effort&poison
Üye
Yani çok basit ama yapamayan dostlar var.
benim hiç patlatamafığım olmadı. Önce plastik kapta sallıyorum tohumları 1-2 dk kabukları kırılsın diye,sonra su dolu saklama kabına alıyorm, hava almıyor karanlıkta bırakıyorum.
bir kaç saat sonra dibe çökmesi için hepsini ittiriyorum zaten çoğu çökmüş oluyor. Sonra bir gün boyunca karanlıkta bekletiyorum sıcaklık 22-30 derece olmasına dikkat ediyorum. Zaten çoğu ertesi gün baş veriyor. Vermeyen olursa alın ıslak oeçeteye koyun her türlü patlıyolar. En önemli şey sıcaklık ve nem. Tohumun kurumasına izin vermeyin günlerce suyun içindede yüzdürmeyin
https://ibb.co/jhjPQMk daha 12 saat olmadı neredeyse hepsi baş verdi ufaktan. Yani bu süreç 10-15 güne kadar çıkıyor 10 günde tohum patladığı oldu bende.
edit: yediğiniz fındığın kabuğu kimi sert kimi yumuşak aynı mantık
benim hiç patlatamafığım olmadı. Önce plastik kapta sallıyorum tohumları 1-2 dk kabukları kırılsın diye,sonra su dolu saklama kabına alıyorm, hava almıyor karanlıkta bırakıyorum.
bir kaç saat sonra dibe çökmesi için hepsini ittiriyorum zaten çoğu çökmüş oluyor. Sonra bir gün boyunca karanlıkta bekletiyorum sıcaklık 22-30 derece olmasına dikkat ediyorum. Zaten çoğu ertesi gün baş veriyor. Vermeyen olursa alın ıslak oeçeteye koyun her türlü patlıyolar. En önemli şey sıcaklık ve nem. Tohumun kurumasına izin vermeyin günlerce suyun içindede yüzdürmeyin
https://ibb.co/jhjPQMk daha 12 saat olmadı neredeyse hepsi baş verdi ufaktan. Yani bu süreç 10-15 güne kadar çıkıyor 10 günde tohum patladığı oldu bende.
edit: yediğiniz fındığın kabuğu kimi sert kimi yumuşak aynı mantık
Son düzenleme: