Super Lemon Haze Auto 4x 480w QB Grow --- HASAT EDİLDİ FOTOLAR EKLENDİ ---

Beyler herkese merhaba en son sanırım 3 yıl önce ekmiştim baya zaman geçti o zamandan beri hasatı içiyordum tek kişi olduğum için baya uzun yetti . Bu 3. grow olacak 4 kök sponsordan almıştım 3 yıl önce 20 tane dedim ilerde bulamam yada fiyatlar uçar öylede oldu :) bu arada farklı genetikte çıkabilir önceden kalma tohumlarımda var dı eğer onlardan ise sweet toot olurlar umarım haze çıkar :) Konuyu her hafta güncellerim.


Ekipmanlar

100x100x180 kabin suntadan yaptım içi diamond film kaplı zamanında ucuzdu şuan uçmuş fiyatı.

480w qb kendim yaptım 281b+ çip kullanıyorum yeni seriye göre verimi yüzde 20 daha düşük fakat fiyatı yüzde 50-60 daha ucuz.


Gübreler Advanced Nutriends resimdekiler mevcut gayet memnunum genel olarak iyi hasat veriyor tek - yönü pahalılar :D


Karbon filtre mevcut daha önce kullanmamıştım fakat bu grow işi sağlama alim dedim 190m3.

Havalandırma içinde TD silent 160/100 mevcut + fan hızı kontrol için devre.

İç sirkülasyon içinde 3 adet de oto vantilatör var mandallı tam sirkülasyon sağlatacağım.

Ph ölçer adw12 ve Ec ölçerde mevcut.

Saksılar 19 litre bez toprak olarak plagron light mix

Isı nem ölçer için xiaomi nin şu kibrit kutusu kadar olan dan mevcut 7/24 detaylı uzaktan da görebilmek adına iyi cihaz öneririm.

Nem makinası sinbonun meşhur 5 litrelik aletinden 2 tane var düşük ayarda 2 sinide aynı anda kullanırsam rahat 4 gün yetiyor doldurma zahmeti olmaz her gün bütçeniz varsa böyle yapın derim.


19.06.2023 - 8.gün (diğer ikili 1.gün) iyi gidiyor hala sadece su veriyorum fakat sonraki sulamada azda olsa gübre eklerim gibi son olarak 2 adet daha ekledim toplam 4 bitki oldu onlarda bu gün baş verdiler 1 hafta aralarında fark oldu fakat çözerim gibi. Kabinde ufak bir sorunum da oluşu daha önce hiç yazın grow yapmadığım için böcek sorunum olmuyordu bu grow beyaz sinek benzeri garip uçuşan şeyler var şu böcek spreyinden aldım artarsa kullanırım diye farklı fikir ve önerilere de açığımdır. Bitki sayısı artınca +240w bir qb daha ekledim toplam 480w oldu şimdilik kısıklar ilerledikçe açarım. Isı 24/28 nem 80/85


23.06.2023 - 12. gün (diğer ikili 5.gün) Hala sorunsuz gidiyor toprak kuruduğunda ilk gübreli sulamayı yapacağım ilk ikili için. Diğer ikiliyi de büyük saksıya aldım bir tanesi fazladan bir yaprakla ilerliyor mutant :) 2. nem cihazını da ekledim ısılar arttı havalar fena sıcak ısıyı düşürmede güzel iş yaptı ısı 24/28 nem 80/85


01.07.2023 20.gün (diğer ikili 13.gün) ilk ikilinin kelleler 5 kat kalacak şekilde alındı ve sorunsuz şekilde sağlıklılar çizelgedeki tüm gübreler verildi bir boş bir dolu şekil devam ediyorum. Diğer ikiliye de yarın ilk grow gübrelerini ve takviyelerini vereceğim soldaki bitki sorunsuz fakat sağdakinin kök kısmı hala tam toparlamadı sanırım hala biraz mal gibi duruyor birde geçen sulamada kökleri göründü toprak eklemesi yaptım biraz az koymuştum bir nevi tamamlamış oldum. Isı 23/26 nem 80/85 toprak geç kuruyor 4 gün civarı sürüyor tam kurumadan sulamıyorum. Işıklar birbirinden bağımsız olduğu için büyüklerin üstündekini bir tık daha yukarıdan veriyorum bitki arası mesafeler 50-55 cm civarı dimmer 50-55 açık.


05.07.2023 24.gün (diğer ikili 17.gün) ilk ikili ilk pistilleri attı 4-5 gün erken oldu ama sorun değil gelişimleri iyi fakat diğer ikili den de sol öndeki ilk pistili verdi kelle alma işi yalan oldu :) yanındakinde daha pistil görmedim fakat ona da kelle almayı düşünmüyorum ışık boyunu rahat ayarlayabilmek adına daha mantıklı olur dedim kolaylık olur benim için.


08.07.2023 27.gün (diğer ikili 20.gün) sıcaklar aşırı arttı giriş fanı eklemiştim yeterli gelmedi daha yüksek m3 bir fan ekledim nemi düşürdü ışık kapalı 70 açık 65 civarı sabitlendi denebilir ısılarda kapalı 27-28 arası açık 29-31 arası görüyor bitkiler ısı kaynaklı bir stres vs gözlemlemedim iç sirkülasyonu arttırdım 3 vantilatör oldu sanırım ısıyı tolere ediyor. Bitkilerde ise herhangi bir sorun yaşamadan devam ediyorum arka ikili gayet iyi gidiyor öndekiler çok geriden geliyor fakat elimden bir şey gelmiyor onlar için olduğu kadar artık :) Isılar ileride daha da artarsa tahliye fanının yanına bir ekleme daha yapabilirim iyice turbo sesi vermeye başladı kabin :)



13.07.2023 32.gün (diğer ikili 25) Her şey yolunda gidiyor arka ikiliyi bloom gübrelerine geçirdim ve alt yaprakları dalları hafiften budadım temizledim bitki üstlere yoğunlaşması için. Ön ikili de ilerliyor baya boy attılar kelle alınmadığı için hızlı büyüyorlar . Sıcaklar çok arttı havalar 40 derece kabin ortamı 36-37 görüyor kabin içi ışık kapalı 27-29 arası açık 31-33.5 arası nem 50-60 arası stabil ısı stresinden ötürü hepsine her sulama revive ekliyorum sıcaklar çok extrem derecelerde seyrediyor umarım yakın zamanda normale döner. Isıyı düşürmek adına dimmeri kıstım şuan 45-50 de 70-75 arası açmıştım önceden.



22.07.2023 41.gün (diğer ikili 34) Her şey yolunda gidiyor son sulamada gübreler baya bir çok kaçtı fakat aşırı bir belirti görmedim sonraki 2 sulama sadece gübresiz vereceğim . Sıcaklar bastırdı kabin 35-36 ları görmeye başladı kızlar dayanıyor fakat ne kadar daha gider emin değilim havaların mevsim normallerine dönmesi lazım yoksa işler bozuk :) Isı dan çok stres yaşamamaları için revive ye abanıyorum. Arka sol bitkide sömekler gözle görülür şişmeye başladı ve neredeyse tüm bitkiler altlı üstlü tricom basıyor baya hızlandı. Kabinin genel durumu ısı 30-36 arası nem 50-60 arası 5 litre kadar co2 için şekerli mayalı su yapıyorum her gün kabine uğradıkça çalkalanıyor düzenli olarak 4 günde bir yeniliyorum faydası olur mu bilmem fakat her grow yaptım devam ettiriyorum :)



30.07.2023 49.gün (diğer ikili 42) Durumlar iyi sömekler şişiyor ön sağ bitki sadece biraz sorunlu gidiyor ondan çok bir beklentim yok gövdeyi fare yediğinden beri kendine gelemedi. Arka sol bitkide dallar bir tık taşımamaya başladı bu sebeple bir kaç güne file çekeceğim sadece dalları tutması için birde arka sağdaki bitkinin araları bir tık açmak için dip dibe büyüyor sömekleri ileride küf vs olmasın :) harici normal gidiyor her şey 3-4 gün ısılar düşük kabini 30 da tutmayı başarıyorum nem de 50 lerde çarşamba sıcaklar geri geliyor 36-37 ler yine görülecek gibi artık bakalım hayırlısı.



19.08.2023 69.gün (diğer ikili 62) Sömekler şişiyor fakat son sulamada su ve gübre fazla kaçtı özellikle arkadaki kızlarda toprak 8 günde kurudu hepsinin etkisiyle yapraklarda yanıklar oluştu bu gün kurudu ve sadece ana gübrelerle 4/3 olacak şekilde gübreledim önceki sulama yan besinleri full vermiştim ve suda fazla olunca yaktı büyük ihtimal. Bitkiler hala direniyor son 30-35 gün var max oda dayanırlarsa eğer yanıklar ilerler ise sonraki sulama overe geçebilirim belli olmaz. Önde ki kızlarda hala sorun yok iyi gidiyor onlar tam gününe kadar ilerleyecek gibi



29.08.2023 79.gün (diğer ikili 72) Arka bitkilerde sona gelindi son over verildi artık sadece boş sulama tahmini 10 gün civarına baltayı vururum gibi. Ön ikili içinde bu gün ilk over verildi onları da tahmini 20 gün civarına keseceğim 10 gün sonra gübre işini keserim onlarda da. Bu yaz ısılar 37 leri gördüğü için kabinde bitkiler güzel tricom yapamadı yada yaptı da uçtu denebilir :) Sonuç olarak hasat orta ayar bir şey olacak gibi duruyor . Bir sonraki güncellemede arka ikiliyi kesmiş asmış olurum büyük ihtimal. Tırtık alındı kafa tatminkar o kadar strese rağmen sonuç güzel.



08.09.2023 90.gün (diğer ikili 83) Arka ikili ve ön sağ bitki kesildi asıldı kurutuluyor . Ön sol bitki tek kaldı biraz daha zamanı var 1 haftaya oda makası yer gibi.

3 Bitki hasat fotosu


Kalan son bitki



3 kök kurutuldu gramaj olarak tartmadım fakat 2 tane 10 litrelik kutu doldu + 15-20 gr kadar arkadaşa verdim kalan 1 kökte hala bekliyor 1 hafta daha var gibi makasa.




11.09.2023 85.gün kalan son kök akşama buz koyacağım kuruyunca da vuracağım makası son bir kaç gün :)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bayadır girmiyorum toplam hasatı paylaşayım 1adet 14 litre 1 tane 9 litre 1 tanede 4 litrelik kap doldu tartmadım ama baya oldu :)

 
Son düzenleme:
Dostum tohumları nerde sakladın buzdolabındamı sakladın. Benimde elimde 5-6 tane var uzun süre ekmeyeceğim. İyi saklamak istiyorım
 
Dostum tohumları nerde sakladın buzdolabındamı sakladın. Benimde elimde 5-6 tane var uzun süre ekmeyeceğim. İyi saklamak istiyorım
Kanka çekmecede serine duruyorlardı çıkacaklarını düşünüyorum bu akşam bir kontrol edeceğim umarım haklı çıkarım :)

edit : az önce bir bakayım dedim 3 tohum attıydım peçeteye 1 tanesi 1 milim kuyruk atmış çıkacak gibiler fakat eskiye göre daha geç oluyor önceden şimdiye kadar rahat 1 cm kuyruk atıyordu ekiyordum :)
 
Son düzenleme:

Yestafo

Kıdemli Üye
Tohuma kolay kolay bişey olmaz. Buz dolabında ömrü ikiye katlanır.ayrica kabinde iyi uğultu yapar
 
Diğer kızda bu gün baş verdi yedek boşuna çatlatmışım oda çatladı ziyan ettik tohumu ekemicem :) 3 yıllık deyip kafaya takmaya gerek yokmuş her türlü çıkıyor öğrenmiş oldum .
 

convik

Doktor
Diğer kızda bu gün baş verdi yedek boşuna çatlatmışım oda çatladı ziyan ettik tohumu ekemicem :) 3 yıllık deyip kafaya takmaya gerek yokmuş her türlü çıkıyor öğrenmiş oldum .
Ziyan etme dostum. tavsiyem onu da minik bitki olarak tek kafalı veya iki kafalı büyüt. 15-20 verse yanına kar kalır. zaten kabin mevcut, gübre ışık mevcut. 3-5lt bi saksıya pet şişeye ek kenarda büyüsün bence.
 
19.06.2023 - 8.gün (diğer ikili 1.gün) iyi gidiyor hala sadece su veriyorum fakat sonraki sulamada azda olsa gübre eklerim gibi son olarak 2 adet daha ekledim toplam 4 bitki oldu onlarda bu gün baş verdiler 1 hafta aralarında fark oldu fakat çözerim gibi. Kabinde ufak bir sorunum da oluşu daha önce hiç yazın grow yapmadığım için böcek sorunum olmuyordu bu grow beyaz sinek benzeri garip uçuşan şeyler var şu böcek spreyinden aldım artarsa kullanırım diye farklı fikir ve önerilere de açığımdır. Bitki sayısı artınca +240w bir qb daha ekledim toplam 480w oldu şimdilik kısıklar ilerledikçe açarım. Isı 24/28 arası nem 80-85 arası

WhatsApp Image 2023-06-19 at 19.39.33.jpegWhatsApp Image 2023-06-19 at 19.39.32 (2).jpegWhatsApp Image 2023-06-19 at 19.39.32.jpegWhatsApp Image 2023-06-19 at 19.39.32 (1).jpeg
 
Son düzenleme:
23.06.2023 - 12. gün (diğer ikili 5.gün) Hala sorunsuz gidiyor toprak kuruduğunda ilk gübreli sulamayı yapacağım ilk ikili için. Diğer ikiliyi de büyük saksıya aldım bir tanesi fazladan bir yaprakla ilerliyor mutant :) 2. nem cihazını da ekledim ısılar arttı havalar fena sıcak ısıyı düşürmede güzel iş yaptı ısı 24/28 nem 80/85

 
01.07.2023 20.gün (diğer ikili 13.gün) ilk ikilinin kelleler 5 kat kalacak şekilde alındı ve sorunsuz şekilde sağlıklılar çizelgedeki tüm gübreler verildi bir boş bir dolu şekil devam ediyorum. Diğer ikiliye de yarın ilk grow gübrelerini ve takviyelerini vereceğim soldaki bitki sorunsuz fakat sağdakinin kök kısmı hala tam toparlamadı sanırım hala biraz mal gibi duruyor birde geçen sulamada kökleri göründü toprak eklemesi yaptım biraz az koymuştum bir nevi tamamlamış oldum. Isı 23/26 nem 80/85 toprak geç kuruyor 4 gün civarı sürüyor tam kurumadan sulamıyorum. Işıklar birbirinden bağımsız olduğu için büyüklerin üstündekini bir tık daha yukarıdan veriyorum bitki arası mesafeler 50-55 cm civarı dimmer 50-55 açık.

 

90 60 90

Yeni üye
Hocam ben pek anlamam ama merakımdan soruyorum, super lemon haze sativa cinsi değil miydi? Sizin bitkilerin yaprakları indica yaprağı gibi gözüküyor.
 
05.07.2023 24.gün (diğer ikili 17.gün) ilk ikili ilk pistilleri attı 4-5 gün erken oldu ama sorun değil gelişimleri iyi fakat diğer ikili den de sol öndeki ilk pistili verdi kelle alma işi yalan oldu :) yanındakinde daha pistil görmedim fakat ona da kelle almayı düşünmüyorum ışık boyunu rahat ayarlayabilmek adına daha mantıklı olur dedim kolaylık olur benim için.

 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** **** hahahahahahahaha********** ********
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    ** ***** ******* ***** ******** *** ******
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    **** *** ********
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    * hahahaha**** ********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha ********* ***** ****** ******** ** ***** *****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    * ***** ****** ***** *********
    +1
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ********* ***** ****** ******** ** ***** ***** ********** ** ** **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** ***** ***** ***** hahahaha ****** ***** *********
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    ********** ** ** ****** hahahaha *** * *** *** ******** ** ** ** ****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ****** ***** ***** ***** hahahaha **** ****** ***** **** ***** **
    +1
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    **** ********** ******** ******
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ********** ** ** ****** hahahaha *** * *** *** ******** ** ** ** **** ********* ******** ****** *** ***
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    **** ********** ******** ****** *** ***** ******** *****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    *** ********** ******
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ********** ***** **********
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    ** **** hahahaha *******
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    ******** ** ****** ********* hahahaha****
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    ***** ***** ****** ********** ****** **** ********* **** *******
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    **** ****** **** hahahaha* ****** **** ****** ***** **** ***** **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** **** ****** **
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ******** ** ****** ********* hahahaha**** ********* **** ***** *** ******* ****** ********* ** hahahaha ********
    +1
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ******** *** **** ***** ******* * ******* *****
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** * *********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    * **** * ******
    Lemonhazelover Lemonhazelover: * **** * ******
    Üst