Dekarboksilasyon işlemi

Bluesmoke

Kıdemli Üye
Selam.
Otumun çayını veya kek/kurabiye vb yapmak için dekarb işlemini araştırdım baya ve bayada yaptım ama olmadı her tarife uydum hiçbiride olmadı yabancı siteleri araştırdığımda her biri farklı tarfiler sunuyordu, temel olarak aynı ama ısı, süre vb gibi şeyler farklı. Bugüne kadar yapamadım tecrübe eden kesin sonuçlar alanlar nasıl bir işlemden geçiriyor bitkiyi aydınlatırsanız minnetar olurum şimdiden teşekkürler.
(Bu arada önceden bir konu vardı başlığı firecake yapımı gibi bir şeydi orada detaylı bilgiler vardı ancak konu silinmiş galiba bulamadım)
 
Ben cannabutter yapıyorum kankacım. Bu miktarla brownie yaptığımda 16 tam dozluk dilim çıkartıyorum. Ortalama 1,5 saatte vuruyor etkisi. Sen gerekiyorsa miktarlarıyla kendi isteğine göre oynarsın.

- 4-5 gram güzel grindlenmiş trimming (şeker yaprakları, budletsler vesaireden sonra ancak gerek kalırsa sömek ekliyorum)
- 3/4 bardak tuzsuz tereyağı, orijinal tereyağı olmalı margarinlerle olmuyor
- Yağın yanmaması için birkaç kaşık su

1- Önceden 115°C de ısıttığım fırına yağlı kağıda serilmiş trimmingleri 50 dakika kadar koyuyorum. Her 10 dakikada bir karıştırırken kontrol de etmiş oluyorum. Fırının performansına göre 35-40 dakikalarda da hazır olabiliyor. Çok hızlı bir şekilde kahverengiye dönüyor veya inceden bir yanık kokusu geliyorsa fırını kapatmak lazım. Daha eski ve kuru parçaların fırında daha az zamana ihtiyacı olur.

2- Bir sos tavasında yağı düşük ateşte yavaş yavaş suyu ekleyerek eritiyorum. fırınlanmış trimmingleri ekleyip ocağın en küçük gözünde en kısık ateşe alıyorum. bu şekilde 45 dakika kalıyor. Arada bir karıştırarak kontrol edilmeli, karışımın hiçbir şekilde kaynamaması gerekiyor.

3- Küçük bir kavanozun ağzına tülbenti, yağın tamamını alacak şekilde elimle sündürdükten sonra lastikliyorum. Yağın kendi kendine süzülmesine izin vermek gerekiyor, sıkarak yapınca tadı acılaşıyor. Kendiliğinden süzülmesi için tülbent süzülen yağın yüzeyine değmemeli.

4- süzdüğüm yağı buzdolabına alıyorum. yağ katılaşırken kalan su yağdan ayrışır. suyu dökebilmek için yağın buzdolabında en az 1 saat kalıp iyice katılaşması gerekiyor. katılaştıktan hemen sonra kullanılabilir veya buzdolabında saklanabilir.

Etkisi kullandığın materyale göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle bir tarifte kullanmadan önce yarım çay kaşığı kadar yağı bir atıştırmalığa sürerek test edip, 1 saat sonra nasıl hissettiğine göre tarifinde ne kadar kullanacağına karar verebilirsin. Bol şans :)

Aradığın linkte şu olabilir (Link)
Miktarin cok az. Demekki rütbeye takılmamak lazım .d
 
Ben cannabutter yapıyorum kankacım. Bu miktarla brownie yaptığımda 16 tam dozluk dilim çıkartıyorum. Ortalama 1,5 saatte vuruyor etkisi. Sen gerekiyorsa miktarlarıyla kendi isteğine göre oynarsın.

- 4-5 gram güzel grindlenmiş trimming (şeker yaprakları, budletsler vesaireden sonra ancak gerek kalırsa sömek ekliyorum)
- 3/4 bardak tuzsuz tereyağı, orijinal tereyağı olmalı margarinlerle olmuyor
- Yağın yanmaması için birkaç kaşık su

1- Önceden 115°C de ısıttığım fırına yağlı kağıda serilmiş trimmingleri 50 dakika kadar koyuyorum. Her 10 dakikada bir karıştırırken kontrol de etmiş oluyorum. Fırının performansına göre 35-40 dakikalarda da hazır olabiliyor. Çok hızlı bir şekilde kahverengiye dönüyor veya inceden bir yanık kokusu geliyorsa fırını kapatmak lazım. Daha eski ve kuru parçaların fırında daha az zamana ihtiyacı olur.

2- Bir sos tavasında yağı düşük ateşte yavaş yavaş suyu ekleyerek eritiyorum. fırınlanmış trimmingleri ekleyip ocağın en küçük gözünde en kısık ateşe alıyorum. bu şekilde 45 dakika kalıyor. Arada bir karıştırarak kontrol edilmeli, karışımın hiçbir şekilde kaynamaması gerekiyor.

3- Küçük bir kavanozun ağzına tülbenti, yağın tamamını alacak şekilde elimle sündürdükten sonra lastikliyorum. Yağın kendi kendine süzülmesine izin vermek gerekiyor, sıkarak yapınca tadı acılaşıyor. Kendiliğinden süzülmesi için tülbent süzülen yağın yüzeyine değmemeli.

4- süzdüğüm yağı buzdolabına alıyorum. yağ katılaşırken kalan su yağdan ayrışır. suyu dökebilmek için yağın buzdolabında en az 1 saat kalıp iyice katılaşması gerekiyor. katılaştıktan hemen sonra kullanılabilir veya buzdolabında saklanabilir.

Etkisi kullandığın materyale göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle bir tarifte kullanmadan önce yarım çay kaşığı kadar yağı bir atıştırmalığa sürerek test edip, 1 saat sonra nasıl hissettiğine göre tarifinde ne kadar kullanacağına karar verebilirsin. Bol şans :)

Aradığın linkte şu olabilir (Link)
115 lerde 125 lerde kahverengilesme olmaz. Trim yapraklarini kurutuyorum desene sen suna. 5 gr seker yaprağının yüzde kaçı tricomdur? Millet somekle yapıyor. 4 bardak tereyağına kaç mg thc koymus oluyorsun bu sekilde? Peki bu karışım dan bir çay kaşığı Adam a ne yapar? Bayıltır mı mesela? Yok sendeki etkisine göre hareket edicem
 
Ben yaklaşık 100 Gr şeker yaprağı ve altta kalan tam gelişmemiş sömekleri dekarb edip 500 Gr tereyağına yaptım. Fişek gibi bir kalıp yağım var dolapta. Şu ana kadar sadece 1 bardak kahveye yarım çay kaşığı karıştırdım. Müthiş bir şey :) kektir pastadır börektir yapmak için sabırsızlanıyorum :)
 

uflenti

Moderator
En iyisi kurabiye ağa, çok temiz ve sağlam oluyor. Olay tereyağında bitiyor , tereyağı sağlamsa resmen 1 tane ile tüm gün coşuyorsun
 

Bluesmoke

Kıdemli Üye
Ben yaklaşık 100 Gr şeker yaprağı ve altta kalan tam gelişmemiş sömekleri dekarb edip 500 Gr tereyağına yaptım. Fişek gibi bir kalıp yağım var dolapta. Şu ana kadar sadece 1 bardak kahveye yarım çay kaşığı karıştırdım. Müthiş bir şey :) kektir pastadır börektir yapmak için sabırsızlanıyorum :)
Yağ nasıl oluyor Kanka
 

Bluesmoke

Kıdemli Üye
Ben yaklaşık 100 Gr şeker yaprağı ve altta kalan tam gelişmemiş sömekleri dekarb edip 500 Gr tereyağına yaptım. Fişek gibi bir kalıp yağım var dolapta. Şu ana kadar sadece 1 bardak kahveye yarım çay kaşığı karıştırdım. Müthiş bir şey :) kektir pastadır börektir yapmak için sabırsızlanıyorum :)
Şimdi çaktım 100 gramlla 500 gr nası yaptın ;)
 

AwaKe4

Müptezel
Teçhizat
-Kavanoz
-Tas
-Karıştırma kağıdı
-Elek
-Tartı
-Tülbent
-Pişirme Kağıdı
-Fırın tepsisi
-Tencere
Malzemeler
-5 gr kadar sigara
-32 gr hisdistan cevizi yağı
- 150 gr maltodekstrin
-1/2 çay kaşığı ayçiçeği lesitini (emülgatör olarak kullanacağız)
  1. 5g esrar ölçmek için terazinizi kullanın.
  2. Grinder kullanarak sigaranızı parçalayın.
  3. Bir fırın tepsisine bir yağlı kağıt yerleştirin ve parçalanan sigarayı üzerine eşit şekilde yayın.
  4. Fırınınızı 115° C'ye önceden ısıtın ve psikotropik olmayan THCA'yı "aktif" THC'ye dekarboksile etmek için otunuzu yaklaşık 45 dakika içeri koyun ve belirli aralıklarla karıştırarak kontrol edin.
  5. Otunuzu Mason kavanoza koyun; hindistan cevizi yağı ve ayçiçeği lesitin tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Kapağı kavanozun üzerine vidalayın ve bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. İki saat kaynatın (çok çabuk buharlaşmaya başlarsa suyu eklediğinizden emin olun).
  7. Karışımı bir tülbentten süzerek bir karıştırma kabına alın. Maltodekstrin ekleyin ve iyice karıştırın (bu bileşen karbonhidrat bakımından yüksektir ve karışıma suda çözünür bir element ekler).
  8. İnce bir kıvam elde etmek için tozu başka bir pişirme kağıdına eleyin.
  9. Temiz ve kuru bir Mason kavanozda saklayın.
  10. Bir çay kaşığı THC tozu kabaca 4 g'a eşittir. Hassas teraziler kullanarak daha doğru bir doz hesaplamak için bu rakamı kullanabilirsiniz. Örneğin, %20 THC içeren bir suş kullanılarak yapılan 4 g ot tozu, 10 mg THC'ye hizmet edecektir. Daha az güçlü bir doz istiyorsanız, 5 mg THC dozu için 2 g ölçün.

    %10 THC = 5 mg%12 THC = 6 mg%14 THC = 7mg
    %16 THC = 8mg%18 THC = 9mg%20 THC = 10 mg
    %22 THC = 11 mg%24 THC = 12 mg%26 THC = 13 mg
    %28 THC = 14mg%30 THC = 15 mg
 
Ü

Üye silindi 28956

Guest
115 derecede 45 dakika bence çok fazla kanka :) 110 derece 30 dakka. yada 30.dakka bir kontrol edip hafif sararmadyısa 35 dakka yeterli bence.
zaten en başta dekarp tutmazsa diğer işlemleri istediğin kadar doğru yap dekarp yoksa kafa yok :)
 

Emmy

Müptezel
Kankalar benim firin fanlı bisey ben 20 dakika 120 derece onceden isinmis firinda kapagi acinca cok ufakbi duman atacak kadar yapiyorum yiyenler geri geri yürüyor sizebi ara video atarım :D
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • İstanbul İstanbul:
    ******* ********** hahahaha*** ******** ***
  • needrich10 needrich10:
    **** ******** hahahaha **** ******* hahahaha**** * ** **** ***** ****** **** *** ****** ********** *** ***
  • O OptimisticPrime:
    ***** ***** ******* **** *** ******* ***** ***** ********** ********** ******* ******** *** ******** ********** ********** ***** ******
  • needrich10 needrich10:
    **** * **** ********* * ** **** ****** ** ******
  • O OptimisticPrime:
    * **** ***** *** *** ********* ***
  • needrich10 needrich10:
    ****** ***** hahahaha** **** ** ****** ****
  • O OptimisticPrime:
    * ** ****** *****
    +1
  • İstanbul İstanbul:
    *** ****** ***** ****** ***** *******
  • O OptimisticPrime:
    ******** ********* **** ***** ******* ********* ****** ********** ****** ******
    +1
  • A ax-b:
    *** hahahaha**** ******* ******** ***** hahahaha** **** ** ****** ****
  • needrich10 needrich10:
    hahahaha***** ********* **** ***** ******* ********* ****** ********** ****** ******
  • needrich10 needrich10:
    ** ****** ******* * **
  • İstanbul İstanbul:
    ******* ***** ******** ****** ******** ** ****** ******* * **
  • O OptimisticPrime:
    * **** *** **** ******** ****** hahahaha* * *** **** * **** ******* **** ** ****** *** ***** ********** ****** *** ********
  • İstanbul İstanbul:
    ****** **** ******** ******** ***** hahahaha ********* ** ***** *****
  • needrich10 needrich10:
    *** **** **** hahahaha ********** ***** *** hahahaha*** ***** ******** ****** ********
  • needrich10 needrich10:
    hahahaha*** *** **** ****** ******* hahahaha* ********* **** ******** ******** ***** hahahaha ********* ** ***** *****
  • İstanbul İstanbul:
    ********** ****** ***** ***** ******** ********** *******
  • İstanbul İstanbul:
    ******* ******* **
    +1
  • A ax-b:
    **
    +1
  • needrich10 needrich10:
    ***** ****** ***** **** ******** ********* ******* **
    +1
  • O OptimisticPrime:
    ******** ****** *** ** ********* ** ******** **** ****** ******** *****
  • İstanbul İstanbul:
    *** ****** ********* ***** hahahaha** *** **
  • A ax-b:
    ** ****** ***** *** ********* hahahaha
    A ax-b: ** ****** ***** *** ********* hahahaha
    Üst