Rollix
Administrator
Malzemeler
150 ml Kremayı kaynayana kadar ısıtın. O kaynarken çikolataları bir kabın içine kır ve kaynamış olan kremayı çikolatanın içine dökün ve iyice karıştırın.
İçine çay kaşığı vanilya esansını dökün. Daha sonra bu karışımın içine robottan geçirilmiş fındıkları dökün ve karıştır.
Kabın üstünü streç filmle kapatın ve 40-45 dakika buzdolabında bekletin.
Daha sonra donmuş çikolatayı kaşıkla ince ince dondurma gibi alın ve içine 1 tane kabuğu soyulmuş fındık koyun ve etrafını kapatıp top haline gelene kadar elinizde yuvarlayın. Yuvarlarken çikolata biraz eriyeceği için eliniz baya çikolata olacak ama buna değecek emin olun. Sonra topları parçalanmış dondurma külahlarına batırın ve 200gr benmari usulü erimiş çikolataya batırın ve tel gibi bir şeyin üstünde fazla çikolatayı akıtın ve ardından dolapta 10 dk bekletin. On numara ve yerken boşalacağınız bir çikolata elde etmiş oldunuz. Afiyet olsun
Kaynak Forum Uyemiz : COBAN
- 400 gram sütlü çikolata (Tercihen Ülker)
- 150 ml krema
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 50 gr çekilmiş dondurma külahı
- 75 gr kavrulmuş çekilmiş fındık
- 15-20 tane kavrulmuş bütün fındık
150 ml Kremayı kaynayana kadar ısıtın. O kaynarken çikolataları bir kabın içine kır ve kaynamış olan kremayı çikolatanın içine dökün ve iyice karıştırın.
İçine çay kaşığı vanilya esansını dökün. Daha sonra bu karışımın içine robottan geçirilmiş fındıkları dökün ve karıştır.
Kabın üstünü streç filmle kapatın ve 40-45 dakika buzdolabında bekletin.
Daha sonra donmuş çikolatayı kaşıkla ince ince dondurma gibi alın ve içine 1 tane kabuğu soyulmuş fındık koyun ve etrafını kapatıp top haline gelene kadar elinizde yuvarlayın. Yuvarlarken çikolata biraz eriyeceği için eliniz baya çikolata olacak ama buna değecek emin olun. Sonra topları parçalanmış dondurma külahlarına batırın ve 200gr benmari usulü erimiş çikolataya batırın ve tel gibi bir şeyin üstünde fazla çikolatayı akıtın ve ardından dolapta 10 dk bekletin. On numara ve yerken boşalacağınız bir çikolata elde etmiş oldunuz. Afiyet olsun
Kaynak Forum Uyemiz : COBAN