4x bluedream 4x lemon

Aguş

Doktor
Bence ısı ama daha yetkili abiler yorum yapacaktır,

Ayrıca kabin boyu ısı nem durumu ışık periyodu gübreleme gibi konularıda eklersen daha iyi yardımcı olurlar
 

Yakgelsins

Yeni üye
Bence ısı ama daha yetkili abiler yorum yapacaktır,

Ayrıca kabin boyu ısı nem durumu ışık periyodu gübreleme gibi konularıda eklersen daha iyi yardımcı olurlar
18-6 ışık periyodu advanced micro grow bloom kullanıyorum 120x120x200 sıcaklık 25 30 arası nem ise 55 üstünde hep
 
S

silas

Guest
Selam
Isı, ışık stresi var, sonuçları yapraklar da gevrekleşme, kayık görünümü
Aşırı sık sulama da var, bitkide marul görünümü, çamur gibi yosun bağlamış toprak vs
Ayrıca kök problemlerin var yaprakların şekilsiz çıkmasının nedeni de bu.
Asıl önemlisi 3. resimdeki bitkide Mozaik virüsü denilen hakkında çok az şey bilinen bir illet var, yapraklarda 2 renkli desenler, yaprak deformasyonlarının sebebi bu. Konuyu @TohumsuzEsrar kanka görürse yardımcı olmasını rica ediyorum.
Bu mozaik virüsüne neyin sebep olduğu bilinmiyor, sadece bazı genetiklerde led ışığın tetiklediğine dair bulgular var. İnsanlara bulaşmıyor, bitkiden bitkiye temas yoluyla bulaştığına inanılıyor fakat elde kesin bir kanıt yok. Kök problemi gibi ciddi yaprak deformasyonlarına, yavaş büyümeye, hasat kalite ve miktarının düşmesine neden oluyor.

Bitkilerin autoysa ki auto olduğunu tahmin ediyorum, küçük saksıda olanları en az 12 lt lik saksılara aktar, photoysa en az 18 lt saksı kullan. Kullandığın toprak ne? Bu iş için üretilen toprakları kullanmanı, monkey evo yada plagron light mix almanı tavsiye ederim. Öylesine aşırı sık sulama yapmışsın ki, toprak sürekli ıslak nemli çamur gibi kalmaktan üstü yosun bağlamaya başlamış. Sulama sistemini baştan aşşağı tekrar gözden geçirmen gerek. Bu büyüklükteki bitki için 150-200 ml su 2-3 günde 1 yeterli, bitki iyice büyümeden bütün toprağı ıslatarak su vermenin hiç bir alemi yok, toprak kurumaz ve topraksal sorunlar yaşarsın. Parmağınla toprağın 3 cm üsütünü kaz, toprak nemliyse sulama yapma, ertesi gün tekrar başka bir noktayı kontrol edip toprak tamamen kuru olduğuna eminsen su ver. Havalandırma sirkülasyonunu arttır, fanı kabinde fırtına çıkarmayacak şekilde toprağın üst kısmına ve saksının tamamına vuracak şekilde konumlandır. Bitkiye sağladığın ekosistemde sıcaklık nem değerlerini tekrar gözden geçir. Işığı 20-30 cm kadar yukarı al. Bitkin autoysa 20/4 periyoduna geçir, photoysa 18/6da kalsın. Toprak biraz kuruduğunda toprağın 2-3 cm üstünü elinle çapala ve havalandır, o yosunlar gitsin. Çift renkli olan bitkiyi diğerleriyle temas ettirme onu elledikten sonra diğerlerini mıncıklama steril ol, ellerini yıkamadan diğerlerini elleme. Bu bahsettiğim virüs hakkında bilgi bu sayfada var, translate yapıp okuyabilirsin.
Bu yazdığım önlemleri harfiyen uygulayıp 1 hafta sonra tekrar değerlendirelim. Genetik ve toprağın markasını beni @silas34 bu şekilde etiketleyip yaz alta. Dumanın bol olsun
 

Yakgelsins

Yeni üye
Kral bitkiler photo. Tsl2000 kullanıyorum ısıkla bitki arasında 55cm var daha yüksegi mi kaldırmalıyım herşeyim tamam ama temiz hava biraz eksik kaldı galiba. Saksılar 15 lt. Biobizz lightmix toprak kullanıyorum su icin 3 günde bi nerdeyse sulama yaptım ama dedigin gibi gözden tekrar gecirecegim. Kök sorunu icin calmag aldım kullansam faydalı olur mu olursa Nasıl kullanmalıyım ? Mozaik vürüsü icin söyledigin sayfayı daha önce okudum büyümesinde yavaslama varsa olmus olabilir diyor ama gözledigim kadarıyla yavaslama yok gibi digerlerinden uzak tutuyorum dedigin gibi gerekiryorsa atacagız. genetik olarak 4 bluedream 4 lemon haze var. Yardımların icin sagol @silas34
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
    R Rudee: **** **** ***** ******* **** ******
    Üst