Ü
Üye silindi 20072
Guest
Merhaba baylar bayanlar merdivenden kayanlar;
İlk grow sonrası kürleme olayını henüz yeni deneyimleyecek bir kardeşiniz olarak forumda bununla alakalı net bir bilgiye ulaşamadım eğer var ve gözümden kaçmış ise konu sahibi arkadaştan özür dileyerek konuya başlıyor ve bu vesile ile araştırma yaptığım bir kaç kaynaktan kürleme sanatı ile alakalı bazı anektodları sizinle paylaşmak istiyorum.
Hasat zamanı Optimal Kurutma Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık 21 ° | % 50 Nem
Kavanozlarda Optimal Kürleme Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık ( 21 ° C) | % 58-65 Nem olarak kayıt altına alınmış..
İlk grow sonrası kürleme olayını henüz yeni deneyimleyecek bir kardeşiniz olarak forumda bununla alakalı net bir bilgiye ulaşamadım eğer var ve gözümden kaçmış ise konu sahibi arkadaştan özür dileyerek konuya başlıyor ve bu vesile ile araştırma yaptığım bir kaç kaynaktan kürleme sanatı ile alakalı bazı anektodları sizinle paylaşmak istiyorum.
Hasat zamanı Optimal Kurutma Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık 21 ° | % 50 Nem
Kavanozlarda Optimal Kürleme Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık ( 21 ° C) | % 58-65 Nem olarak kayıt altına alınmış..
Kürlemenin mantığı bilimsel alanda birden çok faydaları ile beraber yabancı grow sitelerinde de makalaler halinde açıklanmıştır.
Kürlemenin bitkilerinize faydaları :
Ciğaranın tadı ve görünümünü iyileştirir, yeni hasat edilmiş sigaralarda taze saman ve ot kokusunun ortadan kaybolmasını sağlar.
Genetiğin aromasını kokusunu ve tadını ortaya çıkarır, öksürtme ve boğaz yakma durumunu fazlası ile ortadan kaldırır , küf ve bakteri olasılığını azaltıp anksiyete ve paronaya'ya neden olma gibi olasılıkları da kürlenmemiş bitkilere oranla yüksek oranda ortadan kaldırır.
Yani uzun lafın kısası kürleme olayı ciddi anlamda sigara yetiştirmenin son evrelerinden olsa da önemli rol alan ve etki eden bir faktörüdür muhakkak denemelisin denemeliyiz..
Ciğaralarınız için en ideal saklama kapları 1 litrelik cam kavanozlardır.. Bunları caddede ki züccaciyeden tutunda online alışveriş sitelerine semtteki ne alırsan bir milyonculara kadar ulaşılması kolay her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz
Bir litrelik cam kavanozların uygun kürleme için harika boyutta olduğu kanıtlanmış durumdadır ( bende gavurların yalancısıyım ) =)
Her bir kavanozun % 75 'i dolu olacak şekilde doldurulur ve % 25'lik alan hava alabilmesi için boş bırakılır.
Kavanozu salladığınızda ciğaralar kümeler halinde birbirine yapışık kalıyorsa bu halen çok nemli olduğunu ve daha fazla kurutulmaları gerektiği anlamına gelir, ciğaralar nemli olduğunda kürleme süreci yavaşlamakla beraber küflenmelere de neden olabilir.
İlk bir kaç gün boyunca fazla nemden kaynaklanan küf ve bakteri konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız birden fazla kez kontrol ederek bu durumun altından bir sorun yaşamadan kalkabilirsiniz... 24 saatlik bir süreçte günde bir kaç kez 3 ila 5 dakikalık gibi bir süre kavonuzun kapağını açarak içerideki sömekleri havalandırmanız gerekmektedir. Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi optimal kürleme için nem aralığı % 60 - 65 arasındadır bunu sabit kılabilmeniz adına da grow sitelerinde satılan boveda nem regülatörünü kavanozun içine koyarak ilerleyebilirsiniz
BOVEDA ÜRÜN VE FİYAT
Kavanoz içerisinde ki mevcut nem ve sıcaklık okumasını yapabilmeniz için minimal kavanoz içerisine sığdırabileceğiniz bir higrometre önerilmektedir..
HİGROMETRE ÜRÜN VE FİYAT
Kavanoz içerisinde nem ve sıcaklığı net bir oranda okuyabilmesi için higrometreyi koyup kapağı kapattıktan sonra bir iki saat kadar bekleyin ve sonraki sonucları göz önüne alın.İlk 1-2 hafta, ne kadar okuma alırsanız alın, evlatlarınızı kontrol etmeye ve tüm kavanozları günde birkaç kez açmaya devam etmelisiniz. bu ilk aşama için tomurcukları günde bir kaç kez hızlı bir şekilde havalandırmak önemlidir, çünkü kürleme işlemine devam etmek için havaya ihtiyaç duyulur.
Ne kadar uzun kürleme yaparsanız sigaranın tadı ve kokusu bir o kadar gelişecektir,tabi bu demek değildir ki kavonoza koyup bir sene bekleteyim bir dumanda yukarıya ifade vereyim zaten o kadar bekleyebileceğinizi düşünmüyorum ziraa ben iki haftadan sonra imkanı yok dayanamaz o kavanozda ne var ne yok içerim.
Ama yok ben dayanırım bendeki sabır Peygamber sabrına eş değer derseniz de kürlemeyi iki hafta kadar günlük açıp havalandırma ile devam ettirdikten sonra iki haftalık sürecin sonunda artık onbes gün ile otuz gün arasında bir açıp havalandırmanız yeterli olacaktır.. Bunun için maximum süre 6 ay ile sınırlandırılmış olup 6 aydan sonrasında kürlemenin etkisi artık stabil mevcut oranda kalacak ve farklı bir etki yaratmayacaktır.
Bu konunun aslına ve daha kapsamlı halindeki açıklamalarına BURADAN ulaşabilirsiniz..
Umarım bir nebze yardımcı olmuştur..
Hepinize zehirrr gibi siğaralar ve bol hasatlı bol dumanlı günler diliyorum
Sağlıcakla...