Organik Beslenme 101

Night owl

Müptezel
Organik beslenme mükemmel sonuçlar sağlar. İyi bir organik büyüme toprakla başlar.

Azot: Yarasa gübresi, solucan gübresi, insan idrarı ve tavuk gübresi.
Fosfor: Kemik ve balık unu, muz kabuğu ve kaya tozu.
Potasyum: Yosun, balık unu ve odun külü.
Magnezyum: Epsom tuzları ve dolomit.
Kalsiyum: Kil, alçı ve kireçtaşı.

Organik pH sorunları

Pek çok insanın organik toprak karışımlarının veya organik fındık solüsyonlarının pH'ı ve bunu nasıl düzeltebilecekleri veya ayarlayabilecekleri hakkında sorular sorduğunu veya konuştuğunu duyuyorum. Organiklerde pH, sentetik yetiştirmede olduğu gibi bir sorun değildir.
Organiklerdeki pH sorunlarını çözmek için en iyi yer yetiştirme ortamıdır. Başlangıç noktası humatlar (humus) açısından zengin "yaşayan" bir ortamdır. Humatlar ve bakteriler, organik ortamların ve içine döktüğünüz (veya karıştırdığınız) fındıkların pH'ını "tamponlamak" için çalışır.
Humatlar komposttan, solucan gübresinden ve şişelenmiş humustan gelir. Turba bazlı bir ortam kullanıyorsanız, asidik turbanın pH'ını yükseltmek için dolomit kireci kullanın. Dolomit, magnezyum ve kalsiyum sağlamak için her türlü toprakta veya topraksız ortamda kullanılmalıdır. Ancak burada pH'tan bahsettiğimiz için dolomit kirecin pH düzeltme faydalarından bahsedeceğim.
Hindistan cevizi lifi ortamı nötre yakın (veya 7,0) bir pH'a sahiptir. Ancak nötr pH aralığının dışında kalan organik besinlerin alımına izin vermek için humatlara hala ihtiyaç duyulmaktadır.
Humatlar açısından zengin aktif bir ortamla balık, Toprak Suyu ve guano çayları gibi kuruyemişleri optimum pH aralığının çok dışında endişelenmeden dökebilirsiniz. Humus ve bakteriler, böylesine aşırı bir pH okumasında bile kabuklu yemişlerin köklerden alınmasına izin verecektir.
O halde bu pH ölçüm cihazlarını atın ve organik bahçeciliğin kolaylığının ve güvenliğinin tadını çıkarın

not: bu çayların/karışımların çoğu biraz karıştırma gerektirir, ancak çok fazla bekleme süresi vardır. bu, maddenin özelliklerinin su ile tam olarak birleşmesini ve mikrobiyal aktivitenin başlamasını sağlamaktır

Bitkisel Çaylar:

Guano Çayı ve Yosun:

1 aylıktan küçük fideler besin içeren çay karışımı

Çayı yapmak için 1 bardak solucan gübresini 5 galon suya karıştırın. 5 çay kaşığı ekleyin. Şeker pekmezi.
Her 2. veya 3. sulamada fidelerinizi sulamak için kullanın.

Sebze karışımı -

1/3 bardak Peru Deniz Kuşu Guano (PSG)
1/3 bardak Yüksek N Yarasa Guano (Meksika)
1/3 bardak Toprak Solucanı Dökümü (EWC)

(Bu "kuru karışım" olur. İstediğiniz her şeyi yapabilirsiniz ve Daha sonra kullanmak üzere saklayın.)

Çayı hazırlamak için 1 bardak kuru karışımı 5 galon suya karıştırın.

Bu 5 galon çaya şunu ekleyin:
5 yemek kaşığı. sıvı deniz yosunu.
5 çay kaşığı. Melas yada harnup Pekmezi

Her 3 sulamada bir sulamada kullanın.




Solucan gübresi
Kökeni: Bu karışım solucanların dışkısından üretilir. organik maddeyi yiyorlar ve siz de bununla karşılaşıyorsunuz. Solucan humusunun en kalitelisi Kaliforniya solucanlarından olacaktır.
Suda çözünür, topraktaki mikropları çoğaltır
Hazırlanışı: 5 litre suya 400gr (yaklaşık 2 su bardağı) ilave edilerek 2 gün bekletilir. iyice karışmasını ve suyun biraz oksijenli olmasını sağlamak için sık sık karıştırarak.
Uygulama :sulama sırasında 1 ölçü solucan gübresi suyuna 3 ölçü su karıştırılarak yapılır. bunu haftalık olarak ekleyebilirsiniz.

Kan Unu:
Menşei: Hayvanlardan (genellikle mezbahada) kan alınıp kurutulduktan sonra ince bir toz haline getirilir.
Yaklaşık %12-15 N, %1,2 P ve %1 k sağlar.
Hazırlanışı: Bir kapta, 9 kısım suya 1 kısım kan unu ekleyin. kapak. 1 hafta boyunca, karışımı geğirmek için açın ve karıştırın. Daha sonra kahve süzgeciyle süzün.
Uygulama: Genellikle yalnızca N eksikliği görüldüğünde uygulanır, %10-%25 kuvvette bir çözelti oluşturmak için suya eklenir.

YENGEÇ unu : Kalsiyum karbonat, büyük miktarda nitrojen, fosfor ve biraz kitinle zenginleştirilmiş mükemmel sos. Kitin, esrarın gerçekten iyi bir şekilde kullandığı egzotik bir elementtir. Bu, yonca unu ile iyi bir şekilde eşleşir ve üst pansuman başına ½ çay kaşığı yengeç unu ile bir çorba kaşığı yonca unu kullanabilirsiniz.

DE (diatomlu toprak) : Egzotik bir besin maddesini uygun miktarlarda getirmenin bir başka harikası da DE'dir. Yalnızca tarımsal veya gıdaya uygun DE kullanmalısınız! Daha çok sevilen kalsiyum karbonatın yanı sıra bu element silikonu da beraberinde getirir. Kenevir bitkileri, özellikle reçine oluştururken çok fazla silikon kullanıyor - 'neyse ki' dedi . Bunu yonca küspesine, isterseniz yengeç küspesine ek olarak yaklaşık ½ çay kaşığı kullanabilirsiniz.

Alçıtaşı
Kökeni: CaSO4. Temel olarak bir kayadır, onu doğal olarak açık havada veya (muhtemelen daha kolay) yerel bir bitki dükkanında bulabilirsiniz.
Sağlar: Sağlıklı mikrobiyal aktiviteyi aktive eder. Tuzluluğu (toksik tuz seviyeleri) düzeltir. Kükürt, kalsiyum ve potasyum sağlar. PH'ı düzenler ve en önemlisi N'nin emilimine yardımcı olur.
Hazırlanışı: Naylon çorabın veya başka ince elek malzemesinin içine 450 gram alçı tozu ekleyin (çok kabaysa havan ve pistil kullanın). bunu 5L su içeren bir kabın içine koyun. Kapak. Birkaç günde bir hızlı bir şekilde karıştırmak için kabı açarak 1-2 hafta bekletin.
Uygulama: PH kararsız olduğunda, maksimum %10 oranında suya ekleyin (bu nedenle seyreltin!). Nitrojen çayıyla karıştırılıyorsa %5'e kadar seyreltin ve haftalık olarak kullanılabilir.


Balık unu
Menşei: kurutulmuş, öğütülmüş balıklardan elde edilir.
Sağlar: %8N, %7P, eser elementler.
Hazırlanışı: Bu tozun %10'unu bir kapta %90 suyla karıştırın. bir hafta kapalı bırakın ve gazı dışarı çıkarmak için açın (nefes almayın, kokuyor). Hafta sonunda filtreleyin.
Uygulama: Karışımı, 1 ölçü balık gübresini 10 ölçü su ile seyreltin. haftalık olarak yemlemelerle birlikte veya N/P eksikliği fark edildiğinde ekleyin.


Yarasa Guano
Kökeni: ayrışmış yarasa kakası. tercihen pastörize edilmiştir (çünkü yarasalar kuduz gibi hastalıkları taşıyabilir ve taşıyabilir!)
Sağlar: Yüksek N içerir, ancak aynı zamanda P ve eser elementler de içerir. Taze guano daha yüksek N derecesine sahiptir
Hazırlanışı: 4 -5 litre suya 2 yemek kaşığı yarasa kakası. 1 hafta bekletin.
Uygulama: Bitirdiğiniz kaka suyunu 1 ölçü 3 ölçü suya karıştırın. 2 haftada bir kullanın.

Çiçek çayı karışımı:

2/3 bardak Peru Deniz Kuşu Guano
2/3 bardak Toprak Solucanı Dökümü
2/3 bardak Yüksek P Guano (Endonezya veya Jamaika)

(Bu "kuru karışım" olur. İstediğiniz her şeyi hazırlayabilir ve saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanın.)

Çayı hazırlamak için 2 bardak kuru karışımı 5 galon suya karıştırın.

Bu 5 galon çaya şunu ekleyin:
5 yemek kaşığı. sıvı deniz yosunu.
5 çay kaşığı. Melas ı Pekmezi
HER sulamada sulamada kullanın.

Yonca Çayı. (çiçeklenme sırasında da kullanılabilir)
Menşeii. bu öğütülmüş yonca, yapraklar, saplar.
Sağlar: %2,5n, %5p ve %2k.
Hazırlanışı: Bir naylon çorap alın ve 1 ölçü yoncayla doldurun, ardından 10 ölçü su dolu bir kovaya koyun. Güçlü bir çay elde etmek için bir hafta bekletin.
Uygulama: Her 2 haftada bir, 1 ölçü çayı 10 ölçü su ile seyrelterek kullanın.

Gübrenin
Kökeni: Çeşitli hayvanlarındn
Sağlar: Bu gerçekten hayvanın ne yediğine ve hayvanın ne olduğuna bağlıdır. Kaba tahminler şunlardır:
İnekler: 0,6%N-0,3%P-0,3%K
at: 0,6%N-0,6%P-0,4%k
Tavşan: 0,5%N-1,2%P-0,5%K
Koyun: . 8%N-.5%P-.4%K
Domuzlar: 0.6%N-.6%P-.4%
K
Hazırlanışı: 1 ölçü şerbeti 10 ölçü suya bir kovada karıştırın. 2 hafta, periyodik olarak karıştırarak. (yine, bu naylon çoraplar için daha iyidir, aksi halde filtrelemeniz gerekecek - iğrenç)
Uygulama: 1 ölçü kaka suyuna 1 ölçü su. 2 haftada bir kullanılabilir.


Menşei: Meyvelerin fermente edilmesiyle yapılır. Çiçeklenme için pekmez eklenmesi tavsiye edilir.
Sağlar: NPK açısından zengindir ancak aynı zamanda kalsiyum ve diğer bazı eser elementleri de içerir. Mikrobiyal aktivite açısından oldukça zengindir. Pekmez kullanmak büyük miktarda karbonhidrat katar ve mantar oluşumuna katkıda bulunabilir (yüksek sıcaklıkta büyür).
Hazırlanışı:muz mango şeftali papaya elma olgun olması lazım Meyveleri küçük parçalar halinde kesin. bir kaba koyun ve üzerini pekmezle örtün (VEYA meyveleri kesin, pekmez veya hava içermeyen kilitli bir torbaya koyun) 2 hafta bekletin, gazların dışarı çıkması için periyodik olarak açın. filtre.
Uygulama: 1 litre suya 1 yemek kaşığı meyve çürüklüğü suyu (ew) eklenir. 10 günde bir kullanın.

Çiçek Çayları

Muz Kabuğu Çayı.
Menşei: Muz. Yapımı ucuz. muzu ye, kabuğunu kullan.
Sağlar: Güçlü Potasyum Desteği. çiçeklenme için idealdir.
Hazırlanışı: 4 muzu seçip içini yedikten sonra 4 kabuğunu 4 bardak su (1 L) ile birlikte bir tencereye koyun. Ayrıca 2 yemek kaşığı pekmez de ekleyebilirsiniz. Kaynatın. 5 dakika kaynamaya bırakın. kabukları çıkarın. soğumaya bırakın. depolama için kavanozlara yerleştirin.
Uygulama: Bu 1 ölçü muz yapışkanını 2 ölçü su ile karıştırın. 2 haftada bir kullanın.


Deniz yosunu kelp
Kökeni: Yosun veya yosun, kurutulur, toz haline getirilir.
Sağlar: Bol miktarda K ve eser elementler, aminoasitler, vitaminler, hormonlar.
Hazırlanışı: 100 gram yosun tozu + 2 litre su, gece boyunca bekletin.
Uygulama: 1 ölçü deniz yosunu suyunu 3 ölçü suya karıştırıp sulama sırasında uygulayın. her sulamada kullanılabilir.

Kağıt Kül çayı.
Menşei: Bu toz yanmış kağıttan elde edilir. kağıdın pigment (mürekkep), yapıştırıcı, yapıştırıcı veya plastik kaplama içermediğinden emin olun. sadece düz kağıt. şey ne kadar ucuzsa o kadar iyidir.
Sağlar: %5 P ve %2 K
Hazırlanışı: Kağıdı tamamen yakın. Külü öğütün. 100 gr kül 2 L su ile karıştırılır. 10 gün bekletin, sonra filtreleyin.
Uygulama: Her 15 günde bir, 1 ölçü kül suyunu 2 ölçü suya karıştırarak kullanın.


Kemik
unu Kökeni: Ezilmiş, öğütülmüş kemikler.
Sağlar: biraz N (%3?) ve yaklaşık %7 P. yüksek kalsiyum
Hazırlanışı: , 200 gram kemik unu, 6 litre su ve 1/2 bardak kabartma tozu.Bir tencerede 10 dakika pişirin soğumaya bırakın, ardından üstte oluşmuş olabilecek yağı temizleyin. karışımın geri kalanını filtreleyin.
Uygulama: 1 ölçü kemik suyuna 3 ölçü su kullanın. 12/12 döngüsünün başlangıcında veya çiçeklenme başlangıcında kullanın. tüm büyüme boyunca sürecek

Ayrıca bu bitkilerle de çaylara ekleyip faydasını görebilirsiniz.

Karakafes - NPK'nın yanı sıra Dünya'nın altından çıkarılan diğer mikro besin maddeleri ve minerallerin ana kaynağı.

Isırgan Otu - Biyo-Dinamik tarımda toprağa zeka vermek için kullanılan, büyük miktarda Kalsiyum ve diğer mineraller ve C vitamini içeren bir başka harika dengeli NPK kaynağıdır.

"Isırgan otu, bitkilere ihtiyaç duyulan bireysel besin bileşenlerini sağlayarak toprak sağlığını uyarır. Toprağı canlandırır ve demirin toprağa salınmasına yardımcı olur. Bitkilerin hassasiyetini artırarak ve çevrelerine göre bireyselleştirerek güçlerini artırmaya yardımcı olur. Besleyiciliği artırır. bitkilerin nitelikleri. Mars kuvvetlerinin ısırgan otunda tezahür ettiği söylenir."

Papatya - Mineraller ve diğer bitki uyarıcı bileşiklerle dolu olan papatya çayları, bitkilerin hastalık veya zararlılara karşı bağışıklıklarını güçlendirebilir ve bitki büyümesinin dengelenmesine ve düzenlenmesine yardımcı olabilir.

Valerian - Mineral ve fosfor kaynağıdır.

"Valerian bitkideki fosforun yoğunlaşmasına yardımcı oluyor ve bu da bitkinin fotosentez sürecinde ışığı çekme kapasitesine yardımcı oluyor. Topraktaki fosfatı aktive eden bakterileri uyarıyor. Valerian Satürn'den gelen güçlerle ilgileniyor."

Karahindiba (çiçekler ve yapraklar) - NPK, mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikler, Bio-Dinamik tarımda bitkilerin çevreye "uyum sağlamasına" ve besinleri veya gerekli mineralleri ihtiyaç duyulan yere çekmesine yardımcı olmak için kullanılır.

"Karahindiba, bitkinin ihtiyaç duyduğu maddeleri sağlama yeteneğiyle birlikte toprağa canlı, eterik bir nitelik kazandırır. Bitkinin duyarlılığını artırır ve faydalı elementleri daha geniş bir alandan çekmesine yardımcı olur. Karahindiba silika ve potasyumla güçlü bir şekilde çalışır ve silika aracılığıyla, dış gezegenlerden, özellikle de Jüpiter'den güç çekiyor."

Civanperçemi - Biyo-Dinamik tarımda "kükürt ile bağlantısı yoluyla toprağa ışık kuvvetleri getirmek, ruhun maddeye nüfuz etmesine yardımcı olmak ve iz elementleri çekmesini sağlamak için kullanılan potasyum, selenyum ve kükürt içerir. Üreme ve büyüme için önemlidir. Venüs güçleri" civanperçemi içinde tezahür ettiği söyleniyor."

Beyaz Meşe Kabuğu - Biyo-Dinamik tarımda "kalsiyum ile çok güçlü bir şekilde çalışmak için kullanılan hastalıklarla savaşır ve mantar dahil bitki hastalıkları için mükemmel bir ilaçtır. Bitkinin eter gövdesi ile dengeyi yeniden sağlamaya ve aşırı büyümeyi kontrol etmeye yardımcı olur. Ay güçleri" Meşe kabuğu ile bitkide sağlıklı bir şekilde aktif hale gelebilir. Meşe kabuğunun uzun süreli kullanımı, kireç ilavesine gerek kalmadan toprağın pH'ının yükselmesine yardımcı olacaktır.

Arı Poleni : En sevdiğim eklemelerden biri. yerel poleni kullanıyorum. Yaklaşık 1 çay kaşığı oranında 4 litreye ekleyip köpürt 24 saat sonra verebilirsin ekliyorum. Besin değerleri değişebilir ama bence harika bir terpen arttırıcıdır. Bu aynı zamanda üst pansuman olarak da işe yarayacaktır.

Son olarak

Bu çayları da 4litre suya yarım çay kaşığı ekleyip 24 saat köpğrtüp verebilirsiniz...


kenevir bitkileri çok fazla kalsiyum ve magnezyum kullanır; özellikle çiçeklenme sırasında. Haydi sallanalım ve/veya yuvarlanalım…



Kireç Kaynakları ve Kullanımları
Kalsitik kireç , açık havada özel toprakta yükseltilmiş yataklarda, altında zaten magnezyum açısından yüksek olan doğal toprakta kullanım için iyidir. Su kaynağınızda çözünmüş magnezyum miktarı olağandışı derecede yüksekse ve/veya kullandığınız sıvı gübreler Mg bakımından yüksekse.
Sönmüş kireç, nano miktarlarda kullanılmadığı sürece canlı toprak için çok yüksek olan, yüksek düzeyde kullanılabilir kalsiyumun ciddi bir dozajıdır. Hidratlı kireç, aşırı dozdan dolayı nakilden bir veya iki gün sonra bitkilerinizi kolayca öldürebilir. Topraksız, organik saksı bahçelerinde sıvı organik besinlerin bir alayda kullanılarak oldukça etkili bir şekilde kullanıldığını gördüm. Organik asitler açısından zengin besinler.
Bahçe kireci normalde sadece kalsiyum karbonattır, ancak dolomit kirecinin bahçe kireci olarak etiketlendiğini gördüm. Bu yüzden etiketleri dikkatlice okuyun.
Diyatomlu Toprak (DE), kalsiyum karbonat (kireç) için bir başka mükemmel kaynaktır. Ayrıca silikon içerir. Birçok bitki silikonu alabilir veya bırakabilir; ancak kenevir bitkilerinin bunu gerçekten iyi bir şekilde kullandığını ve oldukça büyük bir fark yarattığını düşünüyorum. Ampirik olarak derlenen görüş.
 
Son düzenleme:

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • T terbiyeligunahkar:
    ****** *** ********* *** hahahaha ******* ****** *** **** ******** ****** **
  • T terbiyeligunahkar:
    ***** ********** hahahaha *** ********* ***** ****** ****** ******* ****** ****** hahahaha***
  • TabldotLife TabldotLife:
    *** ***** ******* ******** ******* ****** ***** ********
  • kawinnnz kawinnnz:
    ******
  • TabldotLife TabldotLife:
    ******** ****** ******** ******* ***** *****
  • T terbiyeligunahkar:
    **** **** hahahaha***
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** *** ***** *** ** * *****
  • T terbiyeligunahkar:
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha**********
  • T terbiyeligunahkar:
    ***** *** hahahaha*** ****** ******** ******* ***** *****
  • T terbiyeligunahkar:
    **** ****** ** *** ***** **** hahahaha* ** ** *** ****** hahahaha***
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** ***** *** ******* ******** *****
  • T terbiyeligunahkar:
    **** ****** ** hahahaha*** *** ********** ***** *** ******* ******** *****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ********** *** hahahaha**** hahahaha
  • T terbiyeligunahkar:
    * ***** ***** *** hahahaha***** *** hahahaha**** hahahaha
  • TabldotLife TabldotLife:
    ******** ***** ** ******* hahahaha** ********** ***** *****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ********** *******
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** *** **** ******** ****
  • T terbiyeligunahkar:
    **** hahahaha ********** ******* ****** *** *** *** ***** **** **** ****** **** hahahaha****
  • T terbiyeligunahkar:
    ** ********** *** **** ******** ****
  • kawinnnz kawinnnz:
    ***** ***** *
  • T terbiyeligunahkar:
    **** ** hahahaha ***** *
  • kawinnnz kawinnnz:
    ****** ** ****** hahahaha
  • T terbiyeligunahkar:
    ****** ******* *** *** hahahaha ** ****** hahahaha
  • T terbiyeligunahkar:
    ******* ******** *** **** *** ***** *** ******* ******* ******* *** hahahaha** ********
  • T terbiyeligunahkar:
    ***** *** **** ** ***** ******* **** *** ******* *** **********
    T terbiyeligunahkar: ***** *** **** ** ***** ******* **** *** ******* *** **********
    Üst