Hasat zamanı mı?

rapublik

Yeni üye
Merhaba dostlar,

Elimdeki feminized white widow tohum,  temmuzda peçetenin içinde çimlenmişti.
75 gün oldu. Hesi'nin gübreleriyle 250w altında tek büyüdü. Alt yapraklarda bazen hızlıca sararıp kurumalar yaşansa da sömekler taş gibi duruyor. Koku, sadece burnumu bitkiye gömdüğümde alabiliyorum. Keskin bir kokunun olmaması acaba bi şeyleri yanlış mı yaptım diye düşündürüyor.

Tecrübeli kankalarımdan hasat için bilgi istiyorum. 


Foto1

Foto2

Foto3
 

lebowski

Yeni üye
merhaba..Ben de white widow yetiştiriyorum..Hasatına 3 hafta kadar var (belki daha fazla)....Bitkin güzel duruyor.O beyaz pistiller kahveye dönecek ve sömeklerin irileşicek.Kahveye dönmeye başladığında yine at fotoğraf.Onun dışında tadını çıkar sağlıklı duruyor..Böyle yap şöyle yap dediğime bakma benim de ilk growum ama senden zaman olarak öndeyim..Endişelerinin hepsi geçicek.O keskin kokuda olucak ama zamanı var az daha..Tricomlar çıksın görürsün o zaman kokuyu :)...Taş gibi duran sömeklerinde betona dönecektir. o süreçleri yeni geçtim..En güzel kafa senin olsun,iyi günler.
 

K4R4

Yeni üye
Kanka bitkin güzel ve sağlıklı duruyor ellerine sağlık ama hasta daha var sen son haftaya doğru kokuyu görürsün :) daha etlenir bu güzelleşir şimdiden bol dumanlar.
 

rapublik

Yeni üye
kankalarım değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. iyi de gün bazında süre tamam. bu naz neden? ::)e kadar zamanı daha var? ışık yada gübreden dolayı mı gecikti acaba?
 

lebowski

Yeni üye
Bence hasat zamanına kafanı takma artık..Tadını çıkarmaya bak.(kendim öyle yaptım yapalı huzurluyum).sürenin uzaması için pek çok sebebi oluyor sıcaklıktan,nemden budamaya kadar..Yani her stres geciktiriyor.72 gün sabretmişsin 30 gün daha sabrederim ama kocaman sömeklerim olur diye düşün..Çünkü bitkindeki o ufak sömekler diğer sömeklerle birleşmeye kadar gidecek..Fotoğrafların da öyle gözüküyor..Kendi bitkime benzettiğim için söylüyorum..Yeni konu açtım denk gelirsen bakarsın..Sakın ama sakın erken hasat etme..Sana ilk tavsiyem 25 liraya satılan  minik mikroskoplar var nette..Ben 60x aldım.Ondan edinmen..Forumda biligili arkadaşların tavsiyesiyle aldım ve gördümki daha çok zamanım var..Onu alana kadar hasat zamanım geldi diye düşünüyordum.Büyük yanlışdan döndüm o mikroskop sayesinde..Daha zamanın var ama temin et onu...Çok da ucuz..iyi günler.
 
Ü

Üye silindi 2874

Guest
aynen bitkin cok güzel sıkıntısız bence...afyet olsun...Bu mikroskoplarla foto yükleyenler nasıl yüklüyorlar buraya fotoyu...O 25 liralık 60x mikroskoplarlada yapılıyormu o fotolaar nasıl yuklenıcek buraya yardımcı olursnu
 
Cvp: Hasat zamanı mı?

rapublik' Alıntı:
kankalarım değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. iyi de gün bazında süre tamam. bu naz neden? ::)e kadar zamanı daha var? ışık yada gübreden dolayı mı gecikti acaba?

gün bazında süre tamam derken, üreticiler sana tohumdan hasata olan süreyi değil, "flower week" verir. yani çiçeklenme başladığından, hasata kadar olan süre. yanlış hatırlamıyorsam ww fem ler 8-10 hafta arası oluyordu. sende oradan hesap et işte ne kadar süredir çiçekleniyorsa. ama yine de günlere takılı kalmayın kanka, bu işin olayı gözlemlemek, iyi analiz etmek.

misal ortada bir tang çizelgesi var insanlar takvime takılı kalmış iyi de sen tang ile aynı genetiği yetiştiriyorsun? aynı ışığı, aynı havalandırmayı, aynı eğitimleri mi uyguluyorsun? vs vs uzar gider. tang çizelgesini kendi bitkine ve ortamına göre uyarlayıp uygulayacaksın kısacası.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
  • NewGardener NewGardener:
    ********** ****** **
  • 2 2PATSO:
    ****** **
  • 2 2PATSO:
    ******* ******** ******* *** ** ******** ******* ******** ****** ***** ******* ****** ******** hahahaha hahahaha**** ** **** ******* ******* ******** ****** ********* ** **** ******* ****** **** hahahahahahahaha* ** ****** ****** ******* ***
  • K Komisyon420:
    ****** ******* ********
  • K Komisyon420:
    *** ****** *** **** ********** ********** ******
  • K Komisyon420:
    ****** ****** ******** ****
  • E endnyz1:
    ***** ** **** ***** ********* ** **** **** ******** ***** ***** *****
  • 2 2PATSO:
    ***** hahahaha ******* ********** *
  • G GreenHead:
    ****** ** *** ********* ********** ***** ********* *** **** hahahaha
    G GreenHead: ****** ** *** ********* ********** ***** ********* *** **** hahahaha
    Üst