En büyük sorun

EJDEERYAAA

Yeni üye
Evet dostlarım size sorum şu
Bizim en büyük sorunumuz ne?
Işıklandırma sorunumu?
Havalandırma sorunumu?
Grow yapacak mekan sorunu mu?
Gübre sorunumu?
....
Bu liste uzar gider.
Bizim en büyük sorunumuz esrar kullanımının yasak olması.
Malesef ülkemizde ekonomi adaletsizlik, lanet olası terör ve daha birçok sorun varken konu uzun bir süre bizim istediğimiz yere gelmeyecektir.
Ve ülkemizde en ufak bi legalize hareketi olmadiği için daha uzun bir süre görünmezden gelineceğiz.
Ülkemizdeki tabu'larda bizim işimizi dahada zorlaştırıyor.
Aslinda biz çok büyük bir kitleyiz ama bir araya gelemediğimiz için sesimizi duyuramiyoruz.
Foruma bu yılın başında kaydoldum 13 bin kisiydik şu an 18 bine yaklaştik. Günluk ortalama 40 kisi kaydoluyor foruma. Hizlanarak büyüyoruz büyümeyede devam edeceğimize inaniyorum.
Konumuza dönecek olursak. Öncelikle bize bir öncü `KAHRAMAN` lazım. Benim fikrim bu forumun kurucusu ve burdaki herkesin kendisine vefa borcu olan TohumsuzEsrar ve ardindan süper moderetörlerimiz öncülüğünde bir tele gram(süper grup özelliği sayesinde 30 bin kişiye kadar grup oluşturulduğunu biliyorum daha verimli başka platformlarda olabilir) grubu kurulması ve esrarın yasalaşmasının faydalarini anlatan güzel bir metin hazırlanarak belirlenen zaman zarflarinda başta twitter olmak üzere sosyal medya üzerinden etkinlikler yapmamız. Ama bu 3-5 kişinin desteğiyle olacak birşey değil. Bu yüzden foruma kayıtlı olan herkesin etrafindaki içicileride örgütleyerek bu aktiviteye destek vermesi gerekiyor. Gerekirse bizlerin 1 değil 3 5 tane farkli hesaplardan twet atarak sayimizi daha çok göstermemiz gerekiyor. Bu işin üzerine düşer ve özveri ile çalışırsak elbette meyvesini çok geçmeden alacağımıza inanıyorum.

Lütfen herkes, özellikle yöneticilerimiz düşüncelerini ve fikirlerini yorum olarak belirtsin.
Konuyu umarim doğru yere açmışımdır. Yanlışim veya hatam olduysa kusuruma bakmayın gece gece telefondan bu kadar yazabildim.
Hepinizin dumanı bol olsun.
 

Jebitta

Yeni üye
Maalesef ki yakın zamanda çok zor olan bir durum bizler için. Bunun öncelikle ekonomik sonra siyasi sonra da dini boyutları var. En önce dini boyutları var diyecek arkadaşlar çıkacaktır fakat ben öyle düşünmüyorum. Din sadece kitleleri el altında tutmak için kullanılıyor, bu sadece bizim ülkemizde değil çoğu ülkede öyle. Ekonomik boyutuna gelince; yasallaşması durumunda kazanan tüm Türkiye olacaktır ama yasallaşmadığı süre zarfında bu güne kadar olduğu gibi kaçakçılığa göz yuman kimseler kazanan olacaktır. Siyasi boyutunda ise bunu hiç bir siyasinin destekleyeceğini düşünmüyorum, ki bu da dini boyuttan dolayı.

Ama böyle bir örgütlenme olduğu taktirde ben de katılmaktan mutluluk duyarım.

Sevgiler.
 

thadcastle46

Yeni üye
Vallaha aynısını ben diyecektim sen çok daha güzel yazmışsın ben de varım, yalnız bunu yaptığımızda olay medyaya düştüğünde “esrar yetiştirme sitesi’ diye haber yaptırıp terso hareketler gelme ihtimali nedir? Dediğin gibi bunun hareketinin başlangıcı gelirse çığdaki kartopu gibi büyürüz
 

nkinnear

Yeni üye
Bu ülkeden de halkından da bi b*k olmaz kimse fazla umutlanmasın kusura bakmayın neden böyle düşünüyorsun diye sorarsanız uyuşuk bir millet olduğumuz kesin çalışmayı sevmez,herşeyi kata külleye getirmeyi seven,kolay yoldan zengin olma hayalleri güder bu memleketin insanı , önce insan nasıl olunur onu öğrenmemiz lazım esrara daha sıra gelmez :D
 

EJDEERYAAA

Yeni üye
Destekleriniz için teşekkür ederim. Dostlarım hepinizin çekinceleri var farkındayım telegramda numaralarınızı gizleyebilirsiniz kimse sizin kim olduğunuzu bilmez sahte e posta adresi ile twitter a kaydolursak kim olduğumuzu asla bulamazlar ki biz suç işlemiyoruz. Sadece bir yasanın değişmesi icin twet atilacak bu yüzden kimseye birşey yapamazlar. Aklimda bir fikir daha var herkes tbmm nin sitesindeki milletvekillerinin mail adreslerine yasallastir başlığı altinda mailler atarsak (özelliklede parti liderleri ve mecliste önde gelen vekiller birde bakanlar olmak üzere) tüm siyasiler belli bir sayiya ulaştigimizda bizim oyumuzu almak isteyeceklerdir ama bu sayi  2 milyonu bulmalı. Ben arada atiyorum da tek basima yapamam.
Link: https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta
Şunu da ekleyeyim hazirlayacağimiz metinde en çok teröre giden paranin gitmemesi, devletin bundan vergi almasi ve  insan sağlığına değinmeliyiz. Ekonimik olarak zor günler hatta zor yıllardan geçiyoruz. Korona da tuzu biberi oldu devlete taze kan lazım bence tam sırası bunu yapmanin. Kimse tahmin bile edemezdi ama 2018 krizinden sonra endüstriyel amaçlı kenevir ekimi yasallaştı. Mücadele edersek emin olun çok iyi bi fırsat var elimizde.
 

Kanka

Administrator
Yönetici
Kesinlikle böyle bir yaklaşım son derece güzel olurdu , şuankı söyleyeceğim şeyler siyasi anlaşılmasın lütfen fakat şuankı yasalarda esrara terör ile aynı muameleyi yapıyorlarken , ve bu yasalarda şuan yetıstırmenın buyuk cezaları olurken , en azından aktif olarak yetiştiren ınsanlar şu aşamada twit atarak bunun riskine sürüklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum , devletle ilgili ilk attığın twitle bile yıllarca yargılanıyorken , yaptığın işlediğin bir sucu yaparken bunu destekleyecek bir twit atmak bazı insanlara zora sokabilir bir ihtimal . Eğer bu tarz bir etkileşime gireceksek bunu teknolojik aletlerle yapmaktansa daha reel birşeyle dile getirilebilir, tabiki bu dusunceyı desteklıyorum ama bulundugumuz coğrafya yuzunden bunu bu sekılde dıle getırmenın doğru olmadığını kendimce belirtiyorum :)
 
S

Skywalkerhaze

Guest
Merhaba arkadaslar ülkede ki çoğu gencin bu bildiriye onay vereceğini düşünüyorum fakat ülkemizde cehalet oranı gercekten cok yüksek duyduğu ile yaşayaşan kendi fikri olmadan hayatini surduren insanlarla dolu ülkemiz yani işimiz biraz zor once insanlara bu arkadasin digerleri gibi olmadığını anlatmamiz gerek isin en zor kısmıda bu aslinda ulkemizde bu durumun yasallasmasi icin daha uzun yillara ihtiyacini olduğunu düşünenlerdenim fakat bi yerden baslamakta gerek neden ilk tohumlari biz atmayalim ? https://www.change.org/  Gibi sitelerden imza toplamayi deneyip sayimizi gormeliyiz diye düşünüyorum ona göre harekete geçirilir  birsey yapilacaksa bende varim yanlis birsey yapmiyoruz! 
Çok klişe olacak fakat gülü seven dikenine katlanacak
 
Yasallaşan diğer ülkelere baktığımız zaman sosyal medyanın gücünü çok rahat görebiliriz. Ekonomiye kattığı değerleride net bir şekilde görmem mümkün. Bence böyle bir oluşuma girilecekse şuan tam zamanı. Çünkü ekonomi ülkede iflas etmiş durumda. Bu ülkeyi ekonomik olarak güçlendirecek en büyük faktörlerden biride esrar. Bunu itin kopuğun elinden alıp devletin kendi yapmalı. Ve bu konuda bize öncülük edecek biri olursa ben sonuna kadar destek veririm. Hemde öyle saklanarak gizlenerekte değil açık açık.


Twitter'ı küçümsemeyelim arkadaşlar.
 

Tunç

Kıdemli Üye
Yıllardır çevreme bunun savaşını vermeliyiz diye örgütlüyorum ama bize bir lider bir de güzel ikna edici bir metin gerek. Twitter da etiket açıp farkındalık yapabiliriz . Bir kaç sene sonra seçimler var, eğer esrarın masumluğunu iyi ifade edebilirsek ve belli bir sayıya ulaşırsak seçime girecek siyasiler bunu gözardı edemezler. Sayımız ne kadar çok olursa emin olun kimseye cezai işlem uygulayamazlar
 
S. Aleyküm dostlarım. Bende her türlü destek ve taşın altına elimi koymaya hazırım. Eğer sizlerde benim gibi düşünüyorsanız yapacağımız ilk iş kemik kadroyu oluşturmak. Lider diyoruz fakat önce örgütlenip sonra içimizden birinin liderliğe aday gösterilmesi daha hızlı ve doğru sonuç vereceğini düşünüyorum.
 

EJDEERYAAA

Yeni üye
Örgütlenmeyi ancak yonetici kadromuzun desteğiyle yapabiliriz. Başı çekecek kisileri bir araya getirip öncelikle çok güzel bir metin hazirlamaliyiz. Ardından tele gram grubumuzda bu metni paylaşıp belirlenen saatte hep birlikte twetter da trend 1. Olursak kesinlikle çok büyük dikkat çekeriz. Nedem 2 sene sonra siyasilerin seçim vaatleri arasında esrarı serbest bırakmak olmasin?
 

Plath10

Yeni üye
Birde amcan başbakansa içiyorsun 50 kilo esrar diye bir rap sözü geldi aklıma kesinlikle yasallık konusunda hemfikiriz lakin bugün ülkenin önde gelen abilerinin bebeleri yiğenleri silah ve uyuşturucudan para kazanmaktadırlar yani ne yazıkki ne bizi ne ülke ekonomisini düşünüyorlar 20 yıldır sadece kendi cukkalarını düşünüyorlar ve buna rağmen denemekte fayda var diye fikrimi beyan edeyim
 

MrChee

Yeni üye
EJDEERYAAA' Alıntı:
Örgütlenmeyi ancak yonetici kadromuzun desteğiyle yapabiliriz. Başı çekecek kisileri bir araya getirip öncelikle çok güzel bir metin hazirlamaliyiz. Ardından yasak grubumuzda bu metni paylaşıp belirlenen saatte hep birlikte twetter da trend 1. Olursak kesinlikle çok büyük dikkat çekeriz. Nedem 2 sene sonra siyasilerin seçim vaatleri arasında esrarı serbest bırakmak olmasin?


Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. 
Hazırlanacak olan yazıyı " #EsrarYasalOlsun " hashtagi ile paylaşalım.
 

Kanka

Administrator
Yönetici
Genel olarak baktığımızda müslüman ulkelerının bazılarında bile içiciliğin suçu idam iken , bulunduğumuz coğrafyada 1 tweet vatan hainliği rolü alıyorsa , bu işin içinde olan kişilerin vb ( yetiştiren )  aldığı risk cok buyuk olabılır bır ında onunuze örgütlenme yetiştirme bilmem ne dıye dıye koca bir dosya koyabılırler önunuze...  Dış ulkelere baktığımızda bunu sosyal medyadan rahatca yapabılmışler cunku nufus olarak ve ıcıcı olarak baktığında bızden katça buyuk bır kitlesel sayıları var . Ama evet seçimlere doğru ses getirmeye çalışmak akıllıca bir fikir. Fakat evinde zaten bunun riskini alan kişilerin atılan 1 tweet nedeni ile hayatından belkide 10 sene goturmeye değer mi ... Sonucta gundeme baktığımızda herkese af geldi fakat uyuşturucuya gelmedi .. Bunu iktidar nasıl algılar ve ne tarz bır yaklaşım sergiler bu işi şansa bırakmak biraz zor.
 

EJDEERYAAA

Yeni üye
@Rabbitkanka dostum açtığın sahte hesaptan senin kim olduğunu nasil bulacaklar hadi uğraşıp buldular diyelim bir yasanın değişmesi için attiğin twet yüzünden evine baskın mı yapacaklar. Hadi yaptilar diyelim 100 bin kişi twet atsak hangi birimizin evini basacaklar hangi hapse atacaklar bizi bu kadar korkmayin be kardeşim. Bugun degil yarin degil ne zaman hareket edeceğiz. Burdan daha büyük bi esrar forumu yok bunun ilk adimini ancak biz atabiliriz.
 

Efexx

Yeni üye
Cvp: En büyük sorun

Günlerce aklımı kurcalayan ve dile getirmeye üşendigim bir konuydu içimi okumuşsun dostum kimyasal içmiyoruz icenide sevmiyoruz esrar uyuşturucu değildir! Bunu artik anlatmanın vakti geldi. #ErarYasalOlsun
 

Tunç

Kıdemli Üye
Liderimiz esrarın yasal olduğu bir ülkede olursa sıkıntı olmaz. Sonuçta biz halkız ve siyasiler bu duruma kayıtsız kalamaz.Esrarın sigaradan ve  alkolden daha  masum olduğunu anlatan bir video olursa bunu sosyal platformlarından paylaşırsak algı oluşturabiliriz. Avrupa’da ve diğer ülkeler esrarı yasal veya kısmi kullanımına izin verirken, bizim ülkemizin bu Pazardan uzak kalması akılsızca olur. Kimyasal uyuşturucu kullanımını ötekileştirerek esrarı medikal serbestisine izin çıkartırabiliriz. Yeterki cesur olalım. Kaç sene daha böyle gizli saklı içeceğiz veya ekeceğiz hep bu korkuyla yaşayıp tiplerden tripleremi gireceğiz . Koskoca insanlarız çoğunuz askerliğini yapmıştır. Sonuçta diktatör bir yönetim yok Ortadoğu ülkeleri gibi değiliz çok şükür. Düşünce özgürlüğüne kelepçe vurulamaz.
 
Kesinlikle twitter bu işte inanılmaz rol oynar. Kitleyi sadece bu siteyle kısıtlı tutmayın. Dünya kadar insan var kullanan yetiştiren ve bu siteden haberi olmayan. Ama twitterda herkes var. Sosyal medyada bütün kitleler var. Biraz cesur olursak bu işi hallederiz. Ve emin olun yüzbinleri gören bi twitter hastagına hiçbir siyası parti lideri kayıtsız kalamaz. Telegramdan gizli grup kurulur. Hiçbir üye birbirinin telefon numarasını göremez. Kampanya oradan yürütülür. Hastaglar resim ve videolar orada paylaşılır bizde grubun direktiflerine uyup sosyal medyada harekete geçeriz.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Didrug Didrug:
    **** **** ****** ****** ****** ** ** ***** ******** ****** ******
    +1
  • Didrug Didrug:
    * ******* ******** ****** ****** *****
  • Didrug Didrug:
    ******* ***** ***** ***
  • Didrug Didrug:
    **** *** ******* hahahaha** ******* ********** **
  • A active661:
    ***** ***** hahahaha* ** ****** ******** * ****** ****** ******* **** ****** ****** ****** ** ** ***** ******** ****** ******
  • A active661:
    ** ********* ****** *** **** ******* **** ******* **********
  • A active661:
    hahahaha** ** **** *** hahahaha*
  • A active661:
    ********* ********** ********* **** hahahaha****** ***** ******
  • Didrug Didrug:
    hahahaha** ***** ****** ***** ***** * ****** hahahaha hahahaha***** ** ***** ****** * ***** *** **** hahahaha** **** ********** ******** ***** ** ***** ***** hahahaha* ** ****** ******** * ****** ****** ***
  • Didrug Didrug:
    ********** ******** * ********** ******* **** ********* ******** *** ***** **** *** ****** ********** ********* ****
  • Didrug Didrug:
    ******** ***** ******* ****** ******* **
  • A active661:
    ***** *** ******* * ****
  • A active661:
    **** ****** ******* *********
  • A active661:
    ***** *** ***** ******
  • A active661:
    ******** ** ******* ********** ***** hahahaha
  • A active661:
    ******* hahahaha***** **** hahahaha** * ******* ***** ********* ********* **** ****** **********
  • A active661:
    hahahaha* *** ***** ******** ***** ** ******* ****** ******* *** ******** ********* **** ******* ******** ** ***
  • A active661:
    **** ********* ***** ****** ***** *******
  • A active661:
    ****** ** ***** ****** ********* ****** *** ***** hahahaha
  • A active661:
    **** hahahaha******** ****** ********** **** hahahaha ******** *
  • A active661:
    ****** ** ***** ****** **** **** ******* hahahaha **** ****** **** **** hahahaha* *******
  • A active661:
    ** ** ********* *** hahahaha* **** *** hahahaha***
  • A active661:
    ***** **** hahahaha********* ********** ** ******
  • istr istr:
    ***** ***** ********
  • istr istr:
    * ******* *********
    istr istr: * ******* *********
    Üst