Mordecai
Moderator
İşte tarifin kısa hali;
- Tercihen yonca gibi hızlı büyüyen bir bitkinin tohumlarını toplayın. Ucuz olduğu için mercimek kullanıyorum.
- Tohumları bir gece boyunca temiz, klorsuz suda bekletin.
- Ertesi gün tohumların suyunu boşaltın ancak nemli tutun. Bunun için nemli bir kağıt havlu kullanabilir, tohumların üzerini örtüp nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Tohumları ıslattıktan sonra nemli tutuyoruz .
- Birkaç gün sonra, tohumlardan beyaz sürgünlerin çıkmaya başladığını göreceksiniz.
- Kökler yaklaşık 1 cm uzunluğunda oldugu zaman hasat için hazırdırlar.
- Rondo'dan geçirip süzün, çıkan sıvının 5 katı suyla seyreltip, sıvı gübre olarak kullanabilirsiniz.
- Posasını fırında 50'c de kurutun, ve sonrasında toprak karışımına eklemek için bir kavanozda serin biryerde bekletin.
- Köklendirmek istediğiniz bitkiyi önce suya sonrada bu toza batırıp toprağa ekin, farkı göreceksiniz.
Son düzenleme: