kubar nasil yapilir bilen biri cevap verirse sevinirim

dellendim

Yeni üye
kankalar forumda baktim arastirdim konu yok youtube yaz dediler ben bulamadim bulamayan arkadaslara benim gibi yardimci olurmusunuz seker yapraklarini nasil kubar yaparim biri diyor direk dolapa at digeri diyor kurur toprakvesu sitesinde torpa var ama cozulemiyor bor once kurutmalimiyiz sonra buzlukaama atacaz sonra kuru buzlama sira si ile yazacak varmi simdiden tesekkurler
 

dellendim

Yeni üye
kanka adamlar komple yapiyot ben seker yapraklarindan nasil yapiyoruz dedim seker yapraklarini kurutup sonra dolapimi katiyoruz yoksa kurutmadanmi
 

Cashh

Doktor
kanka adamlar komple yapiyot ben seker yapraklarindan nasil yapiyoruz dedim seker yapraklarini kurutup sonra dolapimi katiyoruz yoksa kurutmadanmi
Aynen ben diyecektim tüm sigarayı kubar yaptı herif. Şeker yaprakları nasıl kubar yapılır veya en verimli nasıl kullanılır kurutup içme dışında.?
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Aynen ben diyecektim tüm sigarayı kubar yaptı herif. Şeker yaprakları nasıl kubar yapılır veya en verimli nasıl kullanılır kurutup içme dışında.?
Kubar denen şey elekten geçirilmiş ottur ve normalde sömeklerden yapılır,eleğin inceliğine göre çiçeklerin en etkili kısımları ayrılır,trikomlar falan.Yapraktan yapmak da aynı mantık,ama daha az trikom.olduğundan daha az kubar olur.Yaprakları en verimli nasıl kullanılır derseniz canna butter falan yapılabilir,yani içindeki maddeleri yağa geçirme işlemi.Onunla da kek,kurabiye falan yapabilirsiniz,amaç kişisel kullanımsa en mantıklısı bu.Yoksa yaprakları toz yapıp kubar diye iteleyeyim gibi bir düşünce varsa eğer o iş yaş.
 

Cashh

Doktor
Kubar denen şey elekten geçirilmiş ottur ve normalde sömeklerden yapılır,eleğin inceliğine göre çiçeklerin en etkili kısımları ayrılır,trikomlar falan.Yapraktan yapmak da aynı mantık,ama daha az trikom.olduğundan daha az kubar olur.Yaprakları en verimli nasıl kullanılır derseniz canna butter falan yapılabilir,yani içindeki maddeleri yağa geçirme işlemi.Onunla da kek,kurabiye falan yapabilirsiniz,amaç kişisel kullanımsa en mantıklısı bu.Yoksa yaprakları toz yapıp kubar diye iteleyeyim gibi bir düşünce varsa eğer o iş yaş.
Kanka iteleme filan düşünce yok kişisel kullanım yaprakları kurutup içsek işe yaramaz mı diyorsun canna butter hakkında bilgim yok trikomları yapraktan sıyırma filan mı acaba
 
Ü

Üye silindi 19038

Guest
Şeker yapraklarını kurutuyorsun normal kuruma dolap felan yok sonra kuru buz diye bişey var ondan alıyorsun boya&yoğurt kovası gibi bi kovaya buzları ve şeker yapraklarını koyuyorsun kovanın ağzını tülbent yada en ince güneşlik tül perdelerden geriyorsun çalkalıyorsun kovayı sonra tuzluk gibi masaya ya da pürüzsüz bi zemine döküyorsun , kuru buz eriyince su olmuyo gaz sanırım afiyet olsun ÖNEMLİ DİPNOT:buzları elinle tutma ellerin soğuktan yanar
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Kanka iteleme filan düşünce yok kişisel kullanım yaprakları kurutup içsek işe yaramaz mı diyorsun canna butter hakkında bilgim yok trikomları yapraktan sıyırma filan mı acaba
içebilirsin ama biraz baş ağrıtır.Canna butter,otun içindeki maddeleri yağa geçirme işlemi,bitkinin her yeri,yaprakları, dalları falan kullanılabilir.Bir tencereye su doldur,içine 200-300 g tereyağı at,ot parçaları,yaprakları, dalları falan at, kaynayana kadar ateşte karıştırarak ısıt,soğumaya bırak.Soğuduktan sonra suyun içindeki katı parçaları filtre veya tülbentle süzerek ayır.Sıvıyı buzdolabına koy.Bir kaç saat sonra suyun üzerinde disk şeklinde yüzen tereyağı tabakası olacak,o yağa canna butter deniyor.Daha sonra o yağla kek yaparsan buna space cake denir.Burada amaç otun içindekileri yağa geçirmek,çünkü o maddeler yağda çözünen maddeler,otu doğrudan kek hamuruna karıştırırsan pek bir şey yapmaz ama bu şekilde çalışır.
 

Cashh

Doktor
içebilirsin ama biraz baş ağrıtır.Canna butter,otun içindeki maddeleri yağa geçirme işlemi,bitkinin her yeri,yaprakları, dalları falan kullanılabilir.Bir tencereye su doldur,içine 200-300 g tereyağı at,ot parçaları,yaprakları, dalları falan at, kaynayana kadar ateşte karıştırarak ısıt,soğumaya bırak.Soğuduktan sonra suyun içindeki katı parçaları filtre veya tülbentle süzerek ayır.Sıvıyı buzdolabına koy.Bir kaç saat sonra suyun üzerinde disk şeklinde yüzen tereyağı tabakası olacak,o yağa canna butter deniyor.Daha sonra o yağla kek yaparsan buna space cake denir.Burada amaç otun içindekileri yağa geçirmek,çünkü o maddeler yağda çözünen maddeler,otu doğrudan kek hamuruna karıştırırsan pek bir şey yapmaz ama bu şekilde çalışır.
Kanka tarif için teşekkür ederim. Sadece kek mi sigaraya sür iç yağ gibi olmaz mı.?
 

dangerranger

Kıdemli Üye
Kanka tarif için teşekkür ederim. Sadece kek mi sigaraya sür iç yağ gibi olmaz mı.?
kanka tereyağını yakabilsen bile pek hoş olmaz gibi sanki ne bileyim :) onun için hash oil yapmak lazim ama o biraz mesakkatli,bütan falan kullanmak gerekiyor,yukarida kuru buz falan bir seyler demisler,hash oil tarifinden bahsetmeye calismislar sanirim.Yalniz su var,space cake kafasi yani yedigin zaman, cok daha kuvvetli ve uzun surer.
 
Ü

Üye silindi 19038

Guest
kanka tereyağını yakabilsen bile pek hoş olmaz gibi sanki ne bileyim :) onun için hash oil yapmak lazim ama o biraz mesakkatli,bütan falan kullanmak gerekiyor,yukarida kuru buz falan bir seyler demisler,hash oil tarifinden bahsetmeye calismislar sanirim.Yalniz su var,space cake kafasi yani yedigin zaman, cok daha kuvvetli ve uzun surer.
Yok kanka arkadaş kubar nasıl çıkartırız diye sormuş ben onu cevapladım benim anlattığımdan oil felan çıkmaz guru guru kubar çıkar :)
 

Bennorfa

Yeni üye
Şeker yapraklarını kurutuyorsun normal kuruma dolap felan yok sonra kuru buz diye bişey var ondan alıyorsun boya&yoğurt kovası gibi bi kovaya buzları ve şeker yapraklarını koyuyorsun kovanın ağzını tülbent yada en ince güneşlik tül perdelerden geriyorsun çalkalıyorsun kovayı sonra tuzluk gibi masaya ya da pürüzsüz bi zemine döküyorsun , kuru buz eriyince su olmuyo gaz sanırım afiyet olsun ÖNEMLİ DİPNOT:buzları elinle tutma ellerin soğuktan yanar
Usta bu şeker yaprakları dediğimiz ne oluyo anlamadım da
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • NewGardener NewGardener:
    ***** **** *** ******* **** **** **** **** ******** ****** ******* ******* ** hahahaha*
  • TabldotLife TabldotLife:
    ******* ** ****** ******** ****** hahahaha* *** ***** **** *** ******* **** **** **** **** ******** ******
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** *** *****
  • 420x 420x:
    ********* ********* ***** **
    +1
  • NewGardener NewGardener:
    **** ******* **** hahahaha ****** ****** * ***** hahahaha ***** hahahaha ****** ***** ********* ***** **** ******** *** ***** ********** **
  • TabldotLife TabldotLife:
    ********* ***** hahahaha* ********
  • 420x 420x:
    ****** ******* ****
  • NewGardener NewGardener:
    ***** hahahaha ******* *** ** **** ** **** ***** ******* *** ***** ****** *****
  • TabldotLife TabldotLife:
    *** ****** *** ********* *** **** ****** *
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** ***** **** **** ****** ****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ** *****
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** ********** *********
  • NewGardener NewGardener:
    ****** hahahaha** *****
  • NewGardener NewGardener:
    ********** ***** ***** *** ****** *** ********* *** **** ****** *
  • NewGardener NewGardener:
    ********* **********
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** ***** ******** ******** **** ********* **** ***** ********* ****** **** **** hahahaha** **
  • TabldotLife TabldotLife:
    ** *******
  • 420x 420x:
    ****** ***** ****** ******* ***** ***** * ***** ***** *** **** **********
  • TabldotLife TabldotLife:
    ****** ********
  • NewGardener NewGardener:
    *** ****** *** ******
    +1
  • 420x 420x:
    **** ** hahahaha ********
  • NewGardener NewGardener:
    hahahaha* ***** ****
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    hahahahahahahaha***
  • TabldotLife TabldotLife:
    ****** ***** ** ***** ***** *** ****** *** ******
  • NewGardener NewGardener:
    **** ** ***** ****** ** ** hahahaha
    NewGardener NewGardener: **** ** ***** ****** ** ** hahahaha
    Üst