51. Gün çiçeğin 3. Haftasını bitirdi sayılır white ice auto

Tr@cyaLı

Ordinaryüs
Jack herrer aldım bende sponsordan 1 ektim öldü 2 yi ektim oda öldü 3. Yü ektim şuan Hiç büyümüyor
 

oturanboga35

Müptezel
Tam olarak budur içerde baktın mı yoksa ful dışardamıydı
Knk sana olayı şöyle açayım taaa en baştan anlatayım görene okuyana faydası olsun.
1.SEZON
Geçen sene mayıs sonunda iki bitkilik outdoor macerama başladım.
-2x auto bluedream (sponsordan)
-25 lt bez saksı all mix toprak
-full paket biobiz (rootjuice hariç)
Gübre ölçülerinden tut da ph'ina kadar herşeyi doğru düzgün yaptım/ yapmaya çalıştım. Ve grow sonunda iki kökten total de 50 Gr civarı hasat aldım ve bu beni tatmin etmedi.
2.SEZON
Bu sezon ilk auto bitkimi daha erken Nisan ayında ektim. Nisan başları.
-mexican Airlines auto (sponsordan)
-gecen seneki kullandığım torfu bu yıl güzelce yıkayarak tekrardan kullandım. yarısı rüzgar yağmur derken akıp gitmiş yani saksı boyutu 15 l falan
-gubre olarak geçen yıl kullandığım biobiz gübreleri kullandım (geçen yıldan bu yana doğrudan güneş almayan bir yerde sakladım bahçede) bir yıl dayanmaz diyenlere cevap niteliğinde...

Bu yıl geçen yılın verdiği hezimetten dolayı hiç üzerine düşmedim. Ph ölçmedim gübre ölçülerini geçen yıldan elim alıştığı için onlarıda ölçmeden göz kararı verdim.

Sonuç: Geçen yıl ile bu yılki bitki arasında gözle bariz anlaşılır şekilde iki kat fark var. Hiç üzerine düşmememe rağmen bu yıl bitkim daha iyi. bu farki aşağıda saydığım etmenlere bağlıyorum.

-En önemli etken bence mevsim. Geçen yıl mayıs sonunda ektiğim için ışık spectrumu çiçeklenme mesajı içeriyordu. Bu yıl Nisan başında ektim daha mavimsi ışık aldı ve buda daha çok büyümeyi tetikledi. Ayrıca nem olayı var. Bu yıl nisan ayı hep yağmurlu geçti buda doğal olarak nemi sürekli %70-80 lerde tuttu.

-Genetik. Sonuçta geçen yıl ile bu yıl yetiştirdiğim bitkiler farklı genetikler.

-Saksi boyutu indoor yada outdoor farketmez otomatik çiçekler için 15 l civarı gayet yeterli. Daha büyük saksılar hem gereksiz hemde bir aylık veg dönemin de iyi bir kök sistemi geliştiremedikleri için gübreden tam performans faydalanmasını engelliyor.

- Ph olayına gelecek olursak muhakkak fark yaratacaktır ancak outdoor da bu pek elzem değil. Yine de ph olayına dikkat edilecekse en önemli unsur ph metre. Mutlaka ama mutlaka kaliteli bir ph metre kullanılmalı. Geçen yıl kullandığım ph metre doğru değerleri vermemiş olabilir bu da sonucu etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.

Tecrübelerimi siz değerli arkadaşlara aktarmaya çalıştım umarım faydalı olur.
 
Ü

Üye silindi 899

Guest
Evet @Tr@cyaLı hemşerimin sorularını bende birkaç görselle cevaplamaya çalışayım :)

@oturanboga35 kankamız doğru demiş, mevsimler hava şartları vs. sonuna kadar katılıyorum..

Öncelikle 2 farklı zamanda ekilmiş 2 auto big bud genetikleri anlatıyım.

1 - İlk ektiğim big bud auto bugün 72. gününde, ilk 15 gün kadar el yapımı organik gübreler vs. gideyim dedim, yanlız diğer photo bitkilerimle buna yaptığım kahve telvesi kürü toprağı fazla asidik hale getirdiği için direk AN gübrelerime geri döndüm.. Buda 20-25. günlere tekabül ediyor. Ondan sonra zaten AN bloom gübrelerini kullandım, eğitim sadece 20. gününde 1kez LST yaptım, topping vs. yok.. İlk 10 gün 0.5LT civarı karton çorba kasesinde büyütüp, 9,5LT saksıya aldım..

Sonuç olarak beni tatmin edicek bir hasat gelmeyecek.

Nedenleri; bitkiyi 20 gün kadar indoor, ondan sona outdoor aldım. Sürekli kötü hava şartları, yağmurlar vs. gelişim için uygun zemin oluşmadı. Son 10 gündür havalar toparladı ama ne yazıkki gelişimi fazlasıyla yetersiz oldu.

Bakınız


2 - Bu 3 kızımda aynı genetik, big bud auto.. Bunlara forumda yüzlerce konuda bahsedilen 'transplant yapılmaz' 'topping yapılmaz' bitki yerinden bile oynatılmamalı' tabularını bilinçli olarak yıktım ve gözüme hoş gelen yeşillik yarattım, ki şu anda preflower sürecinde 37. günleri...

0,5LT saksıda başladılar, 6. gün 7LT saksıya aldım, 23-24. gün civarlarında da 3.transplantı yaparak 25LT saksıya aldım..
Topping yaptım.
LST yaptım.
Defolation uyguladım. Hele 3 numarayı schwazzing uyguladım, yani kel bıraktım kızı.

Bakınız

1 Numara


2 Numara


3 Numara


Bu da teras grow yeşilliğim :)



72 günlük kızım 35cm boyunda, 37 günlük kızlarımın boyu strecth ortasına bile gelmedik, 46cm boyunda...
 

oturanboga35

Müptezel
Ustam sen big bud i boşver de o patlıcanları nasıl büyüttün böyle :D patlıcan gibi gördüm umarım yanılmıyorumdur
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Mordecai Chat bot:
    ******** *** ******* *** *** *********
  • K kiraquma:
    *** * *** ********** ***** ***** **** *** * ****** **
    K kiraquma: *** * *** ********** ***** ***** **** *** * ****** **
    Üst