Coban
Üye
Evet kankalar sizlerle daha önce "Mükemmel Truffle" ve "Oreo'lu Fındıklı Çikolata Bar" tariflerimden sonra şimdi de sıra Nutellalı Esrarlı Petibör (NEP) ile hem ağzınızı sulandıracak hem de kafanızı yapacak tarifim ile yeniden karşınızdayım.
İlk olarak
Malzemeler:
Yapacağınız ilk şey fırını 120 dereceye (250 Fahrenheit) ısıtmanız olsun. Çünkü petibörleri önceden ısınmış fırına vereceğiz.
Daha sonra yeteri kadar cigaramızı grinderdan geçirdikten sonra porselen bir kase veya bardağın içine koyuyoruz.
https://imgur.com/WYDkztZ
https://imgur.com/shCAa0Y
Daha Sonra bardağa koyduğumuz cigaraların üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz ve ısınmış olan fırınımızın içerisine koyuyoruz
https://imgur.com/Gb49bAO
Bu aşamadan sonra cigaramızı fırında tam 20 dakika bekletiyoruz. Cigaramız fırındayken petibör bisküvilerimizi hazırlamaya başlıyoruz.
3 parça petibörün 1 parçasını ikiye bölüyoruz ve bütün yüzeylere Nutella sürüyoruz.
https://imgur.com/uciQBy7
Cigaralarımız 20 dakika fırında durduktan sonra fırından bir bez yardımıyla elinizi yakmadan alın.
Cigaraların renginde bir değişme göreceksiniz. Cigaralarımızı bir büyük petiböre bir de ikiye böldüğümüz petibörün üzerine serpiyoruz ve diğer parçayı üzerine koyuyoruz
https://imgur.com/eGDFAV6
Bu noktada işimiz bitmedi. Fırının ısısını 160 dereceye (325 Fahrenheit) artırıp ısınmasını bekliyoruz. Fırın ısındıktan sonra bisküvilerimizi alüminyum folyoya sarıp fırına atıp 25 dakika bekliyoruz.
https://imgur.com/ZghDMGr
https://imgur.com/wNrKZFw
Fırından çıkardığımız bisküvilerimiz 3-4 dk soğuduktan sonra sıcak sıcak yemeye hazır. Afiyet olsun :8
Tadını tarif etmek gerekirse on numara bi munchies. Yerken ağzınızda esrarın tadını alabiliyorsunuz. Kafası 30-45 dk sonra gelmeye başlıyor ve sarıp içtiğiniz kafaya göre süresi çok daha fazla sürüyor.
https://imgur.com/ootTZQ1
https://imgur.com/RZ9uELL
İlk olarak
Malzemeler:
- 3 parça petibör bisküvi
- Nutella (Fıstık ezmesi ile de güzel olur)
- Kararınca cigara
- Alüminyum folyo
- Fırın
Yapacağınız ilk şey fırını 120 dereceye (250 Fahrenheit) ısıtmanız olsun. Çünkü petibörleri önceden ısınmış fırına vereceğiz.
Daha sonra yeteri kadar cigaramızı grinderdan geçirdikten sonra porselen bir kase veya bardağın içine koyuyoruz.
https://imgur.com/WYDkztZ
https://imgur.com/shCAa0Y
Daha Sonra bardağa koyduğumuz cigaraların üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz ve ısınmış olan fırınımızın içerisine koyuyoruz
https://imgur.com/Gb49bAO
Bu aşamadan sonra cigaramızı fırında tam 20 dakika bekletiyoruz. Cigaramız fırındayken petibör bisküvilerimizi hazırlamaya başlıyoruz.
3 parça petibörün 1 parçasını ikiye bölüyoruz ve bütün yüzeylere Nutella sürüyoruz.
https://imgur.com/uciQBy7
Cigaralarımız 20 dakika fırında durduktan sonra fırından bir bez yardımıyla elinizi yakmadan alın.
Cigaraların renginde bir değişme göreceksiniz. Cigaralarımızı bir büyük petiböre bir de ikiye böldüğümüz petibörün üzerine serpiyoruz ve diğer parçayı üzerine koyuyoruz
https://imgur.com/eGDFAV6
Bu noktada işimiz bitmedi. Fırının ısısını 160 dereceye (325 Fahrenheit) artırıp ısınmasını bekliyoruz. Fırın ısındıktan sonra bisküvilerimizi alüminyum folyoya sarıp fırına atıp 25 dakika bekliyoruz.
https://imgur.com/ZghDMGr
https://imgur.com/wNrKZFw
Fırından çıkardığımız bisküvilerimiz 3-4 dk soğuduktan sonra sıcak sıcak yemeye hazır. Afiyet olsun :8
Tadını tarif etmek gerekirse on numara bi munchies. Yerken ağzınızda esrarın tadını alabiliyorsunuz. Kafası 30-45 dk sonra gelmeye başlıyor ve sarıp içtiğiniz kafaya göre süresi çok daha fazla sürüyor.
https://imgur.com/ootTZQ1
https://imgur.com/RZ9uELL