Petri kapları bu şekilde sağlıklı gösteriyor
ama kavanozlara aktardığımda sürekli küfle karşı karşıya kalıyorum
Evet SAB kullanıyorum malzemeleri çoğunlukla izopropil alkol ile steril ediyorum kontamine olan buğdayı 14 saat suda ıslattım 15 dk kaynattıktan sonra kavanozlara alıp 90 dk düdüklüde sterilize ettim sonrasında petri kaplarında ki miselleri neşter yardımı ile keserek kavanozlara aktarıp kapaklarını kapattım kapaklara 4 tane küçük delik açıp flester bant ile kapatmıştım petri kaplarında agar agar malt exract nutritionel yeast kullanıyorum petri kaplarının etraflarını parafilm ile kapatıyorumResimler görünmüyor kanka. Soruyla ilgili olarak ta sürekli yapılan transfer doğru bi hareket değil. Amacımız rizo yakalayıp sonra aşılamaya geçmek. Transfer işlemi esnasında hijyen protokolüne ne kadar dikkat ediyorsun mesela? SAB kullanıyor musun? Spor şırıngayı nasıl hazırlıyorsun? Bana kalırsa yaptığın işlemleri sırasıyla buraya yaz, yanlış varsa ortaya çıkar zaten kanka. Biz de elimizden geldikçe yardımcı oluruz elbet..
kavanoza parçadan transfer kontaminasyon ihtimalini hatrı sayılır şekilde arttırır, agardan şırınga yöntemlerini araştırmanı tavsiye ederim. bu şekilde airport kavanoz kullanıp şırıngayla enjekte edersen sterilize ettiğin hiçbir malzemeyi tekrar açmak zorunda kalmazsın. Skipperın da kullandığı sıvı kültür yöntemi buna güzel bir örnek. bol şans.Evet SAB kullanıyorum malzemeleri çoğunlukla izopropil alkol ile steril ediyorum kontamine olan buğdayı 14 saat suda ıslattım 15 dk kaynattıktan sonra kavanozlara alıp 90 dk düdüklüde sterilize ettim sonrasında petri kaplarında ki miselleri neşter yardımı ile keserek kavanozlara aktarıp kapaklarını kapattım kapaklara 4 tane küçük delik açıp flester bant ile kapatmıştım petri kaplarında agar agar malt exract nutritionel yeast kullanıyorum petri kaplarının etraflarını parafilm ile kapatıyorum
Şuan elimdeki agar kaplarındaki miseli sıvı kültüre dönüştürebilir miyimkavanoza parçadan transfer kontaminasyon ihtimalini hatrı sayılır şekilde arttırır, agardan şırınga yöntemlerini araştırmanı tavsiye ederim. bu şekilde airport kavanoz kullanıp şırıngayla enjekte edersen sterilize ettiğin hiçbir malzemeyi tekrar açmak zorunda kalmazsın. Skipperın da kullandığı sıvı kültür yöntemi buna güzel bir örnek. bol şans.
Tabi ki.. Dikkat etmen gereken nokta agardan aldığın parçanın rizo yapılı misel olması ve çok ince işçilik çalışman gerektiği. Bi nevi biyopsi yapacaksın..Şuan elimdeki agar kaplarındaki miseli sıvı kültüre dönüştürebilir miyim
acayip moralim bozuldu daha öncesinde daha kötü şartlarla hasat aldığım mantarlar şimdi yapamıyorum biraz daha çalışmam gerekecek sıvı kültürde önerebileceğiniz bir yöntem var mı
acayip moralim bozuldu daha öncesinde daha kötü şartlarla hasat aldığım mantarlar şimdi yapamıyorum biraz daha çalışmam gerekecek sıvı kültürde önerebileceğiniz bir yöntem var mı
kolonizasyon sıcaklık, genetik, aşılama yöntemi gibi çok farklı sebeplere bağlı olarak sürede değişkenlik gösterir. uygun şartlarda ilk gelişimi gözlemlediğin andan itibaren 2 hafta içinde çoğunlukla yeterli kolonizasyona ulaşılır, tabi bu sadece kaba bir genelleme. petrilerini ortalama 24 derecede muhafaza edersen çoğu tür için ideal gelişim hızını yakalaman mümkün.kanka agarın kolonize olması ne kadar sürdü. @IcBlue sevgili üstad agar tamamen kolonize olmadan, kolonize olmuş kısımlarını kullanara agar to grain yapabilir miyim?
@SkippeRR kardeşim çok vaktim olmadı bu süreçte, günlük çok güzel olmuş. Eline, emeğine sağlık