Çiçeklenmede ilk hafta doldu nasıl sizce

Mahsun

Kıdemli Üye
Üstatlar selam
Çiçeklenmede ilk haftada bitki normal duruyor ama sanki eksik bişeyler varmış gibi hissediyorum ilk pistilleri gördüm lakin bazı yaprakların ucunda minik yanık gibi şeyler var bazı yapraklarda da içten dışa doğru renk açılması var tepe yapraklarda galiba yeni olduğu için sarımtırak yorumlarınız bekliyorum çok fazla budama yapmadım ortayı kapatan ve altta kalanlardan ufak ufak topluyorum
Dün magnezyum için epsom tuzu verdim gübre eksiği var mı sizce
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20220309_013559.jpg
    IMG_20220309_013559.jpg
    595.9 KB · Görüntüleme: 290

Entrikaci

Kıdemli Üye
Yapraklar gayet sağlıklı görünüyor uçlarındaki yanık ilerlemediği sürece bir sorun teşkil etmiyor benim kızın da yaprak uçları aynı ortadaki renk açılmasının jargon karşılığını bilmiyorum ama :D çiçeklenmeye girdiğinde o renk açılması normal bir durum
 
Son düzenleme:

Mahsun

Kıdemli Üye
@IcBlue kankacım müsait olduğunda bakabilir misin çiçeğin ilk haftası bitti bitki bluedream
Topping lst vesaire yapabildiklerimi yaptım şuanda da biraz kendi haline bıraktım bir arkadaşın konusundaki yorumunu okudum çiçek döneminde yapılması gerekenlerle ilgili ama tam detay yoktu
Eğer vaktin olursan senden dinlemek isterim yapmam gerekenleri :)
Bu arada tamamen organik yapıyorum solucan gübresi yarasa gübresi muz kabuğu yumurta ve epsom tuzu kullandım gübre olarak sadece en baştan beri
 

IcBlue

Doktor
ellerine sağlık kankacım yer döşemesi gibi bitki yapmışsın, bitkin mutlu görünüyor. çiçekte yeni gelişimlerin başta açık bir yeşil olması çoğu zaman normaldir. biraz gözlemle, yapraklar büyüdüğünde yine de açıksa renkleri o zaman ekstra birşeyler yapmak gerekebilir. kullandıkların gerekli npk değerlerine sahip, bu şekilde hasata kadar götürmek mümkün ancak verimi arttıracak birkaç önerim olabilir. öncelikle şurda (link) organik materyallerden bitkinin daha iyi yararlanmasını sağlayacak bir microbe tea tarifi paylaşmıştım. bu halihazırda kullandığın organik materyallerin verimini arttırır. bunun haricinde filiz çayı (sst) yöntemiyle bitkinin çeşitli dönemleri için evde hormon takviyeleri hazırlaman mümkün. örneğin mercimek sst güçlü bir köklendirici stimülant, arpa sst gelişim stimülantı, yonca sst güçlü bir fotosentez stimülantı ve mısır çiçeklenme stimülantıdır. bitki taşıyabildiği kadar sömek verir bu nedenle bitkinin genel sağlığını güçlü tutmak verimi hatrı sayılır şekilde arttırır. bu dönemde mısır sst cytokinis büyüme hormonuyla bitkinin dallarının güçlenmesini sağlayarak daha ağır sömek kapasitesi oluşturur, bitkide besin taşınımını kuvvetlendirir, yüksek dozlarda kullanıldığında güçlü ve bodur bitkiler yetiştirmek için boy kontrolü sağlar. geç vejetatif dönemden çiçeklenmenin 5. haftasına kadar kullanılabilir. sstlerin hepsinde 28gdan 10 litre sulama suyuyla açılacak malzeme çıkıyor, tarifi ihtiyacına göre arttırıp azaltacak hesabı bu miktardan yapabilirsin. bitkini her yeni tanıştırdığın tarifte seyrelterek başlamak daha güvenlidir.

mısır sst tarifi
28g çimlendirmelik mısır taneleri
içme suyu
cam kavanoz
kavanozun ağzını örtmek için hava geçiren herhangi bir bez
blender

taneleri bir süzgeçle musluğun altında guzelce yıkadıktan sonra kavanoza dolduruyorsun, üstüne içme suyu doldurup en az 8 saat suda bekletiyorsun. sonra suyu süzüp bir tur daha içme suyuyla yıkıyorsun. kavanoza geri doldurduğunda duvarlarına yapışacak kadar nemli olmalılar. kavanozun ağzını tülbentle kapatıp yan çevirerek ışık görmeyen ancak hava alan bir yere koyuyorsun. ara sıra kavanozu biraz yuvarlayıp tanelere yer değiştirterek altta kalanların fazla nemden bozulmasını engellemiş olursun. günde 2 kere kavanozun içini yeniden nemlendirmek yeterli oluyor. taneler çoğu zaman ertesi gün köklenmiş oluyor, kullanmak için köklerin en az taneler kadar olması gerekiyor bu da birkac günü buluyor. daha sonra taneleri 1 bardak içme suyunu ihtiyaç duydukça ekleyerek blenderdan geçiriyorsun. canlı topraklara süzmeden, steril medyalara süzerek kullanılır. 10 litre sulama suyuyla seyreltilir. en taze haliyle en etkilidir bu nedenle direkt kullanımı daha sağlıklıdır. haftada 1 kere kullanılabilir.

bir başka önerim ise carb takviyesi. bitki 4-6 haftalarda enerjisinin tamamını sömekleri şişirmeye ayırır. bu dönemde bitkinin enerjisini carblarla dışardan beslemek daha dolgun, güzel gelişmiş sömekler sağlar. kırmızı fasülye %40 potasyum ve %20 carb miktarıyla gübreye oldukça güçlü bir eklemedir. muz veya patates gübresi hazırlanırken içine biraz kırmızı fasülye atılarak blenderdan geçirilebilir. ancak baklagillerin hepsi çok yüksek değerlere sahip olduğundan yakma riski fazladır, bu nedenle azar azar başlayarak bitkinin ihtiyacına göre arttırmak gerekir. bu eklemeye bitkilerin tepkileri gelişim ve ihtiyacına göre değiştiği için miktar veremiyorum.

tüm bunlara karşın eklemek isterim ki bana değil bitkine güven :D hepimizin bitkilerinin ortamsal şartları farklı, birinin dehşet faydasını gördüğü yöntem diğerini üzebilir. yetiştirmeye başladığımdan beri tariflerimi kendim geliştiriyorum, zaman içinde yaptığım her şey milyor kere değişti, senin de değişecektir. bir yerden sonra bitkinin dilinden anlamaya başlayınca ve birşeyleri araştırdıkça bitkini ve kendini en mutlu eden düzeni oturtuyorsun. umarım gönlünce olsun, bol şans.
 

Mahsun

Kıdemli Üye
Birde kankam sormak istediğim bi diğer konu
Gönderdiğin linkte microbe tea tarifinde solucan gübresi yerine yarasa gübresi kullanabilir miyim çiçeklenme evresinde olmasından ötürü @IcBlue
 

IcBlue

Doktor
kankacım bitkilerin yeşil kısımlarının tamamı azot içeriğidir, kırmızı fasülyenin kendisinin içeriklerine ihtiyacımız var bu nedenle çimlendirme. muz gübreni hazırlarken önce fasülyeleri kaynayan suya atarsan blenderdan çekilecek kadar yumuşar. microbe teade kuru kompost öneririm bunları içerikleri için değil, içlerindeki bakteriyel hareketlilik için kullanıyoruz. ki solucan gübresi kullansan da bir zararı olmaz çünkü çiçeğe girdiğinde azot gübresi zaten bıçak gibi kesilmez. ben hasattan önce 2. haftaya kadar azota azaltarak devam ediyorum.
 

Mahsun

Kıdemli Üye
Tamamdır kankacım teşekkür ederim gerekli malzemeleri temin edip başlıyorum tariflere :)
Kafanı şişirdim son olarak birşey daha sorayım sana bu marketteki mısırlar işimi görür mü benim çimlenir mi onlar
 

Sonne

Kıdemli Üye
ellerine sağlık kankacım yer döşemesi gibi bitki yapmışsın, bitkin mutlu görünüyor. çiçekte yeni gelişimlerin başta açık bir yeşil olması çoğu zaman normaldir. biraz gözlemle, yapraklar büyüdüğünde yine de açıksa renkleri o zaman ekstra birşeyler yapmak gerekebilir. kullandıkların gerekli npk değerlerine sahip, bu şekilde hasata kadar götürmek mümkün ancak verimi arttıracak birkaç önerim olabilir. öncelikle şurda (link) organik materyallerden bitkinin daha iyi yararlanmasını sağlayacak bir microbe tea tarifi paylaşmıştım. bu halihazırda kullandığın organik materyallerin verimini arttırır. bunun haricinde filiz çayı (sst) yöntemiyle bitkinin çeşitli dönemleri için evde hormon takviyeleri hazırlaman mümkün. örneğin mercimek sst güçlü bir köklendirici stimülant, arpa sst gelişim stimülantı, yonca sst güçlü bir fotosentez stimülantı ve mısır çiçeklenme stimülantıdır. bitki taşıyabildiği kadar sömek verir bu nedenle bitkinin genel sağlığını güçlü tutmak verimi hatrı sayılır şekilde arttırır. bu dönemde mısır sst cytokinis büyüme hormonuyla bitkinin dallarının güçlenmesini sağlayarak daha ağır sömek kapasitesi oluşturur, bitkide besin taşınımını kuvvetlendirir, yüksek dozlarda kullanıldığında güçlü ve bodur bitkiler yetiştirmek için boy kontrolü sağlar. geç vejetatif dönemden çiçeklenmenin 5. haftasına kadar kullanılabilir. sstlerin hepsinde 28gdan 10 litre sulama suyuyla açılacak malzeme çıkıyor, tarifi ihtiyacına göre arttırıp azaltacak hesabı bu miktardan yapabilirsin. bitkini her yeni tanıştırdığın tarifte seyrelterek başlamak daha güvenlidir.

mısır sst tarifi
28g çimlendirmelik mısır taneleri
içme suyu
cam kavanoz
kavanozun ağzını örtmek için hava geçiren herhangi bir bez
blender

taneleri bir süzgeçle musluğun altında guzelce yıkadıktan sonra kavanoza dolduruyorsun, üstüne içme suyu doldurup en az 8 saat suda bekletiyorsun. sonra suyu süzüp bir tur daha içme suyuyla yıkıyorsun. kavanoza geri doldurduğunda duvarlarına yapışacak kadar nemli olmalılar. kavanozun ağzını tülbentle kapatıp yan çevirerek ışık görmeyen ancak hava alan bir yere koyuyorsun. ara sıra kavanozu biraz yuvarlayıp tanelere yer değiştirterek altta kalanların fazla nemden bozulmasını engellemiş olursun. günde 2 kere kavanozun içini yeniden nemlendirmek yeterli oluyor. taneler çoğu zaman ertesi gün köklenmiş oluyor, kullanmak için köklerin en az taneler kadar olması gerekiyor bu da birkac günü buluyor. daha sonra taneleri 1 bardak içme suyunu ihtiyaç duydukça ekleyerek blenderdan geçiriyorsun. canlı topraklara süzmeden, steril medyalara süzerek kullanılır. 10 litre sulama suyuyla seyreltilir. en taze haliyle en etkilidir bu nedenle direkt kullanımı daha sağlıklıdır. haftada 1 kere kullanılabilir.

bir başka önerim ise carb takviyesi. bitki 4-6 haftalarda enerjisinin tamamını sömekleri şişirmeye ayırır. bu dönemde bitkinin enerjisini carblarla dışardan beslemek daha dolgun, güzel gelişmiş sömekler sağlar. kırmızı fasülye %40 potasyum ve %20 carb miktarıyla gübreye oldukça güçlü bir eklemedir. muz veya patates gübresi hazırlanırken içine biraz kırmızı fasülye atılarak blenderdan geçirilebilir. ancak baklagillerin hepsi çok yüksek değerlere sahip olduğundan yakma riski fazladır, bu nedenle azar azar başlayarak bitkinin ihtiyacına göre arttırmak gerekir. bu eklemeye bitkilerin tepkileri gelişim ve ihtiyacına göre değiştiği için miktar veremiyorum.

tüm bunlara karşın eklemek isterim ki bana değil bitkine güven :D hepimizin bitkilerinin ortamsal şartları farklı, birinin dehşet faydasını gördüğü yöntem diğerini üzebilir. yetiştirmeye başladığımdan beri tariflerimi kendim geliştiriyorum, zaman içinde yaptığım her şey milyor kere değişti, senin de değişecektir. bir yerden sonra bitkinin dilinden anlamaya başlayınca ve birşeyleri araştırdıkça bitkini ve kendini en mutlu eden düzeni oturtuyorsun. umarım gönlünce olsun, bol şans.
Kankacım selamlar, verdiğin bilgiler çok değerli çok teşekkür ederim.
Benim bitkilerim 20 günlükler bardaktalar hala bi süre daha bardakta tutucam. Dün 1 litre suya 15 ml güvercin gübresi şerbetiyle karıştırıp verdim. 3 gün öncede yeşil mercimek filizlerini blenderlayıp kurutmaya aldım. Yeşil mercimek filizinin içeriğinde neler olduğunu bulamadım köklendirici niyetine kullanmak istiyordum ama bi önceki sulamada güv gübresi verdiğim için bi sonraki sulamada topraklarına bu hazırladığım filiz tozundan serpsem bitkilerime sıkıntı olur mu sence? Yani bu filiz de bol azot içeriyorsa yakmim çiçekleri diye düşündüm.
Yardımın için şimdiden teşekkür ederim.
 

IcBlue

Doktor
@Sonne ben teşekkür ederim kankacım. güvercin şerbetinin npk değerleri 4-2-1 ve ana besin gübresi kategorisinde. sstler ise bitkilerin yeşil kısımlarının tamamı azot içerdiğinden yine n ağırlıklı ancak hormon takviyesi kategorisinde. mercimek sst bol miktarda auxin hormonu içeriyor, auxinler bitkilerin farklı kısımlarında farklı miktarlarda, doğal olarak bulunan bir büyüme hormonu. takviye olarak kullanıldığında kök gelişimini destekler, hücre yenilenmesini arttırarak bitkinin ışığa ve yer çekimine tepkisini arttırır. hormon takviyeleri ve ana gübreler, gelişimi normal veya iyi seyreden bitkilerde bir arada rahatlıkla kullanılabilir veya boş sulamaya kaydırılabilir. ancak burda önemli olan bitkilerin henüz bardakta olması. gübre takvimi genelde 2.hafta dolaylarında yapılan transplanttan sonra başlar. bardak gibi kısıtlı bir alanda birşeyleri fazla kaçırmak çok olası, bu nedenle saksı değişimini beklemen daha sağlıklı olacaktır. köklendiriciler sıvı veya toz halinde kullanılabilir. sıvılar gübre takviminin başlangıcından takriben ilk iki hafta, tozlar ise sadece transplant esnasında bitkinin köküne bulayarak uygulanır. ancak filiz çayı (seed sprout tea) adı üzerinde sıvı bir takviyedir ve bu şekilde kullanılması daha sağlıklıdır. köke bulayarak uygulamak istiyorsan jel formunda aloevera veya bal ya da toz formunda tarçın ya da aspirin kullanılabilir. umarım istediğin gibi olsun, bol şans.
 

Sonne

Kıdemli Üye
@Sonne ben teşekkür ederim kankacım. güvercin şerbetinin npk değerleri 4-2-1 ve ana besin gübresi kategorisinde. sstler ise bitkilerin yeşil kısımlarının tamamı azot içerdiğinden yine n ağırlıklı ancak hormon takviyesi kategorisinde. mercimek sst bol miktarda auxin hormonu içeriyor, auxinler bitkilerin farklı kısımlarında farklı miktarlarda, doğal olarak bulunan bir büyüme hormonu. takviye olarak kullanıldığında kök gelişimini destekler, hücre yenilenmesini arttırarak bitkinin ışığa ve yer çekimine tepkisini arttırır. hormon takviyeleri ve ana gübreler, gelişimi normal veya iyi seyreden bitkilerde bir arada rahatlıkla kullanılabilir veya boş sulamaya kaydırılabilir. ancak burda önemli olan bitkilerin henüz bardakta olması. gübre takvimi genelde 2.hafta dolaylarında yapılan transplanttan sonra başlar. bardak gibi kısıtlı bir alanda birşeyleri fazla kaçırmak çok olası, bu nedenle saksı değişimini beklemen daha sağlıklı olacaktır. köklendiriciler sıvı veya toz halinde kullanılabilir. sıvılar gübre takviminin başlangıcından takriben ilk iki hafta, tozlar ise sadece transplant esnasında bitkinin köküne bulayarak uygulanır. ancak filiz çayı (seed sprout tea) adı üzerinde sıvı bir takviyedir ve bu şekilde kullanılması daha sağlıklıdır. köke bulayarak uygulamak istiyorsan jel formunda aloevera veya bal ya da toz formunda tarçın ya da aspirin kullanılabilir. umarım istediğin gibi olsun, bol şans.
Kankacım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için. Blenderdan geçirip kurutuyorum toz haline getiriyorum tamamen mercimek filizini. Toprağa alırken bardaktan çıkarıp dipteki kökleri biraz açığ koparıp bu tozdan toprağa ve köklerin etrafına serpip büyük saksıya yada toprağa almayı düşünüyordum. Çok teşekkürler
 

Relaxaddiectt

Kıdemli Üye
ellerine sağlık kankacım yer döşemesi gibi bitki yapmışsın, bitkin mutlu görünüyor. çiçekte yeni gelişimlerin başta açık bir yeşil olması çoğu zaman normaldir. biraz gözlemle, yapraklar büyüdüğünde yine de açıksa renkleri o zaman ekstra birşeyler yapmak gerekebilir. kullandıkların gerekli npk değerlerine sahip, bu şekilde hasata kadar götürmek mümkün ancak verimi arttıracak birkaç önerim olabilir. öncelikle şurda (link) organik materyallerden bitkinin daha iyi yararlanmasını sağlayacak bir microbe tea tarifi paylaşmıştım. bu halihazırda kullandığın organik materyallerin verimini arttırır. bunun haricinde filiz çayı (sst) yöntemiyle bitkinin çeşitli dönemleri için evde hormon takviyeleri hazırlaman mümkün. örneğin mercimek sst güçlü bir köklendirici stimülant, arpa sst gelişim stimülantı, yonca sst güçlü bir fotosentez stimülantı ve mısır çiçeklenme stimülantıdır. bitki taşıyabildiği kadar sömek verir bu nedenle bitkinin genel sağlığını güçlü tutmak verimi hatrı sayılır şekilde arttırır. bu dönemde mısır sst cytokinis büyüme hormonuyla bitkinin dallarının güçlenmesini sağlayarak daha ağır sömek kapasitesi oluşturur, bitkide besin taşınımını kuvvetlendirir, yüksek dozlarda kullanıldığında güçlü ve bodur bitkiler yetiştirmek için boy kontrolü sağlar. geç vejetatif dönemden çiçeklenmenin 5. haftasına kadar kullanılabilir. sstlerin hepsinde 28gdan 10 litre sulama suyuyla açılacak malzeme çıkıyor, tarifi ihtiyacına göre arttırıp azaltacak hesabı bu miktardan yapabilirsin. bitkini her yeni tanıştırdığın tarifte seyrelterek başlamak daha güvenlidir.

mısır sst tarifi
28g çimlendirmelik mısır taneleri
içme suyu
cam kavanoz
kavanozun ağzını örtmek için hava geçiren herhangi bir bez
blender

taneleri bir süzgeçle musluğun altında guzelce yıkadıktan sonra kavanoza dolduruyorsun, üstüne içme suyu doldurup en az 8 saat suda bekletiyorsun. sonra suyu süzüp bir tur daha içme suyuyla yıkıyorsun. kavanoza geri doldurduğunda duvarlarına yapışacak kadar nemli olmalılar. kavanozun ağzını tülbentle kapatıp yan çevirerek ışık görmeyen ancak hava alan bir yere koyuyorsun. ara sıra kavanozu biraz yuvarlayıp tanelere yer değiştirterek altta kalanların fazla nemden bozulmasını engellemiş olursun. günde 2 kere kavanozun içini yeniden nemlendirmek yeterli oluyor. taneler çoğu zaman ertesi gün köklenmiş oluyor, kullanmak için köklerin en az taneler kadar olması gerekiyor bu da birkac günü buluyor. daha sonra taneleri 1 bardak içme suyunu ihtiyaç duydukça ekleyerek blenderdan geçiriyorsun. canlı topraklara süzmeden, steril medyalara süzerek kullanılır. 10 litre sulama suyuyla seyreltilir. en taze haliyle en etkilidir bu nedenle direkt kullanımı daha sağlıklıdır. haftada 1 kere kullanılabilir.

bir başka önerim ise carb takviyesi. bitki 4-6 haftalarda enerjisinin tamamını sömekleri şişirmeye ayırır. bu dönemde bitkinin enerjisini carblarla dışardan beslemek daha dolgun, güzel gelişmiş sömekler sağlar. kırmızı fasülye %40 potasyum ve %20 carb miktarıyla gübreye oldukça güçlü bir eklemedir. muz veya patates gübresi hazırlanırken içine biraz kırmızı fasülye atılarak blenderdan geçirilebilir. ancak baklagillerin hepsi çok yüksek değerlere sahip olduğundan yakma riski fazladır, bu nedenle azar azar başlayarak bitkinin ihtiyacına göre arttırmak gerekir. bu eklemeye bitkilerin tepkileri gelişim ve ihtiyacına göre değiştiği için miktar veremiyorum.

tüm bunlara karşın eklemek isterim ki bana değil bitkine güven :D hepimizin bitkilerinin ortamsal şartları farklı, birinin dehşet faydasını gördüğü yöntem diğerini üzebilir. yetiştirmeye başladığımdan beri tariflerimi kendim geliştiriyorum, zaman içinde yaptığım her şey milyor kere değişti, senin de değişecektir. bir yerden sonra bitkinin dilinden anlamaya başlayınca ve birşeyleri araştırdıkça bitkini ve kendini en mutlu eden düzeni oturtuyorsun. umarım gönlünce olsun, bol şans.
bu mısır tanesi dediğimiz mısır tohumu mu
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • higthead Chat bot:
    ******** *** ******* *** *** *********
    higthead Chat bot: ******** *** ******* *** *** *********
    Üst