Nikotin

TohumsuzEsrar

Administrator
Yönetici
   Nikotin dikkatli ve bilincli bir şekilde alındığında güçlü bir Nootropik yanı beyine faydalı olabilir. Nikotini nootropik olarak kullanmanın yolunu, artıları ve eksileri, riskleri, doz önerileri ve hangı tur nikotinin bu amacla kullanılabilceğine gelin beraber bakalım.
                                  
                                                                             ONEMLI NOT

   Sigara içmeyi veya nikotininizi almak için tütün kullanmamanızı kesinlikle tavsiye ETMİYORUM. Sigara içmekten çok daha düşük olan çok küçük dozlardan bahsediyorum. Nikotin mitokondriyal enerjiniz üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir ve mitokondriyal fonksiyonu artıran her şey beyninizin daha iyi çalışmasını sağlar.


   İnsanlar kafein ve kahvenin farklı maddeler olmasına rağmen (kafein sadece bunlardan sadece birkaçıdır) kafein ve kahvenin etkileri ile kafein etkilerini sıklıkla karıştırırlar. Aynı şekilde, sigara dumanında 5.000'den fazla kimyasaldan biri olmasına rağmen, Nikotin tütün konusunda manşetleri ele geçiriyor.

  Nikotin deyince lütfen aklınıza Sigara içmek ve Bağımlılık gelmesin.Kafein gibi, bu güçlü bir AKILLI İLACTIR ve düşük dozda saf formda aldığınız zaman, sarılı ve bir  sigaraya sarılmış toksinler ve karsinojenler olmadan - nikotin (bazen) biyohack gibi islev gorebilir. Bununla ilgili deneyimlerime dayanarak ve tarih boyunca, nikotinin (sigara içmeme) performans ve bilişsel güçlendirme için daha popüler hale geleceğini tahmin ediyorum. Sonuçta, son 200 yıldaki büyük edebiyat eserlerinin yaklaşık% 99'u  kahve ve nikotin etkisi altında yazılmıştır! Ama ne kadar güvenli?

   Nikotini ecza dolabiniza ekleme karari verdiyseniz birkaç pratik ve güvenlik ipucu ile birlikte gelin beraber nikotin iniş ve çıkışlarına genel olarak bakalim.

   Bu yazi belki birkacinizi kizdiracaktir. Bunun için üzgünüm; Sigarayi biraktiktan sonra nikotinin ne kadarda vucudumuz icin yararli birsey oldugunu ogrendim.Bu boyle olmasa yuce yaratan domatese,patatese,patlicana,yesil bibere vb.. sebzelere azda olsa nikotin eklemezdi dimi ama? Nikotin bilim katinda kapsamlı bir şekilde çalışılmış bir psikoaktif kimyasaldır. Seni nikotine baska bir acidan bakmaya davet ediyorum kanka.


[size=medium]                                                                                 NIKOTIN NEDIR[/size]
[size=medium]   
[size=medium][font=arial, sans-serif]   Kafein gibi, nikotin bitkinin savunma mekanizmasidir etrafindaki hayvanlara ve boceklere karsi. Dicen tassakmi gecion, yok knka gercekten oyle. - aslında, kafein ve nikotin aynı kimyasal ailede bulunmaktadır. Birçok bitki nikotin üretir ve yapraklarında saklar; büyük miktarlarda acı ve toksiktir, aç hayvanları bitkiden uzak tutar Nikotin en çok tütün içinde, ama aynı zamanda, örneğini yukarda verdigim gibi bircok sebzede ve cay da bulunur.Karnibaharda bile küçük bir miktar nikotin var.

   Nikotin daha küçük hayvanlara zehirlidir, ancak insanlar fazlasiyla alabilir ve aldiklari nikotin ile kendilerine fayda sağlayabilirler. Nikotin beyninize ulaştığında, Nikotinic reseptörlere (adlarını nereden biliyorlarsa?), Dikkat, bellek, arac kullanma ve zevki kontrol eden yolları aktive eder. Nikotin, çeşitli nikotinik reseptörlere bağlanır; Her bir reseptör, beyninizi belirli bir şekilde etkiler.[/font]
[/size][/size]
[size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif] [/font][/size][/size]
[size=medium][font=arial, sans-serif]                                      [size=medium]Nikotin, koordinasyonu, uyanıklığı, hafızayı ve tepki süresini artırır.[/font][/size][/size]


      Fazla nikotin zehirlidir, ancak doğru miktarda aldığınız zaman nikotin sizin için çok şey yapar. Yeni başlayanlar için, size daha hızlı ve daha hassas motor işlevi sağlar. İnsanlar nikotin aldıktan sonra daha kontrollü ve akıcı el yazısı gösterir.Nikotin de sizi daha uyanık yapar. Nikotin yamaları kullanan katılımcılar, zihinsel olarak yorucu bir göreve, kontrollerden (nikotin yamasi takmiyanlardan ) daha uzun süre dikkat topliyabilmislerdir.Nikotin sakızı da aynı şeyi yaptı 

     Nikotin ayrıca kısa süreli belleğinizi de keskinleştirir. Nikotin kullanan kişiler, daha önce okuduğu bir kelime listesini daha iyi hatırladılar ve bir cumleyi kelimesi kelimesini tekrar ettiler ve plasebo verilen insanlardan daha az hata yaptılar.Belleklerindeki artış hem yamalardan hem de sakızdan geldi.Reaksiyon sürenizi nikotin ile hızlandırabilirsiniz. Hem sigara içenler hem de içmeyenler nikotin enjeksiyonu sonrasında görsel ipuçlarına daha çabuk tepki gösterdi .

    Son olarak, nikotin iştahı bastırır. Kilo vermek istiyorsanız ve yemek isteğiniz varsa, küçük bir doz nikotin bunları ortadan kaldırabilir

 

                                                               Tekrar Duyalim Faydalarini 

Motor becerilerinizi geliştirir, dikkat etme yeteneğini arttırır, kısa süreli belleğinizi geliştirir,reaksiyon sürenizi hızlandırır,Özellikle kafeinle birlikte kullanıldığında iştahı bastırır.Yavaş salımlı yamalar, düşük doz sakız, ağız spreyleri ve enjeksiyonlar işe yarar, ancak bazıları diğerlerinden daha fazla risk taşır. 


                                                                  KOTU YANLARI

[size=medium]  En kötüsü bağımlılık potansiyeli olan nikotin için bazı gerçek olumsuzluklar vardır. Nikotin, bilim adamlarının beynin “zevk yolu” nu taklit ettiği mezolimbik dopamin sistemini harekete geçirir.Zevk yolu iki ucu keskin bir kılıçtır. Besin, sex, sevgi ve ödüllendirici ilaçların hepsi beyninizin bu kısmının yanmasına neden olur, sisteminizle çok sevecen bir dopamin acele eder ve sizi mutsuz eder. Yine de düzenli bir şekilde şımartırsanız, sürekli uyarım yolu deler. Senin reseptörlerin, nöronlarına geri çekilmeye başlıyorlar, harekete geçmeleri çok zor oluyorlar ve zevk aldığınız şeyden daha fazlasını elde edemezseniz veya başka bir şekilde eşit derecede uyarıcı olmadıkça, fiziksel olarak hastalanmaya başlıyorsunuz. Bağımlılık böyle başlar.

  2007'de, bir bağımlılık bağımlılığı araştırması, daha fazla bağımlılık riski gösteren daha yüksek puanlarla birlikte, 0 ile 3 arasında bir ölçekte 20 sıradan eğlence amaçlı uyuşturucu maddeyi sıralamıştır. Tütün genel olarak en fazla bağımlılık yapan üçüncü ilaç olarak hesaplandı. 2.21 puan aldı, sadece kokain (2.39) ve eroin (3.00) puanla gecti testi. Bununla birlikte, çalışmada yer alan kişilerin sigara icmesinin önemli miktarda Nikotinin yani 15-20 mg'lık bir dozda nikotin saniyeler içinde adaylarin beyne hucum ettigini unutmamak lazim.  Diğer nikotin formları çok farklıdır. Örneğin, nikotin sakızı 20-30 dakika içinde sadece 2-4 mg salmaktadır, bu yüzden malesef sigaradan gelen o mutluluk hissini sakizdan alamayiz.
[/size]

[size=medium]
[font=arial, sans-serif]                                                                     Nikotinin birkaç tuzağı daha var:

   Nikotin kendi başına (tütünden ayrı olarak) sıçanlarda ve farelerde kanseri teşvik eder. Ayrıca, tümörlerin daha hızlı büyüdüğünü ve farelerde daha hızlı yayılmasını sağlar . Kanser bağlantısı insan çalışmalarında hiç ortaya çıkmamıştır, bu nedenle nikotinin insanlar için kanser riski olup olmadığını söylemek zordur. Doz önemlidir; Bu arada bunu yazarken canim nasi sigara cekti mk.
   Bir çalışmada 21 mg'lık nikotin bandı katılımcıların kalp atım hızını ve kan basıncını arttırdı.Nikotin, enflamasyonu artıran bir anti-inflamatuar protein olan interlökin-10'u harakete gecirir.En önemlisi, nikotin yüksek dozda bir ZEHIRdir.. Aşırı kullanırsan çok hasta olabilirsin. Nikotin sakızı, pastil ya da arta kalan yamalar bir evcil hayvanı ya da bir COCUGU incitebilir hatta öldürebilir. Bu eşyaları dikkatli bir şekilde saklayın ve tedavi edin.
Bu dezavantajlar, nikotin kullanmaya karar verirseniz, bunu çok düşük dozda (1-2mg) ve sadece gerektiğinde yapmasını tavsiye ederim yoksa birakmasi zor bir illetin icine dusersiniz. Hayatimda ilk defa sigara birakma karari verdim ve son zamanlarda verdigim en guzel karar. Gecenlerde arkadas 1 dal sigara uzatti ve onu alip yaktigimda tadi hic ayni degildi ve o sigaradan sonrada hic istemedim ve bu bana sigarayi beynimde bitirdigimi gosterir. Ama bu demek olmuyorki hayatimin sonuna kadar nikotin almiycagim. Size sabahtan beri anlattigim seyde bu, bize zararli olan birseyin beynimizde neden receptorleri olsunki ? [/font]
[/size]

   

           
[size=medium][size=medium]    [/size][/size]
 

Pinkman087

Yeni üye
Cvp: Nikotin

https://onedio.com/haber/sigarayi-birakmaniza-yardimci-olacak-15-yiyecek-ve-icecek-726767
 

Thcbomb1

Yeni üye
Cvp: Nikotin

Üstad doğru bi konu arastirmisinda bnm merak ettiğim esrarmı ilk once icildi tütünmü bnde bunu merak ediyorum.ve buarada atasözümüz var herşeyin azı karar coğu zarar demişler :)
 

Relaxbaby54

Yeni üye
Knka k bakmada yesilayci gibi yazmisin hahaha yazdigin yer forum malum cozemedi. Celiskili bi durum


Halimiz sarapcilardan beter keyfimiz sosyetelerde yok
 

Smokeweed35

Yeni üye
Hahaha sigarayı Bırakın kankalar tütünden DHA kaliteli kendi mahsüllerimizi içelim ?❤️ Faydalı konu izindeyiz kanka ?
 

Tchilloman

Yeni üye
Nikotin dikkatli ve bilincli bir şekilde alındığında güçlü bir Nootropik yanı beyine faydalı olabilir. Nikotini nootropik olarak kullanmanın yolunu, artıları ve eksileri, riskleri, doz önerileri ve hangı tur nikotinin bu amacla kullanılabilceğine gelin beraber bakalım.

ONEMLI NOT

Sigara içmeyi veya nikotininizi almak için tütün kullanmamanızı kesinlikle tavsiye ETMİYORUM. Sigara içmekten çok daha düşük olan çok küçük dozlardan bahsediyorum. Nikotin mitokondriyal enerjiniz üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir ve mitokondriyal fonksiyonu artıran her şey beyninizin daha iyi çalışmasını sağlar.

İnsanlar kafein ve kahvenin farklı maddeler olmasına rağmen (kafein sadece bunlardan sadece birkaçıdır) kafein ve kahvenin etkileri ile kafein etkilerini sıklıkla karıştırırlar. Aynı şekilde, sigara dumanında 5.000'den fazla kimyasaldan biri olmasına rağmen, Nikotin tütün konusunda manşetleri ele geçiriyor.

Nikotin deyince lütfen aklınıza Sigara içmek ve Bağımlılık gelmesin.Kafein gibi, bu güçlü bir AKILLI İLACTIR ve düşük dozda saf formda aldığınız zaman, sarılı ve bir sigaraya sarılmış toksinler ve karsinojenler olmadan - nikotin (bazen) biyohack gibi islev gorebilir. Bununla ilgili deneyimlerime dayanarak ve tarih boyunca, nikotinin (sigara içmeme) performans ve bilişsel güçlendirme için daha popüler hale geleceğini tahmin ediyorum. Sonuçta, son 200 yıldaki büyük edebiyat eserlerinin yaklaşık% 99'u kahve ve nikotin etkisi altında yazılmıştır! Ama ne kadar güvenli?

Nikotini ecza dolabiniza ekleme karari verdiyseniz birkaç pratik ve güvenlik ipucu ile birlikte gelin beraber nikotin iniş ve çıkışlarına genel olarak bakalim.

Bu yazi belki birkacinizi kizdiracaktir. Bunun için üzgünüm; Sigarayi biraktiktan sonra nikotinin ne kadarda vucudumuz icin yararli birsey oldugunu ogrendim.Bu boyle olmasa yuce yaratan domatese,patatese,patlicana,yesil bibere vb.. sebzelere azda olsa nikotin eklemezdi dimi ama? Nikotin bilim katinda kapsamlı bir şekilde çalışılmış bir psikoaktif kimyasaldır. Seni nikotine baska bir acidan bakmaya davet ediyorum kanka.

[size=medium] NIKOTIN NEDIR
[/size]
[size=medium]
[size=medium][font=arial, sans-serif] Kafein gibi, nikotin bitkinin savunma mekanizmasidir etrafindaki hayvanlara ve boceklere karsi. Dicen tassakmi gecion, yok knka gercekten oyle. - aslında, kafein ve nikotin aynı kimyasal ailede bulunmaktadır. Birçok bitki nikotin üretir ve yapraklarında saklar; büyük miktarlarda acı ve toksiktir, aç hayvanları bitkiden uzak tutar Nikotin en çok tütün içinde, ama aynı zamanda, örneğini yukarda verdigim gibi bircok sebzede ve cay da bulunur.Karnibaharda bile küçük bir miktar nikotin var.

Nikotin daha küçük hayvanlara zehirlidir, ancak insanlar fazlasiyla alabilir ve aldiklari nikotin ile kendilerine fayda sağlayabilirler. Nikotin beyninize ulaştığında, Nikotinic reseptörlere (adlarını nereden biliyorlarsa?), Dikkat, bellek, arac kullanma ve zevki kontrol eden yolları aktive eder. Nikotin, çeşitli nikotinik reseptörlere bağlanır; Her bir reseptör, beyninizi belirli bir şekilde etkiler.[/font][/size]
[size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif] [/font]
[/SIZE][/size][/size]
[size=medium][font=arial, sans-serif] [size=medium]Nikotin, koordinasyonu, uyanıklığı, hafızayı ve tepki süresini artırır.[/font][/size][/size]


Fazla nikotin zehirlidir, ancak doğru miktarda aldığınız zaman nikotin sizin için çok şey yapar. Yeni başlayanlar için, size daha hızlı ve daha hassas motor işlevi sağlar. İnsanlar nikotin aldıktan sonra daha kontrollü ve akıcı el yazısı gösterir.Nikotin de sizi daha uyanık yapar. Nikotin yamaları kullanan katılımcılar, zihinsel olarak yorucu bir göreve, kontrollerden (nikotin yamasi takmiyanlardan ) daha uzun süre dikkat topliyabilmislerdir.Nikotin sakızı da aynı şeyi yaptı

Nikotin ayrıca kısa süreli belleğinizi de keskinleştirir. Nikotin kullanan kişiler, daha önce okuduğu bir kelime listesini daha iyi hatırladılar ve bir cumleyi kelimesi kelimesini tekrar ettiler ve plasebo verilen insanlardan daha az hata yaptılar.Belleklerindeki artış hem yamalardan hem de sakızdan geldi.Reaksiyon sürenizi nikotin ile hızlandırabilirsiniz. Hem sigara içenler hem de içmeyenler nikotin enjeksiyonu sonrasında görsel ipuçlarına daha çabuk tepki gösterdi .

Son olarak, nikotin iştahı bastırır. Kilo vermek istiyorsanız ve yemek isteğiniz varsa, küçük bir doz nikotin bunları ortadan kaldırabilir.



Tekrar Duyalim Faydalarini

Motor becerilerinizi geliştirir, dikkat etme yeteneğini arttırır, kısa süreli belleğinizi geliştirir,reaksiyon sürenizi hızlandırır,Özellikle kafeinle birlikte kullanıldığında iştahı bastırır.Yavaş salımlı yamalar, düşük doz sakız, ağız spreyleri ve enjeksiyonlar işe yarar, ancak bazıları diğerlerinden daha fazla risk taşır.

KOTU YANLARI

[size=medium] En kötüsü bağımlılık potansiyeli olan nikotin için bazı gerçek olumsuzluklar vardır. Nikotin, bilim adamlarının beynin “zevk yolu” nu taklit ettiği mezolimbik dopamin sistemini harekete geçirir.Zevk yolu iki ucu keskin bir kılıçtır. Besin, sex, sevgi ve ödüllendirici ilaçların hepsi beyninizin bu kısmının yanmasına neden olur, sisteminizle çok sevecen bir dopamin acele eder ve sizi mutsuz eder. Yine de düzenli bir şekilde şımartırsanız, sürekli uyarım yolu deler. Senin reseptörlerin, nöronlarına geri çekilmeye başlıyorlar, harekete geçmeleri çok zor oluyorlar ve zevk aldığınız şeyden daha fazlasını elde edemezseniz veya başka bir şekilde eşit derecede uyarıcı olmadıkça, fiziksel olarak hastalanmaya başlıyorsunuz. Bağımlılık böyle başlar.


2007'de, bir bağımlılık bağımlılığı araştırması, daha fazla bağımlılık riski gösteren daha yüksek puanlarla birlikte, 0 ile 3 arasında bir ölçekte 20 sıradan eğlence amaçlı uyuşturucu maddeyi sıralamıştır. Tütün genel olarak en fazla bağımlılık yapan üçüncü ilaç olarak hesaplandı. 2.21 puan aldı, sadece kokain (2.39) ve eroin (3.00) puanla gecti testi. Bununla birlikte, çalışmada yer alan kişilerin sigara icmesinin önemli miktarda Nikotinin yani 15-20 mg'lık bir dozda nikotin saniyeler içinde adaylarin beyne hucum ettigini unutmamak lazim. Diğer nikotin formları çok farklıdır. Örneğin, nikotin sakızı 20-30 dakika içinde sadece 2-4 mg salmaktadır, bu yüzden malesef sigaradan gelen o mutluluk hissini sakizdan alamayiz.

[size=medium][/SIZE]
[font=arial, sans-serif] Nikotinin birkaç tuzağı daha var:

Nikotin kendi başına (tütünden ayrı olarak) sıçanlarda ve farelerde kanseri teşvik eder. Ayrıca, tümörlerin daha hızlı büyüdüğünü ve farelerde daha hızlı yayılmasını sağlar . Kanser bağlantısı insan çalışmalarında hiç ortaya çıkmamıştır, bu nedenle nikotinin insanlar için kanser riski olup olmadığını söylemek zordur. Doz önemlidir; Bu arada bunu yazarken canim nasi sigara cekti mk.
Bir çalışmada 21 mg'lık nikotin bandı katılımcıların kalp atım hızını ve kan basıncını arttırdı.Nikotin, enflamasyonu artıran bir anti-inflamatuar protein olan interlökin-10'u harakete gecirir.En önemlisi, nikotin yüksek dozda bir ZEHIRdir.. Aşırı kullanırsan çok hasta olabilirsin. Nikotin sakızı, pastil ya da arta kalan yamalar bir evcil hayvanı ya da bir COCUGU incitebilir hatta öldürebilir. Bu eşyaları dikkatli bir şekilde saklayın ve tedavi edin.
Bu dezavantajlar, nikotin kullanmaya karar verirseniz, bunu çok düşük dozda (1-2mg) ve sadece gerektiğinde yapmasını tavsiye ederim yoksa birakmasi zor bir illetin icine dusersiniz. Hayatimda ilk defa sigara birakma karari verdim ve son zamanlarda verdigim en guzel karar. Gecenlerde arkadas 1 dal sigara uzatti ve onu alip yaktigimda tadi hic ayni degildi ve o sigaradan sonrada hic istemedim ve bu bana sigarayi beynimde bitirdigimi gosterir. Ama bu demek olmuyorki hayatimin sonuna kadar nikotin almiycagim. Size sabahtan beri anlattigim seyde bu, bize zararli olan birseyin beynimizde neden receptorleri olsunki ? [/font]
[/size]




[size=medium][size=medium] [/size][/size]
anlatılanlar için teşekkür ederim ufuk açıcı, son cümle ve sorunuz içinde nikotin öznelimde değil ama vücudumuzun reseptörleri tamda yararlı ve yararsız (özellikle zararlı) olan inorganik ve/veya organik maddelerin dolaşıp vücudumuza girip girmeyeceğinin kontrolünü sağlarlar.
 

Smokycat

Müptezel
Tütün genel olarak en fazla bağımlılık yapan üçüncü ilaç olarak hesaplandı. 2.21 puan aldı, sadece kokain (2.39) ve eroin (3.00) puanla gecti testi.
O testi ben de okudum, kaynaklarımız aynı mı bilmem ama çok güzel bir tablo yapmışlardı, evet sigara (nikotin) 3. sıradaydı hem bağımlılık ve hem de sağlık tehlikesi açısından, alkol de hemen arkasından geliyordu, ikisinin de fiziksel bağımlılığı şiddetli, psikolojik bağımlılığı çok şiddetli olarak saptanmış. Cannabis ise listenin sonunda yeşil bölgede yer alıyordu, fiziksel bağımlılığı yok, psikolojik bağımlılığı hafif düzeyde olarak, üstelik cannabisin tıbbi yararları da sıralanmıştı. Amerika eyaletlerinin yarıdan fazlasında ve Avrupa ülkelerinin çoğunda cannabisin serbest bırakılması bu tür tıbbi araştırmalar sonucu olmuştur. Realist bir bakışla baksak sigara ve alkolün yasaklanması ve cannabisin serbest bırakılması gerekir, hiçbir ülke sigara ve alkolden topladıkları çok yüksek gelirden vazgeçemiyor, yasağa karşı toplumsal tepkime ve kaçakçılığın başlıyacak olması da cabası..
 
Ü

Üye silindi 22921

Guest
K
Nikotin dikkatli ve bilincli bir şekilde alındığında güçlü bir Nootropik yanı beyine faydalı olabilir. Nikotini nootropik olarak kullanmanın yolunu, artıları ve eksileri, riskleri, doz önerileri ve hangı tur nikotinin bu amacla kullanılabilceğine gelin beraber bakalım.

ONEMLI NOT

Sigara içmeyi veya nikotininizi almak için tütün kullanmamanızı kesinlikle tavsiye ETMİYORUM. Sigara içmekten çok daha düşük olan çok küçük dozlardan bahsediyorum. Nikotin mitokondriyal enerjiniz üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir ve mitokondriyal fonksiyonu artıran her şey beyninizin daha iyi çalışmasını sağlar.

İnsanlar kafein ve kahvenin farklı maddeler olmasına rağmen (kafein sadece bunlardan sadece birkaçıdır) kafein ve kahvenin etkileri ile kafein etkilerini sıklıkla karıştırırlar. Aynı şekilde, sigara dumanında 5.000'den fazla kimyasaldan biri olmasına rağmen, Nikotin tütün konusunda manşetleri ele geçiriyor.

Nikotin deyince lütfen aklınıza Sigara içmek ve Bağımlılık gelmesin.Kafein gibi, bu güçlü bir AKILLI İLACTIR ve düşük dozda saf formda aldığınız zaman, sarılı ve bir sigaraya sarılmış toksinler ve karsinojenler olmadan - nikotin (bazen) biyohack gibi islev gorebilir. Bununla ilgili deneyimlerime dayanarak ve tarih boyunca, nikotinin (sigara içmeme) performans ve bilişsel güçlendirme için daha popüler hale geleceğini tahmin ediyorum. Sonuçta, son 200 yıldaki büyük edebiyat eserlerinin yaklaşık% 99'u kahve ve nikotin etkisi altında yazılmıştır! Ama ne kadar güvenli?

Nikotini ecza dolabiniza ekleme karari verdiyseniz birkaç pratik ve güvenlik ipucu ile birlikte gelin beraber nikotin iniş ve çıkışlarına genel olarak bakalim.

Bu yazi belki birkacinizi kizdiracaktir. Bunun için üzgünüm; Sigarayi biraktiktan sonra nikotinin ne kadarda vucudumuz icin yararli birsey oldugunu ogrendim.Bu boyle olmasa yuce yaratan domatese,patatese,patlicana,yesil bibere vb.. sebzelere azda olsa nikotin eklemezdi dimi ama? Nikotin bilim katinda kapsamlı bir şekilde çalışılmış bir psikoaktif kimyasaldır. Seni nikotine baska bir acidan bakmaya davet ediyorum kanka.

[size=medium] NIKOTIN NEDIR
[/size]
[size=medium]
[size=medium][font=arial, sans-serif] Kafein gibi, nikotin bitkinin savunma mekanizmasidir etrafindaki hayvanlara ve boceklere karsi. Dicen tassakmi gecion, yok knka gercekten oyle. - aslında, kafein ve nikotin aynı kimyasal ailede bulunmaktadır. Birçok bitki nikotin üretir ve yapraklarında saklar; büyük miktarlarda acı ve toksiktir, aç hayvanları bitkiden uzak tutar Nikotin en çok tütün içinde, ama aynı zamanda, örneğini yukarda verdigim gibi bircok sebzede ve cay da bulunur.Karnibaharda bile küçük bir miktar nikotin var.

Nikotin daha küçük hayvanlara zehirlidir, ancak insanlar fazlasiyla alabilir ve aldiklari nikotin ile kendilerine fayda sağlayabilirler. Nikotin beyninize ulaştığında, Nikotinic reseptörlere (adlarını nereden biliyorlarsa?), Dikkat, bellek, arac kullanma ve zevki kontrol eden yolları aktive eder. Nikotin, çeşitli nikotinik reseptörlere bağlanır; Her bir reseptör, beyninizi belirli bir şekilde etkiler.[/font][/size]
[size=medium][size=medium][font=arial, sans-serif] [/font]
[/SIZE][/size][/size]
[size=medium][font=arial, sans-serif] [size=medium]Nikotin, koordinasyonu, uyanıklığı, hafızayı ve tepki süresini artırır.[/font][/size][/size]


Fazla nikotin zehirlidir, ancak doğru miktarda aldığınız zaman nikotin sizin için çok şey yapar. Yeni başlayanlar için, size daha hızlı ve daha hassas motor işlevi sağlar. İnsanlar nikotin aldıktan sonra daha kontrollü ve akıcı el yazısı gösterir.Nikotin de sizi daha uyanık yapar. Nikotin yamaları kullanan katılımcılar, zihinsel olarak yorucu bir göreve, kontrollerden (nikotin yamasi takmiyanlardan ) daha uzun süre dikkat topliyabilmislerdir.Nikotin sakızı da aynı şeyi yaptı

Nikotin ayrıca kısa süreli belleğinizi de keskinleştirir. Nikotin kullanan kişiler, daha önce okuduğu bir kelime listesini daha iyi hatırladılar ve bir cumleyi kelimesi kelimesini tekrar ettiler ve plasebo verilen insanlardan daha az hata yaptılar.Belleklerindeki artış hem yamalardan hem de sakızdan geldi.Reaksiyon sürenizi nikotin ile hızlandırabilirsiniz. Hem sigara içenler hem de içmeyenler nikotin enjeksiyonu sonrasında görsel ipuçlarına daha çabuk tepki gösterdi .

Son olarak, nikotin iştahı bastırır. Kilo vermek istiyorsanız ve yemek isteğiniz varsa, küçük bir doz nikotin bunları ortadan kaldırabilir.



Tekrar Duyalim Faydalarini

Motor becerilerinizi geliştirir, dikkat etme yeteneğini arttırır, kısa süreli belleğinizi geliştirir,reaksiyon sürenizi hızlandırır,Özellikle kafeinle birlikte kullanıldığında iştahı bastırır.Yavaş salımlı yamalar, düşük doz sakız, ağız spreyleri ve enjeksiyonlar işe yarar, ancak bazıları diğerlerinden daha fazla risk taşır.

KOTU YANLARI

[size=medium] En kötüsü bağımlılık potansiyeli olan nikotin için bazı gerçek olumsuzluklar vardır. Nikotin, bilim adamlarının beynin “zevk yolu” nu taklit ettiği mezolimbik dopamin sistemini harekete geçirir.Zevk yolu iki ucu keskin bir kılıçtır. Besin, sex, sevgi ve ödüllendirici ilaçların hepsi beyninizin bu kısmının yanmasına neden olur, sisteminizle çok sevecen bir dopamin acele eder ve sizi mutsuz eder. Yine de düzenli bir şekilde şımartırsanız, sürekli uyarım yolu deler. Senin reseptörlerin, nöronlarına geri çekilmeye başlıyorlar, harekete geçmeleri çok zor oluyorlar ve zevk aldığınız şeyden daha fazlasını elde edemezseniz veya başka bir şekilde eşit derecede uyarıcı olmadıkça, fiziksel olarak hastalanmaya başlıyorsunuz. Bağımlılık böyle başlar.


2007'de, bir bağımlılık bağımlılığı araştırması, daha fazla bağımlılık riski gösteren daha yüksek puanlarla birlikte, 0 ile 3 arasında bir ölçekte 20 sıradan eğlence amaçlı uyuşturucu maddeyi sıralamıştır. Tütün genel olarak en fazla bağımlılık yapan üçüncü ilaç olarak hesaplandı. 2.21 puan aldı, sadece kokain (2.39) ve eroin (3.00) puanla gecti testi. Bununla birlikte, çalışmada yer alan kişilerin sigara icmesinin önemli miktarda Nikotinin yani 15-20 mg'lık bir dozda nikotin saniyeler içinde adaylarin beyne hucum ettigini unutmamak lazim. Diğer nikotin formları çok farklıdır. Örneğin, nikotin sakızı 20-30 dakika içinde sadece 2-4 mg salmaktadır, bu yüzden malesef sigaradan gelen o mutluluk hissini sakizdan alamayiz.

[size=medium][/SIZE]
[font=arial, sans-serif] Nikotinin birkaç tuzağı daha var:

Nikotin kendi başına (tütünden ayrı olarak) sıçanlarda ve farelerde kanseri teşvik eder. Ayrıca, tümörlerin daha hızlı büyüdüğünü ve farelerde daha hızlı yayılmasını sağlar . Kanser bağlantısı insan çalışmalarında hiç ortaya çıkmamıştır, bu nedenle nikotinin insanlar için kanser riski olup olmadığını söylemek zordur. Doz önemlidir; Bu arada bunu yazarken canim nasi sigara cekti mk.
Bir çalışmada 21 mg'lık nikotin bandı katılımcıların kalp atım hızını ve kan basıncını arttırdı.Nikotin, enflamasyonu artıran bir anti-inflamatuar protein olan interlökin-10'u harakete gecirir.En önemlisi, nikotin yüksek dozda bir ZEHIRdir.. Aşırı kullanırsan çok hasta olabilirsin. Nikotin sakızı, pastil ya da arta kalan yamalar bir evcil hayvanı ya da bir COCUGU incitebilir hatta öldürebilir. Bu eşyaları dikkatli bir şekilde saklayın ve tedavi edin.
Bu dezavantajlar, nikotin kullanmaya karar verirseniz, bunu çok düşük dozda (1-2mg) ve sadece gerektiğinde yapmasını tavsiye ederim yoksa birakmasi zor bir illetin icine dusersiniz. Hayatimda ilk defa sigara birakma karari verdim ve son zamanlarda verdigim en guzel karar. Gecenlerde arkadas 1 dal sigara uzatti ve onu alip yaktigimda tadi hic ayni degildi ve o sigaradan sonrada hic istemedim ve bu bana sigarayi beynimde bitirdigimi gosterir. Ama bu demek olmuyorki hayatimin sonuna kadar nikotin almiycagim. Size sabahtan beri anlattigim seyde bu, bize zararli olan birseyin beynimizde neden receptorleri olsunki ? [/font]
[/size]




[size=medium][size=medium] [/size][/size]
kanka hangi nikotinden alıcaz sağlam link varmı
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    There are no messages in the chat. Be the first one to say Hi!
    Üst