amnesiaturk23
Doktor
Birşeye sarma kankaAbi peki fırına atarken bir şeye sarıyor muyuz folyoya fln yoksa direkt atıyor muyuz
Birşeye sarma kankaAbi peki fırına atarken bir şeye sarıyor muyuz folyoya fln yoksa direkt atıyor muyuz
Abi 45dkk sömekleri fırınlayıp sonra doğrayıp bi 30dkk daha mı kurutuyorsun ? @amnesiaturk23Yap kanka tabii , . Kanka ama kurutma işlemi önemli. Ben , 60 derece fırında 45 dk somekli 30 dk sömekleri doğranmış kurutuyorum. Başka yöntemlerde var ama ben pek tutmadım onları . Hemen icmeyeceksen kağıda sarıp kalorifer peteğine sıkıştırıp kurutubilirsin. Yaş içersen hiç birşey anlamazsın kanka. Afiyet olsun.
Abi dün denedim güzel kafası var 45dkk sömeği 15dkk fln da parçalayıp fırınladım ilk dumanda direkt vurmadı ama sonradan geldi kafası çok güzeldi ilk growum o kadar mutlu oldum kiAbi 45dkk sömekleri fırınlayıp sonra doğrayıp bi 30dkk daha mı kurutuyorsun ? @amnesiaturk23
Olur kanka . Çorbacı için diyorsun dimihttps://ty.gl/j1cu1jrxjs @amnesiaturk23 abi böyle bi solucan gübresi alsam iş görür mü
Bu son 2hafta autoya da vereyim abi olmaz mıOlur kanka . Çorbacı için diyorsun dimi
Solucan vegde iyi olur kanka . Çiçekte fosfor ve potasyum vermek daha iyi. Solucan gübresi yerine yarasa gübresi alabilirsin.Bu son 2hafta autoya da vereyim abi olmaz mı
Hasata az kalmış kanka. Kaç hafta oldu çiçekte . Birde mikroskop varmı onla tricom bakarsan çok daha net söylerim. Yada bitkinin kelleyi daha yakın çekersen pistillere göre bir yorum yapayım.https://ibb.co/k0sLxWK @amnesiaturk23 abi yapraklar baya bi kurumaya başladı bu kadarı normal mi nasıl ilerlemeliyim hasata be kadar vardır sence abi
Çiçekte 7.hafta abi mikroskop yok valla baya bi kurumaya başladı büyük yapraklar bile onları koparmalı mıyımHasata az kalmış kanka. Kaç hafta oldu çiçekte . Birde mikroskop varmı onla tricom bakarsan çok daha net söylerim. Yada bitkinin kelleyi daha yakın çekersen pistillere göre bir yorum yapayım.
Hiç birşey koparma kanka bitkin olmuş sayılır. Sömekleri yakın atabilir misin pistile göre bakalım. Ya da test yap kanka. Bir küçük kelle kesip fırında kurutup iç kafası tamamsa kesersin.Çiçekte 7.hafta abi mikroskop yok valla baya bi kurumaya başladı büyük yapraklar bile onları koparmalı mıyım
Flush atayim mi abi nasıl bi yol izleyim hasat sırasında biraz detay verir misin abi yoksa direkt en alttan kesip kurutmaya mı baslayimHiç birşey koparma kanka bitkin olmuş sayılır. Sömekleri yakın atabilir misin pistile göre bakalım. Ya da test yap kanka. Bir küçük kelle kesip fırında kurutup iç kafası tamamsa kesersin.
Kanka önce bir foto atsana yakın sömekleri çekip.Flush atayim mi abi nasıl bi yol izleyim hasat sırasında biraz detay verir misin abi yoksa direkt en alttan kesip kurutmaya mı baslayim
Kanka önce bir foto atsana yakın sömekleri çekip.
Abi her şey için teşekkürler hasattan önce flush yapıp kurumasını bekleyin mi peki bir de kurutma işlemi tam nasıl yapılıyorKanka bence olmuş bitkin , tricom baksak en doğrusunu söylerim ama fotolara göre hasat gelmiş. Kanka bir küçük kelle kes firinda kurutup bir iç kafası tamamsa kesersin. 60 derecede 45 dk kurusun sonra someği doğrayıp bir 20 dk daha kurut içide kurusun. Sonra afiyetle kankacim.
Kankacim ben flush atmıyorum hasattan önce, tercih meselesi bence. Kurutmak için bitkiyi karanlık bir yerde ters şekilde asarsin. Kuruttuğun yerde nem %50 ısıda 20 lerde olursa süper olur. Bitkinin dalllari çıt çıt kırılınca kurumuş olur kavanoza alıp kürlemeye başlarsın. Flush atacaksan da saksı kaç litre ise 3 katı su ile yıkarsın bitkiyi kuruyunca kesersin.Abi her şey için teşekkürler hasattan önce flush yapıp kurumasını bekleyin mi peki bir de kurutma işlemi tam nasıl yapılıyor
%50nem ve 20 derece bi ortamda 3gün bekletsem yeterli olur mu abi bi de kavanozda kaç günde bir yapayımKankacim ben flush atmıyorum hasattan önce, tercih meselesi bence. Kurutmak için bitkiyi karanlık bir yerde ters şekilde asarsin. Kuruttuğun yerde nem %50 ısıda 20 lerde olursa süper olur. Bitkinin dalllari çıt çıt kırılınca kurumuş olur kavanoza alıp kürlemeye başlarsın. Flush atacaksan da saksı kaç litre ise 3 katı su ile yıkarsın bitkiyi kuruyunca kesersin.
Kanka kuruması min 10 gün olur belki daha fazla%50nem ve 20 derece bi ortamda 3gün bekletsem yeterli olur mu abi bi de kavanozda kaç günde bir yapayım