Amatör Grow Günlüğü

SntAlbSans

Yeni üye
Kankalar merhaba, yaklaşık bir aydır aranızdayım ve okumaktan bıkmadığım boş vaktimi değerlendirmek istediğim bir platform olarak yaptığınız paylaşımlar sayesinde kafamdaki bir çok soruya yanıt bulup hergün daha fazla şey öğreniyorum hepinize teşekkür ederim.

Bende sizler gibi sokağın b*k sigaralarından bıkmış bir insan olarak sizden aldığım bilgiler ve kendi el becerilerimi, deneme yanılma yöntemlerimi harmanlayarak amatörce denilecek derecede bir şeyler yapmaya çalışacağım. Şu an ilk amacım minimum maaliyetle neler yapabileceğimi görmek ve göstermek.

Şimdilik amatörlüğü atmak ve sistemin çalışıp çalışmadığını görmek için içtiğim sigaralardan özenle seçilmiş sınıfı belli olmayan köfteci haze tohumlarımı pamuklar arasında çimlendirdim.

Toprak olarak 40 lt torfa 20 lt perlit karıştırıp balkonda 3 4 gün havalandırdım. Saksı olarak 5 lt lik su şişelerini kullanıyorum. Şişelerin altını şarjlı matkap ile deldim ve toprağın altına hava aldırmak amacıyla 1 parmak kalınlığında yıkanıp temizlenmiş çakıl taşlarıyla doldurdum. Çimlendirdiğim bitkilerimi karton bardakta 3-4 cm'e kadar büyütüp sonra saksılara aldım. Saksıların üst kısmında da 1 parmaktan biraz daha fazla boşluk bıraktım toprağı koyarken. Dikerken tam ortaya bir yemek kaşığı derinliğinde ve genişliğinde çukur açıp içini bir yemek kaşığı kadar katı solucan gübresiyle doldurdum sonra bitkileri üzerine ektim. Bir günde aşırı canlandırdı bilginiz olsun. İleride 2 sulamanın birinde 1 litre suya 1 ml sıvı solucan gübresi kullanarak sulama yapacağım.

Işık olarak geçici suretle 80w 12v ile çalışan motosiklet led farı kullanıyorum. Soğutmak için ufak bi fan taktım üzerine. Yakında 50w 220v (*6) full spectrum cob led siparişi vereceğim. 

Kabinimi tamamen kendim yaptım ve tahta paletler kullandım ölçüleri 90*120*130. İç kısmı alüminyum folyo ve araç ön cam yansıtıcısıyla kapladım.

Havalandırma sistemimde 4 adet 120*120*38mm 12v kirli hava çıkış fanlarım bulunuyor kabinin tavanında. Temiz hava için ise 5 adet 90*90*25mm 12v fanlarım alt tarafta mevcut.
Havalandırma sistemimi dışarıdan giriş çıkış yapma imkanım olmadığı için burada basit fiziği devreye soktum. Odanın penceresini biraz açık bırakıyorum temiz ve serin hava aşağıdan geldiği için kabine giriyor ısınmış ve kirli hava yukarıdan atılıyor. 

Aydınlatma ve havalandırma sistemim tamamen 12v kullanıyor, onları 12v 25A' lik led trafosuna bağladım ve böyle besleme yapıyorum. Girişte de mekanik zaman ayarlı priz kullandım şimdilik 18/6 enerji veriyorum sisteme. Elektrik harcama konusuna gelecek olursak bitkiler 1 aylık olana kadar sanırım bu sistemle devam edeceğim ve ortalama hesabıma göre ayda 50 TL civarı sarfiyatım olacak.

Şu an nem ve ısı ölçmüyorum zaten bunları sadece denemek amacıyla diktim. Nem cihazım yok ve ısı dengesine şimdilik çok önem verdiğim söylenemez.

Deneme yanılma yoluyla ve minimum maaliyetle yapabileceklerimi görmek için tamamen elimdeki malzemeleri kullanarak kurdum bu sistemi. Tabi ki geliştireceğim. Amacım bitkilerin ortama nasıl tepki verdiğini görmek, bir iki aya ledleri ve sponsor siteden tohumlarımı sipariş edip tam verime geçmeyi planlıyorum. Aşağıya sistemle ilgili birkaç dosya ekliyorum merak edenler olursa diye. Her türlü yoruma ve eleştiriye açığım. Zamanım oldukça ve bitkilerim büyüdükçe güncelleme yapacağım.

http://imgur.com/gallery/w1mUd24

Dumanınız bol keyfiniz gıcır olsun..
 
R

Ripley'sOG

Guest
Bence burda baya emek var lâkin zamanla daha da iyileştirip harika ürünler alırsın.Onemli olan zaten best ışıklar altinda milyarlık kabinler değil tecrübe  bu noktayı anlaman harika grow hayatında başarılar

Hasatin bol olsun
 

SntAlbSans

Yeni üye
Cvp: Amatör Grow Günlüğü

Ripley' Alıntı:
Bence burda baya emek var lâkin zamanla daha da iyileştirip harika ürünler alırsın.Onemli olan zaten best ışıklar altinda milyarlık kabinler değil tecrübe  bu noktayı anlaman harika grow hayatında başarılar

Hasatin bol olsun

Teşekkürler üstad, burada adınızı bir çok yerde gördüm. Sizinde desteğinizi almak güzel..
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • ax-b ax-b:
    ***** * ********* *********
  • Houp53 Houp53:
    ******** *****
  • Houp53 Houp53:
    hahahahahahahaha hahahaha ***** ****** ** **** ****** ********* ****** ******** **** ******* ********** ******** hahahaha**** *** ** **** ****** ****
  • NE0 NE0:
    ******* hahahahahahahaha**** hahahaha ***** ****** ** **** ****** ********* ****** ******** **** ******* ********** ******** hahahaha**** *** ** **** ****** ****
  • lavrens lavrens:
    ***** ********** ******** hahahahahahahaha hahahaha ***** ****** ** **** ****** ********* ****** ******** **** ******* ********** ******** hahahaha**** *** ** **** ****** ****
  • Houp53 Houp53:
    ******* ******* hahahaha** *** ****
    Houp53 Houp53: ******* ******* hahahaha** *** ****
    Üst