Esrar Bitkilerinde Besin Yanması Nedir ve Nasıl Düzeltilir?

deyorke

Moderator
Besin yanması nedir?
1000024089.jpg
Esrarda veya başka herhangi bir bitkide besin yanması, bitkilerin aşırı besinlerle beslediğinizde yaşadıkları stres anlamına gelir. Esrar bitkileri sağlıklı büyüme için uygun oranlarda besinlere ihtiyaç duyar; ancak, bu oranları aştığınızda aşırı strese maruz kalırlar.

Kenevir bitkilerinin aşırı beslenmesi, yeni başlayanların çoğunun uğraştığı bir sorundur. Yeni başlayanlar, bitkilerinin besinlerle besleyerek daha büyük ve daha iyi büyüyeceğine inandıklarından, büyük verim umuduyla onları aşırı besleme eğilimindedirler.

Besinler, olağanüstü verim üretme yeteneğine sahip bitki yetiştirmede önemli bir rol oynamasına rağmen, bitkilerin hayvanlar gibi çalışmadığını hatırlamak önemlidir. Örneğin, hayvanlar ve hatta insanlar, bu nedenle, aşırı beslendiğinde kilo alırlar. Ancak bitkiler ve ihtiyaçları farklıdır.

Onları aşırı beslediğinizde çok büyümek yerine, bunun yerine sıkıntı belirtileri göstereceklerdir. Ayrıca fide, vejetatif veya büyüme fazı ve son olarak çiçeklenme fazı dahil olmak üzere belirli bir programı takip ederler. Her faz farklı oranlarda besin gerektirir. Bu aşamalardan herhangi biri sırasında uygun olmayan oranları beslediğinizde, bitkiler acı çekmeye başlayacaktır.

Esrar topluluklarında "somun yanması" olarak da adlandırılan besin yanması, esrar kökleri kullanabileceklerinden daha fazla besin emdiğinde ortaya çıkar. Aşırı besinler bitkinin su akışını engeller ve neredeyse yanmış görünen kahverengi uçlara yol açar.

İyi haber şu ki, işaretler o kadar açık ki, çok geç olmadan veriminizin çoğunu kurtarabilirsiniz. Bununla birlikte, gözlemsizseniz ve zamanında ilgilenmezseniz, sorun içe doğru yayılır ve yaprakların bükülmesine ve gevrekleşmesine neden olur. Eğer kontrolden çıkarsa, çok az verim elde edersiniz veya hiç verim elde etmezsiniz.

Besin yanması belirtileri
1000024092.jpg
Daha önce de belirtildiği gibi, bitki belirgin besin yanması belirtileri gösterir. İlk başta, bitkinin yaprakları koyu yeşil görünecektir. Yeni başlayanların çoğu bunun sağlıklı büyümenin bir işareti olduğunu varsayacaktır, ancak sağlıklı ve sağlıksız esrar yapraklarını ayırt etmek biraz deneyim gerektirecektir. Daha koyu yeşil yapraklar genellikle sorun anlamına gelir.

Daha sonra, yaprak uçları zaman zaman daha parlak ve hatta yarı saydam hale gelir. Çoğu besin yanık vakasını yaprak uçlarına dikkat ederek çözebilirsiniz. Ayrıca, ipuçları aşağı doğru kıvrılır.

Fan yapraklarına bakmanın yanı sıra, daha yeni yapraklara da dikkat etmelisiniz. Sadece çok yavaş büyümekle kalmayacak, aynı zamanda sarı ve gevrekleşmeye başlayacaklar. Şeker yapraklarının uçları bronz, sarı veya kahverengiye döner ve yapraklar sonunda ölür.

Sorun ilerledikçe, yapraklarda lekelenme olduğunu da fark edeceksiniz. Tipik olarak lekeler kahverengi, sarı veya bronz renkli olacaktır. Ek olarak, genellikle yaprakların kenarlarındaki lekeleri ve tırtıklarını görürsünüz. Besin yanmasının bir başka işareti, sapların bazen mor veya kırmızı görünebileceğidir.

Daha önce de belirtildiği gibi, besin yanmasına dikkat edebilir ve daha fazla ilerlemesini ve bitkiyi yok etmesini önleyebilirsiniz. Ancak, etkilenen parçalar aynı kalacaktır, bu da bitki sonunda iyileşse bile yanmış yaprakların aynı görüneceği anlamına gelir.

Hatırlamanız gereken başka bir şey, bitkinin hangi aşamada olduğuna bağlı olarak besin yanmasının şiddetli olabileceğidir. Şimdi, esrarın fide aşaması, vejetatif sahne ve çiçeklenme aşaması da dahil olmak üzere birkaç aşamadan geçtiğini biliyorsunuz.

Peki besin yanması bu aşamaların her birinde bitkiyi nasıl etkiler?

Fide aşaması
1000024095.jpg
Çimlenmeden bu yana bitkiyi asla en az iki hafta boyunca besinlerle beslememelisiniz. Ancak, gerekirse, özellikle fideler için kullanılan besinleri kullanabilir ve bitkinin bunalmamasını sağlamak için sadece çeyrek mukavemetli besinler kullanabilirsiniz.

Bitki fide aşamasında çok kırılgandır ve besinlerle beslemek yerine kendi işini yapmasına izin vermelisiniz.

Fide aşamasında bitkiyi bir şekilde aşırı beslemeyi başarırsanız, bitkinin iyileşmesi çok uzun zaman alacaktır. Bazı durumlarda, bitki hiç iyileşmeyebilir.

Ayrıca, fotoperiyod bitkileri yetiştiriyorsanız, iyileşme şansı otomatik çiçek açan bitkilerden daha fazladır. Photoperiod bitkileri birkaç zorluğa rağmen geri dönebilir, ancak otomatik çiçek açan bitkiler bodur büyüme gösterebilir ve hiçbir şey veremez.

Sonuç olarak, ister fotoperiyod yetiştiriyor olun, ister bitkiyi otomatik olarak güçlendiriyor olun, esrar bitkilerini hala fide aşamasındayken asla karıştırmamalısınız.

Bitkisel aşama
1000024097.jpg
Bitki öncelikle vejetatif aşamada daha fazla yaprak ve sağlıklı sap yetiştirmeye odaklanır. Onları besinlerle beslediğinizde, bitki daha fazla yaprak ve tüm enerjisini daha sonra tomurcukları taşıyacak kadar güçlü hale getirir.

Vejetatif aşamada beslediğiniz besinler, satın aldığınız şeye bağlı olarak değişir; ancak, genellikle azot bakımından yüksektir. Böylece, NPK oranlarında daha yüksek bir N göreceksiniz. Bazı yetiştiriciler 3: 3: 3 veya 4: 4: 4 oranını besler, bu da gayet iyidir.

Vejetatif aşamada bitkiyi aşırı beslerseniz, yapraklar daha koyu bir yeşil tonuna dönüşecektir. Ancak, durum o kadar da kötü değil, henüz getirileri etkileyecek. Yine de gözlemci olarak ve besin maddelerini keserek durumu kurtarabilirsiniz.

Sistemdeki tüm besin maddelerini yıkamak ve tekrar taze başlamak iyi bir fikirdir. Tabii ki, bitkinin genetiğine ve sağlığına bağlı olarak iyileşmesi için en az birkaç haftaya ihtiyacı olacaktır, ancak bu dünyanın sonu değildir.

Yine, burada kesinlikle fotoperiyod bitkilerinden bahsediyoruz. Otomatik çiçeklenme bitkileri, vejetatif aşamada bile dağılırsanız minimum verim sağlar.

Çiçekli sahne

1000024099.jpg
Ancak çiçeklenme aşaması farklı bir konudur. Bitkinin hala iyileşme şansına sahip olduğu vejetatif aşamadan farklı olarak, çiçeklenme aşaması çok affedici olmayabilir.

Çiçeklenme aşaması, bitkinin en savunmasız olduğu zamandır, çünkü iyileşme şansı çok azdır. Bitki yapraklara odaklanmayı bırakır ve saplar ve tüm enerjisini tomurcuk yapmaya sokar.

Ek olarak, sadece birkaç pistil olduğunda erken çiçeklenme aşamasında bitkiyi aşırı beslerseniz, bitki yine de iyileşebilir. Ancak, çiçeklenme aşamasına çok uzak olduğunda aşırı besinlerle beslerseniz, bitki iyileşmek için mücadele eder ve ayrıca ölebilir. Bu, bitki hasat dönemine yaklaştıkça, zararlardan kurtulmak için çaba göstermediği anlamına gelir.

Bu nedenle çiçeklenme aşamasında besinleri beslemeye dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte, çiçeklenme aşamasında bile hafif besin yanması iyi olabilir, ancak yapraklar yanarsa veya bükülürse ve tomurcuklar besi durursa, şansınız kalmaz.

Ayrıca, farklı esrar suşlarının besin maddelerine farklı ihtiyaçları vardır, bu nedenle tohum bankasının talimatlarını beslemeden önce dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.


Besin yanmasının yaygın nedenleri
Kenevir bitkilerinizi aşırı beslediğinizde besin yanmasının meydana geldiğini zaten biliyorsunuz. Genellikle bitkileri yüksek miktarda mineral ve kimyasal içeren şişelenmiş besinlerle beslediğinizde olur.

Ticari olarak şişelenmiş besinler kenevir bitkilerinin çok sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Aslında, özellikle organik besinlerle karşılaştırıldığında büyük verimler elde edersiniz. Bitki kökleri, uygun oranları beslediğiniz için kimyasal bazlı besin maddelerini kolayca emme eğilimindedir. Sonuç olarak, bitkilerin onları almak için daha fazla çalışması gerekmez. Bununla birlikte, dezavantaj, şişelenmiş besinlerinizdeki besin seviyeleri aşırı olduğunda bitkinin bazen gerekenden çok daha fazla emebilmesidir.

Bu, bitkilerinizin organik toprakta büyürken besin yanması yaşayamayacağı anlamına gelmez. Elbette, özellikle aşırı besin içeren toprağı kullandığınızda olabilir.

Örneğin, ev yapımı kompost hakkında konuşalım. Kompost yapmak, organik maddenin ayrışmasının aylarca sürdüğü yavaş bir süreçtir. Isı ve zaman gerektiren bir süreç.

Doğru yapıldığında, bitkilerin sevdiği yüksek dereceli kompost ile sonuçlanacaksınız. Bununla birlikte, işlemi acele ederseniz, besinler bitkiler için çok sıcak olabilir. Basit bir ifadeyle, yaşlı kompost taze komposttan çok daha iyidir.

Aynı teori aşağıdakiler için bile geçerlidir gübre. İneklerden, koyunlardan ve hatta atlardan elde edilen gübreyi kullansanız da, bitkilerin besin maddelerini kullanması için iyi yaşlanmaları gerekir. Bu nedenle, taze gübre bitkiler için zararlı olabilir.

Ayrıca, Growdiaries'imiz de dahil olmak üzere birkaç esrar forumunu incelediyseniz, muhtemelen duymuşsunuzdur süper toprak. Süper toprak yapmak, zengin verimli topraklar oluşturmak için çeşitli gübre türlerinin ve diğer değişikliklerin karıştırılmasını içerir.

Bununla birlikte, taze gübre veya kompost gibi bitkiler için çok "sıcak" olacağı için taze süper toprağı hemen kullanamazsınız. Bu nedenle, kabınızın sadece çeyrek kısmını süper toprakla doldurmanız ve kalanları düzenli toprakla doldurmanız önerilir, böylece bitkiler besin yanması yaşamaz.

Esrar bitkileri, düşük kaliteli ışıklarınız varsa besin yanması yaşayabilir. Tipik olarak, kenevir bitkileri yeterli ışığa sahiplerse biraz yüksek besin seviyelerine dayanabilecektir.

Bazı yetiştiriciler, nute yanması yaşayan kenevir bitkilerinin iyi olduğunu varsayar, çünkü bitkilerine ekstra yiyecek sağladıklarını ima eder. Ancak, bu bir efsanedir çünkü ışık bitkilerinizin en çok ihtiyaç duyduğu şeydir.

Öte yandan, besinler ekstra değişiklikler veya takviyeler gibi davranır. Besin maddeleri eklemeseniz bile bitkiler bir süre hayatta kalabilir, ancak ışık yoksa hızla ölürler. Işık olmadan fotosentez yoktur ve fotosentez olmadan bitkinin yaprak geliştirmek için enerji üretmesinin bir yolu yoktur.

Bu nedenle ışıklar bitkilerin diğer sorunlara karşı savaşmak için yeterli ışık almasını sağlarsınız. Kurulumunuza, alanınıza ve gereksinimlerinize bağlı olarak hem LED hem de HID Işıklarını kullanabilirsiniz. Her iki ışık türü de bitkilerin bol miktarda verim üretmesi için mükemmeldir.

Besin yanmasını taklit eden diğer problemler
Besin yanmasını aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer problemlerle karıştırmak kolaydır:

Azot toksisitesi
1000024101.jpg
Azot toksisitesi kenevir bitkilerini çeşitli şekillerde etkiler. Tipik olarak yapraklar çok koyu yeşile döner ve ayrıca dokuda mumsu görünebilirler. Bazı bitkiler, doğal olmayan bir şekilde 90 derecelik bir açıyla büküldükleri için pençelere benzeyen yapraklar da gösterebilir.

Bitkileri aşırı azotla beslediğinizde azot toksisitesi oluşur. Besin yanması yaşayan bitkiler de bazen azot toksisitesinden muzdarip olabileceğinden pençelere sahip olabilirler.

Kısacası, bazı bitkiler aynı anda hem azot toksisitesi hem de besin yanığı yaşıyor olabilir. Azot toksisitesi sadece aşırı azot nedeniyle ortaya çıkarken, besin yanması sadece azot değil, birçok besin maddesinin bir kombinasyonu olduğunda ortaya çıkar.

Besin eksiklikleri
1000024103.jpg
Potasyum, demir ve hatta kükürt dahil olmak üzere birçok besin eksikliği, zaman zaman sararma yaprakları ve yanmış uçlar gösterir. Özellikle potasyum eksikliği yaprak kenar boşluklarının sararmasına neden olabilir. Zamanla kahverengi olabilir ve yanmış gibi görünebilirler.

Kükürt gibi diğer eksiklikler, örneğin, taklit besin yanığı. Ek olarak, kükürt eksikliği zaman zaman azot eksikliği gibi görünür, bu nedenle birini diğerinden ayırt etmek zordur.

Eksiklikleri ayırt etmenin tek yolu sorunun kaynağını kontrol etmektir. Örneğin, eksiklik aşağıdan yukarıya yayılıyorsa, muhtemelen azot eksikliğidir. Öte yandan, yukarıdan aşağıya yayılırsa demir eksikliği olabilir. Ancak yapraklar yanmış gibi göründüğünde, bir besin yanığı gibi görünür.

Bazı besin eksiklikleri, yaprakların üzerindeki lekelerle birlikte yaprakların bronz veya kahverengiye dönmesine neden olur. Ayrıca, yaprakların uçları da kıvrılır veya bükülür. Sorunu anlayamıyorsanız, bitkileri yıkamak ve bir süre dinlenmelerine izin vermek en iyisidir. Daha sonra, bir hafta kadar sonra, pH dengeli su ile yarı güçlü besinleri beslemeye başlayabilirsiniz.

Işık stresi
1000024105.jpg
Işık stresini besin yanığı ile karıştırmak çok kolaydır, çünkü ışık stresi yaprakların sararmasına neden olur. Yaprak uçları yanmış görünebilir. Işıkları bitkilere çok yakın yerleştirdiğinizde ışık stresi oluşur.

Işık stresini diğer sorunlardan ayıran belirgin bir faktör, ışık stresinin sadece tomurcukların veya yaprakların uçlarına zarar vermesidir. Işıklara en yakın yaprakların en çok acı çektiğini fark edeceksiniz. Bununla birlikte, eğer bir besin yanığı ise, tüm bitki ışık stresinin aksine stres belirtileri göstermeye başlayacaktır.

pH dalgalanmaları
1000024107.jpg
PH dalgalanmaları ile besin eksiklikleri arasında ayrım yapmak zor olabilir, çünkü benzer görünürler. Yanlış pH da yapraklarda lekelenmeye neden olabilir. Sorunu yakında düzeltmezseniz, yapraklar gevrekleşebilir ve besin yanmasıyla aynı şekilde yanmış görünebilir.

PH dengesizliğini kontrol etmenin basit bir yolu, kabınızın akış suyunu kontrol etmektir. PH kapalıysa, bitkileri yıkayın ve yeniden başlayın.
 

deyorke

Moderator
Besin yanması nasıl düzeltilir?
Daha önce de belirtildiği gibi, bitkileri aşırı beslemenin en kolay yollarından biri şişelenmiş besinleri kullanmaktır. Biraz ekstra karıştırmak kolaydır. Ve her yemleme sırasında biraz ekstra beslerseniz, bitkiler bir besin lokavtıyla mücadele etmeye başlayacaktır, bu da besinleri ememeyecekleri anlamına gelir.

Şişelenmiş besinleri kullanırken bir besin yanmasını önlemek için, önce güvenilir üreticilerden besin satın aldığınızdan emin olun. Besin maddeleri yüksek kalitede olmalı ve tercihen kenevir bitkileri için tasarlanmalıdır. Örneğin, birkaç üretici domates bitkileri için besinleri kullanır ve bu işe yarayabilirken, kenevir bitkilerinizi aşırı besleme şansı vardır.

Ayrıca, üreticinin talimatlarını yakından izleyin. Bununla birlikte, bazı şirketler bitkinin gerektirdiğinden daha fazla besin beslenmesini savunmaktadır, ancak bu tavsiye edilmez.

En iyi yol, doğru yolda olup olmadığınızı belirlemek için besin oranlarını diğer şirketlerle kontrol etmektir. Bitkilerinizi herhangi bir aşamada aşırı besleyip beslemediğinizi öğrenmek için beslenme çizelgelerine bir göz atın. Aslında, bitkinizin beğenip beğenmediğini görmek için önerilenden daha az besin maddesi ile başlamak iyi bir fikirdir.

İnsanların değişikliklere uyum sağlamak için biraz zamana ihtiyacı olduğu gibi, bitki de onları beslediğiniz yeni besin maddelerine alışmak için biraz zamana ihtiyaç duyacaktır. Bitkiniz iyi yaparsa, bitki olgunlaştıkça besinlerin gücünü yavaşça artırabilirsiniz. Onlar için neyin işe yaradığını öğrenmek için burada diğer yetiştiricilerle de konuşabilirsiniz.

En önemlisi, bitkinin büyüme aşamasına göre besinleri beslemelisiniz. Örneğin, bitki vejetatif veya büyüme aşamasında daha fazla azota ihtiyaç duyarken, çiçeklenme aşamasında çok az veya hiç azot gerektirmez. Bu nedenle, çiçeklenme aşamasında vejetatif aşama için amaçlanan besinleri beslerseniz, bitki stres ve besin yanığı yaşayacaktır.

Bitkilerinizi toprakta veya kokoda büyütüyorsanız ve stres belirtileri fark ediyorsanız, sistemi temiz pH dengeli suyla iyice yıkamalı ve akışı kontrol etmelisiniz. Tesisin ani pH dalgalanmaları yaşamadığından emin olmak için pH'ı sık sık kontrol etmelisiniz. Eski kompost ve doğal toprak kullanıyorsanız ve toprakla ilgili bir sorun yoksa, ancak yine de stres belirtileri görüyorsanız, bitkinin kendini düzeltmesini beklemeniz gerekir. Zamanla, bitki ekstra besinleri kullanacak ve iyileşecektir. Ancak, hasarlı yapraklar muhtemelen iyileşmez.

Bitkilerinizi hidroponik bir sistemde büyütüyorsanız, herhangi bir adım atmadan önce pH'ı kontrol edin. PH iyi ise, tüm suyu boşaltın ve daha az besin seviyesi ile taze başlayın. TDS ölçüm cihazınızı kullanın ve bitkiler iyileşene kadar mümkün olan en düşük besin seviyesiyle başlayın. Yine hasarlı yapraklar iyileşmez, ancak besin yanmasının daha fazla yayılmasını durdurmada başarılı olmalısınız.

Her durumda, erken fark ederseniz bir besin yanmasını düzeltmek kolaydır. Bununla birlikte, sık sık bu tür sorunlarla karşılaşıyorsanız, kullandığınız besin maddelerini değiştirme zamanı gelmiştir.

Özet: Esrar Bitkilerinde Besin Yanması Nedir ve Nasıl Düzeltilir?
Besin yanması, özellikle kenevir bitkilerine gerekenden daha fazla besin besleyen aşırı hevesli yeni başlayanlar için oldukça yaygın bir sorundur. Bir kenevir bitkisinin, diğer tüm bitkiler gibi, birkaç gereksinimi vardır, ancak daha az besin besleseniz bile hayal ettiğinizden çok daha iyi performans gösterecektir.

Öte yandan, gereğinden fazla beslemek genellikle besin kilitlenmesini zorlayabilir ve bitkinin daha fazla nute emmesini önleyebilir.

Yüksek besin seviyesine sahip şişelenmiş besinler kullanırsanız besin yanması oluşabilir. Taze kompost ve ham gübre kullanırsanız da olabilir. Bu nedenle, yalnızca güvenilir tedarikçilerden besin satın almanız ve yaşlı gübre ve kompost kullanmanız önerilir.

Besin yanmasını düzeltmek için önce bitkilerinizi bol suyla iyice yıkamanız ve akan suyun pH'ını kontrol etmeniz gerekir. Daha sonra, bitkiler iyileşene kadar bitkilerinizi yarı güçlü besinlerle besleyerek başlayın. Bitkinin hasarlı kısımları iyileşmeyebilse de, bitki geri sıçrayacak ve iyi verim üretecektir.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • kawinnnz kawinnnz:
    *** **** ** **********
  • İstanbul İstanbul:
    *** ***** ** *** **** ** hahahaha*****
  • R raw.w33ds:
    hahahahahahahaha
  • kawinnnz kawinnnz:
    ***** *******
  • R raw.w33ds:
    ******** ******** hahahaha *** **** ***** ******* *** *** ***** ********* ********* ** *
  • İstanbul İstanbul:
    **** ******* ** **** ********** ******* ** ** ** *** ******* ********** ********* ******* *******
  • bandaleros bandaleros:
    ****** ********* ****** **** ** *****
  • NewGardener NewGardener:
    ** **** **** ********** **** hahahaha****** *** ***** ********** ***** ****** *********
    +1
  • İstanbul İstanbul:
    ***** **** ******* ****** hahahaha** ***** ******** hahahaha********** ******** hahahaha *** **** ***** ******* *** *** ***** ********* ********* ** *
  • bandaleros bandaleros:
    ***** ***** ******** *** *** **** *** ******* ** ******** ***** ******** ***** **** hahahaha *** *** ****** ** **** **** ********** **** hahahaha****** *** ***** ********** *****
  • bandaleros bandaleros:
    *** *** ***** **** ******* *** ** ******* *********
  • bandaleros bandaleros:
    * ***** ******* *** ***** * ***** ***** ***
  • bandaleros bandaleros:
    hahahaha** *****
  • NewGardener NewGardener:
    ***** ***** ***** ** **** ******* ********** ** **
  • NewGardener NewGardener:
    ** ** hahahaha**
  • bandaleros bandaleros:
    ***** ******* ********** ** hahahaha ********** *****
  • NewGardener NewGardener:
    *** ****** hahahaha
  • bandaleros bandaleros:
    ****** hahahaha * ****** **** ******* ** **** hahahaha** ****** ******* hahahaha *** hahahaha** ******* hahahaha ****
  • bandaleros bandaleros:
    hahahaha* **** ****** ******* ****** ******
  • NewGardener NewGardener:
    ****** ***
  • G Grkm3000:
    ******** ******* ****** ******** ******* ***** ********* ***** ******* **** *** **
  • NewGardener NewGardener:
    ********** ** **** ** ***** ******** *** ********* ******** ******* ****** ******** ******* ***** ********* ***** ******* **** *** **
  • G Grkm3000:
    ****** *** ******
    SOBABORUSU SOBABORUSU: **
    Üst