SST ( Seed sprout tea )

Brother

Doktor
Herkese merhaba dostlar
@Xcd ustamın öğrettiği çok iyi sonuçlar aldığım ( marka gübrelerden daha iyi ) böyle güzel bilgileri bizimle paylaştığı için kendisine teşekkür ediyorum.
Gübre almaya bütçesi yetmeyen dostlarım için altın değerinde bu bilgiler.

Bitkilerimiz, filizlenmiş tohumların faydalı özelliklerinden en iyi şekilde yararlanabilir ve büyüme ve bitki sağlığında doğal bir artışın keyfini çıkarabilir. Tohum filiz çayı (SST) , fitohormonlar, enzimler, mineraller ve besinler açısından zengin kendi ev yapımı bitki büyüme uyarıcımızla bahçemizi sulayabileceğimiz kolay, ekonomik ve çevre dostu bir yoldur ve kenevir bitkisinde kullanıma uygundur. Kullanılan tohumlara bağlı olarak vejetatif büyümenin yanı sıra çiçeklenme döneminde de.

ARPA:
Filizlenmiş arpa taneleri, enzimler ve gibberellinler açısından çok yüksek , ayrıca birçok vitamin, mineral, amino asit ve besin içerir. Gibberellinlerin büyümeyi teşvik edici etkilerinin yanı sıra , arpa SST'si temel olarak enzimleri substratta oluşturmak ve sürdürmek için uygulanır. Bu enzimler, ölü köklerin sindirilmesine yardımcı olur , substratı ve kök bölgesini sağlıklı tutar, ayrıca toprak besin ağını güçlendirir ve besin alımını iyileştirir. Bu enzimlerden bazılarının, özellikle kitinaz enzimlerinin, tarımda olduğu kadar kenevir bahçelerinde de büyük kayıplara neden olan patojenik bir mantar olan fusarium'a karşı inhibe edici bir etkiye sahip olduğu gösterilmiştir .

Bütün arpa tanelerini bulmak zorsa, maltlı arpa iyi bir alternatiftir. Tahıl zaten maltlama işleminin bir parçası olarak filizlendiğinden, bu çok daha hızlı bir yöntemdir ve taze filizlenmiş tohumlar olmasına rağmen, doğal bir enzim çayı yapmak için yalnızca birkaç saat suda demlenmesi veya "köpürtülmesi" gerekir. her zaman daha etkili olacaktır . Maltlı arpa kullanmak için galon suya 2 yemek kaşığı ekleyin. Bunu veya Barley SST'yi vejetatif büyüme sırasında haftada bir kez uygulayın ve ardından çiçeklenme döneminin yaklaşık yarısında bir tamamlama uygulaması yapın.

YONCA:
Enzimler, vitaminler, proteinler ve en önemlisi, klorofil seviyelerini yükselterek fotosentezi artıran güçlü bir büyümeyi hızlandırıcı bitki hormonu olan triacontanol açısından zengin, kök kütlesini artıran yonca tohumu filiz çayı, çiçeklenmeye geçiş için mükemmel olan güçlü bir bitki uyarıcısıdır. yakın boğum aralığını korumaya ve kök kütlesini artırmaya yardımcı olduğunda. Vejetatif büyüme ve çiçeklenme sırasında mısır SST ile birlikte genel bir büyüme güçlendirici olarak da kullanılabilir. Yonca gerçekten çok güçlü olduğu için daha dikkatli olunmalıdır ve uygulamadan önce ya yarı tohum miktarı ile işleme başlamanızı ya da iki kat su ile seyreltmenizi öneririz.


MISIR:
Mısır veya mısır filizleri enzimler, mineraller ve besinler açısından yüksektir ve ayrıca yanal tomurcuklanmayı, dallanmayı ve daha kalın gövdelerin gelişimini destekleyen bir bitki büyüme hormonu olan sitokininler açısından çok zengindir, bu da daha iyi besin taşınmasına ve daha ağır mahsuller için kapasiteye yol açar. Yüksekliği kontrol etmek için iki kat daha fazla güçte bile kullanılabilir, bu da gerçekten bodur, gür bitkilerle sonuçlanır ve tavan boşluğu azaltılmış yetiştirme alanları için mükemmeldir. Organik tatlı mısır taneleri, filizlenme için kullanılan en yaygın mısır kaynağıdır, ancak tüm mısır tanelerinin çimlenmesi kolaydır ve hatta bazı yetiştiriciler, SST'lerinin GDO'suz olmasını sağlamak için Mavi Mısır gibi yadigâr çeşitleri ararlar . Mısır SST'si en iyi geç vejetatif büyümede uygulanır ve çiçeklenmenin dördüncü veya beşinci haftasına kadar .


MERCİMEK:
Yonca aslında bir baklagil olsa da, burada sadece mercimekten değil, aynı zamanda bezelye, fasulye veya nohut gibi daha büyük tohumlardan da bahsediyoruz . Bu tohumların filizleri, büyük bir köklenme uyarıcısı yapan ve genel olarak büyümeyi hızlandırmaya çalışan bir SST üreten yüksek konsantrasyonlarda oksin içerir. Mercimek harika bir seçimdir çünkü nispeten küçük boyutları nedeniyle daha büyük baklagillerden daha hızlı çimlenirler.

Hazırlanışı : Arkadaşlar aynı cigara tohumu gibi filizlendiriyoruz lakin bunda köklerin biraz büyümesine izin verin
sonrası blendere atıyoruz 1 bardak TEMİZ SU atıp geçiriyoruz blenderden sonrası güzelce süzüyoruz .
Ben avucumun ortasını dolduracak kadar filizlendiriyorum 1 lt suya seyreltiyorum ve hazır :)


Kaynak : https://www.alchimiaweb.com/blogen/seed-sprout-tea-sst-cannabis-plants-ok/

Hasatınız ve dumanınız bol olsun :)
 
Son düzenleme:

husyn

Doktor
Dostum, gübre pahalı bir şey değildir, firmalar bizim gibi küçük kullanıcılara kendileri konulara göre içeriğini azırlayıp satarlar, ben aklına gelebilecek ham halde göbreleri aldım çok pahalı olmadıkları gibi ben yarısını akrabalarımdan bazılarına avuç avuç verdim, 1kg aldım ama dahalede uzun yıllar beni idare edecek gübrem var tabi bakteriyellik açısından bazı uygulamalarımda oluyor onuda bakkal satıyor, gübrelerin çuvalı ortalama 700tl ama tabi ham gübrelerinde kullanmasını bilmek gerekiyor aslında üretici firma açıklıyor her detayı ama gabiba bu kg/da hesabını yapamamaktan olabilir, aslında çok basir kg/1dekara yani 1000m2 ye yani 1000x1000 demek senin saksını ortalama 30cm se buradan her saksıya kullanman gereken duzu bula bilirsin yani, 0.0002 ben hep bu değeri alırım ne kadar suda çözmen gerekeceğinide gene o, yani o değerle çarpansan kullanman gereken dozu ve çözelticiyi bulursun birde bizim bitki için mısır oranına bakmalıyız yoksa buğday
 

husyn

Doktor
Gübre pahalı değil dediğin kaliteli bişi alırsan nasıl 1k en kötü nasıl pahalı değil
Burda 3 5 kısarak grow yapmaya çalışan dostların epey işine yarıcak bu bilgiler

@husyn istersen deneyelim ben bu yöntemle sen çuval gübrenle kim daha iyi yapıcak :)
ben bu yöntemi kullanmadım ama insani kimi hastalıklardada kimi tohumları 1 gece suda bekletip içenleri biliyorum, hatta kenevir tohumunu ben 1 saat suyun içinde bekletincede suyun renginin değiştiğinide görüyorum, en başta önemli olan metottur, biz neler neler versekte işi bilen bir çok seyi yapmasada yapmış olandan daha iyi yapabiliyor.
 

husyn

Doktor
Var mı bu çuval gübre ile yaptığın bitki
beğeniyosan gübreni ve ucuzsa bunu forumda paylaşabilirsin
ham yada NPK karma gübreler favrikadan çuvalla satışa çıkar kimi sesktördekilerde alıp kg olarak satar, ben bunun konusunu yaptım daha önce hatta kimi arkadaşlar biz bulamuyoruz dedikleri içinde içeriği güvenilir ürünlerin linkini bile verdim 290tl tütmüştu gabi mikroelemetler hariç
 

IcBlue

Doktor
ben bu adamın günlük tutmasına bayılıyorum abi, ben yapsam her hafta 1 fotoğraf çeker s*k gibi bırakırım anmdjkslşa

konu çok tatlı kankacım, bir süredir de deniyordun zaten içine sinmiş olmasına da çok sevindim. yalnız sizin muhabbet biraz amacından sapıyor gibi, her ne kadar cepten harcamıyor olsa da organik mesai harcatır, kafa patlatma ve özen işidir. sadece daha ucuz olduğu için tercih edildiğinde çoğunlukla sağlıklı sonuç vermez. her ne kadar bir organikçi olarak inorganik materyalleri hiçbir zaman savunmayacak olsam da birinin diğerinden daha üstün olduğunu söylemek de doğru olmaz. bunlar etik olarak birbiriyle kıyaslanamazlar çünkü ''verim'' olarak kabul edilen değerleri bambaşka, bu da zaman, özen ve beklenti arasında nasıl bir denge kurduğunla alakalı. organik tutum sadece hasat kalitesiyle ilgilenir, zaman ve özenin varken miktar bakımından bir beklentin yoksa müthiştir. balkonunda yetiştirmeye çalıştığın domates gibi, belki üzerinde 1 tane var ama bir kokusu var kasa kasa domatese bedel. sentetik tutum, kaliteden biraz ödün vererek verimi arttırmakla ilgilenir. özenin ve beklentin varken zamanın olmadığında menemen için yol üstündeki manavdan aldığın domatestir o, belki kokusu mutfağı doldurmuyor ama tadı yerinde ve lokal bir dükkanı çeviriyor. inorganik tutum ise tamamen verimle ilgilenir, sirkülasyon ürünüdür. beklentin ve zamanının olduğu ama özeninin olmadığı zamanlarda marketten aldığın o kafan kadar renksiz domatestir, bir şekilde yemek yapılır, yedirtir de yani kendini ama asıl amacı bütün bir sirkülasyonu doyurmaktır. o nedenle bir tutumu benimserken neyi neden yaptığını ve sonucunda ne istediğini bilmek gerekir. gerek yok yani kıyaslamalara. yine tabi böyle politik konuştuktan sonra organiğin t*şşağına beton yetmez diyerek de kapatmam lazım konuyu bir organikçi olarak :D bitkiyi bir şekilde yetiştiren herkese sevgilerle, bol şans.
 

Brother

Doktor
Kankam öncelikle değeri yorumun için teşekkürler.
Aslında her iş özen ve ilgi ister severek yapılan zehir olsa bal gibi yenir
Organik zaten keyifci adam işi, keyifci adamında miktarlara önem vereceğini sanmam
zaten sevgi,ilgi verilince memnun kalıyosun sonuçtan
 
Tamamen katılıyorum, bir organikçi olarak bu işin sevgi-ilgi oranında yükseldiğinide fark edebiliyorum, tavsiyeler çok iyi..
 

husyn

Doktor
şunuda demek isterim odun külü kullana bilirseniz besin değerleri yanmadan dolayı o kadar ufalanmıştır ki bakteriler hızlı bir şekilde tüketir ve ortaya bitkinin direk kullana bileceği besinler ortaya çıkar bazı besinleri biti kullana bilmesi için bakterilerin çevirmesinede gerek yoktur ama odun külü kullanmak profluğuda biraz aşar ben bilmiyorum yani ama ne bok olduğunu biliyorum ya neler var neler heryer dolup taşıyor ben sadece kendime göre değiniyorum amaç sohbet muhapbet
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
    deyorke Chat bot: ******* *** ******* *** *** *********
    Üst