Besin Bozukluğu Problem Çözümü

hightimes1980

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar çeviri kullandığımı belirtmek isterim 4/4 çeviri olmasada gayet açık ve net sorularınız olursa , anlamadığınız yanıtlarım , şimdiden umarım bitkileriniz tez zamanda sağlıklarına ulaşır.

Sorun Çözücü'yi kullanmak için aşağıdaki # 1'den başlayın. Sorunu bulduğunuzu düşündüğünüzde, daha fazla bilgi edinmek için Besinler bölümünü okuyun. Büyük değişiklikler yapmadan önce dikkatlice teşhis edin.

1) Sorun sadece bitkinin altını veya ortasını etkiliyorsa # 2'ye geçin. b) Bitkinin sadece üst kısmını veya büyüyen ipuçlarını etkiliyorsa, # 10'a geçin. Sorun tüm bitkiyi eşit olarak etkiliyorsa, # 6'ya geçin.

2) Yapraklar muntazam sarı veya açık yeşildir; yapraklar ölür ve düşer; büyüme yavaş. Yaprak kenar boşlukları belirgin şekilde kıvrılmamıştır. >> Azot (N) eksikliği. b) Değilse, # 3'e gidin.

3) Yaprakların kenarları çevrilir ve uçlar bükülebilir. Yapraklar sararır (ve kahverengiye dönebilir), ancak damarlar biraz yeşil kalır. >> Magnezyum (Mg) eksikliği. b) Değilse, # 4'e gidin.

4) Yapraklar kızarır veya sararır. Sarı, kahverengi veya nekrotik (ölü) yamalar, özellikle yaprağın kıvrılmalarına neden olabilecek kıvrımlar. Bitki çok uzun olabilir. >> Potasyum (K) eksikliği. b) Değilse, okumaya devam edin.

5) Yapraklar koyu yeşil veya kırmızı / mor. Gövde ve yaprak sapı üzerinde mor ve kırmızı olabilir. Yapraklar sararır veya altına kıvrılabilir. Yaprak kolayca düşebilir. Büyüme yavaş olabilir ve yapraklar küçük olabilir. >> Fosfor (P) eksikliği. b) Değilse, # 6'ya gidin.

6) Yaprakların uçları sarı, kahverengi veya ölüdür. Bitki aksi halde sağlıklı ve yeşil görünür. Saplar yumuşak olabilir >> Aşırı gübreleme (özellikle N), aşırı sulama, hasarlı kökler veya yetersiz toprak havalandırması (daha fazla kum veya perlit kullanın. Bazen yeterli N, P veya K olmadığından dolayı) b) Değilse, gidin # 7.

7) Yapraklar bir koç boynuzu gibi kıvrılır ve koyu yeşil, gri, kahverengi veya altındır. >> Aşırı gübreleme (çok fazla N). b) Değilse, # 8'ye gidin…

8) Toprak nemli olmasına rağmen bitki soluyor. >> Aşırı gübreleme, hantal toprak, hasarlı kökler, hastalık; bakır eksikliği (çok düşük). b) Değilse, # 9'a gidin.

9) Bitkiler 2 haftadan fazla 12 saat karanlık alsalar bile çiçek açmazlar. >> Gece dönemi tamamen karanlık değil. Çok fazla azot. Çok fazla budama veya klonlama. b) Değilse, # 10'a gidin ...

10) Yapraklar sarı veya beyazdır, ancak damarlar çoğunlukla yeşildir. >> Demir (Fe) eksikliği. b) Değilse, # 11'e gidin.

11) Yapraklar tabanda başlayan açık yeşil veya sarı, yaprak kenarları yeşil kalır. Nekrotik lekeler damarlar arasında olabilir. Yapraklar bükülmez. >> Manganez (Mn) eksikliği. b) Değilse, # 12.

12) Yapraklar bükülür. Aksi takdirde, # 11 gibi. >> Çinko (Zn) eksikliği. b) Değilse, # 13.

13) Yapraklar bükülür, sonra kahverengiye döner veya ölür. >> Işıklar tesise çok yakın. Nadiren, bir Kalsiyum (Ca) veya Bor (B) eksikliği. b) Değilse… Sadece zayıf bir bitkiniz olabilir.

Besin Öğeleri:

Azot - Bitkiler vegg sırasında çok fazla N'ye ihtiyaç duyar, ancak aşırıya kaçmak kolaydır. Çok fazla eklendi mi? Toprağı sade su ile yıkayın. Çözünür azot (özellikle nitrat) kökler için en hızlı bulunan formdur, çözünmez N (üre gibi) köklerin emebilmesi için öncelikle topraktaki mikroplar tarafından parçalanması gerekir. Diğer besin maddelerini etkileyebilecek aşırı amonyum azotundan kaçının. Çok fazla N çiçeklenmeyi geciktirir. En iyi lezzet için bitkilerin çiçeklenme döneminde N-eksik olmasına izin verilmelidir.

Magnezyum - Esrar çok fazla kullandığından ve birçok gübrede yeterli olmadığı için Mg eksikliği oldukça yaygındır. Mg eksikliği ¼ çay kaşığı / galon Epsom tuzları (önce toz haline getirilmiş ve bazı sıcak suda çözülmüş) veya ½ çay kaşığı / quart yaprak beslemesi ile kolayca giderilir. Toprağı karıştırırken Mg için toprak başına galon başına 2 çay kaşığı dolomit kireç kullanın. Mg çok fazla Ca, Cl veya amonyum azotu ile kilitlenebilir. Mg'i aşırıya kaçmayın, aksi takdirde diğer besin maddelerini kilitlersiniz.

Potasyum - Çok fazla sodyum (Na), K'nin yerini alarak K eksikliğine neden olur. Yüksek tuzluluk kaynakları şunlardır: kabartma tozu (sodyum bikarbonat "pH-up"), çok fazla gübre ve su yumuşatma filtrelerinin kullanımı (kullanılmamalıdır). Sorun Na ise, toprağı yıkayın. K çok fazla Ca veya amonyum azotundan ve muhtemelen soğuk havadan kilitlenebilir.

Fosfor - Çiçeklenme sırasında bazı eksiklikler normaldir, ancak çok fazla tolere edilmemelidir. Kırmızı yaprak sapı ve sapları birçok çeşit için normal, genetik bir özelliktir, ayrıca N, K ve Mg eksikliklerinin bir belirtisi olabilir, bu nedenle kırmızı saplar P eksikliğinin kusursuz bir işareti değildir. Çok fazla P demir eksikliğine yol açabilir.

Demir veya Fe, suyun veya toprağın pH'ı çok yüksek olduğunda bitkiler tarafından kullanılamaz. Eksikse, pH'ı yaklaşık 6.5'e (taşyünü için, yaklaşık 5.7) düşürün ve çok fazla P eklemediğinizi kontrol edin, bu da Fe'yi kilitleyebilir. Maksimum kullanılabilirlik için şelatlı demir kullanın. Gübrenizin malzemelerini okuyun - şelatlı demir "demir EDTA" gibi bir şey okuyabilir. Yeterli P eklemeden fazla Fe almak P eksikliğine neden olabilir.

Manganez - Mn, pH çok yüksek olduğunda ve çok fazla demir olduğunda kilitlenir. Şelatlı Mn kullanın.

Çinko - Yüksek pH nedeniyle kilitlenir. Zn, Fe ve Mn eksiklikleri sıklıkla birlikte görülür ve genellikle yüksek pH'dan kaynaklanır. Mikro besinleri aşırıya kaçmayın, eğer sorun varsa pH'ı düşürün, böylece besin maddeleri kullanılabilir hale gelir. Bitki gerçekten kötü görünüyorsa yaprak beslemesi. Şelatlı çinko kullanın.

Suyunuzu Kontrol Edin - Kabuklu musluklar ve duş başlıkları, suyunuzun genellikle çok fazla mineral nedeniyle "sert" olduğu anlamına gelir. 200 ppm'den (milyonda parça) daha yüksek bir TDS (toplam çözünmüş katı madde) seviyesine sahip musluk suyu "sert" dir ve özellikle bitkilerinde kronik bir sorun varsa araştırılmalıdır. Su şirketinizden, bölgenizdeki musluk suyu için genellikle pH, TDS ve mineral seviyelerini (ayrıca kirleticiler, kanserojenler vb.) Listeleyecek bir analiz listesi isteyin. Bu, özellikle bu gün ve yaşta yaygın bir istektir, bu nedenle kaş kaldırmamalıdır. Düzenli su filtreleri yüksek bir TDS seviyesini düşürmez, ancak daha pahalı ters ozmoz üniteleri, damıtıcılar ve iyon gidericiler azalır. Bir dijital TDS ölçer (veya EC = elektriksel iletkenlik ölçer), besin çözeltisinin besin seviyelerini izlemek için inanılmaz derecede kullanışlı bir araçtır ve bunu bilmeden önce kendisi için ödeme yapar. Onlar yaklaşık 40 $ ve yukarı koşmak.

Genel Besleme İpuçları - Saksı bitkileri çok uyarlanabilir, ancak genel bir kural, vejetatif dönemde daha fazla azot ve daha az fosfor ve çiçeklenme döneminde tam tersi kullanmaktır. Sebze için. periyodu yaklaşık 10: 7: 8 (elbette 20:14: 16 ile aynı oran olan) bir N: p: K oranı deneyin ve çiçekli bitkiler için 4: 8: 8. Besin maddeleri ekledikten sonra pH değerini kontrol edin. Bir rezervuar kullanıyorsanız, dolaşımda tutun ve 2 haftada bir değiştirin.

TDS Seviyeleri için Genel Kılavuz aşağıdaki gibidir:
fideler = 50-150 ppm; köklenmemiş klonlar = 100-350 ppm; küçük bitkiler = 400-800 ppm; büyük bitkiler = 900-1800 ppm; çiçeklenme geçen hafta = düz suya konik. Bu sayılar sadece bir kılavuzdur ve birçok faktör bitkilerin ihtiyaç duyacağı gerçek seviyeyi değiştirebilir. Bazı besinler TDS ölçüm cihazları, özellikle organik maddeler için "görünmez" dir, bu nedenle TDS seviyesini sadece gerçek besin seviyelerinin bir tahmini olarak kullanın. Yeni bir gübre hakkında şüpheniz varsa, domatesleri beslemek için gübrenin yönergelerini izleyin. Karşılaştırma için yakınlarda birkaç domates veya turp bitkisi yetiştir.

pH - Herhangi bir besin maddesi eklendikten sonra suyun pH değeri 5.9-6.5 civarında olmalıdır (taşyünü içinde, 5.5-6.1). Genel olarak, mikro besinler (Fe, Zn, Mn, Cu) 7.0'ın üzerinde yüksek bir pH'da (alkalin) kilitlenirken, ana besinler (N, P, K, Mg) asidik toprakta daha az bulunabilir veya su (5.0'ın altında). Musluk suyu genellikle çok alkalidir. İçlerinde çok fazla turba veya diğer organik madde bulunan topraklar, bazı dolomit kireçlerinin düzeltilmesine yardımcı olacak çok asidik olma eğilimindedir. Toprak test kitleri doğruluk açısından farklılık gösterir ve genellikle ne kadar çok ödeme yaparsanız, doğruluk o kadar iyidir. Su için, akvaryum mağazalarındaki renk bazlı pH test kitleri ucuzdur, ancak yanlıştır. Tercihen su geçirmez olan bir dijital pH metreye (40-80 $) yatırım yapın. Pişman olmayacaksınız.

Soğuk - Soğuk hava (50F / 10C'nin altında) fosforu kilitleyebilir. Biraz
ekvatoral sativas gibi çeşitler soğuk havaya iyi bakmazlar. Kökleri daha sıcak tutabilirseniz, bitki aksi halde alabileceğinden daha soğuk sıcaklıklar alabilir.

Isı - Işıklar bitkiye çok yakınsa, üst kısımlar kıvrılmış, kuru olabilir ve bir besin problemini taklit ederek yanmış görünebilir. Bitkilerin üstünde tuttuğunuzda eliniz bir dakika sonra sıcak hissetmemelidir. Işıkları kaldırın ve / veya fanı sıcak bölgeye doğrultun. İlave CO2 eklerseniz oda sıcaklığı 29 ° C - veya 90 ° C (33 ° F) altında tutulmalıdır.

Nem - İnce, buruşuk yapraklar düşük nemden olabilir. % 40-80 genellikle iyidir.

Küf ve Mantar - Yapraklarda ve tomurcuklarda koyu yamalı alanlar küf olabilir. Küf sorunu varsa nemi düşürün ve havalandırmayı artırın. Nerede olurlarsa olsunlar ölü yaprakları çıkarın. Bahçeni temiz tut.

Böcekler - Yaprakların üstündeki beyaz lekeler örümcek akarları anlamına gelebilir
altında.

Spreyler - Yaprak spreyleri, parlak ışıkların altında "büyüteç" etkisine sahip olabilir, bu da besin problemiyle karıştırılabilecek küçük beyaz, sarı veya yanmış lekelere neden olabilir. Bazı spreyler kimyasal reaksiyonlara da neden olabilir.

Yetersiz ışık - uzun boylu, germe bitkileri genellikle yanlış ışık türünü kullanmaktan geçer. Kenevir yetiştirmek için düzenli akkor ampuller ("ampuller büyüt") veya halojenler kullanmayın. Esrarın iyi büyüme ve sıkı tomurcuklar için ihtiyaç duyduğu yüksek yoğunluklu ışığı sağlayan floresan aydınlatmaya (iyi) veya HID aydınlatmaya (çok daha iyi) yatırım yapın. Daha da iyisi, güneş ışığında büyür.

Klonlar - köklenmemiş klonlardaki sararma yaprakları çok fazla ışıktan olabilir veya gövde köklendirme ortamına sıkıca dokunmayabilir. Kökleşene kadar CO2'yi kapatın. Çok fazla gübre klonları buruşturabilir veya solurabilir - düz musluk suyu iyidir.
        


                                ALINTIDIR  ; 420magazine nokta kom
 

Weedorweed

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

Aga 5 numarada bahsettiğin kırmızılıklar bunlar olabilir mi? Ne önerirsin?
 

Ekli dosyalar

  • 679BDADC-A82D-4696-AD94-A08F023CE743.jpeg
    679BDADC-A82D-4696-AD94-A08F023CE743.jpeg
    297.7 KB · Görüntüleme: 38

Weedorweed

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

hightimes1980' Alıntı:
Weedorweed' Alıntı:
Aga 5 numarada bahsettiğin kırmızılıklar bunlar olabilir mi? Ne önerirsin?

Açıkcası bitkin gayet sağlıklı görünüyor , ne yapıyorsan devam et ))

Güneş ışığı ve su bu kadar ::) 
Ellerinden öper :)
 

Ekli dosyalar

  • BC2E9D33-EFF1-4A66-A815-05BBED4BBE4C.jpeg
    BC2E9D33-EFF1-4A66-A815-05BBED4BBE4C.jpeg
    411.6 KB · Görüntüleme: 21

hightimes1980

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

Weedorweed' Alıntı:
hightimes1980' Alıntı:
Açıkcası bitkin gayet sağlıklı görünüyor , ne yapıyorsan devam et ))

Güneş ışığı ve su bu kadar ::) 
Ellerinden öper :)

Ne diyorsunya ::D   inan indoor komple zarar keşke benimde imkanım olsa outdoor yapabilsem ^^  Nacizane fikrim eğerki bitkin büyüme dönemindeyse çiçeklenmeye girmediyse solucan gübresi takviyesi yapabilirsin veya forumda konusu vardı guvercın gubresi çiçeklenmeye gırdıyse turkuaz marka yarasa gübresi takviyesi yaparsan dahada çoşar bitkin , umarım hasatın beklediğinden fazla olur , iyi growlar dostum.
 

Weedorweed

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

hightimes1980' Alıntı:
Weedorweed' Alıntı:
Güneş ışığı ve su bu kadar ::) 
Ellerinden öper :)

Ne diyorsunya ::D   inan indoor komple zarar keşke benimde imkanım olsa outdoor yapabilsem ^^  Nacizane fikrim eğerki bitkin büyüme dönemindeyse çiçeklenmeye girmediyse solucan gübresi takviyesi yapabilirsin veya forumda konusu vardı guvercın gubresi çiçeklenmeye gırdıyse turkuaz marka yarasa gübresi takviyesi yaparsan dahada çoşar bitkin , umarım hasatın beklediğinden fazla olur , iyi growlar dostum.

havalar soğuk olduğu için bahçeme ekmek istemedim ve  bahçede dikkat çekerdi onun yerine saksılara ekip sabah ilk ışıkta dışarı alıyorum bitkileri,hem rüzgar hem ışık hesabı :))  şuan 3 fidanım var umarım sıkıntısız yetişir ve dişi çıkarlar,tahminimce dişi fakat sizlede paylaşmak isterim küçüklerimi :)) Gelişimleri çok geç oldu bu bitkilerin ilk filizleri 25 ocakta çıktı şuan neredeyse 50 günlük.saksı değiştirirken köklerine zarar vermiştim sanırım ondan dolayı, ölüyorlardı tekrar canlandılar ama güçlüler maşallah :D Tavsiyelerinizi dinlemek isterim gübre olarak bu aşamada ne vermem gerekir sizce?
 

Ekli dosyalar

  • marıı (2).jpg
    marıı (2).jpg
    476.9 KB · Görüntüleme: 12
  • marı3.jpg
    marı3.jpg
    259.3 KB · Görüntüleme: 9
  • marı4.jpg
    marı4.jpg
    218.4 KB · Görüntüleme: 12
  • marı5.jpg
    marı5.jpg
    204.2 KB · Görüntüleme: 11
  • marı6.jpg
    marı6.jpg
    331.2 KB · Görüntüleme: 5

hightimes1980

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

Weedorweed' Alıntı:
hightimes1980' Alıntı:
Ne diyorsunya ::D   inan indoor komple zarar keşke benimde imkanım olsa outdoor yapabilsem ^^  Nacizane fikrim eğerki bitkin büyüme dönemindeyse çiçeklenmeye girmediyse solucan gübresi takviyesi yapabilirsin veya forumda konusu vardı guvercın gubresi çiçeklenmeye gırdıyse turkuaz marka yarasa gübresi takviyesi yaparsan dahada çoşar bitkin , umarım hasatın beklediğinden fazla olur , iyi growlar dostum.

havalar soğuk olduğu için bahçeme ekmek istemedim ve  bahçede dikkat çekerdi onun yerine saksılara ekip sabah ilk ışıkta dışarı alıyorum bitkileri,hem rüzgar hem ışık hesabı :))  şuan 3 fidanım var umarım sıkıntısız yetişir ve dişi çıkarlar,tahminimce dişi fakat sizlede paylaşmak isterim küçüklerimi :)) Gelişimleri çok geç oldu bu bitkilerin ilk filizleri 25 ocakta çıktı şuan neredeyse 50 günlük.saksı değiştirirken köklerine zarar vermiştim sanırım ondan dolayı, ölüyorlardı tekrar canlandılar ama güçlüler maşallah :D Tavsiyelerinizi dinlemek isterim gübre olarak bu aşamada ne vermem gerekir sizce?

çok iyi merak etme onlar daha büyümeye devam ederler çok iyi görünüyorlar, buarada evet önümüzdeki günlerde bol yağış ve güneş olucak faydalanmanda fayda var nasıl cümle ama :D
 

hunapris

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

hightimes1980' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar çeviri kullandığımı belirtmek isterim 4/4 çeviri olmasada gayet açık ve net sorularınız olursa , anlamadığınız yanıtlarım , şimdiden umarım bitkileriniz tez zamanda sağlıklarına ulaşır.

Sorun Çözücü'yi kullanmak için aşağıdaki # 1'den başlayın. Sorunu bulduğunuzu düşündüğünüzde, daha fazla bilgi edinmek için Besinler bölümünü okuyun. Büyük değişiklikler yapmadan önce dikkatlice teşhis edin.

1) Sorun sadece bitkinin altını veya ortasını etkiliyorsa # 2'ye geçin. b) Bitkinin sadece üst kısmını veya büyüyen ipuçlarını etkiliyorsa, # 10'a geçin. Sorun tüm bitkiyi eşit olarak etkiliyorsa, # 6'ya geçin.

2) Yapraklar muntazam sarı veya açık yeşildir; yapraklar ölür ve düşer; büyüme yavaş. Yaprak kenar boşlukları belirgin şekilde kıvrılmamıştır. >> Azot (N) eksikliği. b) Değilse, # 3'e gidin.

3) Yaprakların kenarları çevrilir ve uçlar bükülebilir. Yapraklar sararır (ve kahverengiye dönebilir), ancak damarlar biraz yeşil kalır. >> Magnezyum (Mg) eksikliği. b) Değilse, # 4'e gidin.

4) Yapraklar kızarır veya sararır. Sarı, kahverengi veya nekrotik (ölü) yamalar, özellikle yaprağın kıvrılmalarına neden olabilecek kıvrımlar. Bitki çok uzun olabilir. >> Potasyum (K) eksikliği. b) Değilse, okumaya devam edin.

5) Yapraklar koyu yeşil veya kırmızı / mor. Gövde ve yaprak sapı üzerinde mor ve kırmızı olabilir. Yapraklar sararır veya altına kıvrılabilir. Yaprak kolayca düşebilir. Büyüme yavaş olabilir ve yapraklar küçük olabilir. >> Fosfor (P) eksikliği. b) Değilse, # 6'ya gidin.

6) Yaprakların uçları sarı, kahverengi veya ölüdür. Bitki aksi halde sağlıklı ve yeşil görünür. Saplar yumuşak olabilir >> Aşırı gübreleme (özellikle N), aşırı sulama, hasarlı kökler veya yetersiz toprak havalandırması (daha fazla kum veya perlit kullanın. Bazen yeterli N, P veya K olmadığından dolayı) b) Değilse, gidin # 7.

7) Yapraklar bir koç boynuzu gibi kıvrılır ve koyu yeşil, gri, kahverengi veya altındır. >> Aşırı gübreleme (çok fazla N). b) Değilse, # 8'ye gidin…

8) Toprak nemli olmasına rağmen bitki soluyor. >> Aşırı gübreleme, hantal toprak, hasarlı kökler, hastalık; bakır eksikliği (çok düşük). b) Değilse, # 9'a gidin.

9) Bitkiler 2 haftadan fazla 12 saat karanlık alsalar bile çiçek açmazlar. >> Gece dönemi tamamen karanlık değil. Çok fazla azot. Çok fazla budama veya klonlama. b) Değilse, # 10'a gidin ...

10) Yapraklar sarı veya beyazdır, ancak damarlar çoğunlukla yeşildir. >> Demir (Fe) eksikliği. b) Değilse, # 11'e gidin.

11) Yapraklar tabanda başlayan açık yeşil veya sarı, yaprak kenarları yeşil kalır. Nekrotik lekeler damarlar arasında olabilir. Yapraklar bükülmez. >> Manganez (Mn) eksikliği. b) Değilse, # 12.

12) Yapraklar bükülür. Aksi takdirde, # 11 gibi. >> Çinko (Zn) eksikliği. b) Değilse, # 13.

13) Yapraklar bükülür, sonra kahverengiye döner veya ölür. >> Işıklar tesise çok yakın. Nadiren, bir Kalsiyum (Ca) veya Bor (B) eksikliği. b) Değilse… Sadece zayıf bir bitkiniz olabilir.

Besin Öğeleri:

Azot - Bitkiler vegg sırasında çok fazla N'ye ihtiyaç duyar, ancak aşırıya kaçmak kolaydır. Çok fazla eklendi mi? Toprağı sade su ile yıkayın. Çözünür azot (özellikle nitrat) kökler için en hızlı bulunan formdur, çözünmez N (üre gibi) köklerin emebilmesi için öncelikle topraktaki mikroplar tarafından parçalanması gerekir. Diğer besin maddelerini etkileyebilecek aşırı amonyum azotundan kaçının. Çok fazla N çiçeklenmeyi geciktirir. En iyi lezzet için bitkilerin çiçeklenme döneminde N-eksik olmasına izin verilmelidir.

Magnezyum - Esrar çok fazla kullandığından ve birçok gübrede yeterli olmadığı için Mg eksikliği oldukça yaygındır. Mg eksikliği ¼ çay kaşığı / galon Epsom tuzları (önce toz haline getirilmiş ve bazı sıcak suda çözülmüş) veya ½ çay kaşığı / quart yaprak beslemesi ile kolayca giderilir. Toprağı karıştırırken Mg için toprak başına galon başına 2 çay kaşığı dolomit kireç kullanın. Mg çok fazla Ca, Cl veya amonyum azotu ile kilitlenebilir. Mg'i aşırıya kaçmayın, aksi takdirde diğer besin maddelerini kilitlersiniz.

Potasyum - Çok fazla sodyum (Na), K'nin yerini alarak K eksikliğine neden olur. Yüksek tuzluluk kaynakları şunlardır: kabartma tozu (sodyum bikarbonat "pH-up"), çok fazla gübre ve su yumuşatma filtrelerinin kullanımı (kullanılmamalıdır). Sorun Na ise, toprağı yıkayın. K çok fazla Ca veya amonyum azotundan ve muhtemelen soğuk havadan kilitlenebilir.

Fosfor - Çiçeklenme sırasında bazı eksiklikler normaldir, ancak çok fazla tolere edilmemelidir. Kırmızı yaprak sapı ve sapları birçok çeşit için normal, genetik bir özelliktir, ayrıca N, K ve Mg eksikliklerinin bir belirtisi olabilir, bu nedenle kırmızı saplar P eksikliğinin kusursuz bir işareti değildir. Çok fazla P demir eksikliğine yol açabilir.

Demir veya Fe, suyun veya toprağın pH'ı çok yüksek olduğunda bitkiler tarafından kullanılamaz. Eksikse, pH'ı yaklaşık 6.5'e (taşyünü için, yaklaşık 5.7) düşürün ve çok fazla P eklemediğinizi kontrol edin, bu da Fe'yi kilitleyebilir. Maksimum kullanılabilirlik için şelatlı demir kullanın. Gübrenizin malzemelerini okuyun - şelatlı demir "demir EDTA" gibi bir şey okuyabilir. Yeterli P eklemeden fazla Fe almak P eksikliğine neden olabilir.

Manganez - Mn, pH çok yüksek olduğunda ve çok fazla demir olduğunda kilitlenir. Şelatlı Mn kullanın.

Çinko - Yüksek pH nedeniyle kilitlenir. Zn, Fe ve Mn eksiklikleri sıklıkla birlikte görülür ve genellikle yüksek pH'dan kaynaklanır. Mikro besinleri aşırıya kaçmayın, eğer sorun varsa pH'ı düşürün, böylece besin maddeleri kullanılabilir hale gelir. Bitki gerçekten kötü görünüyorsa yaprak beslemesi. Şelatlı çinko kullanın.

Suyunuzu Kontrol Edin - Kabuklu musluklar ve duş başlıkları, suyunuzun genellikle çok fazla mineral nedeniyle "sert" olduğu anlamına gelir. 200 ppm'den (milyonda parça) daha yüksek bir TDS (toplam çözünmüş katı madde) seviyesine sahip musluk suyu "sert" dir ve özellikle bitkilerinde kronik bir sorun varsa araştırılmalıdır. Su şirketinizden, bölgenizdeki musluk suyu için genellikle pH, TDS ve mineral seviyelerini (ayrıca kirleticiler, kanserojenler vb.) Listeleyecek bir analiz listesi isteyin. Bu, özellikle bu gün ve yaşta yaygın bir istektir, bu nedenle kaş kaldırmamalıdır. Düzenli su filtreleri yüksek bir TDS seviyesini düşürmez, ancak daha pahalı ters ozmoz üniteleri, damıtıcılar ve iyon gidericiler azalır. Bir dijital TDS ölçer (veya EC = elektriksel iletkenlik ölçer), besin çözeltisinin besin seviyelerini izlemek için inanılmaz derecede kullanışlı bir araçtır ve bunu bilmeden önce kendisi için ödeme yapar. Onlar yaklaşık 40 $ ve yukarı koşmak.

Genel Besleme İpuçları - Saksı bitkileri çok uyarlanabilir, ancak genel bir kural, vejetatif dönemde daha fazla azot ve daha az fosfor ve çiçeklenme döneminde tam tersi kullanmaktır. Sebze için. periyodu yaklaşık 10: 7: 8 (elbette 20:14: 16 ile aynı oran olan) bir N: p: K oranı deneyin ve çiçekli bitkiler için 4: 8: 8. Besin maddeleri ekledikten sonra pH değerini kontrol edin. Bir rezervuar kullanıyorsanız, dolaşımda tutun ve 2 haftada bir değiştirin.

TDS Seviyeleri için Genel Kılavuz aşağıdaki gibidir:
fideler = 50-150 ppm; köklenmemiş klonlar = 100-350 ppm; küçük bitkiler = 400-800 ppm; büyük bitkiler = 900-1800 ppm; çiçeklenme geçen hafta = düz suya konik. Bu sayılar sadece bir kılavuzdur ve birçok faktör bitkilerin ihtiyaç duyacağı gerçek seviyeyi değiştirebilir. Bazı besinler TDS ölçüm cihazları, özellikle organik maddeler için "görünmez" dir, bu nedenle TDS seviyesini sadece gerçek besin seviyelerinin bir tahmini olarak kullanın. Yeni bir gübre hakkında şüpheniz varsa, domatesleri beslemek için gübrenin yönergelerini izleyin. Karşılaştırma için yakınlarda birkaç domates veya turp bitkisi yetiştir.

pH - Herhangi bir besin maddesi eklendikten sonra suyun pH değeri 5.9-6.5 civarında olmalıdır (taşyünü içinde, 5.5-6.1). Genel olarak, mikro besinler (Fe, Zn, Mn, Cu) 7.0'ın üzerinde yüksek bir pH'da (alkalin) kilitlenirken, ana besinler (N, P, K, Mg) asidik toprakta daha az bulunabilir veya su (5.0'ın altında). Musluk suyu genellikle çok alkalidir. İçlerinde çok fazla turba veya diğer organik madde bulunan topraklar, bazı dolomit kireçlerinin düzeltilmesine yardımcı olacak çok asidik olma eğilimindedir. Toprak test kitleri doğruluk açısından farklılık gösterir ve genellikle ne kadar çok ödeme yaparsanız, doğruluk o kadar iyidir. Su için, akvaryum mağazalarındaki renk bazlı pH test kitleri ucuzdur, ancak yanlıştır. Tercihen su geçirmez olan bir dijital pH metreye (40-80 $) yatırım yapın. Pişman olmayacaksınız.

Soğuk - Soğuk hava (50F / 10C'nin altında) fosforu kilitleyebilir. Biraz
ekvatoral sativas gibi çeşitler soğuk havaya iyi bakmazlar. Kökleri daha sıcak tutabilirseniz, bitki aksi halde alabileceğinden daha soğuk sıcaklıklar alabilir.

Isı - Işıklar bitkiye çok yakınsa, üst kısımlar kıvrılmış, kuru olabilir ve bir besin problemini taklit ederek yanmış görünebilir. Bitkilerin üstünde tuttuğunuzda eliniz bir dakika sonra sıcak hissetmemelidir. Işıkları kaldırın ve / veya fanı sıcak bölgeye doğrultun. İlave CO2 eklerseniz oda sıcaklığı 29 ° C - veya 90 ° C (33 ° F) altında tutulmalıdır.

Nem - İnce, buruşuk yapraklar düşük nemden olabilir. % 40-80 genellikle iyidir.

Küf ve Mantar - Yapraklarda ve tomurcuklarda koyu yamalı alanlar küf olabilir. Küf sorunu varsa nemi düşürün ve havalandırmayı artırın. Nerede olurlarsa olsunlar ölü yaprakları çıkarın. Bahçeni temiz tut.

Böcekler - Yaprakların üstündeki beyaz lekeler örümcek akarları anlamına gelebilir
altında.

Spreyler - Yaprak spreyleri, parlak ışıkların altında "büyüteç" etkisine sahip olabilir, bu da besin problemiyle karıştırılabilecek küçük beyaz, sarı veya yanmış lekelere neden olabilir. Bazı spreyler kimyasal reaksiyonlara da neden olabilir.

Yetersiz ışık - uzun boylu, germe bitkileri genellikle yanlış ışık türünü kullanmaktan geçer. Kenevir yetiştirmek için düzenli akkor ampuller ("ampuller büyüt") veya halojenler kullanmayın. Esrarın iyi büyüme ve sıkı tomurcuklar için ihtiyaç duyduğu yüksek yoğunluklu ışığı sağlayan floresan aydınlatmaya (iyi) veya HID aydınlatmaya (çok daha iyi) yatırım yapın. Daha da iyisi, güneş ışığında büyür.

Klonlar - köklenmemiş klonlardaki sararma yaprakları çok fazla ışıktan olabilir veya gövde köklendirme ortamına sıkıca dokunmayabilir. Kökleşene kadar CO2'yi kapatın. Çok fazla gübre klonları buruşturabilir veya solurabilir - düz musluk suyu iyidir.
        


                                ALINTIDIR  ; 420magazine nokta kom

kanka peki bu dururum için ne söyleyebilirsin . yapraklar yukarı kıvrılmış 

https://imgur.com/a/lVDI17w
 

hightimes1980

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

kanka peki bu dururum için ne söyleyebilirsin . yapraklar yukarı kıvrılmış 

https://imgur.com/a/lVDI17w


Dostum ısı stressine bağlıyorum çünki yaprak uçlarında gübre yanığıdır herhangibir belirtisi yok , sanırım ortam çok sıcak veya ışık bitkiye çok yakın, ondan, gibi gözüküyor.
 

hunapris

Yeni üye
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

hightimes1980' Alıntı:
kanka peki bu dururum için ne söyleyebilirsin . yapraklar yukarı kıvrılmış 

https://imgur.com/a/lVDI17w


Dostum ısı stressine bağlıyorum çünki yaprak uçlarında gübre yanığıdır herhangibir belirtisi yok , sanırım ortam çok sıcak veya ışık bitkiye çok yakın, ondan, gibi gözüküyor.

eyvallah. ışığı yukarı alıyorum
 

mosungur

Yeni üye
fazla gübrelemeden kasıt nedir hocam. Sıvı gübre kullanmıyorum. şu an 3 saksım var. ilk ektiğimde, alt kısımda bulunan 2 yuvarlak yaprakta kahverengilik oluştu. gece ve gündüz olarak toprağın üst kısmı nemli kalıcak şekilde suluyorum. ısıtma sistemi yarım saatte bir 15 dakika şeklinde açık. ortalama 20-25 derece arası ortam sıcaklığı. ilk bitkilerim olduğu için çok tecrübem yok. şu an ışık nem ısı sistemi olan dolap yapıyorum. bittiğinde oraya alıcam.
 
Ü

Üye silindi 23782

Guest
ustalar hayırlı akşamlar 1 buçuk aylık autoflower bi kızım var ama son 10 günndür alt yapraklarında bazı bilemediğim nedenlerden dolayı sararma kuruma üst yapraklarda ise kahverengi lekelenmeler meydana geldi hastalıklara bakıyorum bazı durumlar çok benzer oluyor bir göz atabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.IMG-20210306-WA0009.jpgDSC_0280-min.JPG
 
Ü

Üye silindi 23782

Guest
Cvp: Besin Bozukluğu Problem Çözümü

selam usta değerli vaktini alıyorum bir bitkim var 1 buçuk aylık ama son 10 gündür bazı sorunlar yaşıyoruz alt yapraklarda sararma kuruma ve renk değişimi üst yaprakların ortasında ise kahve rengi lekeler oluştu sorun ne olabilirDSC_0280-min.JPGIMG-20210306-WA0010.jpg
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Mordecai Mordecai:
    ******** ***** ********* ****** ****** **
  • A ax-b:
    **
  • A ax-b:
    ********* ***** *****
  • A ax-b:
    ********* ** **** ******* ********* ********* ****** ***** ****
  • A ax-b:
    ** **** ***** ** *******
  • Mordecai Mordecai:
    ***** ***** ** **** ***
  • Mordecai Mordecai:
    ***** ** * ** ******** ********* ***** ******** **** ***
  • A ax-b:
    hahahaha *** *** * ******* ********** hahahaha
  • A ax-b:
    ** ********* ********** ****** ********* ******* * **** *****
  • A ax-b:
    ***** ******* *** *******
  • Mordecai Mordecai:
    **** ******** ******* hahahaha ******
  • A ax-b:
    hahahaha ******** ******** ***** ***** ******** ** hahahaha ****** hahahaha ***** ****** hahahaha****
  • A ax-b:
    ***** **** **
  • Mordecai Mordecai:
    ** ******** *** ** ***
  • Mordecai Mordecai:
    ***** **** ******** **** hahahaha** ***** **** ***** **
  • A ax-b:
    ****** ***** **** ********* **** * **** ******** **** *******
  • A ax-b:
    *** ****** hahahaha* **********
  • Mordecai Mordecai:
    ****** ****** ****** **** hahahaha *** ********** ****** ****** ****
  • Mordecai Mordecai:
    ******* **** ********* ****** ** ********* hahahaha
  • A ax-b:
    *** ***** ****** ***** ******* ****** ****
  • A ax-b:
    *********
  • A ax-b:
    ****** **** ****** ***** ******* *****
  • P PitchBlack:
    *** **** ****** **** * ***** **** ****** ******* ****** *** *** ***** ********* * ***** ***** ********* ******* ****** **** hahahaha* *****
  • A ax-b:
    hahahaha*** ***** ***** *** ***
  • A ax-b:
    ****** ***** ********** hahahaha ********** * ****** **** ******* ********** ****** ********* ******** *
    A ax-b: ****** ***** ********** hahahaha ********** * ****** **** ******* ********** ****** *********...
    Üst