En az 10 gün sade suyla normal sulama yaptın, toprağı ve bitkiyi gübreden güzelce arındırdın. Bu işlemi keneviri kurutup içerken boğamız kalan gübre artıklarından yanmaması için yapıyoruz, gübre atıklarının içtiğimiz sırada tadı ve aromayı bozmaması için. Bu işlemi yaparken normal gübre verdiğimiz su miktarı kadar sulama yapıyoruz fakat gübre kullanmıyoruz, içine aromayı arttırması sömeklerin şekerlenmesi için melas yada keçiboynuzu özü 1 lt 1 yemek kaşığı kullanabilirsin. Toprak kurudukça sulama yapıyoruz 10 gün.
Daha sonra saksının en az 3 katı suyla bitkiyi flushlar gibi suluyoruz ve 48 karanlığa alıyoruz. THC bitki köklerindeki yumrularda üretilir dallar yoluyla sömeklerdeki trikomların ucuna taşınır. Bu işlemide bitkinin bünyesindeki bütün thc'yi sömeklere toplayıp, sömeklerin iyice şişmesini sağlamak için yapıyoruz. Karanlıkta bitki enerjisini fotosenteze harcamayacak ve ölüm stresiyle bütün thc'yi sömeklere aktaracaktır.