kankam bal kullanacağına melas kullanmanı öneririm, tadı yumuşatıyor ve bariz baskın bir tadı olmadığı için aromanı bozmuyor. ben tamamen organik yapıyorum o yüzden belki yöntemler biraz farklılık gösterebilir ama ekstra olarak aromalandırmak için de yapabileceğin şeyler var. hasata 5 gün kala melasla flush atıyorum, hasata 12 ile 6 saat arası istediğim aromayla yoğun olarak suluyorum, bitki suyu çekince kesiyorum. ekstra şeker ilavesi olmayan ya da hiç değilse az olan bir aroma kullandığın sürece istediğin her şeyi deneyebilirsin. şimdiye kadar yeşil elma, orman meyveleri ve şeftali en başarılı bulduklarım oldu. curing aşamasında yeşil elma suyuyla yapmışsam hasatı, yeşil elma aromasına (gıda malzemecilerinde çok makul rakamlara satılıyor) bir pamuk batırıp kavanozun kapağına yapıştırıyorum. curingin nemine biraz daha dikkat etmen gerekiyor böyle olunca. genel olarak sigaranın tadı ve kokusunda aromalı üretilen genetikler gibi olmasa da inceden bir etkisi oluyor, benim hoşuma gidiyor, zahmete değer mi o biraz senin damağına kalmış