ustalar bir bakarmısınız bitkimin son durumu bu... pistiller henüz yüzde seksene ulaşmadı ama siz ne dersiniz. ( bu arada ilk hasatım olacak ne trikom hakkında nede amber hakkında bir bilgim ve fikrim yok
işte sıkıntıda orada ya üstat bunu ustalar soruyor ama net bir cevabım yok. şöyle ki bunu ilk ektiğimde indoor hakkında hiç bir fikrim yoktu günlükte tutmadım o yüzden yetiştiği süre zarfında tohumsuz ailesiyle tanıştım bişeyler öğrenmeye başladım malzemelerimi birer birer temin ettim ve kabinimi inşa ettim. tabi bu aksaklıklardan dolayı da arar ara büyüme durdu. belki şöyle bir bilgi verebilirim aralık ayı başında çiçeklenmeye girmiştir. şimdi usta bunu nasıl anlayacaz bu gün bir dal kopardım kurutup bakacam artık. bide mikroskop sipariş verdim saçma sapan bişey geldi bakıyorum bakıyorum anlamıyorum çekebildiysem foto da atayım bakalım.Çiçekte kaçıncı gün şuan
hiç bir metaryele ihtiyacın yok pistiller tamamı kızarsın bitkin asıl hedefi olan tomurcukları olusturacak yani meyvesini verecek ünlü tohum firmalarının reklamlarındaki resim veya videolara bakarsan anlarsın ne demek istediğimi sömek içinden sömek patlayıp yılan diline benzer pistiller kızardığında iş bitmiştir benim gözlemlediğim@Mcozhora @FaçalıHippie Hay Allah razı olsun sizden herkes trikom takip et falan diyor ama ben trikom ne daha onu bilmiyorum şimdi daha iyi anladım. bakalım doğru anladım mı trikomlar yani saydam olan damlacıklar rakı kıvamında kehribar rengi ( yani kahverengi turuncu arası bir renge) geldiğinde hasat vakti gelmiş demektir. bunun içinde en az 1 hafta var. birde beni doğru düzgün bir mikroskopa ihtiyacım var.
@FaçalıHippie flush atmıştım kanka 1 hafta oldu ama flush tan sonra biobizz gübre de verdim (yeni elime ulaşmıştı gübreler) tekrar flush atmam gerekiyor mu?
eyvallah üstat... Tam istediğim belkide hepimizin istediği şey bu içten patlayan sömekler. ama sen herkese göre farklı bişey söylüyosun bütün pistiller kızarsın diyorsun yüzde seksen falan deniyorya.. gönderdiğin video da da söylediğin gibi tüm pistiller kızarmış. Diğer ustaların da dediği gibi benim kızın daha 1 - 2 haftası var anlaşılan..hiç bir metaryele ihtiyacın yok pistiller tamamı kızarsın bitkin asıl hedefi olan tomurcukları olusturacak yani meyvesini verecek ünlü tohum firmalarının reklamlarındaki resim veya videolara bakarsan anlarsın ne demek istediğimi sömek içinden sömek patlayıp yılan diline benzer pistiller kızardığında iş bitmiştir benim gözlemlediğim6. dakikadan sonrası anlatma
flush atmanın amacı toprağı besinden arındırmandır zaten sonrasında anca flawless finish gibi flash gübreleri kullanman lazım diğer aşamada attığın flush pek amacına ulaşmış olmuyor. Bu arada şunu da belirteyim tricom dediğimiz o damlacıkların hepsi önce rakı kıvamı sonra amber rengi olmayacak biz bu durumda genelde yüzdelik olarak değerlendirme yapıyoruz. Demek istediğim bazıları amber renginde iken bazıları hala şeffaf olabilir. Bu durumda biraz keyfine biraz da tecrübe ile ne zaman keseceğine karar vermen gerekiyor. Benim tavsiyem baktığın yerde %10- %20 amber gördüysen vakit çoktan gelmiştir. Biraz araştırma yaparsan hangi bölgelerde tricom takibini yapman gerektiğini net bir şekilde öğrenirsin. Ayrıca arkadaşım o pistillerden bahsetmiş kesinlikle onlara bakarak da varsayım oluşturabilirsin fakat pistillerin rengi her zaman sana doğru cevabı vermeyebilir. Işığın vs durumların pistillerin rengini değiştirme ihtimali olabiliyor bazen.@Mcozhora @FaçalıHippie Hay Allah razı olsun sizden herkes trikom takip et falan diyor ama ben trikom ne daha onu bilmiyorum şimdi daha iyi anladım. bakalım doğru anladım mı trikomlar yani saydam olan damlacıklar rakı kıvamında kehribar rengi ( yani kahverengi turuncu arası bir renge) geldiğinde hasat vakti gelmiş demektir. bunun içinde en az 1 hafta var. birde beni doğru düzgün bir mikroskopa ihtiyacım var.
@FaçalıHippie flush atmıştım kanka 1 hafta oldu ama flush tan sonra biobizz gübre de verdim (yeni elime ulaşmıştı gübreler) tekrar flush atmam gerekiyor mu?
Eyvallah üstat.. anladığım bu işin nokta atışı bir anlatımı zor tecrübeyle anlaşılacak öğrenilecek bir konu. Ama ilginiz ver verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli yoksa ben bu bitkiyi şimdiye kadar oldu diye hasat ederdim ve onca emek yazık olurdu. hasatınız ve dumanınız bol olsun kankalar..flush atmanın amacı toprağı besinden arındırmandır zaten sonrasında anca flawless finish gibi flash gübreleri kullanman lazım diğer aşamada attığın flush pek amacına ulaşmış olmuyor. Bu arada şunu da belirteyim tricom dediğimiz o damlacıkların hepsi önce rakı kıvamı sonra amber rengi olmayacak biz bu durumda genelde yüzdelik olarak değerlendirme yapıyoruz. Demek istediğim bazıları amber renginde iken bazıları hala şeffaf olabilir. Bu durumda biraz keyfine biraz da tecrübe ile ne zaman keseceğine karar vermen gerekiyor. Benim tavsiyem baktığın yerde %10- %20 amber gördüysen vakit çoktan gelmiştir. Biraz araştırma yaparsan hangi bölgelerde tricom takibini yapman gerektiğini net bir şekilde öğrenirsin. Ayrıca arkadaşım o pistillerden bahsetmiş kesinlikle onlara bakarak da varsayım oluşturabilirsin fakat pistillerin rengi her zaman sana doğru cevabı vermeyebilir. Işığın vs durumların pistillerin rengini değiştirme ihtimali olabiliyor bazen.
Sabır kardeşim sabır hep öyle diyorum kendime Evet içmişliğim var öyle sigaralar kokuya baksan zehir ama boşş bu yüzden olduğunu hiç tahmin edemezdim.. Yalnız şimdi daha da panikledim ya vaktini geçirirsem..Eline sağlık gardaşım az sabır, geç hasatta kafası kaçıyor koku aroma var ama kafa yok dediğimiz sigara oluyor yani
estağfurullah dostum.. geç hasat çoğu insanın istediği bir şey değildir. Çok geç hasat edersen, THC ve CBD azalır ve CBN'ye dönüşür, bu da daha narkotik ve ağır bir etki sağlar, ama bu etkiyi indicanın o ağırlığı ile karıştırma@İstanbul
Eyvallah üstat.. anladığım bu işin nokta atışı bir anlatımı zor tecrübeyle anlaşılacak öğrenilecek bir konu. Ama ilginiz ver verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli yoksa ben bu bitkiyi şimdiye kadar oldu diye hasat ederdim ve onca emek yazık olurdu. hasatınız ve dumanınız bol olsun kankalar..
Erken hasatta ki sonuçları biliiyorum daha önce outdoor denememde yaptım o hatayı. peki geç hasatta ne oluyor yani diyelim hepsi amberleşti oluyor mu öyle bilmiyorum ama ne demek istediğimi anladınız sanırım hasat etmekte geciktik o zaman ne oluyor?