Hasada 3 hafta kala, Cal-Mag sorunu mu? Besin zehirlenmesi mi?

Merhaba arkadaşlar,

Elimde 4 bitki var. Hasada 3 hafta kalmış vaziyette en azından 8 haftalık çizelgeye göre fakat önünü kesemediğim bir problemim var. Yapraklarda kahverengi benekler, yaprak uçlarında kıvrılma ve yine yanma var. Flush attım olmadı. Biobizz acti-vera + Cal-mag'li su denedim olmadı. Bugün içme suyuyla sadece cal-mag vermeyi düşünüyorum. Başka ne yapılabilir bu kadar ilerlemişken çöp olsunlar istemiyorum.

Ek bilgi olarak önce bir bitkide başladı takiben 2 hafta içerisinde diğer bitkilerde de başladı. (Cal-mag'i arttırmama rağmen) Acaba fazlalılıktan mı olmuyor?

LÜTFEN YARDIM EDİN!

 
Biobizz'in takvimini uyguladım tam olarak. Bu yanıklar son 2 haftada önünü kesemeyerek büyüdü ve bu hale geldi şu an. Bir de bu en sorunlusu, allahtan diğer 2'sinden hala ümidim var, ama onlarda bunun 2 hafta önceki hali gibi yapraklarında kuruluk hissi ve beneklerden oluşturdu.
 
Valla ustalarında yorumları çok önemli, bir flush daha atıyorum şimdi. 12lt suya 14ml cal mag ve 2 kaşık pekmez koydum. Biobizz'in son haftalarda yüklenmesi beni korkutuyordu zaten. Yani neredeyse tüm besinlerden lt başına 4-5ml'e çıkarıyor. Ben de şu aşamaya kadar sağlıklı geldik diye hiç korkmadan devam ettim.
 
Led ışık kullanıyorum aslında ve oda sıcaklığı 28-29 dereceye çıkıyor en fazla. Bu normal kabul edilebilir gibi geliyor bana. Yanlış bilmiyorsam bir de sıcaklık problemlerinde yapraklar içe doğru kıvrılıyor ve genelde üst bölüm ışığa daha yakın olduğundan, üstlerde daha çok gözlemleniyor. Benimkisinde ise yapraklarda ciddi ilerleyen bir sıkıntı var ve bitkinin her yanını sarmış vaziyette.

Kahverengi benekler net bir kalsiyum sıkıntısına işaret ediyor olsa,
yaprakların pençe yapması ve uç yanıkları nitrojen fazlalığına - besin yanığına işaret ediyor olsa,
son olarak ben bir de fosfor ya da potasyum sıkıntısı çektiğini de düşünüyorum, çünkü uzun zamandır gelişimi de oldukça yavaşladı.

Bu benim ilk growum ve belli ki bir hata yapıyorum. Ben biobizz'in bütün ürünlerini kullanıyorum ve tamamen çizelgeye bağlı kalarak her sulamada gübre veriyorum. Çiçeklenmeye geçerken de ışık döngüsünü değiştirip, hiç flush yapmadım. Bazı arkadaşların 2 beslemeden sonra bir flush yaptığını falan okuyorum bazen veya çiçeklenmeye geçmeden önce flush yapanlar var. Acaba bu dönemlerde hep beslemem sonucunda toprakta aşırı nitrojen birikti ve buna bu mu neden oluyor? diye düşünüyorum. Dolayısıyla dün tekrar 4 bitkiye de 12 lt suya / 12lt cal-mag + 3 kaşık pekmez ve 7,30'luk musluk suyunu 6,30'a düşürmek için yaklaşık 2,4 ml ph down ilave ederek verdim. Bugün net bir biçimde daha iyiye gidiş olduğunu söyleyemem. Bekliyorum. Aynı şekilde yorumlarınızı, yardımlarınızı da bekliyorum.
 
20-22 Litre şu an "Canna Flush" diye bir ürüne bakıyordum. Acaba tecrübesi olan var mıdır?

Belki daha etkili bi flush sağlarsa en azından henüz emilmeyen besinler bir çıksa topraktan...
 

anonim591

Yeni üye

Arkadaslar bende de boyle bir problem var sicaklikla basa cikamiyorum isi yanigimi yoksa besin yanigimi karar veremedim


Sicaklik 31.5-34.5
Rhino skin kullaniyorum
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
    deyorke Chat bot: ******* *** ******* *** *** *********
    Üst