Kurutma ve kür için kapsamlı kılavuz

THEBADCHOSEN

Kıdemli Üye
Tomurcukları kurutma ve sertleştirme konusunda çok kapsamlı kılavuz. Kurutma konusunda pek iyi bilgi bulamadığınız için paylaşayım dedim

.
Esrarın uygun şekilde kurutulması ve sertleştirilmesi, THC açısından en güçlü dumanı verecektir. Kurutulduğunda ve uygun olmayan şekilde kürlendiğinde, potens önemli ölçüde azalabilir. Bir bitkideki THC seviyesi, genetiği tarafından belirlenir. Uygun kurutma ve sertleştirme, THC seviyesini genetik olarak mümkün olduğu kadar yüksek tutacaktır. Potensi artırmaz.


  • Hasat edilen kurutma tesisinin içinde ve dışında neler olduğuna dair biraz arka plan, kaliteli bir uyuşturucu için uygun kurutma ve sertleştirmenin neden bu kadar önemli olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Kurutma, taze esrardaki yüzde 70-75 su içeriğinin çoğunu buharlaştırır. Kurutma ayrıca THC'yi psikoaktif olmayan ham asidik formundan psikoaktif pH nötr formuna dönüştürür. Kuruduktan sonra, THC-güçlü esrar içilebilir ve sarhoş olursunuz. Her THC molekülü, tamamen psikoaktif olmadan önce nem içeriğini atmalıdır.


  • Başka bir deyişle, taze yeşil marihuana çok güçlü olmayacaktır.



  • Bir bitkiyi veya bitki parçasını kesip kurumaya astığınızda, bitki içindeki sıvıların taşınması devam eder, ancak daha yavaş bir hızda. Yaprak altlarındaki küçük açıklıklar olan stomalar hasattan hemen sonra kapanır ve çok az su buharı çıktığı için kuruma yavaşlar. Bitki kurudukça doğal bitki süreçleri yavaş yavaş sona erer. İlk kuruyan dış hücrelerdir, ancak sıvı hala iç hücrelerden kuru dış hücrelere nem sağlamak için hareket eder. Bu süreç düzgün bir şekilde gerçekleştiğinde, bitki boyunca eşit şekilde kurur. Yaprakları ve büyük gövdeleri hasat kurutma hızları üzerine çıkarmak, ancak “kurutulmuş” tomurcuklar, yapraklar ve gövdelerdeki nem içeriği çoğu zaman eşit değildir.


  • Hızlı kuruma aynı zamanda klorofilleri ve diğer pigmentleri, nişasta ve nitratları bitki dokusunda hapsederek "yeşil" yanmayı eşit olmayan ve kötü bir tat haline getirir.



  • Bu pigmentler bozulduğunda tat ve aroma artar.



  • Nemin yaprakların içinde ve dışında benzer olduğu durumlarda bile yavaş kuruma, pigmentlerin bozulması için yeterli zaman sağlar. Tüm bitkileri kurumaya bırakmak, bu işlemin zaman içinde, yüzde 50-60 bağıl nemde ve 60-70 derece F (15-21 derece C) sıcaklık aralığında yaklaşık 3-4 hafta içinde gerçekleşmesine izin verir. Büyük dış yapraklar da oluşur. tomurcukların etrafında koruyucu bir kılıf. Bu koruyucu yaprak, tomurcuklardaki reçine bezlerini yırtılma ve çürümeye karşı korur. Hasattan sonra büyük yaprakların ve sapların çıkarılması zaman kazandırır. Çoğu yetiştiricinin yaptığı budur, çünkü taze, esnek yapraklarla çalışmak kuru yapraklardan daha kolaydır. 5 kilo manikür aradığınızda, bunu olabildiğince kolaylaştırıyorsunuz! Bununla birlikte, bu işlem genellikle düzensiz kurumaya neden olur ve nemi yeşillik içinde tutar.


  • Bu nedenle keneviri “kuru” “kürlemek” önemlidir. Kürleme, bitkilerin yavaşça kurumaya devam etmesini sağlar. Kürleşmenin ilk haftası, tomurcuk içindeki nemi eşit bir şekilde ortadan kaldırarak potensi etkiler, böylece neredeyse tüm THC'ler psikoaktif olur. Kürleme ayrıca tomurcukların yeterince kurumasını sağlar, böylece saklandığında küflenmez. İyi kürlenmiş bir tomurcuk da eşit bir parıltıyla yanar. Not: Sert kullanım ve okşanan ellerden kaynaklanan sürtünme, reçine bezlerini çürütür ve kırar. Uygun kurutma ve sertleştirme ile bile, hasat edilen esrarın acımasızca işlenmesi THC içeriğini azaltacaktır.


  • İşte maksimum psikoaktif THC miktarını korumak için bitkileri kurutmanın en iyi yollarından biri. Tüm olgun bitkiyi tabanından kesin ve kuruması için bir ipe baş aşağı asın. Düzensiz kurumayı ve küflenmeyi önlemek için bitkilerin birbirine dokunmasını engellemeye çalışın. Nemi yüzde 50-60 arasında tutun. Sıcaklığı yaklaşık 60-70 dereceF'de tutun. (15-21 derece C). Oda, ışık, özellikle doğrudan güneş ışığı THC'yi bozduğu için nispeten karanlık olmalıdır. Isı ve nemi kontrol etmek için bir sirkülasyon ve havalandırma fanı gerekli olabilir. Ayrıca nemi kontrol etmek için bir nem alıcı veya ortam bağıl nemini düşürmek ve oda sıcaklığını kontrol etmek için bir klima kullanabilirsiniz.


  • Fanları doğrudan kurutma tesisleri üzerinde eğitmeyin, bu onların düzensiz kurumasına neden olur. Atmosfer koşullarına ve bitki ve tomurcukların boyutuna ve yoğunluğuna bağlı olarak, bitkiler yaklaşık bir hafta içinde sigara içebilecek kadar kuru olmalıdır. Dış "fan" yaprakları bozulmamış bitkilerin kuruması, yaprakların sökülmesine göre daha uzun sürer. Bir sapı bükerek kuruluk olup olmadığını kontrol edin. Çırpınmalı. Tomurcuk Cervantestouch için kuru olmalı, ancak kırılgan olmamalıdır. Tomurcuklar şimdi tüttürecek kadar iyi yanmalıdır. Kuruduktan sonra tomurcukları gövdeye tutundukları yerden büyük yaprakları keserek dikkatlice manikür yapın.


  • Yaprak sapı (yaprak sapı) bırakmak küfün büyümesine neden olabilir. Tomurcukların güzel bir tomurcuk kalması için çok az reçine gösteren daha küçük yaprakları kesin. Dondurarak KurutmaKuru buz donmuş karbondioksittir. COâ€, süblimasyon adı verilen kuru (buz) bir süreç olan, bir sıvıya dönüşmeden donmuş katı halinden gaza dönüşür. Atmosfer az miktarda CO2 içerir. Kuru buz, neredeyse hiç sıvı bırakmadan tamamen gaza süblimleşir (dönüştürür). Kurudur. Nemli marihuana neredeyse sıfır bağıl nemde kuru buzla kapatıldığında, su molekülleri kenevirden kuru buza göç eder. CO2'nin bağıl nemi artar ve esrarın nem içeriği azalır. Bu işlem 0 derece C'nin (32 derece F) altında gerçekleşir ve esrar korunur. Bir kaba eşit miktarda kuru buz ve tomurcuk koyun. Altta kuru buz ve üstte tomurcuk. Bir kapakla kapatın. Fazla gazın çıkması için kabın kapağında birkaç küçük delik açın. Dondurucuya yerleştirin. Kuru buzu her 24 saatte bir kontrol edin. Buz gittiğinde, tomurcuklar tamamen kuru olacaktır. Kuru değilse, kenevir kuruyana kadar daha fazla kuru buz ekleyin. Tomurcukları kuru buzla kapatmadan önce birkaç gün kısmen kurutarak kuru buzu koruyun. Bu yöntem, etkiyi, tazeliği korur ve reçine bezlerinin kötü adamlar (ısı, ışık, hava ve okşanan eller) tarafından çok az bozulmasına neden olur. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. tomurcuklar tamamen kuru olacaktır. Kuru değilse, kenevir kuruyana kadar daha fazla kuru buz ekleyin. Tomurcukları kuru buzla kapatmadan önce birkaç gün kısmen kurutarak kuru buzu koruyun. Bu yöntem, etkiyi, tazeliği korur ve reçine bezlerinin kötü adamlar (ısı, ışık, hava ve okşanan eller) tarafından çok az bozulmasına neden olur. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. tomurcuklar tamamen kuru olacaktır. Kuru değilse, kenevir kuruyana kadar daha fazla kuru buz ekleyin. Tomurcukları kuru buzla kapatmadan önce birkaç gün kısmen kurutarak kuru buzu koruyun. Bu yöntem, etkiyi, tazeliği korur ve reçine bezlerinin kötü adamlar (ısı, ışık, hava ve okşanan eller) tarafından çok az bozulmasına neden olur. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler.


  • Bu fazla nemi gidermek için kürleme gereklidir. Kürleme, tomurcuğu eşit şekilde kurutur ve neredeyse tüm THC'yi psikoaktif formuna dönüştürür.



  • Sapları 12 inçten (30 santimetre) daha kısa olacak şekilde yönetilebilir uzunluklarda kesin ve hava geçirmez bir kaba koyun. Üstünde kauçuk veya benzeri bir conta bulunan cam kaplar en iyisidir. Hava geçirmez olmayan Ziploc plastik torbalardan kaçının. Birçok yetiştirici ayrıca Tupperware gibi plastik kaplardan kaçınır, plastiği görünce tomurcuklarda istenmeyen bir tat verir. Tomurcukları bir kap içine alın. Bu, tomurcukların içinde nemin “düzenlenmesine” izin veren bir mikro iklim yaratır. İç nem, tomurcuğun kuru kısımlarına göç edecektir. Mümkün olduğu kadar çok tomurcukları zarar vermeden cam kaba yerleştirin. Kavanozları serin, kuru ve karanlık bir yerde bırakın. Tomurcukların nemi “terlediğini” görmek için 2-4 saat sonra kavanozu kontrol edin. Birkaç saat öncesine göre daha nemli olup olmadıklarını hissetmek için hafifçe sıkarak tomurcukları kontrol edin. Tomurcukları sıkarken dikkatli olun, kolayca morarırlar. Çoğu zaman tamamen kuru olacaklardır. Değilse, bir gece kapalı kavanozda bırakın ve ertesi gün kontrol edin. Tomurcuklar biraz nemli olacaktır. Bunları kavanozdan çıkarın ve yavaşça bir kağıt torbanın dibine koyun. Kağıt torbaya 10 santimetreye (3 inç) kadar istiflenebilirler. Torbanın üstünü bir kez katlayarak kapatın. Tomurcukların kuru olup olmadığını görmek için gün içinde 2-3 kez kontrol edin. Farklı tarafları açıkta kalacak şekilde dikkatlice torbaya çevirin. Kuruduklarında çıkarın ve kapalı cam kavanoza geri koyun. Eşit şekilde kuru olup olmadıklarını ve tekrar nemli olmadıklarını görmek için ertesi gün onları kontrol edin. Nemliyse çıkarın ve kuruyana kadar kağıt torbaya geri koyun. Kuruyunca tekrar cam kaba koyun. Tomurcuklar eşit şekilde kuruyana kadar işlemi tekrarlayın. Tomurcukların nem içeriği oldukça düşük görünüyorsa, Onları kavanozda bırakabilir ve fazla nemin üstten dışarı çıkmasına izin verebilirsiniz. Kapağı tekrar kapatmadan önce fazla nemin dışarı çıkmasını sağlamak için birkaç saatte bir kavanozu birkaç dakika açın.


  • Kabı her gün kontrol edin, nemin çıkması için üstünü 5-10 dakika açık bırakın. Bir veya iki hafta sonra, tamamen kuru ve hava geçirmez şekilde kapatılmaya hazır olmalıdır. Kavanozu vakumla kapatın ve saklamak için buzdolabına koyun. Buzdolabında veya serin ve karanlık ve kuru bir yerde bir ay veya daha uzun süre bırakın. Tadı ve gücü zirvede olacak! Soğutma, ayrışmayı yavaşlatır ancak unutmayın, buzdolaplarının nem seviyesi yüksektir, bu nedenle kap hava geçirmez şekilde kapatılmalıdır. Az önce buzdolabımın sıcaklığındaki bağıl nemi kontrol ettim - yüzde 65 bağıl nem ve 5 derece C. (40 derece F). Dondurucuya koymayın. Donma, tomurcukların yüzeyine nem çeker ve bu da yüzeydeki reçine bezlerine zarar verebilir.


  • Hızlı kuruma tavsiye etmiyorum, ancak burada bekleyemeyenler için birkaç yöntemin kısa bir özeti var.


Birinci Yöntem: Manikür taze tomurcukları. Bunları eşit bir şekilde yayın ve kağıda sarın veya bir zarfa koyun. Kağıdı veya zarfı, buzdolabı, radyatör, televizyon vb. gibi sıcak bir nesnenin üzerine yerleştirin. Isı seviyesine bağlı olarak, tomurcuklar birkaç saat ile bir gece arasında kurur. Tomurcuklar kuruduğunda biraz gevrek olmalıdır. Tomurcukları terleyene kadar hava geçirmez bir kaba koyun. Yukarıdaki kürleme talimatlarını izleyin.

İkinci Yöntem: Taze tomurcukları ve yaprakları kesin. 6 inç (15 santimetre) kare folyo üzerine yerleştirin. 60-80 watt'lık bir ampulün üzerine tutun veya yerleştirin. Her 30 saniyede bir karıştırın. Otun kuruması 1-3 dakika sürer.

Üçüncü Yöntem: Kesilmiş tomurcukları ve yaprakları, 10-15 dakika boyunca 65 derece C'de (150 derece F) bir fırında bir çerez kağıdına yerleştirin. Kuruyana kadar düzenli olarak kontrol edin. Yukarıdaki kürleme talimatlarını izleyin.

Dördüncü Yöntem: Kesilmiş tomurcukları ve yaprakları mikrodalga fırına yerleştirin. Fırını yüzde 40-50'ye kadar çalıştırın ve 5-10 saniyelik kısa patlamalar yapın. Kuruyana kadar düzenli olarak kontrol edin.

Beşinci Yöntem: Taze tomurcukları ve yaprakları küçük parçalar halinde kesin ve hava geçirmez kapaklı bir cam kavanoza koyun. Cam kavanoza birkaç silika jel kurutucu paketi (elektronik cihazlar ve kameralarla gelen türden) yerleştirin ve kavanozu kapatın. Nem, birkaç saat içinde silika jele geçecektir. Paketleri çıkarın ve güneşte kurutun. Esrar sigara içebilecek kadar kuruyana kadar silika paketlerini değiştirin. Otomobil parçalarında veya elektronik mağazalarında silika jel paketleri bulun.

Altıncı Yöntem: Bitkilerin daha hızlı kuruması için sapları soyun. İlk önce büyük yaprakları çıkarın. Sapın dış tabakasını bir bıçakla soyun. Bu, gövdenin içini açığa çıkarır ve kuruma süresini yaklaşık yüzde 20 oranında kısaltır. Hasta yetiştiriciler, zamanından önce hiç tomurcuk içmezler!

Kaynak: grasscity
 
benim üründe bi sorun var arkadaşlar yardımcı olabilcek kimse varmı

herşeyim tamam ürünler harika sömekleniyor kafası gayet güzel içen hayran kalıyor falan ama
koku işini çözemiyorum 10 12 gün ters asıp dallar ıle kurutuyom veya fırıdna vs vs bi sürü şey denedim
ılk 3 gun ıyı koku gayet güzel gıdıyor ama sonradan nem oranı 15 16 lara düşünce ot kokusu gibi bişey kalıyor agır koku kalmıyor
kokudan ot görüntüde mari oluyor
dısarda satılan mariler cok agır kokuyor neredeyse ilk gün dalından kesilmiş gibi
bunun çözümü nedir marinin o agır kokusunu nasıl bi kurutma ile çözüyorlar cevaplayan olursa memnun olurum
teşekkür ederim
 
Ü

Üye silindi 32956

Guest
Tomurcukları kurutma ve sertleştirme konusunda çok kapsamlı kılavuz. Kurutma konusunda pek iyi bilgi bulamadığınız için paylaşayım dedim

.
Esrarın uygun şekilde kurutulması ve sertleştirilmesi, THC açısından en güçlü dumanı verecektir. Kurutulduğunda ve uygun olmayan şekilde kürlendiğinde, potens önemli ölçüde azalabilir. Bir bitkideki THC seviyesi, genetiği tarafından belirlenir. Uygun kurutma ve sertleştirme, THC seviyesini genetik olarak mümkün olduğu kadar yüksek tutacaktır. Potensi artırmaz.


  • Hasat edilen kurutma tesisinin içinde ve dışında neler olduğuna dair biraz arka plan, kaliteli bir uyuşturucu için uygun kurutma ve sertleştirmenin neden bu kadar önemli olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Kurutma, taze esrardaki yüzde 70-75 su içeriğinin çoğunu buharlaştırır. Kurutma ayrıca THC'yi psikoaktif olmayan ham asidik formundan psikoaktif pH nötr formuna dönüştürür. Kuruduktan sonra, THC-güçlü esrar içilebilir ve sarhoş olursunuz. Her THC molekülü, tamamen psikoaktif olmadan önce nem içeriğini atmalıdır.


  • Başka bir deyişle, taze yeşil marihuana çok güçlü olmayacaktır.



  • Bir bitkiyi veya bitki parçasını kesip kurumaya astığınızda, bitki içindeki sıvıların taşınması devam eder, ancak daha yavaş bir hızda. Yaprak altlarındaki küçük açıklıklar olan stomalar hasattan hemen sonra kapanır ve çok az su buharı çıktığı için kuruma yavaşlar. Bitki kurudukça doğal bitki süreçleri yavaş yavaş sona erer. İlk kuruyan dış hücrelerdir, ancak sıvı hala iç hücrelerden kuru dış hücrelere nem sağlamak için hareket eder. Bu süreç düzgün bir şekilde gerçekleştiğinde, bitki boyunca eşit şekilde kurur. Yaprakları ve büyük gövdeleri hasat kurutma hızları üzerine çıkarmak, ancak “kurutulmuş” tomurcuklar, yapraklar ve gövdelerdeki nem içeriği çoğu zaman eşit değildir.


  • Hızlı kuruma aynı zamanda klorofilleri ve diğer pigmentleri, nişasta ve nitratları bitki dokusunda hapsederek "yeşil" yanmayı eşit olmayan ve kötü bir tat haline getirir.



  • Bu pigmentler bozulduğunda tat ve aroma artar.



  • Nemin yaprakların içinde ve dışında benzer olduğu durumlarda bile yavaş kuruma, pigmentlerin bozulması için yeterli zaman sağlar. Tüm bitkileri kurumaya bırakmak, bu işlemin zaman içinde, yüzde 50-60 bağıl nemde ve 60-70 derece F (15-21 derece C) sıcaklık aralığında yaklaşık 3-4 hafta içinde gerçekleşmesine izin verir. Büyük dış yapraklar da oluşur. tomurcukların etrafında koruyucu bir kılıf. Bu koruyucu yaprak, tomurcuklardaki reçine bezlerini yırtılma ve çürümeye karşı korur. Hasattan sonra büyük yaprakların ve sapların çıkarılması zaman kazandırır. Çoğu yetiştiricinin yaptığı budur, çünkü taze, esnek yapraklarla çalışmak kuru yapraklardan daha kolaydır. 5 kilo manikür aradığınızda, bunu olabildiğince kolaylaştırıyorsunuz! Bununla birlikte, bu işlem genellikle düzensiz kurumaya neden olur ve nemi yeşillik içinde tutar.


  • Bu nedenle keneviri “kuru” “kürlemek” önemlidir. Kürleme, bitkilerin yavaşça kurumaya devam etmesini sağlar. Kürleşmenin ilk haftası, tomurcuk içindeki nemi eşit bir şekilde ortadan kaldırarak potensi etkiler, böylece neredeyse tüm THC'ler psikoaktif olur. Kürleme ayrıca tomurcukların yeterince kurumasını sağlar, böylece saklandığında küflenmez. İyi kürlenmiş bir tomurcuk da eşit bir parıltıyla yanar. Not: Sert kullanım ve okşanan ellerden kaynaklanan sürtünme, reçine bezlerini çürütür ve kırar. Uygun kurutma ve sertleştirme ile bile, hasat edilen esrarın acımasızca işlenmesi THC içeriğini azaltacaktır.


  • İşte maksimum psikoaktif THC miktarını korumak için bitkileri kurutmanın en iyi yollarından biri. Tüm olgun bitkiyi tabanından kesin ve kuruması için bir ipe baş aşağı asın. Düzensiz kurumayı ve küflenmeyi önlemek için bitkilerin birbirine dokunmasını engellemeye çalışın. Nemi yüzde 50-60 arasında tutun. Sıcaklığı yaklaşık 60-70 dereceF'de tutun. (15-21 derece C). Oda, ışık, özellikle doğrudan güneş ışığı THC'yi bozduğu için nispeten karanlık olmalıdır. Isı ve nemi kontrol etmek için bir sirkülasyon ve havalandırma fanı gerekli olabilir. Ayrıca nemi kontrol etmek için bir nem alıcı veya ortam bağıl nemini düşürmek ve oda sıcaklığını kontrol etmek için bir klima kullanabilirsiniz.


  • Fanları doğrudan kurutma tesisleri üzerinde eğitmeyin, bu onların düzensiz kurumasına neden olur. Atmosfer koşullarına ve bitki ve tomurcukların boyutuna ve yoğunluğuna bağlı olarak, bitkiler yaklaşık bir hafta içinde sigara içebilecek kadar kuru olmalıdır. Dış "fan" yaprakları bozulmamış bitkilerin kuruması, yaprakların sökülmesine göre daha uzun sürer. Bir sapı bükerek kuruluk olup olmadığını kontrol edin. Çırpınmalı. Tomurcuk Cervantestouch için kuru olmalı, ancak kırılgan olmamalıdır. Tomurcuklar şimdi tüttürecek kadar iyi yanmalıdır. Kuruduktan sonra tomurcukları gövdeye tutundukları yerden büyük yaprakları keserek dikkatlice manikür yapın.


  • Yaprak sapı (yaprak sapı) bırakmak küfün büyümesine neden olabilir. Tomurcukların güzel bir tomurcuk kalması için çok az reçine gösteren daha küçük yaprakları kesin. Dondurarak KurutmaKuru buz donmuş karbondioksittir. COâ€, süblimasyon adı verilen kuru (buz) bir süreç olan, bir sıvıya dönüşmeden donmuş katı halinden gaza dönüşür. Atmosfer az miktarda CO2 içerir. Kuru buz, neredeyse hiç sıvı bırakmadan tamamen gaza süblimleşir (dönüştürür). Kurudur. Nemli marihuana neredeyse sıfır bağıl nemde kuru buzla kapatıldığında, su molekülleri kenevirden kuru buza göç eder. CO2'nin bağıl nemi artar ve esrarın nem içeriği azalır. Bu işlem 0 derece C'nin (32 derece F) altında gerçekleşir ve esrar korunur. Bir kaba eşit miktarda kuru buz ve tomurcuk koyun. Altta kuru buz ve üstte tomurcuk. Bir kapakla kapatın. Fazla gazın çıkması için kabın kapağında birkaç küçük delik açın. Dondurucuya yerleştirin. Kuru buzu her 24 saatte bir kontrol edin. Buz gittiğinde, tomurcuklar tamamen kuru olacaktır. Kuru değilse, kenevir kuruyana kadar daha fazla kuru buz ekleyin. Tomurcukları kuru buzla kapatmadan önce birkaç gün kısmen kurutarak kuru buzu koruyun. Bu yöntem, etkiyi, tazeliği korur ve reçine bezlerinin kötü adamlar (ısı, ışık, hava ve okşanan eller) tarafından çok az bozulmasına neden olur. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. tomurcuklar tamamen kuru olacaktır. Kuru değilse, kenevir kuruyana kadar daha fazla kuru buz ekleyin. Tomurcukları kuru buzla kapatmadan önce birkaç gün kısmen kurutarak kuru buzu koruyun. Bu yöntem, etkiyi, tazeliği korur ve reçine bezlerinin kötü adamlar (ısı, ışık, hava ve okşanan eller) tarafından çok az bozulmasına neden olur. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. tomurcuklar tamamen kuru olacaktır. Kuru değilse, kenevir kuruyana kadar daha fazla kuru buz ekleyin. Tomurcukları kuru buzla kapatmadan önce birkaç gün kısmen kurutarak kuru buzu koruyun. Bu yöntem, etkiyi, tazeliği korur ve reçine bezlerinin kötü adamlar (ısı, ışık, hava ve okşanan eller) tarafından çok az bozulmasına neden olur. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler. Klorofil parçalanmadığı için marihuananın tadı 'nane'dir. Kürleme Bitkiler kuru görünse de, yine de içlerinde nem vardır. Bu nem tadı ve gücü etkiler.


  • Bu fazla nemi gidermek için kürleme gereklidir. Kürleme, tomurcuğu eşit şekilde kurutur ve neredeyse tüm THC'yi psikoaktif formuna dönüştürür.



  • Sapları 12 inçten (30 santimetre) daha kısa olacak şekilde yönetilebilir uzunluklarda kesin ve hava geçirmez bir kaba koyun. Üstünde kauçuk veya benzeri bir conta bulunan cam kaplar en iyisidir. Hava geçirmez olmayan Ziploc plastik torbalardan kaçının. Birçok yetiştirici ayrıca Tupperware gibi plastik kaplardan kaçınır, plastiği görünce tomurcuklarda istenmeyen bir tat verir. Tomurcukları bir kap içine alın. Bu, tomurcukların içinde nemin “düzenlenmesine” izin veren bir mikro iklim yaratır. İç nem, tomurcuğun kuru kısımlarına göç edecektir. Mümkün olduğu kadar çok tomurcukları zarar vermeden cam kaba yerleştirin. Kavanozları serin, kuru ve karanlık bir yerde bırakın. Tomurcukların nemi “terlediğini” görmek için 2-4 saat sonra kavanozu kontrol edin. Birkaç saat öncesine göre daha nemli olup olmadıklarını hissetmek için hafifçe sıkarak tomurcukları kontrol edin. Tomurcukları sıkarken dikkatli olun, kolayca morarırlar. Çoğu zaman tamamen kuru olacaklardır. Değilse, bir gece kapalı kavanozda bırakın ve ertesi gün kontrol edin. Tomurcuklar biraz nemli olacaktır. Bunları kavanozdan çıkarın ve yavaşça bir kağıt torbanın dibine koyun. Kağıt torbaya 10 santimetreye (3 inç) kadar istiflenebilirler. Torbanın üstünü bir kez katlayarak kapatın. Tomurcukların kuru olup olmadığını görmek için gün içinde 2-3 kez kontrol edin. Farklı tarafları açıkta kalacak şekilde dikkatlice torbaya çevirin. Kuruduklarında çıkarın ve kapalı cam kavanoza geri koyun. Eşit şekilde kuru olup olmadıklarını ve tekrar nemli olmadıklarını görmek için ertesi gün onları kontrol edin. Nemliyse çıkarın ve kuruyana kadar kağıt torbaya geri koyun. Kuruyunca tekrar cam kaba koyun. Tomurcuklar eşit şekilde kuruyana kadar işlemi tekrarlayın. Tomurcukların nem içeriği oldukça düşük görünüyorsa, Onları kavanozda bırakabilir ve fazla nemin üstten dışarı çıkmasına izin verebilirsiniz. Kapağı tekrar kapatmadan önce fazla nemin dışarı çıkmasını sağlamak için birkaç saatte bir kavanozu birkaç dakika açın.


  • Kabı her gün kontrol edin, nemin çıkması için üstünü 5-10 dakika açık bırakın. Bir veya iki hafta sonra, tamamen kuru ve hava geçirmez şekilde kapatılmaya hazır olmalıdır. Kavanozu vakumla kapatın ve saklamak için buzdolabına koyun. Buzdolabında veya serin ve karanlık ve kuru bir yerde bir ay veya daha uzun süre bırakın. Tadı ve gücü zirvede olacak! Soğutma, ayrışmayı yavaşlatır ancak unutmayın, buzdolaplarının nem seviyesi yüksektir, bu nedenle kap hava geçirmez şekilde kapatılmalıdır. Az önce buzdolabımın sıcaklığındaki bağıl nemi kontrol ettim - yüzde 65 bağıl nem ve 5 derece C. (40 derece F). Dondurucuya koymayın. Donma, tomurcukların yüzeyine nem çeker ve bu da yüzeydeki reçine bezlerine zarar verebilir.


  • Hızlı kuruma tavsiye etmiyorum, ancak burada bekleyemeyenler için birkaç yöntemin kısa bir özeti var.


Birinci Yöntem: Manikür taze tomurcukları. Bunları eşit bir şekilde yayın ve kağıda sarın veya bir zarfa koyun. Kağıdı veya zarfı, buzdolabı, radyatör, televizyon vb. gibi sıcak bir nesnenin üzerine yerleştirin. Isı seviyesine bağlı olarak, tomurcuklar birkaç saat ile bir gece arasında kurur. Tomurcuklar kuruduğunda biraz gevrek olmalıdır. Tomurcukları terleyene kadar hava geçirmez bir kaba koyun. Yukarıdaki kürleme talimatlarını izleyin.

İkinci Yöntem: Taze tomurcukları ve yaprakları kesin. 6 inç (15 santimetre) kare folyo üzerine yerleştirin. 60-80 watt'lık bir ampulün üzerine tutun veya yerleştirin. Her 30 saniyede bir karıştırın. Otun kuruması 1-3 dakika sürer.

Üçüncü Yöntem: Kesilmiş tomurcukları ve yaprakları, 10-15 dakika boyunca 65 derece C'de (150 derece F) bir fırında bir çerez kağıdına yerleştirin. Kuruyana kadar düzenli olarak kontrol edin. Yukarıdaki kürleme talimatlarını izleyin.

Dördüncü Yöntem: Kesilmiş tomurcukları ve yaprakları mikrodalga fırına yerleştirin. Fırını yüzde 40-50'ye kadar çalıştırın ve 5-10 saniyelik kısa patlamalar yapın. Kuruyana kadar düzenli olarak kontrol edin.

Beşinci Yöntem: Taze tomurcukları ve yaprakları küçük parçalar halinde kesin ve hava geçirmez kapaklı bir cam kavanoza koyun. Cam kavanoza birkaç silika jel kurutucu paketi (elektronik cihazlar ve kameralarla gelen türden) yerleştirin ve kavanozu kapatın. Nem, birkaç saat içinde silika jele geçecektir. Paketleri çıkarın ve güneşte kurutun. Esrar sigara içebilecek kadar kuruyana kadar silika paketlerini değiştirin. Otomobil parçalarında veya elektronik mağazalarında silika jel paketleri bulun.

Altıncı Yöntem: Bitkilerin daha hızlı kuruması için sapları soyun. İlk önce büyük yaprakları çıkarın. Sapın dış tabakasını bir bıçakla soyun. Bu, gövdenin içini açığa çıkarır ve kuruma süresini yaklaşık yüzde 20 oranında kısaltır. Hasta yetiştiriciler, zamanından önce hiç tomurcuk içmezler!

Kaynak: grasscity
Nicee
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • higthead higthead:
    ** ***** ******* * ***** ***** ****** ***** *** ***** ****** ******* ******* ******** *** ***** *****
  • higthead higthead:
    ******* * ***** ******
  • T Turco:
    ******** ***** ********* * ***** ****** hahahaha ***** *
  • T Turco:
    *** ******* ***** hahahaha *** ***** **** **
  • higthead higthead:
    ********** *** ** **** *** ******** ********
  • T Turco:
    ***** ****** ******* ***** * ** ******* ***** ***** ***** * * ** **** *** ******
  • T Turco:
    ******** hahahaha**** *** ** **** *** ******** ********
  • higthead higthead:
    ****** ******** ****** ****** *** **** ****** ******* *** **** *** *** **** *** **********
  • T Turco:
    **** ****** ***** **** ********* ********** **********
  • higthead higthead:
    ***** **** **** ***** ** ***** **** **** *****
  • T Turco:
    ***** *********
  • T Turco:
    ***** ****** **** ***** ****** ********* ** *** *** ** **** hahahaha**
  • higthead higthead:
    ****** ****** hahahaha* ****** ****** ***** *** ****** ***** ****** ******** ***** **** **** hahahaha
  • higthead higthead:
    ****** ******** **** ***** ***** ** ******** *** ***** hahahaha **** ** ********* *** hahahaha ****** ********
  • T Turco:
    **** ****** ******* hahahaha* ******** *
  • T Turco:
    ****** **** ******** hahahaha* ******** **** ***** ***** ** ******** *** ***** hahahaha **** ** ********* *** hahahaha ****** ********
  • higthead higthead:
    ******** ******* ****** ******* ******** ********* ***** ********* hahahaha* ******* ******** ********* **** **** **** ********* ****** **** **
  • T Turco:
    ***** * ***** ***** hahahaha
  • higthead higthead:
    hahahaha*** ***** *** ***** ***** ********** **** ******** ******
  • T Turco:
    ** ***** ** **** ******* ** **** ******** *** **** hahahaha
  • T Turco:
    hahahaha
  • Mordecai Mordecai:
    ***** *** ****
    +1
  • SariTursu SariTursu:
    ******** ********
  • T Turco:
    ******* *** ****
  • higthead higthead:
    ***
    higthead higthead: ***
    Üst