AutoFlower Genel Bilgiler(Çeviri)

Yabancı sitelerden bu forumu keşfetmeden önce Bilgilendiğim makaleleri sizlerle yavaş yavaş paylaşmak istiyorum.(gereksiz görülürse Adminler silebilir)

Neden autoflowers büyümek?
Her şeyden önce, neden normal fotoperiyod bitkileri üzerinde autoflowers seçeceğinizi bilmelisiniz?
Ana sayfada tam bir cevap var , ancak Kısacası, autoflowers küçük, gizli , hızlı büyüyorlar, büyük verim üretiyorlar, küf, haşere ve böceklere karşı inanılmaz bir dirence sahipler ve ek bir bonus olarak herhangi bir ışık döngüsünde çiçek açabilirler . Bunların hepsi, her bahçıvanın görmesi ve düşünmesi gereken inanılmaz olasılıklardır, ancak bu bitkilerin yetiştirilmesi gerçekten kolay olduğu ve kendi otlarını yetiştirmek isteyenler için harika bir başlangıç noktası olabileceği için ana otomatik çiçek yetiştiricisi grubu yeni gelenlerdir!
Kapalı autoflower büyümek vs açık autoflower büyümek
Autoflowers hem iç hem de dış mekanlarda yetiştirilebilir ve her iki yerin de avantajları vardır, ancak temel olarak en iyi yetiştirme ortamına karar vermek size kalmıştır. İşte iç ve dış mekan yetiştiriciliğinin bazı avantajları:

Evde
  1. Autoflowers mini dolaplarda gizlice yetiştirilebilir,
  2. Işık döngülerini değiştirmenize gerek yok,
  3. Onları normal fotosensitif bitkilerin büyüdüğü bir sebze odasında yetiştirebilirsiniz,
  4. Tohumdan her iki ayda bir hasat alabilirsiniz.
Dışarı
  1. Bir sezonda birden fazla hasat alabilirsiniz,
  2. Autoflowers zararlılara ve küflere karşı koymak için uyarlanmıştır,
  3. Küçük kalırlar ve istenmeyen gözler tarafından fark edilmezler,
  4. Sıcaklık 10 ila 15 santigrat derecenin altında değilse, yılın herhangi bir zamanında büyüyebilirler.
Sulanma
Diğer herhangi bir bitki gibi, esrar sulamak da gereklidir, çünkü su bitkinin can damarıdır ve tüm besinler suda çözülür, böylece bitkiniz onları emebilir. Kalan (kullanılmayan) su, fotosentez sürecinde yapraklardan buharlaşır ve bu buharlaşma, bu platların en sıcak yazlarda bile kendilerini nasıl serin tuttuğudur.

Bitki yaşamının her büyüme aşaması, sulamaya farklı bir yaklaşım gerektirir. Vejetatif ve çiçeklenme evrelerinde, Bu bitkiler bu şeylerin bir kısmını tüketeceğinden çok fazla su sağlamanız gerekir. Çimlenme ve fide aşamasında biraz su eklemeniz veya doğrudan bitkinin etrafına dökmeniz gerekir. Bir bardak su yeterli olmalı ve ilk günlerde bir bardak bile çok fazla olacaktır. Zamanlamaya gelince, toprak nemini bir toprak nem ölçer ile kontrol etmeniz veya sadece parmaklarınızla kontrol etmeniz gerekir. Kuru ise, o zaman su zamanı. Vejetatif ve çiçeklenme aşamalarında, genellikle her iki günde bir sulamanız gerekir, ancak hepsi tencerenin sıcaklığına ve büyüklüğüne bağlıdır.
Ne kadar ve ne zaman sulanacağını bilmenin iyi bir yolu şudur: eğer pot hafif hissediyorsa, tencerenin dibinde biraz su akana kadar sulayın, sonra bitkinizin büyümesine izin verin ve tencereniz tekrar hafif hissedene kadar tüm bu suyu kullanın.

Aşırı sulama ve yetersiz sulama, bitkilerinize biraz zarar verebilir ve aşırı durumlarda mahsulünüze geri dönüşü olmayan bir şekilde zarar verebilirsiniz. Düşük sulamanın belirtileri solma ve zayıf saplardır, ancak aşırı sulanma yaprak uçlarının sararması olarak kendini gösterebilir ve bu, çiçek yetiştiricilerinin en yaygın hatasıdır.
Havalandırma
Bir ışık kaynağı kurduktan sonra, havalandırmayı düşünmeniz ve grow box'unuzun içinde ve dışında hava üfleyecek ve hatta odanın içindeki havayı sirküle edecek birkaç havalandırma fanı satın almanız gerekir. İyi bir kural, tüm havayı yetiştirme odasından yaklaşık bir dakika içinde çıkarabilen bir fan satın almaktır. Tüm havalandırma fanları, dakikada kübik feet anlamına gelen bir CFM derecesine sahiptir ve yetiştirme odanızı ölçerseniz ve toplam hacmin ne olduğunu hesaplarsanız, fanın içerdiği tüm havayı yaklaşık bir dakika içinde hareket ettirebilmesi gerekir. Farklı fan türleri vardır, ancak temel olarak sadece üç şeyde farklıdırlar: boyut, ses ve hareket edebilecekleri hava miktarı.

Küçük bir bitki yetiştirme odası için sadece iki egzoz fanına ihtiyacınız olabilir, ancak daha fazla bitki ile daha büyük işlemler için, bitki yetiştirme odasının içindeki havanın dolaşması gerektiğinden kesinlikle daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır, çünkü bitkiler çevredeki alanın tüm CO2'SİNİ alacaktır. Yetiştirme odası küçükse, içindeki havayı üfleyen fan bu hava sirkülasyonunu sağlayabilir, ancak daha büyük yetiştirme odaları için bu havayı karıştıracak salınımlı bir fana ihtiyacınız olacaktır ve otomatik bitkileriniz taze esintiyi sevecek ve daha hızlı büyüyecektir.

Emme ve egzoz fanları için, sıcak hava yetiştirme odasının içinde yükseldikçe bunları buna göre konumlandırmanız gerekir. Egzoz fanları, dışarıdaki sıcak havayı üstte havalandırmalı, ancak soğuk havanın alttan beslenmesi gerekir!

Havalandırmayı düşündüğünüzde, esrar güçlü bir kokulu bitki olduğu için ışık sızıntılarını ve koku kontrolünü de düşünmeniz gerekir ve eğer koku bazı malzemeler tarafından emilmezse, yetiştirme kutusunun / odanın etrafındaki çevrede mevcut olacaktır. Keskin kokudan kurtulmak için yapabileceğiniz tek şey, egzoz fanına bir karbon filtresi sokmaktır. Bu filtre kokuyu egzoz havasından çıkaracak ve siz veya başka biri büyüyen esrar bitkinizi koklayamayacaktır. Karbon filtreleri farklı boyut ve şekillerde gelir ve hatta aktif kömürden kendiniz yapabilirsiniz, ancak en iyi filtreler grow mağazalarında satın alınabilecek filtrelerdir. Koku kontrolü için tam olarak yapılırlar ve genellikle belirli bir egzoz fanı ile birlikte gitmek için önceden yapılırlar. Bu filtreler, fan gücünün bir kısmını çıkarır, böylece yetiştirme odanızdan çok fazla hava tüketemez, bu nedenle ihtiyacınız olandan %30-40 daha büyük CFM elde etmek en iyisidir.("CFM" egzoz fanı gücü)
Yansıtıcı malzeme
Yetiştirme odanıza ışık ve havalandırma sağladıktan sonra, ışığınızın yetiştirme odanızın kenarlarından nasıl yansıdığını düşünmeniz gerekir. Önceden yapılmış bir büyüme kabini kullanıyorsanız, hemen hemen tüm ışığı bitkilere geri yansıtacak önceden yüklenmiş yansıtıcı bir malzemeye sahip olacaksınız. Bu onların büyümesini artıracak ve özünde lamba etkinliğini artıracaktır. Ancak kendi yetiştirme odanızı yaratıyorsanız, yansıtıcı malzemeyi kendiniz kurmanız gerekir. Birçok bahçıvan, bir tarafta beyaz ve diğer tarafta siyah olan plastik bir bahçe filmi kullanır, çünkü beyaz taraf yaklaşık %50-70 yansıtıcıdır ve yetiştirme odanızdaki ışık yoğunluğunu artıracaktır. Bu plastik ucuzdur, ancak her yetiştirme odası aynı değildir ve beyaz boya da ışığın bir kısmını yansıtacaktır. Boya parlaksa, daha yansıtıcı olacaktır. Ama sizin için en iyi çözüm bir mylar almaktır. bu, yetiştirme odaları için özel olarak üretilmiştir. Işığın %99'unu yansıtacak ve tamamen ışık geçirmezdir, ışık fotonları yetiştirme odanızdan çıkamaz. Sıradan mylar folyoyu veya hatta ince folyoyu kullanan yetiştiriciler de vardır, ancak folyolarla ilgili olan şey, %100 ışık geçirmez olmamalarıdır, bu yüzden %100 yansıtıcı değildir ve parçalanma eğilimindedirler, böylece daha fazla ışığın yansıtıldığı bazı sıcak noktalar olabilir ve bitki bu noktada Yanabilir.
 
Nem
Otomatik çiçek açan kenevir bitkileri belirli nem seviyelerinde en iyi şekilde büyür ve herhangi bir değişiklik verimi azaltabilir veya bazı küf ve haşere problemlerine neden olabilir. Temel olarak, erken aşamalarda, fidelerinizin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için yaklaşık %70 nem sağlamanız gerekir. Daha sonra, çiçeklenme aşaması başladığında ve bitkileriniz beyaz tüyler göstermeye başladığında, nemi yaklaşık %40'a düşürmeniz gerekir, ancak bazı varyasyonlar bitkilerinizi büyük ölçüde etkilemez. Çok yüksek nem, mantar ve küfün bahçenize nüfuz etme şansını artıracak ve bitkiler de tam potansiyellerine kadar büyüyemeyecek ve havadaki suyu kolayca solunamayacak ve gelişimleri büyük olasılıkla hayrete düşecektir.

Öte yandan, çok düşük nem, stomaların (su solunum sürecinden ve gaz değişiminden sorumlu hücreler) düzgün bir şekilde açılıp kapanmasına izin vermeyerek bitkiyi zorlar, böylece bitki tekrar ekmek için mücadele eder.

Nem bir higrometre ile ölçülür ve %0 ila %100 arasında değişir ve bu, havanın bu sıcaklıkta tutabileceği toplam miktarın gerçek yüzdesi olduğu anlamına gelir. Sıcaklık arttıkça, hava daha fazla nem tutabildiğinden nem düşer ve sıcaklık düştüğünde ters doğrudur. Sıcaklık kontrolü nem için iyi olabilir, ancak nemi arttırmanın en iyi yolu, suyu buhar veya sıvı şeklinde tanıtmaktır. Yetiştirme odanıza su tutan açık bir üst kap yerleştirirseniz, bu su yavaş yavaş buharlaşır ve nem artar, ancak radikal değişiklikler istiyorsanız, yetiştirme odanıza bir miktar su koyun veya doğrudan bu amaç için yapılmış bir cihaz satın alın –elektrikli nemlendirici. Ancak nem seviyenizi düşürmek istiyorsanız, bir kaba biraz tuz dökmeniz ve yetiştirme odanızın içine koymanız gerekir. Tuz yavaş yavaş su buharını emer ve nem yüzdeniz düşer. Özel nem gidericiler de vardır, ancak satın almak pahalı olabilir.
Sıcaklık
Sıcaklık, esrar yaşam döngüsünün bir başka önemli parçasıdır, çünkü bu küçük bitkiler çevrede bulunan belirli koşullarda büyümeye adapte olmuşlardır. Otomatik bitkiler, 24 ° C ila 30 ° C arasında değişen sıcaklıklarda en iyi şekilde büyür, ancak her iki taraftaki bazı değişiklikler onları çok fazla etkilemez. Autoflowers tanımlarına göre serttir ve ilkbahar ve sonbaharda sıcaklıklar oldukça soğuk olabilir, bu nedenle bu bitkiler artan bir sıcaklık direncine sahiptir ve sıcaklığın 10 C işaretinin altına düşmediği hemen hemen her koşulda büyüyebilirler. Eğer öyleyse, o zaman verimi büyük ölçüde azaltmaya ve hatta ölmeye başlarlar. İç bahçıvanlar büyük olasılıkla çok yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya kalacaklar ve sıcak havanın daha hızlı tükenmesi için daha güçlü fanlar kurmaları gerekecek.

Temel olarak, egzoz fanının gücünü artırarak veya ışık kaynağını HID'DEN CFL'YE veya en iyi ihtimalle LED'E değiştirerek sıcaklıklar azaltılabilir. Ayrıca, üreticilerin camları ampullerin hemen altına yerleştirdikleri ve bu parçayı kapattıkları ve bitki yetiştirme odasının her iki parçası için çeşitli egzoz sistemleri kurdukları çözümler de vardır, ancak bu durumda bazı ışık gücünü kaybederler ve bitki yetiştirme odasının en iyi çözümünüzü bilmeden önce sıcaklık ile nasıl başa çıktığını değerlendirmeniz gerekir.
Fide büyüme aşaması
Tohum filizlendiğinde ve ilk yapraklar yerden çıktığında, fide büyüme aşaması başlar. Bu aşamada, bitki büyük bir kök büyümesi yaratır ve tüm enerjisini köklerin genişlemesine yerleştirir, böylece yaprak büyümesi yavaşlar. Bu aşama çok önemlidir, ancak bitkinizin bu aşamada ek gübreye ihtiyacı yoktur, çünkü herhangi bir stres onu kolayca öldürebilir. Yanlış bir şey yapmamaya dikkat etmelisin. Nemin arttırılması gerekir ve bu küçük bitkilerin sıcak koşullara ihtiyacı vardır, ancak fide fazı kısadır ve ilk gerçek yapraklar ortaya çıktığında sona erer.

Çiçeklenme öncesi büyüme aşaması
Ön çiçeklenme evresinde Bitki Büyük yaprak ve kök bir patlama olacağını nereden bitkisel büyüme aşamasına geçiyor. Bu aşamada, bitki çok hızlı büyüyecek ve tüm bu yeni yaprakların ve sapların düzgün bir şekilde büyümesine izin verecek ek besin maddelerine ihtiyaç duyacaktır. Bu büyüme aşamasında, gübreyi uygulamaya başlamanız gerekir, ancak önerilen dozun ⅛ veya ¼'ünü hafifçe uygulayarak ve yavaş yavaş 1.2 doza kadar inşa ederek yapın. Gübrenin azot bakımından zengin olması gerekir, çünkü bu element bitkideki tüm yeşil büyüme ve sıvı geçişinden sorumludur. Bu aşamada ayrıca nemin %40-50'ye düşürülmesi gerekir. Vejetatif büyüme evresindeki küçük stres, bitkinin ölümüne yol açmaz, ancak verimin azalmasına neden olur, böylece her zaman olduğu gibi sabırlı olun ve bitkilerinize iyi bakın.

Çiçeklenme büyüme aşaması
Gerçek mucizeler, bitkiniz 2 ila 4 hafta arasında herhangi bir yerde meydana gelebilecek çiçeklenme aşamasına geçtiğinde ortaya çıkmaya başlar ve bu noktada bitkiler çiçeklenmenin ilk belirtilerini göstermeye başlar. Bu aşamada yetiştiriciler genellikle erkekleri tanımlar ve sensimilia (çekirdeksiz) bahçesini elde etmek için onları çıkarır. Bu büyüme aşamasında, şimdi çiçekli ganja bitkilerinizi %50'nin altında bir nem ile beslemeniz gerekir ve ideal Aralık %35 ila %45 arasındadır. Bitkileriniz ayrıca vejetatif büyüme aşamasından farklı besin maddelerine ihtiyaç duyacak ve tomurcuk büyüme oranlarını artıracak ve şişmelerine ve şişmelerine izin verecek daha fazla fosfor ve Potasyuma ihtiyaç duyacaktır. Genellikle tomurcuklanan gübreler Azotta daha düşüktür ve fosfor ve Potasyumda yüksektir, ancak ikincil besin içeriği aynıdır. Ön çiçeklerin ilk gününden itibaren hasata kadar bir ila iki ay arasında olabilir, bu nedenle birçok şey yanlış gidebilir, ancak genel olarak bu büyüme aşamalarında bitkiye zarar verme olasılığınız daha düşüktür, çünkü sadece uygun gübre ve oda sıcaklığına ihtiyaç duyar./ büyümek için nem. Bu aşama sona erdiğinde, çiçekler gerçekten şişmeye başlar ve kıllar kahverengileşmeye başlar. Aktif bileşenlerin bulunduğu bitkilerde bulunan trikomlar kehribar rengine dönmeye ve yavaş yavaş ölmeye başlayacaktır.
Hasat
Ganja bitkinizi hasat etmek dünyadaki en iyi şeydir, çünkü içine koyduğunuz tüm harika işler sona erer ve bu tomurcukları kesebilirsiniz. Bu doğrudur, ancak birçok bahçıvan, yetiştirme deneyiminizin en önemli aşaması olduğunu fark etmez, çünkü çok erken veya çok geç bir hasat esrar bitkisinin aktif bileşenlerini mahveder, bu yüzden herhangi bir fayda sağlamaz. Autoflower hasat etmek için en iyi zaman suşa bağlıdır, ancak genel olarak trikomları kontrol etmeniz gerekir ve bunların yarısı kehribar olduğunda, o bitkiyi hasat etme zamanı! Bazı sativa baskın suşları trikomlarını kehribar haline getirmez ve bunların yaklaşık %10-20'si kehribar olduğunda onları hasat edebilirsiniz, ancak indica baskın olanlar bu bozulma sürecini hızlı bir şekilde yapar, böylece hasat pencereniz kısadır.

Daha fazla kurumuş bitki elde etmek için son bir veya iki gün boyunca suyu kesmeniz gerekir, ancak bundan önce içlerindeki aşırı besinlerden kurtulmak için bitkileri yıkamanız gerekir.

Hasat işlemi oldukça basittir ve bitkiyi buhardan kesmeniz ve tomurcukları daha küçük saplardan kesmeniz yeterlidir. Ancak bunu yapmadan önce, tüm büyük yapraklardan kurtulmanız ve daha küçük “şeker” yapraklarını manikür etmeniz gerekecektir, çünkü genellikle bahçıvanlar okroshka, yağ veya yenilebilir ürünler yaparlar ve hemen tüketmek için bitkinin sadece en trikom bakımından zengin kısımlarını kullanırlar. Manikür işlemi tamamlandığında, hasatınızı kurutmaya başlamanız gerekir. Kurutma işlemi iki ila üç hafta içinde kademeli olarak gerçekleşmeli ve çok hızlı kuruma tur otunun tadını mahvedecektir. Bu süreçte tomurcuklarınız kütlelerinin %60 ila 80'ini kaybedecek ve hassas ağırlık ölçekleri ile ağırlıklandırarak veya akışlardan birini bükmeye çalışarak hazır oldukları zamanı elde edebilirsiniz. Eğer bükülürse, o zaman hazır değiller, ama eğer oturursa, o zaman kürlenmeye hazırlar.
Kaynakça:
 

boreas3535

Yeni üye
Filizlenme süreci ne kadar oluyor ben 5 gün önce Ekim yaptım henüz baş vermedi bu normal mi autoflawering tohum için teşekkür
 

Limonhaze88

Yeni üye
Kanka eline sağlık güzel olmuş. 2 ayda bir hasat konusunu anlamadım ben o nasıl oluyor? Auto bitki hasattan sonra bir daha mı yeşeriyor. Yoksa çeviri hatası mı 2 ayda olabilir mi demek?
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • İstanbul İstanbul:
    ******** ******** ***** ******** ***** *****
  • Coke Coke:
    ****** ******** **** ****** ******* ***** *********
    +1
  • bandaleros bandaleros:
    ********* ****** ****** ***** ****** ******** **** ****** ******* ***** *********
  • İstanbul İstanbul:
    ******* ** ******** ******* ******* ** ***** *** ******* ****** ******* ****** *********
  • bandaleros bandaleros:
    ***** ****** ***** ****** hahahaha** *** ******** ******** ***** ******** ***** *****
  • İstanbul İstanbul:
    *** ******** ****** **** *********
  • Coke Coke:
    ****** *** ******** **** ********* ***
  • bandaleros bandaleros:
    ******** *** *** ********* ***** ******* ****** ****** ********
  • Coke Coke:
    **
  • bandaleros bandaleros:
    ********* * ***** ***** *** hahahaha*
  • İstanbul İstanbul:
    ******* ******** ****** ******** ***
  • bandaleros bandaleros:
    ********* ***** **** ** hahahaha ********* *** ****** ******* ** ******* ***** ******** ******** ********
  • İstanbul İstanbul:
    **** ********* ********** ***
    +1
  • Coke Coke:
    ********** ******** *** ******** ***** *** ***** **** *****
  • İstanbul İstanbul:
    ** ***** ***** *** ******** ********** hahahaha
  • bandaleros bandaleros:
    ***** ****** ** hahahaha** **** ****** hahahaha ***** ***** *** ******** ********** hahahaha
  • Coke Coke:
    **** ** ***** ****** **
  • bandaleros bandaleros:
    ***** ********** ********* ******* ***** **** hahahaha** ****** ****** ********* hahahaha*** * ****** *********
  • İstanbul İstanbul:
    *** **** **
  • bandaleros bandaleros:
    *** ***** ******* *** ** ******* *** *** ***** ********
  • İstanbul İstanbul:
    **** ******** ******** ***** hahahaha** ********* **
  • İstanbul İstanbul:
    *** ** ******* ****** ******** **** *****
  • İstanbul İstanbul:
    **** ****** *******
  • İstanbul İstanbul:
    ********* ******** **** ****** ******
  • İstanbul İstanbul:
    ******* ****** ********
    İstanbul İstanbul: ******* ****** ********
    Üst