Şeker yok, esrar yok!!!!!

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 24689
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 24689

Guest
Dikkate alınması gereken önemli bir nokta, bitkilerinizin şeker içeriğidir. Biraz tuhaf gelebilir, ancak aslında esrar büyümesini etkileyen ve nihayetinde mahsulünüzün ağırlığını belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Bir bitki yeterince şeker üretir ve onu etrafındaki doğru yerlere taşırsa, bir sürü yağli tomurcuğu hasat edersiniz. Sekerin bitki tarafından nasıl işlendiğini ve şeker üretimini nasıl teşvik edebileceğinizi bilmekte fayda vardir.

Fotosentez, tüm bitkilerin gerçekleştirdiği doğal bir süreçtir. Güneş ışığı şekere dönüştüğünü tahmin etmişsinizdir.
Önemli olan sadece seker üretimini arttirmak degil Şekerin bitkide doğru yerlere gelmesi gerekir.

Daha genç yapraklar da büyümeye devam ettikleri için daha fazla şekere ihtiyaç duyar. Daha yaşlı ve olgun yapraklar ise daha az ihtiyaç duyar. Ancak yasli yapraklar tarafindan emilmeyen şeker genç yapraklara taşındığı için kaybolmaz.
Kenevir yapraklarının suyunda bulunan karbonhidratları (basit şekerler) ölçerek güneş ışığının ne kadar verimli şekere dönüştüğünü hesaplayabiliriz.

Refraktometre kullanilarak BRIX hesabi.
Brix, bir nesneden geçerken ne kadar ışığın büküldüğünü ölçmek için kullanılan bilimsel terimdir. Bir refraktometre kullanılarak belirlenen Brix değeri, yetiştiriciye şeker yoğunluğunun ve dolayısıyla bitkinin gücünün bir göstergesini verir.

Daha yüksek şeker seviyelerinin daha kalın tomurcuklarla sonuçlanacağını ve daha yüksek Brix'in bunun bir göstergesi olduğunu unutmayın.

Refraktometreler oldukça ucuzdur ve kullanımı kolaydır, bu da kenevir yetiştiricileri için bütçeleri veya deneyimleri ne olursa olsun bir avantajdır. Refraktometrenize biraz distile su ekleyerek başlayın; 0 ° Brix okuması, uygun şekilde kalibre edilmesini sağlar. Dijital refraktometre seçmek, süreci daha da kolaylaştırır. Cihazın kalipedikten sonra, numune için sağlanan alana rulo kenevir yaprağından sıkılmış birkaç damla meyve suyu damlatın ve düğmeye basın. Brix değeri dijital ekranda gösterilir.Bu ölcümün oda sicakliginda yapilmasi gerekir.

stenen Brix değeri 12 ° 'nin biraz üzerindedir. Bu, kenevirinizin yaptığı şekere dönüşümün sadece verimli olmadığını, aynı zamanda bitkinizin zararlılara ve hastalıklara karşı daha dirençli olduğunu gösterir. Brix ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir; 12 ° 'nin altındaki herhangi bir şeyde, esrarınız, ışık, su, besinler veya yeterli sıcaklık kontrolü gibi hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu en önemli özelliklerden birine sahip değildir.

Fotosentez sadece güneş ışığının emilmesi ve verimli kullanılmasıyla ilgili değildir. Pek çok farklı faktör hesaba katılır. Bunlar arasında su, karbondioksit ve sağlıklı bir toprak var. Bu değişkenleri optimize ederek, yetiştiriciler bitkileri daha fazla tomurcuk üretmek için gerekli tüm hayati besinleri alacak şekilde optimize edebilirler. Tabiki disaridan sker takviyesi yapabilirsiniz ,örnegin üzün pekmezi ile ama bu takviyeyi bitki ciceklenmeye gecmeden 1-2 hafta önce yapmalisiniz.

Doğal olarak şeker üretimini arttırmanın en yaygın ve popüler yöntemlerinden biri yaprakların budanmasıdır. Yaprak dökümü olarak bilinen bu işlem, şekeri bitkinin en çok fayda sağlayan kısımlarına - çiçek salkımına göndererek şeker üretimini hızlandırır. Fotosentezi engelleyeceği ve etkisiz hale getireceği için çok fazla yaprağı çıkarmamaya dikkat edin.
Genç yaprakları gelişir gelişmez kesin. Böylelikle çok fazla enerjinin kullanılmasını engeller ve çiçeklerin daha fazla şeker istemesine yardımcı olur.
Yaprakların şeker üretimine büyük katkı sağladığını unutmayın. Güneş ışığının çoğunu aldıkları için üst yaprakların kesilmemesine yardımcı olur.

Kenevir dahil tüm bitkiler doğrudan şeker almazlar. Bunun yerine, kendileri üretirler Bunu, doğru koşullar kullanıldığında daha yüksek verimle sonuçlanan bir dizi dahili metabolik süreç kullanarak yaparlar.
Önemli olan kenevir bitkilerini daha fazla şekeri dönüştürmeye ve sentezlemeye teşvik etmektir. .

Bitkilerinizin özsuyunu refraktometre ile ölçerek şeker içeriğini test edebilirsiniz. Bu şekilde bitkilerin sağlıklı olup olmadığını veya besin tedarikini iyileştirmeniz gerekip gerekmediğini öğrenebilirsiniz.

Böylece daha önce yazip yayinladigim isik konusunu nekadar önemli oldugu bir kez daha ortaya cikiyor.

Dumaniniz bol olsun.
 

Vedoo

Kıdemli Üye
kanka nasil kullanilir anlatmissin guzel olmus harika azsa veya normalse seker orani bunun icin ne yapilmasi gerek bunlarida aciklayip ogretirsen eger daha saglikli olur tesekkurler
 

Qazwsxedc

Yeni üye
Kanka bunu süper kırma da uygulamak iyi sonuç vermez mi. Yani üzüm pekmezi 1 lt= 1 çay kaşığı oranında koysak oraya yüklenir gibi tezlendim
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
  • K kiryue0:
    hahahahahahahaha ****** hahahaha** ****** ********* ****** *** ****** *****
    K kiryue0: hahahahahahahaha ****** hahahaha** ****** ********* ****** *** ****** *****
    Üst