Outdoor maks ne kadar alıyorsunuz ?

kalapar

Yeni üye
Selam knkalar outdoor bitkim için yeni konu açma gereksinimi duydum çünkü diğer konularda sorularıma cevap alamadım arada kaynadı heralde :) kızıma şuanlık sadece solucan gübresi veriyorum bide yumurta haşladığım sudan döküyorum onun dışında ek bir gübre kullanmadım sizce ne zaman gübre kullanmaya başlamalıyım ve hangi gübreyi almalıyım bu ilk sorum diğer sorumsa resimlerdede görüceğiniz üzere yapraklarda sararma hatta kuruma var çok belirgin olmasada benim canımı sıkıyor bunun sebebi sizce nedir tecrübeli grower knkalarım son sorumsa (biliyorum biraz boş bi soru ama) outdoor growla uğraşan knklar ne kadar alıyorlar gr olarak ve tahmini ne kadar alırım bu kızımdan 
Farketmediğim ve sizin gözünüze çarpan bi sorun varmı yeniyim forumu takipteyim edindiğim bilgilerle ilerliyorum 


https://imgur.com/6xJqH7H

https://imgur.com/Ph6Mry9

https://imgur.com/SWTeC0U

https://imgur.com/undefined

https://imgur.com/0YN9M12

https://imgur.com/FcNR3U6

Şimdiden teşekkürler
 

Vedoo

Kıdemli Üye
Cvp: Outdoor maks ne kadar alıyorsunuz ?

Şimdilik iyi  güzel gelişimi iyi fakat suyun ph ı nı Ölçmüyorsun sanırım. mikro vesinleri alamamış istiyor artık eksiklik çekiyor ph ı 6.00 a ayarla Yapraklar da ki kalsiyum eksikliği ilerlemesin. 
Biogrow sıvı gübre al litreye 1 ml karıştır ver 
ama ph ı ölç yoksa hiç bir gübre su tam etki etmez
Mesela suyun sıkıntılı ph ı  7.1 den yüksek
Kalsiyum eksikliği başlamış. Toprak da az
Yani şimdi bi ton şey Anlıyorum. Ne gübresi Veriyorsun bilmiyorum ama onu da fazla veriyorsun nitrojen çok gelmeye Başlamış. Suyu da Toprak kurumadan nemliyliken veriyorsun sanki. Bitkinin toprağıtam kurumuyor sayın kankam... Böcek de dadanmış bitkiye.
Şimdilik iyi ilerde dikkat et işte o saksı da iyi gelişemez bahçene ek derim. Papağan Ziyanın su Kabı kadar saksıya ekmişsin sayın çok değerli kankam gerekk yokk kaz toprağı dik oraya oh mis işte sonra masayı kur bahçene koy çayını yak sigaranı uzaktan dikizle bitki hanım kızımızı tabi o da erkek çıkmasa yani. :) Tabi canım.
 

greyfurt

Yeni üye
kanka güzel görünüyorlar da bu büyük yaprakları neden almıyorsun ki boşuna yük oluyor bitkiye ben diplerinden filiz çıktımı büyük yaprakları alırım daha güzel gelişiyor. birde yoğurt markasından nereli olduğun belli oluyor dikkat et toprağım :D
 

kalapar

Yeni üye
alıntı ile cevapla yapamadım ama vedoo knkam dediklerini bugünden itibaren uygulayacam şuanda saksıda olmasının sebebi knka seninde dediğin gibi bizim buralarda bu aylarda daha toprak kurumadan yağış alıyorum elimden geldiğince saksıyı içeri çekebileyim diye saksıya yapmıştım yağıştan korurum diye fakat ramazan tabi sabaha kadar yatmayıp akşama kadar uyuyorum :D ihmal ettik biraz suya dikkat edicem ph ölçer im yok onada bi bakıcaz sanada maşallah knkam 5 6 fotoğraf attım yanlış yaptığımı düşündüğüm herşeyi çakmışsın helal olsun sana çok da teşekkür ederim ilgin için dumanın bol olsun 
greyfurt knka aslında bende düşünmüştüm acaba kesmelimiyim ama bana riskli gelmişti sonuçta bitkinin eli ayağı gibi birde tohumsuzun izlediğim bir videosunda susuz kaldığında bu yapraklarda depoladığı suyu kullandığını söylemişti gerçi su sıkıntım yok ama yinede riskli bulup kesmemiştim ama kesmek iyi gelirse sence yaprak kısmından mı yoksa yaprağın dal kısmından mı kesmeliyim?
 

Vedoo

Kıdemli Üye
Yağmur yağsın zararı olmaz faydası olur. burada hasat vakti 1 2 hafta aralıksız yağıyor tek ilgilenmem gereken aşa çöken dalları Alacaklı gibi acımadan sallayıp ağırlık yapan suyu silkmek. Hiç küf olmadı dallar da kırılmıyor iyi bakarsan hiç bir şey olmaz sıcaklık 43 dereceye çıkıyor yazın, arada sırada çok yükseliyor düşün direkt güneş altında termo metre koysan direkt güneş vuran bir yerde sıcaklık 60° yi de bulur.  Yağmura gelince Karbondioksit yağmurda çözünür ve ph'ı yaklaşık 5.6 olan çok hafif bir karbolik aside dönüştürür, bir süre bir tankta veya bir kabın içinde bidon da veya rezervuarda oturduktan bekledikten sonra karbondioksiti serbest bırakır ve 7'de dengeler. Yağmurdan sonra bitkilerin nasıl deli gibi büyüdüğünü hiç fark ettiniz mi? Bu yüzden. ph ı ölç gübreli su ver bio bizz bio grow ver çiçeğe geçince de top max bio bloom al ver. genetiğin iyi ise güzel kafası olur hayret edersin suya gübreye dikkat et sadece güzel genetik tohum al mesela blueberry al çok güzel kafası var bakımı kolay indica veya indica hybrit al ilkönce yetiştirmesi kolay hataya kaşı fedakar olur. indica veya indica hybrit cinsleri ek bahçene kimseye bahsetme. otur izle zırt pırt kurcalama kendi kendine on numara büyür. toprak nemsiz ise kuru ise su ver. unutma Bitkiyi çok sulamaktan öldürmek, Susuzluktan öldürmek den daha kolaydır.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • 420x 420x:
    ********* *****
  • I ichbinkrytpon:
    **** ** ********* ******
    +1
  • A ax-b:
    ****** hahahaha**** ***** hahahaha** ******** hahahahahahahaha ********** ** ******** ******* ****** **********
    +1
  • 420x 420x:
    ****** ***** **
  • A ax-b:
    ********* ********** *** *** * ********** ********** ***** hahahaha*
  • 420x 420x:
    ********* *** ***** *** hahahaha ********
  • 420x 420x:
    ** hahahaha*
  • A ax-b:
    ****** hahahaha* **** ******* *** *** **** ***** **
  • A ax-b:
    ****** *** *****
  • 420x 420x:
    ******* ** ********* ******** *** ********* ******
  • 420x 420x:
    ***** hahahaha*
  • A ax-b:
    ********** **** ******* hahahaha ***** ** * ***** **** ** *********
  • 420x 420x:
    ********* ****
  • 420x 420x:
    *********
  • I ichbinkrytpon:
    *** **** **** ****** ********
  • I ichbinkrytpon:
    ******* ******* **** hahahaha** *****
  • I ichbinkrytpon:
    **** *** ********* ******
  • A ax-b:
    * ***** ******* ***** ** ***** ***** ***** ***** ****** ********* * ******* ** ******** ******* ****** *******
  • A ax-b:
    ****** *** ******** *** ***** **********
  • 420x 420x:
    ***** ******* ********** ** ******** ********* *** ***
    +1
  • 420x 420x:
    ***** ******* ******** *** ******* *********
  • A ax-b:
    ******* ********** ********** *****
  • A ax-b:
    ***** ** ******* **** hahahaha
    +1
  • I ichbinkrytpon:
    *** ******* **** ***** *****
  • I ichbinkrytpon:
    ** hahahaha**** **** ******* *****
    I ichbinkrytpon: ** hahahaha**** **** ******* *****
    Üst