İlk denemem lütfen yardım

rapsody

Yeni üye
Arkadaşlar ilk defa yetiştirmeyi deniyorum çok fazla bilgim yok forumdan gördüklerimle yola çıktım. tohumlar özel bir tohum degil normal Cıgaradan çıkan tohum. kafamda bir kaç soru işareti var yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler. öncelikle şimdilik 100w cfl kullanıyorum. Günde kaç saat ışık açık durmalı kaç saat kapatmalıyım? arada balkona alıyorum güneş ışıgı gösteriyorum. hazırda 10 adet 50w cob led var onları ne zaman kullanmaya başlamalıyım bitkilerin resmini koyuyorum durumlarına bakıp bilgi verirseniz sevinirim.

https://i.hizliresim.com/QVmPWr.jpg
 

rapsody

Yeni üye
Cvp: İlk denemem lütfen yardım

Perplexing' Alıntı:
Bitkiler kaç günlük? Tohumu toprağa aldıktan kaç gün sonra böyle oldular?

2 haftalık ama pamukta falan çimlendirme yapmadım suda bekletip dogrudan topraga koydum
 
R

Ripley'sOG

Guest
  1. Öncelikle amacın ilk olarak bitkileri birbirinden ayırmak.İlerleyen vakitlerde kök düğümlenmesi sorunu baş göstericektir.
  2.  Bitkilerini ayrı ayrı saksılara almadan önce onlara güzel bir toprak hazırlaman gerek eğerki onlardan güzel bir hasat bekliyor isen seninde onlara maddi ve manevi yardım etmen gerek.Güzel bir toprak karışımı satın alabilirsin (TORF HARİÇ) trdeki growshoplarda satılıyor örnek plagron ligth mix.Ama kendi bulunduğun alandaki toprağın verimli olduğunu düşünüyorsan onunlar bir karışım yapabilirsin.Bunun için gereken perlit ve biraz humus ( solucan gübresi ) ancak humus yeteri miktarda ana gübre olarak değilde sadece ana bölgesinden ayrılan mikroorganizmalara ek besin gibi düşün kısaca zenginleştirmek ve bir süre sonra kökler iyice olgunlaştıktan sonra oluşan bakteri dünyasına iyice adepte olup sana ek besin ve enerji getiricekler kısaca yatırım gibi düşün.Perlit ise toprağı havalandırarak köklerin daha iyi gelişip bitkiye yarar sağlamasını sağlıyor yani kökler sudan,gübreden önce oksijene ihtiyaç duyuyor bizler gibi o2 yoksa hayat yok onlar için.
  3. Saksı seçiminde ise şuan kullandıklarının aksine köklere iyice o2 sağlıyıcak smart veya airpot kullanmanı tavsiye ediyorum.Bu yeni teknoloji saksılar köklerin o2 ile buluşup bitkinin ek olarak dahada iyi gelişmesine olanak sağlıyor.
  4. Toprak işini hallettikten sonra ve transplant işleminin ardından (bitkileri transfer) sırada önemli olan su var.Su vermek doğru miktarda vermek çok önemli cannabis öyle bir bitkiki sulamadığın vakit tepki veriyor çok suladığın vakit aynı şekil tepki veriyor ancak az sulandığı vakit tepki vermez dışşal olarak ancak gelişimde gerileme görülür.Bundan dolayı bitki tam potansiyelini ortaya koyamaz.Genel olarak sulama tarzı saksının 3/1 oranında vermektir ancak bu yetişkin bitkiler yani en azından 3-4 haftası geçmiş olması gerek veg döneminde.Ancak senin şuan o tarzda bitkilere su vermen ölümcül olabilir ondan dolayı yavaş ve az miktarlarda su vermen yerinde olucaktır.Örnek olarak 50 ml tarzı yeterli olucaktır ve bitkini gidişatına göre bu miktar artırılabilir.
  5. Su işide bittiğine göre sırada besinler var.Nasılki bizler yemek yeriz cannabiste kendine özel istekleri vardır.Mesala şuan senin bitkilerin veg döneminde en önemli istekleri azot (N) ancak diğer faktörlerde var mesala (demir,çinko vb micro elementler) yeteri kadar azot sağlamadığın vakit bitkin bodur ve çelimsiz kalıcaktır.Ancak şunu iyice anlaman gerekir bitkiye çok gübre vererek koca koca sömekler alamassın o sadece varolan cannabis grow zincirini bir etkeni önemli ancak asıl etken değil tek başına unutma çok gübre çok sömek değildir.
  6. Gübre tavsiyesi içinse advenced nutriens adlı markanın gübrelerini sana tavsiye ediyorum.İçindeki teknolojide ph perfect olayı var bu sayede ph ayarlama derdin ortadan kalkıyor.Ph nedir diye sorarsan köklerin besinleri emiliminde yararı daha doğrusu gerçek başrol ph 5,5 olursa kalsiyum  emilemez buda kalsiyum eksikliğini ortaya çıkarır.Ph 7.5 olursa demir emilemez buda demir eksikliğini ortaya çıkartır.Kısaca ph çok ama çok önemli halledilmesi gereken bir durum ama bunu aldığın gübre senin için halledecektir.Tavsiye istersen şuanda kullandığım advenced nutriens sensıi grow'u kullanabilirsin.Ancak olay sadece bununla bitmiyor kök güçlendiriciler,boostlar vb takviyelerde bulunuyor ama bunlar için biraz daha araştırman gerekir.Ama şuan asıl ihtiyacın sensı grow+callmag var ise imkanın birde voodoo juıce alabilirsin.Ancak doğru miktarlarda kullanmaya dikkat et.
  7. Işık kullanım süresi içinse şuan ideal olarak 18/6 veya 20/4 açık tutabilirsin.Ancak torbacı tohumu bile olsa senin bitkin photoflowering yani bloom dönemine geçisi için senin tetiklemen gerekir.Bitkini boyu vb durumları seni tatmin etttiği vakit ışıkları 12/12 ye alıp bitkini blooma sokabilirsin.
  8. Led kullanmaya başlayabilirsin ancak şuanki durumları için biraz daha beklemesin ne de olsa 500w ancak bitki ile led arasındaki mesafeyi 65 cm aşagı indirmemeye dikkat et.
  9. Cannabisin sadece ışık,gübre,su,saksı ile istekleri bitmiyor sıcaklık,nem,temiz co2 vb istekleride bulunuyor.Bunlar içinse buraya sayfalarca yazmaya gerek yok forumda yeteri kadar bilgi var bir kaç tık ve arama bölumde aklına takılınları yazarak ulaşabildiğin yorum ve konuları okuya bilirsin.
işin rast gitsin
 
W

woms

Guest
kardeş bunlar yan yana ekilmez 2 haftalık bitki böyle ise gübre ışık nem sende eksik çok
 

rapsody

Yeni üye
Öncelikle Cevaplarınız için teşekkür ediyorum Daha cinsiyetlerini bilmedigim için ayırmadım cinsiyet belli etmesini bekliyorum erkek çıkarsa sökecem hepsi dişi çıkması halinde yine tek kök bırakıcam. Topragımı çiçekçiden aldım çiçek topragı Gübre Olarakta şimdiye kadar bir gübre vermedim yeni gübre vermeye başladım npk 2-2-2 bi gübre var elimde ondan verdim + olarak demir vitamini var ondan takviye ediyorum
 
R

Ripley'sOG

Guest
Cinsiyetlerini öğrenmek için en azından 3-4 hafta beklemek gerek bu süreçte beklemek sana pahalıya mal olabilir ancak sonuçta senin growun senin bitkin ! 

hasatın bol olsun
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • N nobetcikeyifci:
    *** *** ******* ** **** ******* ****
  • içiciadam içiciadam:
    **** ******* *** *** ***** *** ** *** * **** * ** ***** * * ***** ***** *** *** ******* hahahaha* **** *** *****
  • içiciadam içiciadam:
    *** **** ***** ******** hahahaha*** ****** *** **** *** *** ******* ** **** ******* ****
  • içiciadam içiciadam:
    hahahaha** *** ****** **** ******** ****** *******
  • N nobetcikeyifci:
    ** *******
  • içiciadam içiciadam:
    *** **** ******** ***** ******** ******** ***** ** ***** ********* ********* **** *******
  • N nobetcikeyifci:
    **** hahahaha
  • N nobetcikeyifci:
    * **** * ***** *******
    +1
  • içiciadam içiciadam:
    ***** ***** ****** ******** ****
  • L lityum:
    **** ** ***** ** ** **** hahahaha* ** ******* **
  • N nobetcikeyifci:
    ****** ***** ***** ***** **** ****
  • içiciadam içiciadam:
    **** * ***** * ******* **** *** ***** **** *** ******* ******* ***** ** *****
  • içiciadam içiciadam:
    *** ***** ****** ****** ****** *** hahahaha* ****** ***** ***** ***** **** ****
  • N nobetcikeyifci:
    *** ******** *** **** ***** ******* ***** ******* *******
  • içiciadam içiciadam:
    **** ** hahahaha***** ****** **** ** ***** ** ** **** hahahaha* ** ******* **
  • N nobetcikeyifci:
    **** ******* *** ********* ******
  • içiciadam içiciadam:
    **** ***** **** ***** ******** *** *** hahahaha* ***** ********** ***** *** ******** *** **** ***** ******* ***** ******* *******
  • L lityum:
    **** ***** **** ******
  • içiciadam içiciadam:
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha*** hahahaha**** ****** ** *** ********* ********
  • N nobetcikeyifci:
    ***** ***** ***** ***** ** ******** *** ***
  • L lityum:
    ** ***** **** ** ******* **** ***** ** *** ******* ******* ** ******** ****
  • N nobetcikeyifci:
    ** ***** ***** ******** ******* *******
  • içiciadam içiciadam:
    ***** ** ***** ***** ******* **** ***** hahahaha***** ********* hahahaha ***** ** ** *** ***** *** ****** ********** **** ***** ***** ***** ******** *** ****** ** ******* ***** ****** **** ****** ********* hahahaha
  • içiciadam içiciadam:
    ***** **** **********
  • N nobetcikeyifci:
    ***** **** ******* *** *** ******* hahahaha ********* ***** ** ****
    N nobetcikeyifci: ***** **** ******* *** *** ******* hahahaha ********* ***** ** ****
    Üst