğunla ilgili hiç bir fikrin yok :)
 
Dostlar siz ne yaptınız böyle okurken şaşırdım kaldım. Ne olursunuz psikedelik etki altındayken gördüğünüz veya duyduğunuz, hissettiğiniz şeyleri gerçek sanmayın.

Boyut moyut değişimi, başka varlıklarla iletişime geçme gibi etkileri gerçek sanıyorsanız sizin bunu bırakma zamanınız gelmiş demektir. Bu tarz maddeler sizin beyninizi, bilinçaltınızı ve çevrede gördüklerinizi birleştirip temel alarak size sanrılar gösterir ancak adı üstünde bunlar sanrıdır. Gerçek değildir.

Görülen şeyler ilginç ve ayık kafa ile yakalanamayacak şeyler olduğu için size zevk, öfori verici, eğitici, ufuk açıcı gelebilir bu normaldir ancak gerçek değildir. Hayatınız hakkında bir çıkarım yapmanıza sebep olup, keyif almanızı sağladıysa ne mutlu. Öteki türlüyse artık bunları kullanmayı bırakmanızın zamanı geldiğini gösteriyor.
Ben ayık kafayla arkadaşımla beraber aynı anda aynı şeyi gördük buna ne diyorsun
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Tamam o zaman bana anlat ne hakkinda konustugumu.
anlattım geride dmt ve varlıklarla ilgili şeyler,biraz araştırırsan dmt'nin bütün olayının bu olduğunu görürsün zaten.lsd veya başka şeyler için konuşmuyorum ama onlarda da temas olmasını anlayabilirim fakat dmt ile doğrudan hat çekersin.senin bu konulara bakış açın deneyim eksikliğinden ve katı materyalist bakış açından kaynaklanıyor fakat farkında olsan da olmasan da okült konular var ve bunlar belki de ve muhtemelen en önemli meseleler.okült,spiritüalizm,teosofi gibi konuları araştır ve yaşadığın veya bundan sonra yaşayacağın her türlü deneyimi bu açıdan değerlendir,o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsin.
 
Bu tarz psikolojik durumlar aynı etki, ortam, tecrübe, ortak yaşanan bir olay gibi unsurlar sonucu ortaya çıkabildiğini gösteren bilimsel araştırmalar var. Bu yaşadığınız şey çok yaygın bir durum dostum, sıkça yaşanıyor. Bu beyin denen organ hala tam keşfedilebilmiş bir şey değil. LSD kullanımında dış etkenler, dışarıdan gelen uyaranlar çok ön planda olsa da aslında yaşanan her şey
Ne pskilojisi kardeşim aynı anda önümüze bakarken koşan bembeyaz birini gördük ben izledim sustum arkadaş dedi şurdan biri geçti ben tarif ettim aynen o biçimdeydi dedi sen hala alakası olmayan beyinden bahsediyorsun
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Kankacım DMT hiç tüketme fırsatım olmadı inan. Fırsatım olursa denemek, bu deneyimi yaşamak isterim. Bu nedenle DMT ile yaşananlar hakkında yorum yapamam. Ancak doğum ve ölüm sırasında salgılanan güçlü bir molekül olduğunu bildiğimize göre zihnen insanı bir şeylerin doruğuna çıkardığı aşikar.

Ancak maalesef ben onların da daha denememiş olmama rağmen gerçek olduğuna inanmıyorum. Evet çok etkileyici, insana hayallerinin bile ötesinde şeyler yaşatıyor olabilir. Ama benim açımdan gerçekliğin ispatı olduğunu söyleyemem. Ha belki deneyince buna öyle bir inanacağım ki vazgeçeceğim bu düşünceden. Sonuçta vazgeçmek ve doğruyu kabul etmek de ilerlemektir.

Şu an böyle düşünüyorum ve fikrim bu şekilde. Senin görüşüne de saygı duyuyorum.
anlıyorum dostum, çok güzel soylemişsin böyle şeyleri yaşayana kadar inanmak pek mümkün değil ve zaten inanarak bir şeyi çözemeyiz, benim için inancın bir değeri yoktur.Fakat dmt'yi bir kenara koyarsak diğer maddelerle görülen halusinasyonlar veya sanrı dediğin şeylerin açıklaması da o kadar basit değildir,halusinasyonu ilüzyon ile karıştırmamak gerekir,bu konularda çok kavram kargaşası,çok bilgi kirliliği var ve bu tesadüf değil elbette.yeterli dozda lsd kullandığın zaman da ortada olağan dışı durumlar olduğunu ve aslında hiç bir şeyin anlatıldığı gibi olmadığını,bu işlerin çok derin olduğunu net olarak görebilirsin ve dünya görüşün tamamen değişir doğal olarak.
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Ben Dmt konusunda @dangerranger 'ın yaklaşımına katılıyorum. Lsd için ise inanılmaz soru işaretlerim var. Dediğin gibi tamamen beynin ilüzyonlarıdır diyerek takıldım bir süre fakat bir yerde beyinde bilginin süzüldüğü yerdeki kapakları kaldırıp algıyabildiğimiz bütün bilginin hurra etmesine sebebiyet verdiğini okuduktan sonra aslında işitme yahut görme diyapozomumuzu artırdığını düşünmeye başladım bu maddenin. Zaten beynimizin hayatın her aşamasında bizi kandırdığı bir gerçek. En basitinden her birimizin frekansı var yani titreşiyoruz ama asla titreşiyor gibi görmüyoruz. Yani göz organının içinden süzülen ışık içeride algılanıp beyin arayüzünde görüntü dediğimiz şeye dönüştürülürken bizim ekran kartımız buna yetmiyor ve daha farklı bir görüntü görüyoruz ve buna gerçek diyoruz. Halbuki değil. Kedinin gördüğü ya da duyduğu ile bizim gördüğümüz de duyduğumuz da bir değil. Hal böyle olunca artan frekans diyapozonuyla ve genişleyen algıyla artık nesnelerin hakikatini görmüyor olsak bile (çünkü hala belli bir frekans eşiğiyle değerlendiriyor oluyoruz.Bu o nesnenin hakikatinin o sırada gördüğümüz hali olduğunu göstermez) o sırada beynin oyunu olmaktan da öte bir deneyim yaşıyor olabiliriz. Bilemiyorum altan...
aynen öyle.bu tür maddelere sanrıya sebep olan maddeler demek olayı kestirip atmak ve çözülememiş, ayrıca çözülmesi hiç de basit olmayan bir konuda ön yargılı bir tanım yapmaktır.doğrusu bu maddeler bilinç değiştirici maddelerdir ve dediğin gibi her canlının bakış açısı,algıları farklıdır,belki her insanın da farklıdır ve bu maddeler bir yerde ayarlarla oynamak gibidir,normal algı düzeyimizle göremediğimiz,belki beynimizin görmeyi ihmal ettiği detayları görmemizi sağlar.sonuçta elektromanyetik spektrumun çok dar bir aralığını görüyoruz x ışınlarının,morötesi ışınların varolduğunu biliyoruz,çünkü ölçüp saptayabiliyoruz ve elbette her geçen gün daha fazlasını saptayabiliyoruz varolan her şeyin.halüsinasyonu ilüzyon ile karıştırmamak derken de şunu kastediyorum,lsd veya benzer etkili maddeler ile ben hiç bir zaman varolan şeyleri başka bir şey olarak görmedim veya zannetmedim,mesela hiç bir zaman bir kemeri yada ipi yılan olarak görmedim,yani sanrı veya yanılsama gibi şeyler hiç görmedim fakat normalde görmediğim şeyler,detaylar gördüm,duydum vesaire ve bu çok önemli bir farktır,ilk önce bunun iyi anlaşılması gerekir.
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Aldous Huxley - Algı kapıları'nı okudun mu abi, görüşlerin nedir ? @dangerranger
okudum evet,çok kısa bir şeydir ama o kitabın özelliği,bir madde ile alakalı gözlem ve deneyimlerin anlatıldığı ilk kitap sanırım benim bildiğim ve ondan sonra konuyla alakalı çok şey okudum.stanislav grof,alan watts,terence mckenna falan.fakat olayları daha derinlemesine anlamak istiyorsak,konuyu sadece madde ekseninde değerlendirmekten ziyade,yaşanan şeylerden, görülen mekanlardan ve varlıklardan yola çıkarak,bunlarla ilgili daha başka neler anlatılmış onlara bakmak gerek diye düşündüm ve oradan girince dinleri,mitolojileri,felsefi görüşleri ve özellikle okült literatürü didik didik etmek gerektiğini anladım.fakat bu konudaki en temel sorun,bu konularda bir şeyler anlatan insanların hepsinin büyük bir komplonun parçası olarak,kendi rollerini oynuyor olma ihtimalidir.bu uğraş,bu konuları anlamaya çalışmak aslında varoluşu anlama çabasıdır ve bununla ilgili çok önemli bağlantıları görmemize yardımcı olabilecek kişiler aynı zamanda çok kritik noktalarda yanlış yönlendirmeler de yapabiliyorlar.o yüzden söylenen her şeyin kendi deneyimlerimize,bilgi birikimimize ve vicdanımıza göre sağlamasını yapmak zorunludur.bunu belirttikten sonra benim için belli dönemlerde dönüm noktası olan kişiler rudolf steiner,carl jung,aleister crowley,george gurdjieff,carlos castaneda,terence mckenna ve bedri ruhselman başta olmak üzere başka onlarca kişidir.fakat dediğim gibi,hiç birinin söyledikleri tamamen doğru değildir,söyledikleri çok dikkatli değerlendirilmelidir ama yine de değerlendirilmelidir :)
 
Son düzenleme:

dangerranger

Kıdemli Üye
Teşekkür ederim abi, birkaç sorum var bu konu hakkında.Dediğin insanlar yanlış yönlendirmeleri kasıtlı olarak mı yapıyor ? Eğer kasıtlı yapılıyorsa bunca nüfuzlu ve saygın insanın gerçeği çarpıtmasının veya saklamasının ne türlü bir sebebi veya çıkarı olabilir ? Bu manipülasyonun bu kadar organize bir şekilde yapılabilmesi ne kadar mümkün ? Bu yolculuğu tecrübe etmeden önce yolculuk hakkında bahsettiğin kişilerden bilgi toplamak deneyimi kirletir mi ? Bilinçaltına bu konu hakkında yükleme yapılması yolculuğun seyrini şekillendiriyor mu ? Ara ara mantıkla veya fizikle açıklayamadığım tuhaf olaylar dizisi yaşadım.Tesadüf olarak kabul edemeyeceğim çok fazla şeyle karşılaştım.Herhangi bir inancım olmamasına, milyarda bir olasılıkları bile rahatlıkla tesadüf olarak nitelendirebilip geçecek olmama rağmen açıklayamadığım veya kabul edemediğim durumlar oldu.Dünya tersine dönse delirmişimdir diyip geçiştirir unuturum yani o derece.Ama bir şeyler oldu ve ben orada takılı kaldım.Bunlar yaşandığı zaman boş sigara bile içmiyordum ve hala halüsinojen bir madde deneyimlemedim.5 sene öncesinden bugüne baktığımda bir hayli sağlıklı, sağlam ve dengeli bir psikolojim olduğunu söyleyebiliyorum.Bunu söyleyebilmek de beni bazı sorulara itiyor ve geri dönmek zorunda kalıyorum.Ortadaki süreç tamamen kayıp, dün ve bugün var sadece ve aradaki boşluk inanılmaz uzun bir süreç.Özel bir deneyim yaşadığımı veya kişi bazında öyle olduğumu iddia etmiyorum, benim eksenimde bir şeyler yaşandığını veya yaşanacağını da söylemiyorum.Daha çok bir şahitlik durumu var ortada.Issız bucaksız bir çölde birkaç kişiyle karşılaşıp şaşıranın sadece ben olmam gibi bir durum, tam açıklayamıyorum.Bu sanırım hayat boyu sürecek bir ve seçimimin olmadığı bir arayış o yüzden pek acelem de yok.
Dostum çok güzel şeyler sormuşsun.Öncelikle şuradan başlayayım; okudukların,araştırdıkların göreceklerini,yaşayacaklarını etkilemez,çünkü olayın bilinçaltı ile hiç bir alakası yok ve bu da zaten komplonun bir parçası.Objektif bir gerçeklik söz konusu orada,yani sana göre,bana göre,bilinçaltımıza göre değişen bir durum yok,zaten o yüzden dmt alan kişiler aynı şeylerden,aynı varlıklardan bahsediyorlar.Bu gerçekleri saklayabilirler mi bu nüfuzlu ve saygın insanlar konusuna gelirsek,evet tam olarak bunu yapıyorlar.Bu konular hakkında konuşan,yazan insanları biraz araştırınca görüyorsun ki bunlar öyle sıradan insanlar değiller,mesela Aldous Huxley asla tek başına değerlendirilmemesi gereken biridir,adamın sülalesinde çok önemli,kritik noktalara yerleşmiş kişiler vardır.Mesela dedesi Thomas Henry Huxley, darwinizmin en önemli temsilcilerinden biridir ve kitlesel algı yönetiminin önemli aktörlerindendir.Aslında bilimsel, siyasi,sosyolojik,sanatsal hatta dini kanaat önderleri denen kişilerin hepsinin birbirleri ile bağlantıları vardır incelediğin zaman.Bu hayatta varoluşun,işleyişin,düzenin iç yüzünü bilenler ve bilmeyenler vardır,bu yüzden birbiriyle bağlantılı binlerce gizli cemiyet,seçkinler kulüpleri vardır.Bu yüzden okült diye bir şey vardır.Okült gizli demektir fakat aynı zamanda oculus latince göz demektir,görmekle ilişkilidir ve bir diğer yandan da kült kelimesi ile bağlantılıdır.Semboller,kelimelerin kökenleri ve bağlantıları çok önemlidir.
Bu seçkinlerin, elitlerin hepsi doğuştan mı seçkindirler yoksa sonradan da dahil olanlar var mıdır bilemiyorum.Ben onların arasında değilim,dışarıdan bakıp kurcalayarak bir şeyleri anlamaya çalışıyorum.Bu yüzden belki de hayatım boyunca tam olarak anlayamayacağım ama bu vazgeçip arayışı bırakmak için bir sebep değil ve gördüğüm şeyleri örtmek için veya insanlar tarafından gerçek olarak kabul edilen şeylerin, o şekilde kabul edilmesi için harcadıkları çabaları gördükçe daha çok arama ve anlama isteği uyanıyor bende.Bugüne kadar anladığım şey şu ki hiç bir şeyi kesin gerçek olarak kabul etmemek,her şeye açık olmak gerek.Belki şu an hayatın,varoluşun anlamını veya ne olduğunu çözebilmiş değilim ama en azından neler olamayacağını biliyorum ve her geçen gün bu elitler tarafından bize temel gerçekler olarak benimsetilmiş şeylerin teker teker aslında yanılsama,kandırmaca,manipulasyon olduğunu görüyorum.Ama bu her söylenenin yanlış olduğu anlamına da gelmiyor.Bilgi nereden,kimden gelirse gelsin incelemek,değerlendirmek gerekir fakat her zaman kimden geldiğini,neden o şekilde söylenmiş olduğunu da hesaba katmak gerekir.
 
Beyler böyle asitle mantarla falan evrenin sırrını çözmek falan böyle hayallere kapılmayın gerçekten yaşadığınız şeyler sizin beyninizin size oynadığı oyunlardan ibaret şeyler. Allahın evliyası orda riyazat yapacak gecesini seccadede gündüzünü oruçta geçirecek tam manasıyla hiçbir şey bilemediğini yeni kavrayacak sense diline yapıştırdığın **** bir kağıtla evrenin sırrını çözeceksin hadi ordan ya :D
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Beyler böyle asitle mantarla falan evrenin sırrını çözmek falan böyle hayallere kapılmayın gerçekten yaşadığınız şeyler sizin beyninizin size oynadığı oyunlardan ibaret şeyler. Allahın evliyası orda riyazat yapacak gecesini seccadede gündüzünü oruçta geçirecek tam manasıyla hiçbir şey bilemediğini yeni kavrayacak sense diline yapıştırdığın **** bir kağıtla evrenin sırrını çözeceksin hadi ordan ya :D
tamam kapılmayız,uyardığın için sağol :)
 

koala

tembel hayvan
Beyler böyle asitle mantarla falan evrenin sırrını çözmek falan böyle hayallere kapılmayın gerçekten yaşadığınız şeyler sizin beyninizin size oynadığı oyunlardan ibaret şeyler. Allahın evliyası orda riyazat yapacak gecesini seccadede gündüzünü oruçta geçirecek tam manasıyla hiçbir şey bilemediğini yeni kavrayacak sense diline yapıştırdığın **** bir kağıtla evrenin sırrını çözeceksin hadi ordan ya :D
aga ne allahın evliyası ya hahahahahaha :D
 

zasselek

Yeni üye
anlıyorum dostum, çok güzel soylemişsin böyle şeyleri yaşayana kadar inanmak pek mümkün değil ve zaten inanarak bir şeyi çözemeyiz, benim için inancın bir değeri yoktur.Fakat dmt'yi bir kenara koyarsak diğer maddelerle görülen halusinasyonlar veya sanrı dediğin şeylerin açıklaması da o kadar basit değildir,halusinasyonu ilüzyon ile karıştırmamak gerekir,bu konularda çok kavram kargaşası,çok bilgi kirliliği var ve bu tesadüf değil elbette.yeterli dozda lsd kullandığın zaman da ortada olağan dışı durumlar olduğunu ve aslında hiç bir şeyin anlatıldığı gibi olmadığını,bu işlerin çok derin olduğunu net olarak görebilirsin ve dünya görüşün tamamen değişir doğal olarak.
Algılananın gerçek olduğu kabul edebilmemiz için farklı kişilerden ortak deneyim gözlemek gerekir. Yinede deneyimlenenin tamamen doğru olduğu sonuca varamayız. Bilinç altı aynı şeylere maruz kalan insanların aynı şeyleri görmesi olası. Bilinç altının temelleri aynı olmayan insanda bulunamaz aynı gezegende aynı şeylere mağruz kalıyoruz. Peki bu gördüklerimizin gerçekliği bilincin bir oyunu olmadığı nasıl anlayacağız.
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Algılananın gerçek olduğu kabul edebilmemiz için farklı kişilerden ortak deneyim gözlemek gerekir. Yinede deneyimlenenin tamamen doğru olduğu sonuca varamayız. Bilinç altı aynı şeylere maruz kalan insanların aynı şeyleri görmesi olası. Bilinç altının temelleri aynı olmayan insanda bulunamaz aynı gezegende aynı şeylere mağruz kalıyoruz. Peki bu gördüklerimizin gerçekliği bilincin bir oyunu olmadığı nasıl anlayacağız.
ben de onu diyorum zaten aynı şeyleri, aynı mekanları,aynı varlıkları görüyor dünyanın farklı yerlerinden insanlar ve bunları sen de görsen bunun sağlamasını yapma gereği bile görmezsin,olayların bilinçaltıyla falan hiç bir alakası yok.
 

zasselek

Yeni üye
ben de onu diyorum zaten aynı şeyleri, aynı mekanları,aynı varlıkları görüyor dünyanın farklı yerlerinden insanlar ve bunları sen de görsen bunun sağlamasını yapma gereği bile görmezsin,olayların bilinçaltıyla falan hiç bir alakası yok.
Benim demek istediğim Aynı ortamda yaşıyoruz aynı havayı soluyoruz çiçek böcek ağaç herkesin gördüğü daha bir sürü sayabilirim. Sonuçta aynı şeyleri görüyoruz ve Halise İşte bu ortak havuzdakilerin etkisi olamaz mı ? Bilinç altı ortak havuzdan besleniyor. Yani yine bilincin bir oyunu olabilir
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Benim demek istediğim Aynı ortamda yaşıyoruz aynı havayı soluyoruz çiçek böcek ağaç herkesin gördüğü daha bir sürü sayabilirim. Sonuçta aynı şeyleri görüyoruz ve Halise İşte bu ortak havuzdakilerin etkisi olamaz mı ? Bilinç altı ortak havuzdan besleniyor. Yani yine bilincin bir oyunu olabilir.
evet demek istediğini anlıyorum ve diyorum ki olamaz öyle bir şey.neden olamayacağına ancak kendin gördükten sonra ikna olursun.
 

zasselek

Yeni üye
evet demek istediğini anlıyorum ve diyorum ki olamaz öyle bir şey.neden olamayacağına ancak kendin gördükten sonra ikna olursun.
Deneyimlediğim için olabilir diyorum. Düşünerek görülen halisler ile gözle görülen hayatın içerisinde görülenler AP ayrı beni zaten hayatın içerisindekiler çok şaşırtıyor.
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Deneyimlediğim için olabilir diyorum. Düşünerek görülen halisler ile gözle görülen hayatın içerisinde görülenler AP ayrı beni zaten hayatın içerisindekiler çok şaşırtıyor.
neyi deneyimledin anlayamadım,hayatın içerisinde görülen halüsinasyon ne demek?Düşünerek görülen ne demek onu da pek anlamadım,benim bahsettiğim şeyler düşünmeden görülüyor.Fakat orada ince bir çizgi var, neden (düş)ünmek denmiş,neden mânâ alemi denmiş bunları da düşünmek gerek tabi.
 

zasselek

Yeni üye
neyi deneyimledin anlayamadım,hayatın içerisinde görülen halüsinasyon ne demek?Düşünerek görülen ne demek onu da pek anlamadım,benim bahsettiğim şeyler düşünmeden görülüyor.Fakat orada ince bir çizgi var, neden (düş)ünmek denmiş,neden mânâ alemi denmiş bunları da düşünmek gerek tabi.
Aslında aynı şeyleri diyoruz mana alemi hayatın içerisinde gözlerini açıpta gördüğün insanların normal hayatın içerisinde olan görüntüler, diğeri zaten belli zihninde düşünerek gördüğün şeyler. Halisojen içerikli maddeleri deneyimlemem sonucu şuna da vakıf oldum bu uyarıcılar alındıktan sonra bilinçli bir düşünme sorgulamada daha mükemmel sonuçlar elde edilebiliyor.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Sleepless Sleepless:
    *** * **** * ***** **** ***** *** *** ***
  • Sleepless Sleepless:
    **** *** *******
  • M Mamba70:
    *** * **** * ***** **** ***** *** *** *** ** ***** * ***** *****
  • zero00 zero00:
    ***** **** **** *** *******
  • zero00 zero00:
    **** **********
  • zero00 zero00:
    * **** ******** ********** ****** *******
  • kralartur01 kralartur01:
    **** ******* ***** dready** ****** ****** **** ****** ****
  • kralartur01 kralartur01:
    ***** ********* ** **** *****
  • cokorama cokorama:
    *****
  • M Mamba70:
    **** ******* ***** ******** ***** *
  • kralartur01 kralartur01:
    ****** ** ****** **** ****** ****** ***** ** ******
  • kralartur01 kralartur01:
    ****** ********** ******* ********* ********* *****
  • M Mamba70:
    ***** ********** *********** **** ****** *******
    +1
  • Sleepless Sleepless:
    ******* *** ********* ***** ********* ******** ******** ******** *********** ***** ** ********** ****** **** ***** ***** ** **** ****** **** ***** ***
  • kralartur01 kralartur01:
    ***** **** *****
  • kralartur01 kralartur01:
    ******* ***** *** *****
  • M Mamba70:
    ********** ******* ******** ***** ******* ** * ****** **** ******** *** ****** ******** **
  • M Mamba70:
    ***** ****** ******* *** *****
  • Sleepless Sleepless:
    ***** *** **** ********** ******** ****** ********* ******** **** ********* ****** ****** ** ***** *** ********** ** dready ******** ********* **** ****** ** ******* ********
  • Sleepless Sleepless:
    ***** ****** ******* *** ***** **** ********* ****** ******* *** **
    +1
  • M Mamba70:
    ****** *********** **** **
  • M Mamba70:
    **** ********* ****** ******* *** ** ****** *********** ***** ****** **
  • M Mamba70:
    **** *********
  • kralartur01 kralartur01:
    ******** ******
  • M Mamba70:
    ****** ** ***** **
    +1
    M Mamba70: ****** ** ***** ** +1
    Üst