Gel buraya herşeyi anlatıyorum

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 32564
  • Başlangıç tarihi

weyyyk

Yeni üye
Esrar (Cannabis Sativa-indica) bitkisi senelik hasat veren mevsimsel bir bitkidir. Ekim dönemi Nisan-Mayıs ayları, hasat dönemi ise Eylül-Ekim aylarında gerçekleşir.

Toplam ömrü 5-6 ay olmakla beraber, ruderalis dediğimiz Sibirya ve ekvator bölgesinde yetişmeye evrimleşmiş cannabis bitkileri 1 aylık büyüme dönemi sonrası hemen çiçeklenmeye geçer ve toplam ömrü 3 ay gibi bir süredir. Ruderalis esrar türünün diğer bir adı autodur.

Esrar bitkisi nasıl yetiştirilir?

Esrar bitkisini yetiştirmek için öncelikle bir yetiştirme ortamı seçmeliyiz. İndoor (iç mekan) mu yoksa outdoor (dış mekan) mu karar vermemiz gerek.

Outdoor kışın olacak iş değildir. Bitkinin yetişmesi gereken optimum sıcaklıklar 21c° ile 28c° arasındadır. Daha düşük veya daha yüksek sıcaklıklar size ve bitkinize sorun yaşatacaktır.

İndoor yetiştirmek için 3 temel öğeye ihtiyacımız var;

1)IŞIK

2)HAVALANDIRMA

3)KABİN

Bu 3 malzeme indoorun demirbaşıdır. Bitkimiz ışıktan çektiği fotonları karbona çevirerek hacim kazanır.

Havalandırma sistemimiz içeriye yeterli sirkülasyonu vererek hem istenmeyen böcekleri ve hastalıkları engeller hemde bitkimize temiz hava girişini sağlar.

Kabinimiz hem temiz havayı içerde tutar hemde ışığın gereksiz olarak olarak dağılmasını önler. Keza grow için kullanılan ışıklar yüksek güce ve lümene sahip olduğu için, pencere ve camlardan etiket olmanızı engeller. Unutmayın yaptığınız iş basit bişey değil, evinizde uyuşturucu üretiyorsunuz.


Şimdi bu 3 malzemeyide elde ettik ama bunlarla bitmiyor, bize başka malzemelerde lazım.

1) Gübreler (pH yükseltici ve düşürücü dahil)

2) pH ölçer

3)TDS Metre

4) Vantilatör

5)Nem makinası (opsiyonel)

6) rutubet ve nem alıcı (opsiyonel)

7) Saksılar, toprak ve perlit

8) Tohum (Burası çokomelli :D)

9) Karbon filtre

Malzemelerin ne işe yaradığını ve teknik bilgileri sizlere aktarmak isterim.


Gübreler çok karmaşıktır, ama nasıl işlediklerini öğrenince basit gelir.
Temel olarak bitkilerin ve tabiki bitkilerimizin ihtiyacı olan üç Makro element vardır. Bunlar;

Azot (N), Fosfor (P) ve Postasyum (K)

Gübrelerin içerikleri NPK oranlarına göre belirlenir, yani bir gübrede 10.5.20 yazıyor ise Azot 10, fosfor 5, Potasyum 20 dir.
Bitkimizin 2 ayrı dönemi var birincisi vejatatif (Veg) yani büyüme dönemi. Bitkimiz bu dönemde yalnızca yaprak ve sömek dalı üretme çabasında.

Veg yapmak grow jargonunda bitkiye 18 saat ışık verip 6 saat karanlıkta bırakmaktır. Bunu yaparken doğayı taklit ederiz, zira yazın geceler kısa günler uzun olur.

Veg döneminde bitkimizin ihtiyacı olan temel besinler Azot (N), Potasyum (K) Kalsiyum magnezyum (Calmag) ve Mikro elementlerdir (Mikro element gübreleri NPK içermez, Demir, mangan, çinko, bor gibi mikro besinleri içerir).

Peki fosfor (P) ne işe yarıyor temel bir besin ama hiç bahsetmedik?

Fosfor (P) bitkimizin çiçeklenme (Bloom) döneminde ihtiyacı olan en temel besin öğesi, çiçeklenmeye teşvik eder ve sömeklerimizin büyümesini sağlar.

Bitkimizi çiçeklenme (Bloom) dönemine sokmamız için ise ışıklarımızı 12 saat açık 12 saat kapalı yapmalıyız. Bu ışık düzeninde bitkimiz, kışın yakında geleceğini düşünür ve bir an önce çiçeklenmeye girip üreme çabasına girer. Tam bu sırada bitkimiz cinsiyetini belli eder erkek veya dişi olduğunu.

Çiçeklenme döneminin ilk 3 haftasında azot miktarını yarıya indirip fosfor ve potasyum gübreleri verin. 3. Haftadan sonra ise azotu tamamen kesip yalnızca fosfor potasyum ve mikro elementler ile besleyin bitkinizi.

Bu kadar gübre kullandık ve toprak artık besinlerle doldu, bunları ne yapacağız?

Tabiki flush.

Flush işlemi özetle, bitkinin yetiştiği toprağı saksının 3 katı büyüklükte olan su miktarı ile yıkayıp toprağı gübrelerden ve besinlerden arındırma işlemine denir.

Flush işlemi besin kitlenmelerinde veyahut hasata 2 hafta kala yapılır. Hasat yapmadan önce flush yapmak bitkimizin içimini güzelleştirir ve boğaz yakmayan bi cigara elde etmenizi sağlar.

Örneğin 15Lt saksınız var ve flush yapacaksınız. Son 2 hafta her 3 günde bir 9 litre su ile 5 defa sularsanız 45 litre su vermiş olursunuz. Ve bitkiniz yıkanmış şekilde içime hazır olur.
auto bitkim çiçekte 3 haftayı bitirdi. flush yaptım, 10 litre saksıya 20 litre ph'lı su ile arındırdım. Şimdi karanlığa almama gerek var mı? 3 gün sonra birdaha flush yapacağım tam istediğim kıvamda şişmedi ilk growum ve yönlendirmelerle hareket ediyorum. karanlığa alma konusu kafamı karıştırıyor, ışığın altına tekrar koydum 3 gün sonra tekrar flush yapacağım bitki 9. haftasını bitirdi yönlendrmene ihtiyacım var kanka
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    There are no messages in the chat. Be the first one to say Hi!
    Üst