photoperiod bitkiler için çiçeklenmenin 6-8 haftalarında bitki enerjisini sömekleri şişirmeye harcar ve bu süreçte yüksek oranda karbonhidrata ihtiyacı vardır. bu dönemden sonra bitki enerjisini sömeklerin içeriğine yöneltmeye başladığından belirgin şekilde şişmeler devam etmez. organik alternatiflerde baklagillerle hazırlanan besinler yüksek oranda karbonhidrat ve potasyum içerdiğinden bu döneme çok uygundur ancak yüksek değerli besinlerin bitkiyi yakma ihtimali daha kuvvetlidir, dikkatli kullanılması gerekir. örneğin fasülye hatta tercihen kırmızı fasülye %60 carb oranıyla bunun için oldukça ideal bir seçenek. gübre yapımında hangi yöntemi kullandığına göre miktarı ayarlaman gerekir, her yöntemde çalışıyor ama özellikle fermente yöntemlerde daha başarılı sonuç veriyor. yöntemine yarım çay bardağı ekleyerek başlayabilir, bitkinin ihtiyacına göre arttırabilirsin ancak ilk denemeyi muhakkak normal gübreleme dozunu en az yarı yarıya seyrelterek yapmanı öneririm. umarım gönlünce olsun, bol şans
edit: yalnız şunu da belirteyim bitki sadece kendi taşıyabileceği kadar sömek ağırlığı üretir bu nedenle karbonhidrat takviyesinin etkisi yalnızca bu potansiyel içinde görülebilir. supercropping, main lining gibi doğru uygulandığında dalların dayanıklılığını arttıran eğitimlerle ve baştan doğru beslemeyle kombinlendiğinde tam potansiyelini gösterir