ISI STRESİ REHBERİ

Tieyçsi

Yeni üye
Evet kankalar bu ilk yazımda forumda sıkça karşılaştığım ısı stresi görselleri ve konuları sonucunda bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim.Sizlere ısı stresi hakkında açıklayıcı bilgi ve görseller sundum umarım beğenirsiniz ve işinize yarar.

Kenevir bitkiniz yalnızca belirli bir miktarda ısıya ve ışığa dayanabilir.
Belirli bir noktadan sonra, bitkiniz ışık ve ısı kaynaklarına yakın yapraklarda stres belirtileri göstermeye başlayacaktır. Yapraklarınız sarıya dönmeye veya kahverengi kahverengi lekelenmeye başlar ve çok fazla ışık olduğu yerlerde genellikle yanmış görünebilir. Yaprakların yukarı veya aşağı kıvrılması, konik şekillere girmesi veya lavaş dürüm gibi içe doğru kıvrılması ve yaprakların tırtıklı kenarlarının kıvrılmaya başlaması ısı-sıcaklık stresinin başlıca semptomlarıdır.

Mesela Bu bitki güney kesimlerdeki sıcak hava nedeniyle büyük bir ısı stresi yaşadı. Aynı zamanda içerideki ışığın ortaya çıkardığı sıcaklık bitkiyi kavurdu.

http://imgur.com/aEkRgGK


Topraksız Yetiştiriciler (Hidroponik) DİKKAT! Yüksek sıcaklık, köklerin çürümesine sebep olabilir, bitkilerinizi öldürebilecek ciddi bir problemdir.

Kenevir ayrıca, özellikle yeterli su verilmediğinde, sıcak ve kuru havalarda dışarıda olunca ısı stresi gösterecektir. Isı çok yükseldiğinde tırtıklı yaprakların kenarları yanar veya başka ışık stresi belirtileri olmasa bile kıvrılmaya başlar.

https://ibb.co/QmS7XpR

Isı daha çok yükseldiğinde, yaprakların kenarları kıvrılmaya başlar ve yapraklar “dürülmeye” başlar.



ISI STRESİ

https://ibb.co/bbYmWrP

https://ibb.co/bbYmWrPhttps://ibb.co/gy8WZqP

Çok düşük nem, bitkilerin ısıdan daha fazla strese girmesine sebep olabilir. Bazen çok sıcak olmasa bile, sıcaklık stresi gibi görünen semptomlar(belirtiler) ortaya çıkabilir.Bu kötü bişeydir çünkü bitki çok düşük nemdende etkilenir! Kuru, sıcak hava genellikle yaprakların kenarlarını aha böyle yukarı çeker:

https://ibb.co/VwFpsMW


Bitki artık yeni yapraklar yetiştirmediğinden ısı stresi çiçeklenme aşamasında daha da zararlıdır. İndika ağırlıklı genetikler çiçeklenme evresinde ısı stresi yaşamaya daha yatkındır. Sativa türü genetikler sıcaklığa daha dayanıklıdır. Çiçeklenme dönemindeki ısı hasarı, en önemli yapraklarınızın çoğunu öldürerek veriminizi düşürürken(hasatınızı azaltır), aynı zamanda sömeklerin içleri hava dolu ve çirkin bi şekil almasına neden olur.

Işıkları kapatsanız bile, indika ağırlıklı bir genetiğin sadece bir gece boyunca yüksek sıcaklığa (40 C) maruz kalmasının sonuçları malesef bu dur:

https://ibb.co/WWDprMH

Eğer çiçeklenme döneminde kızınız çok sıcak koşullar altında uzun süre yetişirse, bazen eskisinin üstünde yeni sömekler yaparak cevap verirler. Işığa en yakın sömeklerin üzerinde geniş bir büyüme gördüğünüzde, bu ışığınızın bitkilere çok yakın veya sıcaklığın çok yüksek olduğunun bir işaretidir. Bazı yabancı growerlar yeni sömek çıkarmaya (genellikle kule şeklinde yetişen sömeklere) “tilki kuyrukları” diyor.
Ben daha anlaşılır bir ifade ile "kat çıkma" diyorum. Bitkiniz var olan sömekleri şişmanlatmak yerine yeni kat çıkar. Sömek üzerinde yeni sömekler oluşur. (her ne kadar kulağa çok iyi gelse de :D bu veriminizi azaltacak ve sizi üzecektir)

https://ibb.co/Z2zXvFd


Kenevir bitkisinin hasat için tamamen hazır olduğunu görüyorsanız fakat bitki sömeğin tepesine yeni beyaz pistiller eklemeye devam ediyorlarsa, bu sadece ısı olabilir. Durum buysa, ne zaman hasat edileceğine karar vermek için aşşağıdaki sömekleri dikkate alın. Alttaki sömekleri inceleyin. Çiçeklenme evresindeki ısı, havadar olan ve içleri boş tilki kuyruklarına da neden olur. Aslında bitki sadece üst kısımda yeniden sömekler çıkarmaya başlar. Bitki temel olarak, zarar görmüş sömeğin yenisini yapmak için orijinal hasar görmüş sömeği “terk ediyor”.(bitkilerimiz bizden daha akıllı )

Çok fazla ısı nedeniyle istenmediğimiz “tilki kuyruğu” örneği

https://ibb.co/r7b70yS


Çözüm: Sıcaklığı anlık olarak izlemek için bir yol bulun.(sıcaklık ve nem ölçer) Aşağıda belirtilen adımları kullanarak, gerekli olan herhangi bir yolla sıcaklığı kontrol altında tutun.

İndoor da,
1-Sıcaklığı azaltın (odanızdaki sıcaklığı),
2-Yetiştirme kabinindeki dolaşımı artırın,
3-Isı daha büyük bir sorunsa alanı genişletin,
4- Bitkilerinizin tam tepesine (ışığa en yakın yere) bir fan üfletirseniz bitkinizin en sıcak tepe kısmı serinler.
5-Isı daha büyük bir sorunsa ışıkları yukarı çekmeyi deneyin.

Kenevir yetiştirirken, en iyi hasat için bitkiyi her zaman konforlu bir oda sıcaklığında tutmaya çalışmak en iyisidir.

*Sizin için çok sıcaksa, muhtemelen bitkileriniz için çok sıcaktır.*

Örnek
Sıcak bir yaz gününde 5 kişiyle beraber **** kadar, camı penceresi olmayan bir odada olduğunuzu düşünün. İçerisi yeterince hava almıyorsa ve hava çok sıcaksa kelimenin tam anlamıyla BİŞERSİNİZ :D Kendinizi bitki gibi hayal edin. 40 derece sıcakta gardırobun içinde havasız durmak rahatsız edici olmaz mı?



Kökleri serin tutun! Köklerinizi serin tutabiliyorsanız, bitkinizin tepesini etkileyen ısıyla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Kökleri sıcaktan korumanın bir yolu varsa yapın.bitkinizin ayaklarını serinletin


Kenevir bitkileri ısı stresinden geri iyileşirken, bazı growerlar bitkilerin stresden kurtulması ve hatta bitkilerin gelecekte sıcak stresinden korunmalarına yardımcı olmak için deniz yosunu yosunu özü (genellikle sıvı gübre olarak bulunur) kullanılmasını önerir. (hiç kullanmadım ama bir çok kez yabancı forumlarda gördüm)

Birçok indoor kurulumları, bir fan ve / veya egzoz sistemi kullanarak sıcak havayı boşaltmanızı gerektirir. Verimli bir egzoz sistemiyle iyi emiş yaratarak ve bir karbon filtre ekleyerek, tüm kokuları yetiştirme odanızdan hemen hemen temizleyebilirsiniz

Kafası dönen bir fan, odadaki havayı dolaştıracak, aynı zamanda bitkileriniz için yumuşak bir esinti sağlayacak ve küçük bir tanesi 30 lira kadar hatta daha az maliyetli olacaktır. Sıcaktan bunaldığınızda suratınıza vuran bir fan esintisi hoşunuza gitmez mi? serinlemez misiniz?


Outdoor da, hava sıcak olunca ısıyı azaltmak için daha az seçeneğiniz vardır, ancak yerel hava durumunuzu hava durumu tahminlerini takip edebilirsiniz. Sıcaklığın ısınacağını bildiğiniz zaman, bitkilerinizi kısmen korumak mümkündür. Sulama zamanlamanızı, bitkilerin az zamanda bol miktarda su almasını sağlamak için ayarlayabilirsiniz.

Dışarıdaki havanın sıcak ya da kuru olacağını bildiğiniz zaman denenecek bazı şeyler:

***Bitkinizi Akşamları veya sabahın erken saatlerinde sulayın.

***Günün en sıcak saatlerinde suyun buharlaşmasını önlenmek için kökleri serin tutun - örneğin, bitkileri güneşten izole etmek için topraktan bir saksı içerisine koyarak.

Bazı growerlardan duyduğum bir pratik teknik ise yere saksınızdan azcık daha geniş bir çukur kazın. Saksınızı bu çukura yerleştirin. Çünkü genellikle toprağın içi havadan daha serin olacaktır. Opsiyonel olarak kazdığınız çukura biraz soğuk su dökebilirsiniz.


***Gölgeyi arttırın -
çarşaf veya başka bir bez ile bitkinizin üzerine yerleştirerek kullanabilirsiniz. Özellikle güneşin dik geldiği öğlen saatlerinde bez ile sıcaklığı engelleyebilirsiniz.
Eğer birkaç gün bitkinizi sıcaktan ışıktan uzak tutarsanız bitkiniz ışığa karşı hassaslaşır. Bitkilere bir ışık şoku yaratmamak için bitkinizi yavaş yavaş ışığa çıkarın. 2 gün verimli ışık almamış bitkiyi direk öğlen güneşinin altına atmayın

***Saksı Kullanın
Outdoor da Saksı içerisinde olan bitkileri taşımak daha mümkündür. Dilediğiniz yere götürebilir taşıyabilirsiniz.

***Strese girmiş bitkilerinize daha çok özen gösterin
Bitkiniz stres semptomları göstermeye başladıysa ona narin bir bebek gibi hassas davranın. Bebeğinizi öğlen sıcaklarında güneşin altında bırakmayın.

Örnek ısı stresi görselleri
https://ibb.co/xLrC0GQ

https://ibb.co/TcNgJVq


outdoor kenevir yetiştirirken, yaşanan ısı stresinin ardından bitkinin iyileşmesi genellikle birkaç hafta sürebilir, bu nedenle 

ÖNLEM ALMAK TEDAVİ ETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.

Her türlü sorularınızı sorabilir siz de başınıza gelen sorunları ve çözüm yöntemlerinizi yazabilirsiniz.

Herkese bol hasatlar :)


 
Cvp: ISI STRESİ REHBERİ

kanka bilgiler için teşekkürler, merak ettiğim konu semptonlar gözükmese de bitki strese girer mi?

indoor'da bi afghan kush auto'm var ve kabin sıcaklığı 29-31 arası seyrediyor. nem 50'lerde, 15. gününde ama büyümesi bana yavaş geldi biraz. şu an görsel yükleme şansım yok ama bitkide gözüken hiç bi belirti yok. sence stress yaşıyor mudur, mümkün mü? 

ayrıca kabinde temiz hava giriş (sol altta, air saksının alt kısmına köklere doğru vuruyor) ve hava çıkış (sağ üstte sıcak havayı atması için) olmak üzere 2 adet banyo tipi aspiratör fan var (120'lik) + olarak da bitkinin tam üzerine vuran usb fan sürekli olarak çalışıyor. kabin sıcaklığı 31 ama bitkinin hissettiği sence 28-29 ayarında seyrediyor olabilir mi?
 

Tieyçsi

Yeni üye
Kankam öncelikle kurulumun gayet güzel. Air pot saksı ve led gayet iyi bir seçim.
Öncelikle senin genetiğin indika ağırlıklı bir genetik. bu nedenle sıcağa dayanabilme kapasitesi düşük.
Vejetatif (gelişim) döneminde (yani şu an bitkinin içinde bulunduğu dönemde sıcaklık değerleri 20-30C arasında olabilir. Fakat 27-31 arasında seyretmesi riskli yerlerde gezindiğini gösterir. 
Sıcaklık stresi büyümeyi ve gelişmeyi yavaşlatır. Hatta durdurabilir.
Bitkin 15. güne göre geride. Bunun sebebi sıcaklık stresi olması muhtemel.
Önce termometreni bitkinin hemen yanına koy. Bitkinin üzerindeki sıcaklığı ölç. Sıcaklık ne düzeyde?
Sonra led ışıkların ile bitki arasındaki mesafeyi ölç. Kaç cm?
Sıcaklık stresinin sebeplerinden biri exhaust fan ile dışarı attığın sıcak havanın aynı oda içerisine verilerek girişten tekrar emiliyor olması olabilir.Havayı olabildiğince dışarı atmaya bak.
Işıkları gece çalıştır. Gündüz en sıcak olduğu vakitlerde ışıklarını kapalı tutarak kabinini daha serin tutabilirsin kanka
 
Cvp: ISI STRESİ REHBERİ

Tieyçsi' Alıntı:
Kankam öncelikle kurulumun gayet güzel. Air pot saksı ve led gayet iyi bir seçim.
Öncelikle senin genetiğin indika ağırlıklı bir genetik. bu nedenle sıcağa dayanabilme kapasitesi düşük.
Vejetatif (gelişim) döneminde (yani şu an bitkinin içinde bulunduğu dönemde sıcaklık değerleri 20-30C arasında olabilir. Fakat 27-31 arasında seyretmesi riskli yerlerde gezindiğini gösterir. 
Sıcaklık stresi büyümeyi ve gelişmeyi yavaşlatır. Hatta durdurabilir.
Bitkin 15. güne göre geride. Bunun sebebi sıcaklık stresi olması muhtemel.
Önce termometreni bitkinin hemen yanına koy. Bitkinin üzerindeki sıcaklığı ölç. Sıcaklık ne düzeyde?
Sonra led ışıkların ile bitki arasındaki mesafeyi ölç. Kaç cm?
Sıcaklık stresinin sebeplerinden biri exhaust fan ile dışarı attığın sıcak havanın aynı oda içerisine verilerek girişten tekrar emiliyor olması olabilir.Havayı olabildiğince dışarı atmaya bak.
Işıkları gece çalıştır. Gündüz en sıcak olduğu vakitlerde ışıklarını kapalı tutarak kabinini daha serin tutabilirsin kanka

kanka tavsiyelerine uyucam teşekkür ederim, gelişimin 
yavaş olduğundan şüpheleniyordum ama şu an tam olarak emin oldum, sıcaklık sorunum var. mekanik zamanlayıcı priz aldım bi tane, bu akşam ayarlayıp takıcam. biraz kulağa çılgınca gelebilir ama elimde fazladan aliminyum soğutucu levha ve birkaç fan var. eczanelerde kullanılan plastik buz kutularını bu aliminyum levha üzerine koyup alttan da sürekli çalışacak şekilde fanları çalıştırsam, buzun tamamen erimesi hiç yoksa 1 gün sürer ki ben her gün kontrol ediyorum yenisiyle değişirim, bi nevi ilkel klima diyelim, içerinin ısısını bu şekilde düşürsem olur mu sence? veya düşürür mü sence öyle sorayım :)
 

Saltoa

YÖNETİCİ
Bence yanlışın var düzeltme gereği duydum . İndica sıcağa asıl dayanıklı olur. Sativa ise narin olur sıcaklık istemez.
 

Tieyçsi

Yeni üye
Cvp: ISI STRESİ REHBERİ

Saltoa' Alıntı:
Bence yanlışın var düzeltme gereği duydum . İndica sıcağa asıl dayanıklı olur. Sativa ise narin olur sıcaklık istemez.

Evet sativaların narin olduğu doğru fakat bu sıcaklık için geçerli değil.
İndica genetiklerin anavatanı -isimlerini de buradan aldıkları gibi- HinduKuş (Hindu Kush) Dağlarının etekleridir. Burada ilk doğal indicalar ortaya çıkmışlardır. Dağların sert ikilimine uyum sağlayabilmek için adaptasyon sağlamış-sağlamak zorunda- kalmışlardır.
Bu çevresel faktörler sonucu gelişen adaptasyonların bazıları:
-Yılın büyük bir bölümü soğuk olan bu dağ eteklerinde soğuğa karşı direnç
-Çok fazla güneş almayan bir ortam olduğundan daha fazla fotosentez yapmak ve daha çok güneşten yararlanabilmek için geniş ve dolgun yapraklar
-Sert esen rüzgârlardan korunmak için Kısa(Bodur) bitki boyu ve çalıya benzer gelişim
-Yazlar daha kısa geçtiği için daha çabuk çiçeklenme ve daha çabuk hasat


İndica genetiklerinin anavatanı Afganistan,Pakistan dağ etekleri.

Sativa genetiklerin anavatanı ise Meksika,Kolombiya,Hindistan ve Tayland gibi ekvator düzleminde olan ülkelerdir.

Sativa genetiklerin ortaya çıktıkları çevrenin özellikleri
-Yılık bazda çok değişken olmayan sıcaklık ve nem düzeyleri (20-30) fakat genellikle daha sıcak ve daha nemli
-Daha uzun ve verimli yaz dönemleri


Cannabis bitkisinin istediği -her bitkinin istediği gibi- uygun sıcaklık ve nemdir.
Bu uygun,fazla değişken olmayan,verimli çevresel faktörlere erişim sağlayabilen Cannabis Sativa deyim yerindeyse şımarmıştır 

Ekvatoral iklimde bulunan uzun bitkiler birbiri ile yarış halindedirler. Her bitki ışığa daha fazla erişmek için uzamak zorundadır. Bu yüzden sativa bitkileri daha uzun olur.

Sativalar düşük nem düzeylerinden pek hoşlanmazlar. İndicalar için düşük nem çokta sorun değildir.

Sativalar soğuğa karşı dayanıksızdır. Fakat belirli düzeye kadar yüksek sıcaklıklara dayanabilirler. 

İndica için tam tersi. Soğuğa daha dayanıklı fakat 
sıcağa dayanıksızlardır.

İndicalar için ideal sıcaklık düzeyi 21-25 derece arasında iken sativalar için bu düzey 24-28 arasında değişir. 
Tabi bu rakamlar ideal sıcaklıkları ifade etmektedir. bir çok indica türü bitki sıcaklık 18 dereceye düşse dahi gelişimine devam edebilir. 
Aynı şekilde sativalar ise 31 derecelere kadar sıcaklıklara dayanıklılık gösterebilir. 
Yine de belirtmekte fayda var. Sativalar daha narindir. Çünkü büyüdükleri ortamda el bebek gül bebek yetişmişlerdir. İndicalar ise sert iklim koşullarıyla başa çıkarlar

Haze ingilizce de "uğraşmak,canından bezdirmek" manasına gelmektedir. Adamlar ne kadar bıtkılarsa :D


Süper Bi Limon' Alıntı:
Tieyçsi' Alıntı:
Kankam öncelikle kurulumun gayet güzel. Air pot saksı ve led gayet iyi bir seçim.
Öncelikle senin genetiğin indika ağırlıklı bir genetik. bu nedenle sıcağa dayanabilme kapasitesi düşük.
Vejetatif (gelişim) döneminde (yani şu an bitkinin içinde bulunduğu dönemde sıcaklık değerleri 20-30C arasında olabilir. Fakat 27-31 arasında seyretmesi riskli yerlerde gezindiğini gösterir. 
Sıcaklık stresi büyümeyi ve gelişmeyi yavaşlatır. Hatta durdurabilir.
Bitkin 15. güne göre geride. Bunun sebebi sıcaklık stresi olması muhtemel.
Önce termometreni bitkinin hemen yanına koy. Bitkinin üzerindeki sıcaklığı ölç. Sıcaklık ne düzeyde?
Sonra led ışıkların ile bitki arasındaki mesafeyi ölç. Kaç cm?
Sıcaklık stresinin sebeplerinden biri exhaust fan ile dışarı attığın sıcak havanın aynı oda içerisine verilerek girişten tekrar emiliyor olması olabilir.Havayı olabildiğince dışarı atmaya bak.
Işıkları gece çalıştır. Gündüz en sıcak olduğu vakitlerde ışıklarını kapalı tutarak kabinini daha serin tutabilirsin kanka

kanka tavsiyelerine uyucam teşekkür ederim, gelişimin 
yavaş olduğundan şüpheleniyordum ama şu an tam olarak emin oldum, sıcaklık sorunum var. mekanik zamanlayıcı priz aldım bi tane, bu akşam ayarlayıp takıcam. biraz kulağa çılgınca gelebilir ama elimde fazladan aliminyum soğutucu levha ve birkaç fan var. eczanelerde kullanılan plastik buz kutularını bu aliminyum levha üzerine koyup alttan da sürekli çalışacak şekilde fanları çalıştırsam, buzun tamamen erimesi hiç yoksa 1 gün sürer ki ben her gün kontrol ediyorum yenisiyle değişirim, bi nevi ilkel klima diyelim, içerinin ısısını bu şekilde düşürsem olur mu sence? veya düşürür mü sence öyle sorayım :)

Aynen kanka benim de aklıma son çare olarak eczaneden buz küpü(buz bataryası) satın alıp vantilatörün önüne koymak. Hatta 4-5 tane buz küpünü file ve ip ile yetiştirme odasının içine vantilatörün önüne asmak. Sonuçta basit klima oluyor dediğin gibi. Basit fizik işte soğuk nesneler ısınırken etrafa soğukluğunu veriyorlar kendileri ısınırken ortamı soğutuyorlar. 

veya içi buz dolu kovayı yetiştirme kabininin içine koymak olabilir. Tabi alet edevatı ıslatmamaya dikkat et. Kısa devre çıkabilir yangın meydana gelebilir. Hiç olmadı elektrik çarpar kanka aman çarpılma 

Sonuçlarını merakla bekliyorum. Bol hasatlar
 

Macir1734

Yeni üye
Merhaba dostum bende outdoor yapmaktayım şuan köfteci tohumundan büyüttüğüm bir kızım var sanırım daha belli olmadı cinsiyeti bu günlerde havalar aşırı sıcak ve yapraklarda ufak ufak beyaz lekeler oluştu sizce sıcaktan ı her gün sulamaktayım Bi öneriniz varmı. 

[font="Open Sans", sans-serif]https://ibb.co/gDfSLkM[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]https://ibb.co/sRsMV88[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]https://ibb.co/x8wf0Gn[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]https://ibb.co/SK31LbW[/font]
 

Tieyçsi

Yeni üye
Macir kanka kızlarını daha önce başka bir konu da görmüştüm hatırladım

Isı stresi ile alakalı ciddi bir sorunun yok. Rahat ol.
Beyaz noktalar çok fazla dert edilecek bir problem değil. böcekler,maytlar,haşereler bu beyaz noktalara sebep olabilir. 
Neem yağı alıp kullanırsan haşereler bitkinden uzak duracaktır.
Genel olarak bitkinin ciddi bir problemi yok gayet işler tıkırında gitmekte. Fakat bunların haricinde  başka bir problem var: Gizlilik ve Güvenlik
Eğer bitki gün boyunca fotoğrafını çektiğin yerde duruyorsa (umarım duvarın üzerinde değil duvarın arkasında duruyordur) yoldan geçen birinin kızlarını tanıması çok kolay olacaktır. istemediğimiz sonuçlar babüşürebilir. Hiç bir kız babasız kalmak istemez :) kendine ve kızına dikkat et. 

Bol hasatlar
 

Macir1734

Yeni üye
Öyle güzel anlattınki teşekkürler evet gün boyu orada duruyor bu gun o duvarın arkasına koysam direk güneş ısıgı alamıcak ama bir problem olurmu böyle güzel anlattığın ıcın tesekkur ederım
 

ozangondik

Yeni üye
Cvp: ISI STRESİ REHBERİ

Süper Bi Limon' Alıntı:
kanka bilgiler için teşekkürler, merak ettiğim konu semptonlar gözükmese de bitki strese girer mi?

indoor'da bi afghan kush auto'm var ve kabin sıcaklığı 29-31 arası seyrediyor. nem 50'lerde, 15. gününde ama büyümesi bana yavaş geldi biraz. şu an görsel yükleme şansım yok ama bitkide gözüken hiç bi belirti yok. sence stress yaşıyor mudur, mümkün mü? 

ayrıca kabinde temiz hava giriş (sol altta, air saksının alt kısmına köklere doğru vuruyor) ve hava çıkış (sağ üstte sıcak havayı atması için) olmak üzere 2 adet banyo tipi aspiratör fan var (120'lik) + olarak da bitkinin tam üzerine vuran usb fan sürekli olarak çalışıyor. kabin sıcaklığı 31 ama bitkinin hissettiği sence 28-29 ayarında seyrediyor olabilir mi?

Kanka alanının ne kadar olduğunu bilmiyorum ama 2 tane aspiratör kabindeki havanın fazla çıkmasına neden olabilir sıkıntında bu olabilir içerde giren havadan çok çıkan hava olabilir forumda içerde dolaştırman gereken havanın hesapaması var bunu araştır biraz genelde 2 hava girişi 1 çıkış yapın diyolar
 

Yesil088

Üye
Cvp: ISI STRESİ REHBERİ

Daha sonra tekrardan okumam için yorum yapıyorum çok faydalı bilgiler bence kanka çok saol
 

Tieyçsi

Yeni üye
Cvp: ISI STRESİ REHBERİ

Macir1734' Alıntı:
Öyle güzel anlattınki teşekkürler evet gün boyu orada duruyor bu gun o duvarın arkasına koysam direk güneş ısıgı alamıcak ama bir problem olurmu böyle güzel anlattığın ıcın tesekkur ederım

Rica ederim kanka. Duvarın arkasında ama  günde 8 saat direkt güneş alabilecek bi yere koyabilirsin veya yine duvarın üzerine ama ön tarafına bi kaç tane daha farklı çiçek koyup kamufle edebilirsin. 
veya kızın içine başka bitkiler karıştırıp kamufle edebilirsin.

kamuflaj örnekleri

https://ibb.co/jv5rHDD


https://ibb.co/Jm89bSg

bol hasatlar
 

Macir1734

Yeni üye
Anladım dostum şimdi değişik bir kamuflaj yaptım eserimin adı duman girmeyen beyne akıl gelmezmiş.d.d.d baktım balkon gercekten cok belli ediyor bende arka tarafa değişik bir şey yaptım ben çatı katı dayım ve arka taraftan catıya cıkıla biliyor catıya cıkış kapagını kaldırdıgında sabah 8 den aksam 4 e kadar o kapaktan içeri güneş giriyor çatının yanları hafıf acık olduğundan iceride her daim rüzgar silükasyonu var sizce bu işe yararmı yoksa yanlışı yaptım kankalar

https://ibb.co/njJZP9T

https://ibb.co/r6bc8Kn

https://ibb.co/tszyyp8

.
 

Tieyçsi

Yeni üye
Cvp: ISI STRESİ REHBERİ

Macir1734' Alıntı:
Anladım dostum şimdi değişik bir kamuflaj yaptım eserimin adı duman girmeyen beyne akıl gelmezmiş.d.d.d baktım balkon gercekten cok belli ediyor bende arka tarafa değişik bir şey yaptım ben çatı katı dayım ve arka taraftan catıya cıkıla biliyor catıya cıkış kapagını kaldırdıgında sabah 8 den aksam 4 e kadar o kapaktan içeri güneş giriyor çatının yanları hafıf acık olduğundan iceride her daim rüzgar silükasyonu var sizce bu işe yararmı yoksa yanlışı yaptım kankalar

https://ibb.co/njJZP9T

https://ibb.co/r6bc8Kn

https://ibb.co/tszyyp8

.

:D güzel olmuş kankam. Fakat böyle her saat başı kızını hareket ettirmen gerekecek. Ne kadar ışık o kadar sömek demektir. Kapağın boşluğunu genişletmeyi deneyebilirsin. Sana uygun olabilecek çözüm yöntemleri düşün karar ver. dene.

ne kadar ışık o kadar fazla hasat.
 

Macir1734

Yeni üye
Eywallah kardeşim evet  denedim bugun her saat başı sağa doğru kaydırma gerekti yani olmıcak bu şekıldede bılmıyorum nasıl olucak bqlkonım ustunde catı var ve kısa ıcetı direk güneş isigi giremiyor bilmiyorum nasıl olucak kafayı yemek uzereyim yalnız
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Mordecai Chat bot:
    ******** *** ******* *** *** *********
  • quorthon quorthon:
    ***** ******* ***** *** hahahaha ******* ***** ****** ***** **** ******** ********* hahahaha** ****** *** **** ********* hahahahahahahaha***
  • T Turco:
    * *
  • T Turco:
    ****
  • Mordecai Mordecai:
    ***** ******** ****** *** ******* *** **** *** ******** ******** ******* ***** *** hahahaha ******* ***** ****** ***** **** ******** ********* hahahaha** ****** *** **** ********* hahahahahahahaha***
  • Bomberx Bomberx:
    ***** ********* ****** ***** hahahaha*
  • O obeb:
    ******** ***** ******* ***** ******** *** *** ********
    O obeb: ******** ***** ******* ***** ******** *** *** ********
    Üst