Tohumunu 1 bardak içme suyunun içine atıp karanlık ve sıcak bir yerde beklet 12 saat sonra dibe çektiğini göreceksin. Eğer çökmemişse parmağınla dokunursan dibe çökecektir. Ardından Tütün satılan çıt çıtlı poşetlerden edin, 2şer kat ıslak peçetenin içine tohumunu koy, çıt çıtlı paketin içine üfle ve içi hava doluyken ağzını kapat balon gibi olsun yani, ardından siyah bir poşete veya tişörte sarıp, tercihen kalorifere veya iyi güneş alan bir yere bırak, 28-30 saat sonra güzel filizlenmiş bir tohum bulacaksın. bu şekilde patlatamadığım tohum olmadı. Tohum 1-2 mm olduğunda çıkartma filizin boyu 6-7 mm olmadan toprağa ekmeni önermem. Sıcaklık, karanlık, nem bunlar anahtar kelimeler, tohumlarının kaliteside çok önemli tabiki.