Ramsay'nin CannaButter Tarifi ( Sizin tabirinizle yağda kenevir )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uyarı: arkadaşlar bu tarifteki tereyağı ile çeşitli yemek tarifleri vereceğim. Bu tarifi ana madde olarak düşünebilirsiniz. bunu yaptığımız zaman elimizde güçlü bir tereyağı olacak, neye koyarsak koyalım kafa yapacak. Ama hard tiribe de sokabilir, bu yağ ile ne yaparsanız yapın, önce bi tadına bakın :) ( kurabiyeyle efso oluyor )

İstediğiniz bir tarif varsa veya yardıma ihtiyacınız varsa gönderiye yorum bırakabilirsiniz. Görüşlerinizi de eksik etmeyin :)

Ramsay'nin mutfağına hoş geldiniz !
Bugün kolay ve anlaşılır bir anlatımla herkesin yapabileceği bir tarifi veriyorum, ama bu tarifi yapabilmek ve ortamların vazgeçilmez aşçıcı olabilmek için bir 15 gramdan ödün vereceğinizi unutmayın! Anlatımın kolay olması için
WikiHow dan alınmış hazır görseller kullanılacak.

ilk etap
Malzemeler !
Kenevirli Tereyağı için gerekli malzemeler: ( tarifin kalanında cannabutter olarak hitap edeceğim)

- 230 gr Tuzsuz Tereyağı (sütaş tavsiye ederim kenevir hariç kalitesi en önemli olan malzeme bu veganlar için margarinler ve hindistan cevizi yağı vs de olur )
- 15 gr Öğütülmüş kenevir ( tohum ve saptan arındırılmış ve grindlanmış şekilde 15 gr) bu malzeme ne kadar kaliteli olursa kafa o kadar kaliteli olur.
- 1 Su bardağı sıcak içme suyu ( şebeke suyunu olaya dahil etmeyin kanka )

Bu konuya daha sonra vereceğim tariflerden geldiyseniz tarifi yapmadan önce bunu yapmaya başlayın, tamamen hazır olması yaklaşık 12 saat sürüyor. Ben genellikle önceki günden hazırlıyorum. bunu hazır ettiğimizde elimizde 250gr civarı cannabutter olacak, bunun sadece yarısını kullanarak daha sonra dehşet lezzetli kurabiyeler de yapacağız. Malzemeleri yarıya düşürerek tek seferde bütün tereyağını da kullanabilirsiniz ama ne gerek var :p Verdiğim tereyağ tarifini daha sonra farklı yiyeceklerde kullanmayı da göstereceğim. Tek başına tüketmeyiniz.
YAPILIŞ
Cannabutter hazırlanışı:

1-
Tereyağımızı hazır etmek için yukarıda bahsetiğim malzemeleri önünüze dizin kanka.
Cannabutter yapmak kolaydır, ancak aynı zamanda zaman alıcıdır.
Tereyağını eritmek için çift kazan kurun (resimde gördüğün düzenekten kanka). Çift kazan, tereyağını eritirken marihuananın çok fazla ısı kullanmadan demlemesine izin verir. Eğer bir çift kazanınız varsa, onu kullanabilirsiniz. Yoksa, kendi çift kazanınızı kurabilirsiniz.

Bir çift kazan kurmak için, büyük bir tencereyi ocağınıza yerleştirin ve yaklaşık olarak 1/3 kadar suyla doldurun. Ardından, orta boy bir kaseyi bu tencerenin üzerine yerleştirin. Kase, tencerenin kenarlarını örtecek kadar büyük olmalı, ancak kase altının su içinde veya yakınında olacak şekilde yeterince küçük olmalıdır.

İkinci bir yöntem olarak evde suyu sıcak tutma özelliğine sahip bir kettle ın üzerine bir kase koyarak kettle ın buharıyla erimesini sağlamaktır, bu benim tercih ettiğim yöntemlerden bir tanesi, çünkü tereyağın 4 - 6 saat kadar alttan ısı almaya devam etmesi gerekiyor. 6. maddeyi okursanız sebebini anlarsınız.

Marihuanayı ısıtmak, THC'yi çıkarmak ve bitkinin psikoaktif etkilerinden yararlanmak için gereklidir. Ham marihuanadaki THC'yi sindiremezsiniz, bu nedenle ham marihuana yemenin hiçbir etkisi olmaz. Düzeneği kurduğunuzda buna benzeyecek.

1694974502274.png

2- Çift kazanın kabında tereyağını eritin. 227gr tereyağı dilimini çift kazanın kabına koyun ve ocağı düşük veya orta ateşe getirin. Su ısınacak ve buhar, tereyağının yavaşça erimesine neden olacaktır. Ateşi düşük tutun. Tereyağının kaynamasına izin vermeyin. Marihuanadaki THC yağda çözünür, suyla çözünmez. Bu, THC'yi yemeklerde kullanmak için marihuanayı tereyağında veya yağda ısıtmanın gerektiği anlamına gelir. Süt ürünleri tüketmiyorsanız ve tereyağı kullanmak istemiyorsanız, o zaman süt ürünleri içermeyen margarin veya hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz.

3- Marihuanayı anamızın babamızın peynir süzmek için kullandığına benzer bi bezle sarın, amacımız eklediğim görselde de görüldüğü gibi otu çay poşeti gibi demlenebileceği hale getirmek. Benim bu iş için kullanılmamış beyaz bir tshirtten kesilen bir bez parçam var. Tereyağı erirken marihuanayı hazırlayabilirsiniz. Temiz bir yüzeye bez parçasını yerleştirin ve iki kez katlayın. Bu, marihuananın bezden kaçmasını engellemeye yardımcı olacaktır. Ardından marihuanayı bezin ortasına yerleştirin. İlk olarak bezi daha kısa kenarlarını katlayın. Sonra uzun kenarlarından birini katlayın ve marihuanayı diğer kenara doğru sarın, sanki bir burrito sarmış gibi. Yemek ipini ( yemek ipi yoksa normal hasır ip te kullanabilirsin knk, dağılıp yağın içinde kalmasın yeter.) yaptığımız burritoyu bağlamak için kullanın. İpi burritonun etrafına eşit bir şekilde sarın ve iyice sıkıca bağlayın, aksi takdirde dağılabilir. Aha böyle gözükecek:
1694975249385.png

4- Marihuanayı beze sararak yaptığımız çay poşetini erimiş tereyağına yerleştirin. Poşeti biraz bükmeniz gerekebilir, böylece kabın içine sığar. Daha sonra bi kaşık yardımıyla dürterek dibe batırın, bu süreçte tereyağınız hala kurduğumuz düzenekte ve alttan ısınmaya devam ediyor olsun.

5- Tereyağına tarife yazdığımız 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Su eklemek, marihuanayı sıvı ile kaplamaya ve marihuananın THC'sini salmasına yardımcı olacaktır. Bir su bardağı sıcak suyu tereyağı ve marihuana çay poşeti bulunan kaba dökün. Marihuanadaki THC'nin yağda çözünür, su çözünmez olduğunu unutmayın. Bu, suyun başlı başına marihuanadan çok fazla THC çıkarmayacağı anlamına gelir. Su, sadece marihuanayı ısıtmaya yardımcı olarak THC'nin tereyağındaki yağ tarafından emilmesine yardımcı olacaktır. bu maddeyi de görselle şekillendiriyorum.
1694977186748.png

6- Marihuanaya suyu dökün ve demlemeye bırakın. Ardından, kabı ısıya dayanıklı bir kapakla kapatın ve marihuanayı tereyağı ve su içinde dört ila altı saat boyunca demlemeye bırakın. Unutmayın ki marihuanayı tereyağında ne kadar uzun süre demlerseniz, cannabutter o kadar güçlü olur. Ben genelde bir tarif yapacağım zaman önceki günden yağı hazırlıyor, 6 - 12 saat arası bekletiyorum. Ama 6 saat bekletmem ile 12 saat bekletmem arasında pek bi fark görmedim. Bu süreçte tereyağın donmaması gerektiğini unutmayın, o yüzden kurduğunuz düzenek kısık ateşte yanmaya devam etmeli, ben bu süreç için kettle üzerine koyduğum bir kaseyi kullanıyorum, kettle' ın suyu sıcak tutma modu tereyağın donmasını engelliyor.

Cannabutter'ın içinde fazla THC olmasını istemiyorsanız, demlemeyi üç ila dört saat civarında durdurmayı düşünebilirsiniz. Ancak daha güçlü olmasını istiyorsanız, tam altı saat boyunca demlemeye bırakabilirsiniz.


7- Marihuanayı tereyağından çıkarın. Marihuana demlenme işlemi tamamlandığında, tereyağı yeşil bir renk almış olacaktır. Tereyağındaki yeşil rengi gözlemleyebilirsiniz ( bunun da fotosu var ) . Fırın eldivenleri kullanarak kabı çift kazandan çıkarın, ellerinizi ısıdan koruyun. Sonra, tereyağından marihuana çay poşetini bir delikli metal kaşıkla çıkarın ve bir kenara koyun.

Ayrıca, marihuana çay poşetini sıkarak içinden fazla sıvıyı çıkarmanıza yardımcı olması için ikinci bir metal kaşık da kullanmak isteyebilirsiniz.

1694978033171.png

8- Tereyağını soğumaya bırakın. Marihuana tereyağını soğuması için kabında bırakabilir veya tercih ederseniz farklı şekilde bir kap içine aktarabilirsiniz. (Mesela benim gülen suratlı bir kasem var, onun içine koyuyorum gülen surat şeklinde esrarlı tereyağım oluyor.) Kabı ve marihuana tereyağını yavaşça oda sıcaklığına soğumasına izin verin, ardından kabı buzdolabına aktarın.

Tereyağını birkaç saat veya gece boyunca buzdolabında bırakabilirsiniz.

9- Suyu süzün. Tereyağı oda sıcaklığına soğuduktan sonra tekrar katı bir hal alacaktır. Tereyağı da kabın üst kısmına çıkacaktır ve eklediğiniz su kabın alt kısmında olacaktır.

Suyu dökün ve tereyağını saklayın.

Tereyağı artık çikolata parçacıklı kurabiye yapmak veya favori kurabiye tarifinizde normal tereyağının yerine aynı miktarda kullanmak için hazır. Örneğin, tarif ½ su bardağı tereyağı istiyorsa, tereyağını ½ su bardağı cannabutter ile değiştirin. Afiyet olsunn :)
 
Son düzenleme:
İstediğiniz bir tarif varsa veya yardıma ihtiyacınız varsa gönderiye yorum bırakabilirsiniz. Görüşlerinizi de eksik etmeyin :)
 

G_man

Kıdemli Üye
Uyarı: arkadaşlar bu tarifteki tereyağı ile çeşitli yemek tarifleri vereceğim. Bu tarifi ana madde olarak düşünebilirsiniz. bunu yaptığımız zaman elimizde güçlü bir tereyağı olacak, neye koyarsak koyalım kafa yapacak. Ama hard tiribe de sokabilir, bu yağ ile ne yaparsanız yapın, önce bi tadına bakın :) ( kurabiyeyle efso oluyor )

İstediğiniz bir tarif varsa veya yardıma ihtiyacınız varsa gönderiye yorum bırakabilirsiniz. Görüşlerinizi de eksik etmeyin :)

Ramsay'nin mutfağına hoş geldiniz !
Bugün kolay ve anlaşılır bir anlatımla herkesin yapabileceği bir tarifi veriyorum, ama bu tarifi yapabilmek ve ortamların vazgeçilmez aşçıcı olabilmek için bir 15 gramdan ödün vereceğinizi unutmayın! Anlatımın kolay olması için
WikiHow dan alınmış hazır görseller kullanılacak.

ilk etap
Malzemeler !
Kenevirli Tereyağı için gerekli malzemeler: ( tarifin kalanında cannabutter olarak hitap edeceğim)

- 230 gr Tuzsuz Tereyağı (sütaş tavsiye ederim kenevir hariç kalitesi en önemli olan malzeme bu veganlar için margarinler ve hindistan cevizi yağı vs de olur )
- 15 gr Öğütülmüş kenevir ( tohum ve saptan arındırılmış ve grindlanmış şekilde 15 gr) bu malzeme ne kadar kaliteli olursa kafa o kadar kaliteli olur.
- 1 Su bardağı sıcak içme suyu ( şebeke suyunu olaya dahil etmeyin kanka )

Bu konuya daha sonra vereceğim tariflerden geldiyseniz tarifi yapmadan önce bunu yapmaya başlayın, tamamen hazır olması yaklaşık 12 saat sürüyor. Ben genellikle önceki günden hazırlıyorum. bunu hazır ettiğimizde elimizde 250gr civarı cannabutter olacak, bunun sadece yarısını kullanarak daha sonra dehşet lezzetli kurabiyeler de yapacağız. Malzemeleri yarıya düşürerek tek seferde bütün tereyağını da kullanabilirsiniz ama ne gerek var :p Verdiğim tereyağ tarifini daha sonra farklı yiyeceklerde kullanmayı da göstereceğim. Tek başına tüketmeyiniz.
YAPILIŞ
Cannabutter hazırlanışı:

1-
Tereyağımızı hazır etmek için yukarıda bahsetiğim malzemeleri önünüze dizin kanka.
Cannabutter yapmak kolaydır, ancak aynı zamanda zaman alıcıdır.
Tereyağını eritmek için çift kazan kurun (resimde gördüğün düzenekten kanka). Çift kazan, tereyağını eritirken marihuananın çok fazla ısı kullanmadan demlemesine izin verir. Eğer bir çift kazanınız varsa, onu kullanabilirsiniz. Yoksa, kendi çift kazanınızı kurabilirsiniz.

Bir çift kazan kurmak için, büyük bir tencereyi ocağınıza yerleştirin ve yaklaşık olarak 1/3 kadar suyla doldurun. Ardından, orta boy bir kaseyi bu tencerenin üzerine yerleştirin. Kase, tencerenin kenarlarını örtecek kadar büyük olmalı, ancak kase altının su içinde veya yakınında olacak şekilde yeterince küçük olmalıdır.

İkinci bir yöntem olarak evde suyu sıcak tutma özelliğine sahip bir kettle ın üzerine bir kase koyarak kettle ın buharıyla erimesini sağlamaktır, bu benim tercih ettiğim yöntemlerden bir tanesi, çünkü tereyağın 4 - 6 saat kadar alttan ısı almaya devam etmesi gerekiyor. 6. maddeyi okursanız sebebini anlarsınız.

Marihuanayı ısıtmak, THC'yi çıkarmak ve bitkinin psikoaktif etkilerinden yararlanmak için gereklidir. Ham marihuanadaki THC'yi sindiremezsiniz, bu nedenle ham marihuana yemenin hiçbir etkisi olmaz. Düzeneği kurduğunuzda buna benzeyecek.

Ekli dosyayı görüntüle 18126

2- Çift kazanın kabında tereyağını eritin. 227gr tereyağı dilimini çift kazanın kabına koyun ve ocağı düşük veya orta ateşe getirin. Su ısınacak ve buhar, tereyağının yavaşça erimesine neden olacaktır. Ateşi düşük tutun. Tereyağının kaynamasına izin vermeyin. Marihuanadaki THC yağda çözünür, suyla çözünmez. Bu, THC'yi yemeklerde kullanmak için marihuanayı tereyağında veya yağda ısıtmanın gerektiği anlamına gelir. Süt ürünleri tüketmiyorsanız ve tereyağı kullanmak istemiyorsanız, o zaman süt ürünleri içermeyen margarin veya hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz.

3- Marihuanayı anamızın babamızın peynir süzmek için kullandığına benzer bi bezle sarın, amacımız eklediğim görselde de görüldüğü gibi otu çay poşeti gibi demlenebileceği hale getirmek. Benim bu iş için kullanılmamış beyaz bir tshirtten kesilen bir bez parçam var. Tereyağı erirken marihuanayı hazırlayabilirsiniz. Temiz bir yüzeye bez parçasını yerleştirin ve iki kez katlayın. Bu, marihuananın bezden kaçmasını engellemeye yardımcı olacaktır. Ardından marihuanayı bezin ortasına yerleştirin. İlk olarak bezi daha kısa kenarlarını katlayın. Sonra uzun kenarlarından birini katlayın ve marihuanayı diğer kenara doğru sarın, sanki bir burrito sarmış gibi. Yemek ipini ( yemek ipi yoksa normal hasır ip te kullanabilirsin knk, dağılıp yağın içinde kalmasın yeter.) yaptığımız burritoyu bağlamak için kullanın. İpi burritonun etrafına eşit bir şekilde sarın ve iyice sıkıca bağlayın, aksi takdirde dağılabilir. Aha böyle gözükecek:
Ekli dosyayı görüntüle 18127

4- Marihuanayı beze sararak yaptığımız çay poşetini erimiş tereyağına yerleştirin. Poşeti biraz bükmeniz gerekebilir, böylece kabın içine sığar. Daha sonra bi kaşık yardımıyla dürterek dibe batırın, bu süreçte tereyağınız hala kurduğumuz düzenekte ve alttan ısınmaya devam ediyor olsun.

5- Tereyağına tarife yazdığımız 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Su eklemek, marihuanayı sıvı ile kaplamaya ve marihuananın THC'sini salmasına yardımcı olacaktır. Bir su bardağı sıcak suyu tereyağı ve marihuana çay poşeti bulunan kaba dökün. Marihuanadaki THC'nin yağda çözünür, su çözünmez olduğunu unutmayın. Bu, suyun başlı başına marihuanadan çok fazla THC çıkarmayacağı anlamına gelir. Su, sadece marihuanayı ısıtmaya yardımcı olarak THC'nin tereyağındaki yağ tarafından emilmesine yardımcı olacaktır. bu maddeyi de görselle şekillendiriyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 18128

6- Marihuanaya suyu dökün ve demlemeye bırakın. Ardından, kabı ısıya dayanıklı bir kapakla kapatın ve marihuanayı tereyağı ve su içinde dört ila altı saat boyunca demlemeye bırakın. Unutmayın ki marihuanayı tereyağında ne kadar uzun süre demlerseniz, cannabutter o kadar güçlü olur. Ben genelde bir tarif yapacağım zaman önceki günden yağı hazırlıyor, 6 - 12 saat arası bekletiyorum. Ama 6 saat bekletmem ile 12 saat bekletmem arasında pek bi fark görmedim. Bu süreçte tereyağın donmaması gerektiğini unutmayın, o yüzden kurduğunuz düzenek kısık ateşte yanmaya devam etmeli, ben bu süreç için kettle üzerine koyduğum bir kaseyi kullanıyorum, kettle' ın suyu sıcak tutma modu tereyağın donmasını engelliyor.

Cannabutter'ın içinde fazla THC olmasını istemiyorsanız, demlemeyi üç ila dört saat civarında durdurmayı düşünebilirsiniz. Ancak daha güçlü olmasını istiyorsanız, tam altı saat boyunca demlemeye bırakabilirsiniz.


7- Marihuanayı tereyağından çıkarın. Marihuana demlenme işlemi tamamlandığında, tereyağı yeşil bir renk almış olacaktır. Tereyağındaki yeşil rengi gözlemleyebilirsiniz ( bunun da fotosu var ) . Fırın eldivenleri kullanarak kabı çift kazandan çıkarın, ellerinizi ısıdan koruyun. Sonra, tereyağından marihuana çay poşetini bir delikli metal kaşıkla çıkarın ve bir kenara koyun.

Ayrıca, marihuana çay poşetini sıkarak içinden fazla sıvıyı çıkarmanıza yardımcı olması için ikinci bir metal kaşık da kullanmak isteyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 18129

8- Tereyağını soğumaya bırakın. Marihuana tereyağını soğuması için kabında bırakabilir veya tercih ederseniz farklı şekilde bir kap içine aktarabilirsiniz. (Mesela benim gülen suratlı bir kasem var, onun içine koyuyorum gülen surat şeklinde esrarlı tereyağım oluyor.) Kabı ve marihuana tereyağını yavaşça oda sıcaklığına soğumasına izin verin, ardından kabı buzdolabına aktarın.

Tereyağını birkaç saat veya gece boyunca buzdolabında bırakabilirsiniz.

9- Suyu süzün. Tereyağı oda sıcaklığına soğuduktan sonra tekrar katı bir hal alacaktır. Tereyağı da kabın üst kısmına çıkacaktır ve eklediğiniz su kabın alt kısmında olacaktır.

Suyu dökün ve tereyağını saklayın.

Tereyağı artık çikolata parçacıklı kurabiye yapmak veya favori kurabiye tarifinizde normal tereyağının yerine aynı miktarda kullanmak için hazır. Örneğin, tarif ½ su bardağı tereyağı istiyorsa, tereyağını ½ su bardağı cannabutter ile değiştirin. Afiyet olsunn :)
youtube dan gördüm, çay poşedi yapmak yerine direk mariyi yağa atıp sonra süzüyorlar, bu daha kolayıma geldi sonuç veya etkileri aynı olur mu?
 

G_man

Kıdemli Üye
ve birde bir fantazim var. Senin forumda bir sürü tarifin olduğunu gördüm bunun içinde belki bişiler bulabilirsin diye düşündüm. Ben tütünü el sarması olarak içiyorum bundan zevk alıyorum sarmak dan. Birde bir şeyi farklı absürt yapmak hoşuma gidiyor. Aklımdaki şey kenevirli kağıt, yani ben bu kağıdı alacağım zıvanasını koyup içine sadece tütün koyacağım ve sonra bunu içince kenevir kafası yaşayacağım. Yani thc sömek den sökülecek kağıda işlenecek ve ateşle tepkiye girip dumanı kafa yaşatacak. Aslında normal joint, bu dediğim fakat absürt bir tüketim şekli ve bunun içine tütün yerine kenevir koyarak çok ayrı bir seviyede kafada yaşanabileceğini düşünüyorum. Bunun oluru var mı?
 

istr

Ordinaryüs
ve birde bir fantazim var. Senin forumda bir sürü tarifin olduğunu gördüm bunun içinde belki bişiler bulabilirsin diye düşündüm. Ben tütünü el sarması olarak içiyorum bundan zevk alıyorum sarmak dan. Birde bir şeyi farklı absürt yapmak hoşuma gidiyor. Aklımdaki şey kenevirli kağıt, yani ben bu kağıdı alacağım zıvanasını koyup içine sadece tütün koyacağım ve sonra bunu içince kenevir kafası yaşayacağım. Yani thc sömek den sökülecek kağıda işlenecek ve ateşle tepkiye girip dumanı kafa yaşatacak. Aslında normal joint, bu dediğim fakat absürt bir tüketim şekli ve bunun içine tütün yerine kenevir koyarak çok ayrı bir seviyede kafada yaşanabileceğini düşünüyorum. Bunun oluru var mı?
Dediğin alet cezaevlerinde kullanılıyor :D normal a4 kağıdına kenevir nüfuz ettiriyorlar, üzerine yazı yazıp ceza evine gönderiyolar, araştırabilirsin internetten
 

SDBB

Üye
Uyarı: arkadaşlar bu tarifteki tereyağı ile çeşitli yemek tarifleri vereceğim. Bu tarifi ana madde olarak düşünebilirsiniz. bunu yaptığımız zaman elimizde güçlü bir tereyağı olacak, neye koyarsak koyalım kafa yapacak. Ama hard tiribe de sokabilir, bu yağ ile ne yaparsanız yapın, önce bi tadına bakın :) ( kurabiyeyle efso oluyor )

İstediğiniz bir tarif varsa veya yardıma ihtiyacınız varsa gönderiye yorum bırakabilirsiniz. Görüşlerinizi de eksik etmeyin :)

Ramsay'nin mutfağına hoş geldiniz !
Bugün kolay ve anlaşılır bir anlatımla herkesin yapabileceği bir tarifi veriyorum, ama bu tarifi yapabilmek ve ortamların vazgeçilmez aşçıcı olabilmek için bir 15 gramdan ödün vereceğinizi unutmayın! Anlatımın kolay olması için
WikiHow dan alınmış hazır görseller kullanılacak.

ilk etap
Malzemeler !
Kenevirli Tereyağı için gerekli malzemeler: ( tarifin kalanında cannabutter olarak hitap edeceğim)

- 230 gr Tuzsuz Tereyağı (sütaş tavsiye ederim kenevir hariç kalitesi en önemli olan malzeme bu veganlar için margarinler ve hindistan cevizi yağı vs de olur )
- 15 gr Öğütülmüş kenevir ( tohum ve saptan arındırılmış ve grindlanmış şekilde 15 gr) bu malzeme ne kadar kaliteli olursa kafa o kadar kaliteli olur.
- 1 Su bardağı sıcak içme suyu ( şebeke suyunu olaya dahil etmeyin kanka )

Bu konuya daha sonra vereceğim tariflerden geldiyseniz tarifi yapmadan önce bunu yapmaya başlayın, tamamen hazır olması yaklaşık 12 saat sürüyor. Ben genellikle önceki günden hazırlıyorum. bunu hazır ettiğimizde elimizde 250gr civarı cannabutter olacak, bunun sadece yarısını kullanarak daha sonra dehşet lezzetli kurabiyeler de yapacağız. Malzemeleri yarıya düşürerek tek seferde bütün tereyağını da kullanabilirsiniz ama ne gerek var :p Verdiğim tereyağ tarifini daha sonra farklı yiyeceklerde kullanmayı da göstereceğim. Tek başına tüketmeyiniz.
YAPILIŞ
Cannabutter hazırlanışı:

1-
Tereyağımızı hazır etmek için yukarıda bahsetiğim malzemeleri önünüze dizin kanka.
Cannabutter yapmak kolaydır, ancak aynı zamanda zaman alıcıdır.
Tereyağını eritmek için çift kazan kurun (resimde gördüğün düzenekten kanka). Çift kazan, tereyağını eritirken marihuananın çok fazla ısı kullanmadan demlemesine izin verir. Eğer bir çift kazanınız varsa, onu kullanabilirsiniz. Yoksa, kendi çift kazanınızı kurabilirsiniz.

Bir çift kazan kurmak için, büyük bir tencereyi ocağınıza yerleştirin ve yaklaşık olarak 1/3 kadar suyla doldurun. Ardından, orta boy bir kaseyi bu tencerenin üzerine yerleştirin. Kase, tencerenin kenarlarını örtecek kadar büyük olmalı, ancak kase altının su içinde veya yakınında olacak şekilde yeterince küçük olmalıdır.

İkinci bir yöntem olarak evde suyu sıcak tutma özelliğine sahip bir kettle ın üzerine bir kase koyarak kettle ın buharıyla erimesini sağlamaktır, bu benim tercih ettiğim yöntemlerden bir tanesi, çünkü tereyağın 4 - 6 saat kadar alttan ısı almaya devam etmesi gerekiyor. 6. maddeyi okursanız sebebini anlarsınız.

Marihuanayı ısıtmak, THC'yi çıkarmak ve bitkinin psikoaktif etkilerinden yararlanmak için gereklidir. Ham marihuanadaki THC'yi sindiremezsiniz, bu nedenle ham marihuana yemenin hiçbir etkisi olmaz. Düzeneği kurduğunuzda buna benzeyecek.

Ekli dosyayı görüntüle 18126

2- Çift kazanın kabında tereyağını eritin. 227gr tereyağı dilimini çift kazanın kabına koyun ve ocağı düşük veya orta ateşe getirin. Su ısınacak ve buhar, tereyağının yavaşça erimesine neden olacaktır. Ateşi düşük tutun. Tereyağının kaynamasına izin vermeyin. Marihuanadaki THC yağda çözünür, suyla çözünmez. Bu, THC'yi yemeklerde kullanmak için marihuanayı tereyağında veya yağda ısıtmanın gerektiği anlamına gelir. Süt ürünleri tüketmiyorsanız ve tereyağı kullanmak istemiyorsanız, o zaman süt ürünleri içermeyen margarin veya hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz.

3- Marihuanayı anamızın babamızın peynir süzmek için kullandığına benzer bi bezle sarın, amacımız eklediğim görselde de görüldüğü gibi otu çay poşeti gibi demlenebileceği hale getirmek. Benim bu iş için kullanılmamış beyaz bir tshirtten kesilen bir bez parçam var. Tereyağı erirken marihuanayı hazırlayabilirsiniz. Temiz bir yüzeye bez parçasını yerleştirin ve iki kez katlayın. Bu, marihuananın bezden kaçmasını engellemeye yardımcı olacaktır. Ardından marihuanayı bezin ortasına yerleştirin. İlk olarak bezi daha kısa kenarlarını katlayın. Sonra uzun kenarlarından birini katlayın ve marihuanayı diğer kenara doğru sarın, sanki bir burrito sarmış gibi. Yemek ipini ( yemek ipi yoksa normal hasır ip te kullanabilirsin knk, dağılıp yağın içinde kalmasın yeter.) yaptığımız burritoyu bağlamak için kullanın. İpi burritonun etrafına eşit bir şekilde sarın ve iyice sıkıca bağlayın, aksi takdirde dağılabilir. Aha böyle gözükecek:
Ekli dosyayı görüntüle 18127

4- Marihuanayı beze sararak yaptığımız çay poşetini erimiş tereyağına yerleştirin. Poşeti biraz bükmeniz gerekebilir, böylece kabın içine sığar. Daha sonra bi kaşık yardımıyla dürterek dibe batırın, bu süreçte tereyağınız hala kurduğumuz düzenekte ve alttan ısınmaya devam ediyor olsun.

5- Tereyağına tarife yazdığımız 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Su eklemek, marihuanayı sıvı ile kaplamaya ve marihuananın THC'sini salmasına yardımcı olacaktır. Bir su bardağı sıcak suyu tereyağı ve marihuana çay poşeti bulunan kaba dökün. Marihuanadaki THC'nin yağda çözünür, su çözünmez olduğunu unutmayın. Bu, suyun başlı başına marihuanadan çok fazla THC çıkarmayacağı anlamına gelir. Su, sadece marihuanayı ısıtmaya yardımcı olarak THC'nin tereyağındaki yağ tarafından emilmesine yardımcı olacaktır. bu maddeyi de görselle şekillendiriyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 18128

6- Marihuanaya suyu dökün ve demlemeye bırakın. Ardından, kabı ısıya dayanıklı bir kapakla kapatın ve marihuanayı tereyağı ve su içinde dört ila altı saat boyunca demlemeye bırakın. Unutmayın ki marihuanayı tereyağında ne kadar uzun süre demlerseniz, cannabutter o kadar güçlü olur. Ben genelde bir tarif yapacağım zaman önceki günden yağı hazırlıyor, 6 - 12 saat arası bekletiyorum. Ama 6 saat bekletmem ile 12 saat bekletmem arasında pek bi fark görmedim. Bu süreçte tereyağın donmaması gerektiğini unutmayın, o yüzden kurduğunuz düzenek kısık ateşte yanmaya devam etmeli, ben bu süreç için kettle üzerine koyduğum bir kaseyi kullanıyorum, kettle' ın suyu sıcak tutma modu tereyağın donmasını engelliyor.

Cannabutter'ın içinde fazla THC olmasını istemiyorsanız, demlemeyi üç ila dört saat civarında durdurmayı düşünebilirsiniz. Ancak daha güçlü olmasını istiyorsanız, tam altı saat boyunca demlemeye bırakabilirsiniz.


7- Marihuanayı tereyağından çıkarın. Marihuana demlenme işlemi tamamlandığında, tereyağı yeşil bir renk almış olacaktır. Tereyağındaki yeşil rengi gözlemleyebilirsiniz ( bunun da fotosu var ) . Fırın eldivenleri kullanarak kabı çift kazandan çıkarın, ellerinizi ısıdan koruyun. Sonra, tereyağından marihuana çay poşetini bir delikli metal kaşıkla çıkarın ve bir kenara koyun.

Ayrıca, marihuana çay poşetini sıkarak içinden fazla sıvıyı çıkarmanıza yardımcı olması için ikinci bir metal kaşık da kullanmak isteyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 18129

8- Tereyağını soğumaya bırakın. Marihuana tereyağını soğuması için kabında bırakabilir veya tercih ederseniz farklı şekilde bir kap içine aktarabilirsiniz. (Mesela benim gülen suratlı bir kasem var, onun içine koyuyorum gülen surat şeklinde esrarlı tereyağım oluyor.) Kabı ve marihuana tereyağını yavaşça oda sıcaklığına soğumasına izin verin, ardından kabı buzdolabına aktarın.

Tereyağını birkaç saat veya gece boyunca buzdolabında bırakabilirsiniz.

9- Suyu süzün. Tereyağı oda sıcaklığına soğuduktan sonra tekrar katı bir hal alacaktır. Tereyağı da kabın üst kısmına çıkacaktır ve eklediğiniz su kabın alt kısmında olacaktır.

Suyu dökün ve tereyağını saklayın.

Tereyağı artık çikolata parçacıklı kurabiye yapmak veya favori kurabiye tarifinizde normal tereyağının yerine aynı miktarda kullanmak için hazır. Örneğin, tarif ½ su bardağı tereyağı istiyorsa, tereyağını ½ su bardağı cannabutter ile değiştirin. Afiyet olsunn :)
Güzel soslu kanat tarzı tarifler bekliyorum tatlı tatlı canımız çıktı :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Didrug Didrug:
    ** ******* *** ** ***** ****** ********
  • A active661:
    ***** ** **** ***** ** ****** ******* *******
  • A active661:
    ******
  • Didrug Didrug:
    ******** *** ******** *** ** *** *********
  • Didrug Didrug:
    ******* ***** *****
  • A active661:
    **** ********* ******* ***** *****
  • Didrug Didrug:
    **** ***
  • A active661:
    ******* ** * **** *** ****
  • Didrug Didrug:
    ******* ******
    +1
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** ********** ******** hahahaha ********
  • Didrug Didrug:
    *** ****** ***** ******* ***** *** **** ********* ****** *** ***
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    **** ******* ******
    +1
  • A active661:
    **** ******* *********
    +1
  • TabldotLife TabldotLife:
    ********* **** ***** hahahahahahahaha*** ******** ********* *** **** **** *** hahahahahahahaha ******** ** ****** ** **** ***** ********* ********** **** * ***** **** hahahaha *** * ******* ******* **** ****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ******* ****** ** ******* *** ** ***** ****** ********
  • A active661:
    **** ** ****** hahahaha***** **** ***** hahahahahahahaha*** ******** ********* *** **** **** *** hahahahahahahaha ******** ** ****** ** **** ***** ********* ********** **** * ***** **** hahahaha *** * ******* ******* **** ****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** ****** ****** *** hahahaha***
    +1
  • A active661:
    ***** *****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** ** ** ********* ** ** hahahaha* ******* hahahaha hahahaha*
    +1
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** ******** ** *** ******* ******** ****** **** ***** hahahaha**
    +1
  • A active661:
    ***** ****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    *** ******* ********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** ******** ** *** ******* ******** ****** **** ***** hahahaha******** hahahaha *** *****
    +1
  • TabldotLife TabldotLife:
    *** ** ******** *** ******* ******** ****** hahahaha*
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    **** ******* *****
    Lemonhazelover Lemonhazelover: **** ******* *****
    Üst