fatboy1340evo
Yeni üye
Evet yanlış duymadınız votka yapıyoruz, üstelik şaraba göre çok daha kısa sürede sadece 2-3 saat içinde içilmeye hazır halde! O halde hemen malzeme listemize geçelim:
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]- 70 cl saf etil alkol (Adı lazım değil baş harfi m olan süper marketten yada eczaneden temin edebilirsiniz)[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]- 90 cl su[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]- 6 adet küp şeker (Damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)[/font]
- Tercihen cam ama yoksa plastik bidon (En az 2.5 lt lik yeterli olur)
- Güzel bi play list!
İşte bu kadar. Efenim; öncelikle açın müziğinizi ve çalmaya başlasın, votka yapımının en önemli kısmı bence budur. Ardından alkol, su ve şekeri şişeye ekleyip güzelce şeker eriyene kadar çalkalıyoruz ve yaklaşık 30 35 liraya 2 şişe votkamız içmeye hazır
Şimdi diceksiniz ki hani 2-3 saatti. Dilerseniz her zamanki gibi hayal gücünüz ve damak tadınızın sınırlarını zorlayarak içine kabuklu portakal, limon, mandalina dilimleri, elma parçaları, acı biber ve şuan aklıma gelmeyipte acaba nasıl olur diyerek denemek isticeğiniz herhangi bir şey atarak aroma verebilirsiniz. Bu aromaların votkamızı tatlandırması en az 2-3 saatte başlıyo ve 2 haftaya kadar çıkıyo. Bu süreyi en iyi deneyip tadarak bulabilirsiniz fakat biraz araştırıp internetten şu şekilde bir şeyler toparladım:
3-4 gün: vanilya, limon*, portakal*, greyfurt, satsuma*, nane, fesleğen, dereotu ve kekik (* işaretliler için 2-3 saatin yeterli olduğunu söylüyo arkadaşım)
1 hafta: çilek, şeftali, mango, kiraz, vişne
2 hafta: kırmızı biber, ananas, taze zencefil
Şimdi dikkat edilicek hususlara değinelim. Votkamız içine aroma vermek için kullanıcağımız her şeyi güzelce yıkamayı ihmal etmiyoruz. Kiraz ve vişnenin çekirdeğini çıkarıyoruz, diğer meyveleri şişeye girebilicek uygun büyüklükte kesip varsa çekirdeklerini ayırıyoruz.
İnternette votka aroması, gin aroması, viski aroması, anason yağı (rakı yapımı için) gibi pek çok şey satılmakta. Ben almadım denemedim bu konuda bi yorum yapamam. Bu tarifi bi arkadaştan alıntılayarak önce kendim yaptım, şimdiyse içe içe sizlere aktarıyorum Daha önce allah ne verdiyse ekleyip denemiş ve başarısız olmuştum fakat bu tarif bence gayet güzel.
Kadehimi sıhhatinize kaldırıyorum, şimdiden afiyet olsun.
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]- 70 cl saf etil alkol (Adı lazım değil baş harfi m olan süper marketten yada eczaneden temin edebilirsiniz)[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]- 90 cl su[/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]- 6 adet küp şeker (Damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)[/font]
- Tercihen cam ama yoksa plastik bidon (En az 2.5 lt lik yeterli olur)
- Güzel bi play list!
İşte bu kadar. Efenim; öncelikle açın müziğinizi ve çalmaya başlasın, votka yapımının en önemli kısmı bence budur. Ardından alkol, su ve şekeri şişeye ekleyip güzelce şeker eriyene kadar çalkalıyoruz ve yaklaşık 30 35 liraya 2 şişe votkamız içmeye hazır
Şimdi diceksiniz ki hani 2-3 saatti. Dilerseniz her zamanki gibi hayal gücünüz ve damak tadınızın sınırlarını zorlayarak içine kabuklu portakal, limon, mandalina dilimleri, elma parçaları, acı biber ve şuan aklıma gelmeyipte acaba nasıl olur diyerek denemek isticeğiniz herhangi bir şey atarak aroma verebilirsiniz. Bu aromaların votkamızı tatlandırması en az 2-3 saatte başlıyo ve 2 haftaya kadar çıkıyo. Bu süreyi en iyi deneyip tadarak bulabilirsiniz fakat biraz araştırıp internetten şu şekilde bir şeyler toparladım:
3-4 gün: vanilya, limon*, portakal*, greyfurt, satsuma*, nane, fesleğen, dereotu ve kekik (* işaretliler için 2-3 saatin yeterli olduğunu söylüyo arkadaşım)
1 hafta: çilek, şeftali, mango, kiraz, vişne
2 hafta: kırmızı biber, ananas, taze zencefil
Şimdi dikkat edilicek hususlara değinelim. Votkamız içine aroma vermek için kullanıcağımız her şeyi güzelce yıkamayı ihmal etmiyoruz. Kiraz ve vişnenin çekirdeğini çıkarıyoruz, diğer meyveleri şişeye girebilicek uygun büyüklükte kesip varsa çekirdeklerini ayırıyoruz.
İnternette votka aroması, gin aroması, viski aroması, anason yağı (rakı yapımı için) gibi pek çok şey satılmakta. Ben almadım denemedim bu konuda bi yorum yapamam. Bu tarifi bi arkadaştan alıntılayarak önce kendim yaptım, şimdiyse içe içe sizlere aktarıyorum Daha önce allah ne verdiyse ekleyip denemiş ve başarısız olmuştum fakat bu tarif bence gayet güzel.
Kadehimi sıhhatinize kaldırıyorum, şimdiden afiyet olsun.