Tarihi Geçmiş Mantar

nasyonal

Yeni üye
Dostlar iyi akşamlar elimde tarihi 3-4 gün geçmiş mantar var. Amsterdamdan almıştım paketli vakumlu halde buzdolabında. Kullansam sıkıntı çıkar mı etkisi ne olur bilgisi olan var mı?
 

IcBlue

Doktor
kankacım kurutulmuş ürünler, mantar haricinde ne bileyim bir kuru kayısıda da bu böyle, nem almadığı sürece oda sıcaklığında saklama süresi ortalama 4 aydır. bu süre buzdolabında 1 yıla ve buzlukta 25 yıla kadar çıkabiliyor. belli bir süreyi doldurmuş ürünler uygun şartlarda saklandığı sürece en kötü ihtimalle biraz tatsız olur ama yenilebilecek durumdadır. ürünleri kurutmak su içeriğini azalttığından farklı küf ve bakteriler için yiyeceği elverişsiz hale getirir, yine de kesin olarak engelliyor da diyemeyiz. burda yenilebilirliği korumanın yolu, ürünü bozunabilirliği arttıran ısıdan, ışıktan ve nemden mümkün olduğunca uzak tuttuğuna emin olmaktır.

spesifik olarak psikoaktif mantardan konuşacak olursak satın aldığın üründe yazan son kullanma tarihi, psikoaktif potansiyelinin garanti edilebileceği son tarihtir. kurutulmuş mantar bekledikçe psikoaktif özelliğini yitirmeye başlar, bu nedenle çok uzun süreler saklanması mantıksızdır. kısaca şu an bu mantarı tüketmenin, uygun şekilde sakladıysan ve görünür bir bozunma yoksa sağlığın açısından bir zararı olmayacak ancak muhtemelen normalde deneyimlediğinden daha düşük bir verim alacaksındır. yolculuğunun güzel geçmesi dileğiyle, bol şans.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
    deyorke Chat bot: ******* *** ******* *** *** *********
    Üst