son düzlük

gwagenton

New Member
Herkese merhabalar bol dumanlar. Öncelikle bitkilerimin 5. Ayın içinde olduğunu söylemeliyim. Kolay olmadı bazı şeyler :) canna markasıyla başladığım bu grow uma advanced serisiyle devam ettim çiçeklenmede bigbud-candy-alfaboost kullandım sıkıntılar yaşadım revive-micro-rhino kullandım callmag takviyesi oldu birçok trend problemi yaşadım deneyimledim ve atlattım. Toplamda jackherer-superlemonhaze-ogkush-hibritbilinmeyen olmak üzere 4 ağacım var. Saksılarım airpot 20 lt lik. Hava kanalları sayesinde bu kadar büyüdü bitkilerim kabine sığdırmam gerekti yoksa 2 metreden uzun yapardım ağaçları :) Dezavantajı yanlarından fazla hava aldığı için çabuk kuruyor yeri geldi gün aşırı sulamak zorunda kaldım. Pistillerimin kahverengileşmesini bekliyorum. Fotoğraflar geçen haftadan o yüzden bi tık daha kahverengileşmiş olarak hayal edin. 600 w lık ampuller kullandım ilkbahar-yaz olmak üzere. İlk defa setup halinde indoor growum. O yüzden düşük gramajlı hasatlara alışık değilim ve isteğim bu olmadığı için oto yapmıyorum. Önceden outdoor deneyimlerim olmuştu. Tecrübe olarak boş değildim ama her grow yeni bişey öğretiyor bilirsiniz. Hala içime sinmeyen şeyler var. İstediğim gibi şişiremedim sömekleri sanki :( !!!!!!Nasıl daha fazla yılbaşı ağacı sömekleri tarzında şişirebilirim?!!!!!!! sizlerinde yorumu benim için çok önemli. Kurutmayı kabinde yapıcam gerekli nem i ve sıcaklığı ayarlayabiliyorum fakat. İsteğim gramajdan düşmemesi. Sömeğin içinin hala ıslak kalıp dışından kurumaya başlaması. İnanın dünyanın birçok ülkesinde bulundum marynin olayı budur kup kuru elleyince çıtırdaşan meyveler görünce üzülüyorum ıslaklığının sardığın kağıdın dışına geçmesi lazım bunun olayı budur. Sona yaklaştığım bu grow da tek sorum NASIL DAHA FAZLA ŞİŞİREBİLİRİM KELLELERİ? Üst taraflar ne kadar güzel olsa da yan ve alt sömeklerinde bi okadar olması lazım. 5-6 ay dan bahsediyoruz. Sizlerde gramaj tahminlerinizi ve önerilerinizi yazın lütfen. Kafa raporunu hasattan sonra yazıcam olmadan asla koparıp içmem. Tekrardan bütün foruma bol dumanlar. STAYHIGH
 

gwagenton

New Member

@silas34 @Hippie
 
Son düzenleme:

auto420

Active Member
Herkese merhabalar bol dumanlar. Öncelikle bitkilerimin 5. Ayın içinde olduğunu söylemeliyim. Kolay olmadı bazı şeyler :) canna markasıyla başladığım bu grow uma advanced serisiyle devam ettim çiçeklenmede bigbud-candy-alfaboost kullandım sıkıntılar yaşadım revive-micro-rhino kullandım callmag takviyesi oldu birçok trend problemi yaşadım deneyimledim ve atlattım. Toplamda jackherer-superlemonhaze-ogkush-hibritbilinmeyen olmak üzere 4 ağacım var. Saksılarım airpot 20 lt lik. Hava kanalları sayesinde bu kadar büyüdü bitkilerim kabine sığdırmam gerekti yoksa 2 metreden uzun yapardım ağaçları :) Dezavantajı yanlarından fazla hava aldığı için çabuk kuruyor yeri geldi gün aşırı sulamak zorunda kaldım. Pistillerimin kahverengileşmesini bekliyorum. Fotoğraflar geçen haftadan o yüzden bi tık daha kahverengileşmiş olarak hayal edin. 600 w lık ampuller kullandım ilkbahar-yaz olmak üzere. İlk defa setup halinde indoor growum. O yüzden düşük gramajlı hasatlara alışık değilim ve isteğim bu olmadığı için oto yapmıyorum. Önceden outdoor deneyimlerim olmuştu. Tecrübe olarak boş değildim ama her grow yeni bişey öğretiyor bilirsiniz. Hala içime sinmeyen şeyler var. İstediğim gibi şişiremedim sömekleri sanki :( !!!!!!Nasıl daha fazla yılbaşı ağacı sömekleri tarzında şişirebilirim?!!!!!!! sizlerinde yorumu benim için çok önemli. Kurutmayı kabinde yapıcam gerekli nem i ve sıcaklığı ayarlayabiliyorum fakat. İsteğim gramajdan düşmemesi. Sömeğin içinin hala ıslak kalıp dışından kurumaya başlaması. İnanın dünyanın birçok ülkesinde bulundum marynin olayı budur kup kuru elleyince çıtırdaşan meyveler görünce üzülüyorum ıslaklığının sardığın kağıdın dışına geçmesi lazım bunun olayı budur. Sona yaklaştığım bu grow da tek sorum NASIL DAHA FAZLA ŞİŞİREBİLİRİM KELLELERİ? Üst taraflar ne kadar güzel olsa da yan ve alt sömeklerinde bi okadar olması lazım. 5-6 ay dan bahsediyoruz. Sizlerde gramaj tahminlerinizi ve önerilerinizi yazın lütfen. Kafa raporunu hasattan sonra yazıcam olmadan asla koparıp içmem. Tekrardan bütün foruma bol dumanlar. STAYHIGH
slm kanka bitkin gayet güzel sömek şişmesi için A.N lin overdırıver ve yarasa gubresı tavsıye edebilirim çok fazlda kasma sakınan goze cop batar dumanın ve hasadın bol olsun.
 

Kanka

Rastafaray
Yönetici
Kanka sömeklerin şişme durumu o kadar farklı etkenlere dayanıyorkı aklıma gelen bir kaçını sıralıyım , ışığın doğru zamanda doğru mesafede olması , gubrelerı doğru kullanma hatta bıtkının ne kadar co2 takviyesine aldığına kadar derine girer kanka bu iş bı cok farklı konunun cevabını tek birşeyde vermek mumkun olmaz ama bana kalırsa başarılı bi grow çıkratmışsın eline emeğine sağlık zehir olsun :D
 

Cengoxl

Active Member
Öncelikle maşallahx2 diyeyim, mükemmel duruyorlar emeğine sağlık! Hayran hayran bakıyorum, harbiden güzel iş çıkarmışsın tebrik ediyorum...
 

silas

Moderator
Yönetici
Kanka sömeklerin şişme durumu o kadar farklı etkenlere dayanıyorkı aklıma gelen bir kaçını sıralıyım , ışığın doğru zamanda doğru mesafede olması , gubrelerı doğru kullanma hatta bıtkının ne kadar co2 takviyesine aldığına kadar derine girer kanka bu iş bı cok farklı konunun cevabını tek birşeyde vermek mumkun olmaz ama bana kalırsa başarılı bi grow çıkratmışsın eline emeğine sağlık zehir olsun :D
Kesinlikle katılıyorum, bitkiye sağlayacağın ekosistemde neyi yetersiz yaparsan her şey 4/4lük olsa bile alacağın hasatta o kadar oluyor.
Mesela growun için şunu rahatlıkla söyleyebilirim, ek besinleri özellikle enzim ve magnezyum içerikli besinlerde ölçüyü kaçırmışsın. Fazla gübre yavaş gelişim demektir, hasat kalite ve miktarını olumsuz etkiler. Az gübre hızlı gelişimdir, daha kaliteli ve fazla hasat verir. O tablolarda tavsiye edilen ek besin miktarlarına asla çıkmanı tavsiye etmem, 4/1 i kadar ve dönüşümlü vermeni tavsiye ederim.
Bahsettiğin şekilde hasat alabilmen için bu büyüklükte bir bitki için co2 kullanmalısın, 400 ppmlerde başlayıp 1500 ppm'lere kadar verirsen çok faydası olur. Bitknin asıl besini %90-95 ışık ve havadaki co2 dir, gübreler besinlerin %5-10 'unu oluşturur.
Ayrıca göz ardı edilen diğer bir konu nem'dir. Nemi başlangıçtan itibaren hızlı gelişim için %70-80'lerde ve sonlarda doğru sömekleri şişirmek için %45-55de tutmak gerekir.
Hepimiz her growda yeni şeyler keşfedip, öğreniyoruz. Umarım hayalindeki kalitede hasatlar alırsın. Bol hasatlar
 
Üst