Gübre ile İlgili Konu

husyn

Doktor
Merhaba Arkadaşlar,
Burada paylaşacağım ürünler, içerikleri kesin ve kaliteli ürünlerdendir. Bu ürünlerle hata yapmanız sorlaşır, neden çünkü yaptıklarınızı yani verdiğiniz dozları bilirseniz bitkinize ne verdiğinizi hesaplaya bilirsiniz burda ya hatanızı yada eksiğinizi bulabilirsiniz.

1682689346816.png
Bu ürün Fosfor içerik olarak zengin bir içeriktir. Bu ürünü Bitkinin başlarda ihtiyacı yok o yüzden başlarda uygulamayın ama bitkimiz iyice kendini ortaya yani 4-6 yapraklarımız olunca üzerindeki dozun yarısını verirsiniz 1 kere sadece, sonra bitkimiz iyice gürlenince yaklaşık 1,5 ay sonra tam doz uygularsınız. Bir kerede çiçeğe girdiğinde tam doz uygularsınız.
Bu ürünü kesin alınmalı.
Size benim gördüğümü anlatayım, içinde %10 Üre Azotu var, yani bu besini bitki direk kendisi kullanamaz, üre bakterileri denilen bakteriler bunu yerler ve ortaya bikinin kullana bileceği Azot ortaya çıkar, buda bitkiye daha dengeli şekilde Azotun geçmesi demek. Fosfor Penta Oksit, arkadaşlar bu fosforu tam olarak ne olduğunu anlayamadım ama çok ucucu bir element olduğunu biliyorum, biz insanlara akıl sağlığı için tavsiye ederler. (Bizler fosforu balıktan alırız ama bayat balıkta yok günlük balıkta var, ve karanlıkta pırıltı yaptığını biliyorum yani yanıcı bir şey, önemli bir şey). Potasyum Oksit, arkadaşlar potasyum antıbiyotiklerde çok kullanılan bir element sert bir element değildir yumusak bir element ve ucucudur buharlaşır, bitkiye daha çok çiçeklenmede verilir, bu üründe potasyum miktarı az olduğu için çiçekte bunu onun için sürekli vermeğin. Çinko, bu bikiler için önemli elementlerden biridir, uygulanan bitkilerde boylanma daha çok görülür.

1682689378750.png
Bu ürünü gelişim döneminde kullanırsınız, çiçekte kullanmanıza gerek yok, iyi olmaz.
Bu ürünü kesin alınmalı.
Üre Azotu, öncekinde anlattık. Nitrate Azotu, bu Azotu bitki direk alıp kullana bilir, topraktaki ömrü diğer Azot gruplarından daha fazladır. Potasyum Oksit, öncekinde anlattık. Kalsiyum Oksit, bitkiler bu elemente ilk başlarda daha çok duyarlar, köklendirici özelliği bilinir, toprakta başlarda fazla olması sıkıntı cıkartmasada sonradan sıkıntılar çıkarır o yüzden ilk etaplarda kullanın sonrada kullanmayın bu ürünü.

1682689404161.png
Bu ürünü ilk başlarda ve çiçeklendikten 15 gün sonra kullanmanız yeterli tam doz kullanırsınız.
Bu ürünü almasanızda olur. Çinko ve Bor önceki ürünlerde yeterince var ben Demir için önerdim.

1682689494706.png
Bu ürünü gelişim döneminde köklenme esnasında kullanılmalı 1 kere tam doz yada 2 kere yarım doz. Çiçekte kullanabilirsiniz Potasyum için düşük dozlarda verirseniz her sulamada verebilirsiniz.
Bu ürünü kesin alınmalı.
Organik Madde, değişik ve karışık içeriklerden oluşuyor diye biliyorum. Potasyum Oksit, çiçekteyken Potasyum için bu ürünü kullanacağız. Humik+Fulvik Asit, arkadaşlar bu toprağın iç hareketsel özelliği veriyor, köklenmeyi hızlandırıyor, besin alımını arttırıyor.

Şimdi sizlere bilmeniz gereken bir konuyu anlatmamda lazım çok basit ve ben size hesabınıda yapacağım,

DEKAR (da) ; Arkadaşlar bu bir tarlanın sulanmasında belirtilen bir değimdir, 1000metre x 1000metre demektir. Ama burda bir ölçü daha var derinlik bunuda 0.5metre en az alınır. Bu sayede biz toprak hacmini hesaplarız, bu bize niye lazım elimizdeki saksının hacmine göre ürünün üzerindeki dozu ayarlıyacağız.
Hesaplayalım; 1000x1000x0,5 = 500.000 metre küp yapar, peki 10litrelik saksıya bakalım; 0,01m3 yapar. İkisinin arasındaki kat farkı 5000 demek. Yani gübrenizin dekara verdeği dozu 5000 bölerek 10litrelik saksıya uygulanacak dozunuz olur.
Örnek; Ürün üzerinde diyorki, 1-2lt/da biz bunu 1,5lt alalım, 1,5/5000=0,0003lt buluruz 10litre saksıya yani 0,3ml (Çok düşük doz çıktı demi çünkü içerik dozu fazla)

%w/w ; Gelin bunun hesabını yapalım, şimdi ürün üzerinde Azot 10%w/w diyorsa 10ml'de = 1gr Azot var diyor.

Bu arada bizim bitkimiz, BUĞDAY ve MISIR katagorisine girer.

Biobizz gibi ürünlerden çok daha kaliteli ürünlerdir, o yüzden o tarz ürünleri kullandığınız gibi bu ürünleri kullanamazsınız. Peki neden bir kere elementlerden birini 3gr üstüne çıkarsanız zortlarsınız, o ürünler haftalık kullanın takvimleri var ve dozlarıda az değil, demek ki içindeki oranlar çok az aklı olan anlar, Benim kesin olarak alınmalı dediğim ürünlerde gerekli olan her şey var ve takvim gibi sizi ezbercilik yaptırmaz, istediğiniz gibi kendi bilginizde kullanımlar yapa bilirsiniz çünkü değerleri ve içindekileri biliyorsunuz. Sonra cal mag gibi gübrelerde olan kalsiyumda var.


Burda yazdıklarım kimi arkadaşların kafasını karıştırmış olabilir, ben sonra kafam iyiken bu ürünlerin kullanım haritası çıkarayım.
 
Son düzenleme:

husyn

Doktor
Şimdi ben 2 ay gelişim ve 2,5-3 ay çiçek, yani 4,5-5 ayda hasat yapan biri için hesaplayalım.
Bir kere bitkimize 20 gün boyunca gübre verilmez, ama siz vermek istiyorsanız o zaman 15’ci gün bitkimize Agrotıme Kalsiyum ve Agrotıme Kombi gübremizden bir gübreleme yapalım. Ben dozu 100ml suya 1 bitki için hesaplayacağım
Agrotıme Kalsiyum = 0,5ml

Agrotıme Kombi = 0,2ml
Ben dozları yüksekten aldım düşük görmeyin, yani 1 çay bardağı suyla karıştırıp uygulayacaksınız.
Ama siz üç bitki için yapacaksanız 300ml suya Agrotıme Kalsiyum 1,5ml ve Agrotıme Kombi 0,5-1ml gibi hazırlaya bilirsiniz.
Ben Bitkinizi küçük bir kapta baktığınızı düşünerek hesapladım. (Büyük karton bardak gibi)
Bitkimiz 20-25 gün büyük saksıya alınmalı, ben 10litre olarak hesaplayacağım.
Agrotıme Humik+Fulvik Asit gübremizden 1 bitki için 200ml suya 1ml karıştırıp can suyu olarak verin. (su çözelti ölçülerim çok düşük gelmesin) Ben dozu yüksek aldım siz ekleme yapmayın.
Şimdi, toprağımızın iyice kurumasını bekleyeceğiz. Bu zaman 1-2 haftayı bulabilir, şimdi bu aşamada toprağınızın içeriğini ve nemini iyice arttıracağım, yani bol sulama yapalım. Toprak neminiz çok az seviyelerde olduğuna eminseniz yapalım.
Agrotıme Fosfozink = 0,5ml
Agrotıme Kalsiyum = 1ml
Agrotıme Kombi = 0,7ml
Agrotıme Humik+Fulvik = 1,5ml
Yukarıda belirttiğim dozları 0,8litre suyla karıştırıp 10litrelik saksınıza uygulayacaksınız. Toprağınız iyice kurumadan başka sulama yapmayın, bu arada 3 hakkımızdan az önce 1 kullandık, kaldı 2 hakkımız.
Gübre uygulamalarımız, çiçeklenmeye kadar bitmiştir. Geçmiş olsun.
Yani hesaplarsam, 20-25 günde büyük saksıya aldık, 10 gün sonra gibi bol sulu bir uygulama yaptık, bunun kuruması 10 günü bulsa, bir boş sulama yapsanız. Yani 2 aya yakın olur, siz gelişmesi için bir ay daha gelişimi sürdüre bilir siniz.
Şimdi bitkimiz çiçekte ve toprağımızın nemini çok az olduğunu biliyoruz, onun için bir uygulama daha yapalım, 0,8litre iyi diyelim gene.
Agrotıme Fosfozink = 2ml - (Kalan iki hakkımızı burada toplu olarak kullandım.)
Agrotıme Kombi = 0,7ml
Agrotıme Humik+Fulvik = 1,5ml
Yukarıda belirttiğim dozları 0,8litre suyla karıştırıp 10litrelik saksınıza uygulayacaksınız.
Şimdi saksımızın nemini gene iyice azalmasını bekleyeceğiz. (Buradaki süreyi tam olarak bilmiyorum)
Toprak nemimiz iyice azaldı, bir uygulama daha yapalım. 0,8 litre iyidir geliyor bana burdan.
Agrotıme Humik+Fulvik = 1,5ml (Potasyum için kullanıyorum)
Yukarıda belirttiğim dozları 0,8litre suyla karıştırıp 10litrelik saksınıza uygulayacaksınız.
Toprak nemimiz iyice azaldı, bir uygulama daha yapalım.
Agrotıme Humik+Fulvik = 1,5ml (Potasyum için kullanıyorum)
Toprak nemimiz iyice azaldı, bir uygulama daha yapalım.
Agrotıme Humik+Fulvik = 1,5ml (Potasyum için kullanıyorum)
Agrotıme Kombi = 0,7ml (Kullanım hakkımız bitti)
Toprak nemimiz iyice azaldı, bir uygulama daha yapalım.
Agrotıme Humik+Fulvik = 1,5ml (Potasyum için kullanıyorum)
Gibi bu şekilde olacak işte, ben dozları ürünlerin üzerindeki dozların yüksek alarak yapmaya çalıştım.
 

husyn

Doktor
Az önce kafam yandiği için kullandığım dozlarda ne kadar element kullandığımı hesaplamadım, ama yaparken bana az geldi daha sonra hesaplıyacağım ve bir tanede ürünlerin kullanım şekline göre değilde benim bildiğim element oranlarına göre bir tablo çıkartmaya çalışacağım.
 

husyn

Doktor
Yukarıda yaptığım gübre dağılımı sağıden de çok az geldi bana ben ürünün üzerindeki kullanımına göre yapmaya çalıştım, şimdi kendi bilgime göre yapacağım. Ama sulama ve uygulama zamanını siz kendi ortamınaza göre dağıtırsınız öğle biraz zor oluyor ve taminen bir gidişat çıkıyor.

Agrotıme Kalsiyum'lu gübre; bunu sadece gelişim döneminde kullanın toplam dozunuz 20ml (En az 2 aya yayılmalı daha doğrusu 10ml olarak ikiye bölerek kullansanız, diğerini en yakın 1 ay sonra kullana bilirsiniz)
Agrotıme Fosfozink'li gübre; Bunuda sadece çiçekte kullanın toplam dozunuz 10ml
Agrotıme Humik+Fulvik
gübre; Bunu gelişim ve çiçekte kullanın toplam dozunuz 10ml
Agrotıme Kombi
gübre; bunuda genele yayın kullanın toplam dozunuz 5ml

Burda verdiğim değerler benim kendi bilgimden dozlar yüksek.

Not:
Eğer siz bildiğiniz bir yöntem veya başka bir gübre kullanmak isterseniz dozları düşürmeniz lazım onların içeriğine göre.
 
Son düzenleme:

husyn

Doktor
Ürünlerin üzerinde kesin içeriklerin yazmasının güzel tarafı yaptığın hataları uyguladığın dozlara bakarak çıkara bilirsin, buda sana elementlerin nasıl etkiler yaptığını öğretir.
 

GudeA

Yeni üye
Son zamanlarda kafamı kurcalayan bir konu üzerine bu başlığı okumam ufkumu açtı.İnsanlara altı dolu biçimde bir kapı açtığın için teşekkür ederim kanka. İthal olup şişesi yanar dönerli, pazarlaması mükemmel kimyasal gübrelerin verimliliği konusunda yada çuvaldan bidonlardan tarlaya,seraya atılan gübreden ne farkları olabilir diye çekincelerim vardı. Organik bileşen menşeili olmadığı takdirde diğer sıvı gübrelerden ne gibi bir kalite farkı ortaya koyabildikleri konusunda cidden şüpheliyim. Ünlü gübre firmaları sektörde gerçekten pazarlamaya, reklama hayvan gibi para akıtıyor. Günlükleri inceledikce farklı markaları doğru ölçüde kullanan herkesin eşit biçimde kol gibi sömeklerinin olduğu bariz görülebiliyor. Bu yüzden ben bunun gibi hesaplı ve yerli gübre firmalarına şans vermekten yanayım. Önümüzdeki sezon organiğe yönelmezsem bu firmanın ürünlerini deneyeceğim. Emeğine sağlık gerçekten
 
Ü

Üye silindi 30565

Guest
Zirai gubreler candir hem ucuz hem baya etkili kullanmasini bilene, işin piri olmussun gardasim devamkee :)
 

husyn

Doktor
Bakın şimdi ORGANİK gübremi iştiyorsunuz bu size palıya mal olur. Yapalım mı, şimdi.

1- Çiğ İnek Sütü
2- Türk Kahvesi
3- Meyve Atıkları (narenciye hariç)
4- Odun külü
5- Bakteriler (en önemlisi)

1- Çiğ inek sütü; Arkadaşlar içeriği en zengin şey. Peki nasıl kullanılmalı; Gelişim dönemi için 2 kere kullanalım, 2 su bardağı çiğ sütü 2 su bardağı çeşme suyu ile karıştırın ve içine 1 çay kaşığı kurumaya serpin 1 saat sonra bitkinize topraktan verin. 2 kinciği gene aynı şekilde 3-4 hafta sonra uygulayın. Çiçekte gene aynı şekilde. Bu içeriğin içine 1 taklı kaşığı türk kahveside ekleyin güzel olur. Hatta çeşme suyu yerine sade Soda kullanırsanız mükenmeli yakalarsınız. (sade soda bardakta 1 gün üstü açık bekletilmeli, asit uçsun diye)

2- Türk kahvesi; Bunu yanız kullanmak yetersiz olur yanı zenginleştirmek için kullanmak gerek. Her uygulamaya 1 tatlı kaşığı, olmadı 2 olsun bundan zarar gelmez, tabi abartmayın.

3- Meyve atıkları; Bu biraz zaman işter, ama bakteri çoğunluğunu arttırmak için mükenmel yöntemlerden biri hadi yapalım. İlk önce bahçenizde veya balkonunuzda bir seleye ihtiyacınız var, pazarcılardan alın meyve tasıdıkları kasadan parada almaz herhalde. Selenin yarısına kadar bahçe toprağı doldurun fazla ezmeden, sonra yediğiniz meyve atıklarını orda toplayın, orada onları kurutucağız ama hızlı değil yani arada bir ıslatmadan nemlendirin ve harmanlayın. Bu işlem nekadar sürer yazın 1-1,5 ay içinde parçalanmış olurlar galiba, yani onların torf gibi olmasını sağlıyacağız işte. Peki nasıl uygulayacağız, saksı toprağımızı hazırlarken ondan da 4-6 havuç katıp harmanlayacağız. ( diğer yöntemleride ek olarak yapa bilirsiniz)

4- Odun külü; Bunu işter odunla pişirme yapan fırınlarda alın, işter marangozdan talaş alın, işter kendiniz bulduğunuz odunları malgalga yakın. Nasıl uyguluyacağız, toprağı azırlarken 1-2 havuç katın yada sulandırarakta yapa bilirsiniz olmadı toprağın üstüne serpin 1 havuç kadar. (Bunu gene ek destekleğici olarak kullanın, diğer yöntemleri gene yapabilirsiniz.)

5- Bakteriler; Bunu süt karışımını yaparken zaten yapacaksınız.
 
Son düzenleme:

husyn

Doktor
Aklımdan geçti, yani bu iki yöntemi yapamazmısınız diye, yoo yapabilirsiniz çokta güzel olur hatta ama DOZLARINIZ ayarlamalısınız. Aslında iki konuyu birleştirince telikeli olanlar, Organikte SÜT - İnorganikte KALSİYUMlu gübre sakatlık çıkarır. Yani Organikte sütü 1 su bardağı ve 2 değil 1 defa olacak şekilde, İnorganikte Kalsiyumlu gübreği 15ml doza çekilirse olur. PATLARSADA bilinki AZOT patlaşmıştır.
 

husyn

Doktor
Bu konu tam tartışmalık bir konu bilginizi gizlemeyin az çok önemli değil, ben tartışmayı severim.
 

husyn

Doktor
arkadaşlar bir konuyu tam anlayamadım ve konuyu sizinle paylaşmak iştiyorum konu şu,
Benim elimde olan gübre bu,
1683043136906.png

Anlayamadığım kısım sizele paylaştığım sıvı gübrelerde 1-3kg derken bendekinde 30-40kg diyor hiç mantıklı gelmedi, o yüzden bir hata yapmak istemiyorum.
 
Son düzenleme:

convik

Doktor
arkadaşlar bir konuyu tam anlayamadım ve konuyu sizinle paylaşmak iştiyorum konu şu,
Benim elimde olan gübre bu,
Ekli dosyayı görüntüle 16963

Anlayamadığım kısım sizele paylaştığım sıvı gübrelerde 1-3kg derken bendekinde 30-40kg diyor hiç mantıklı gelmedi, o yüzden bir hata yapmak istemiyorum.
hocam kontrol etsene 30-40kg dediği dekardaki değerdir büyük ihtimal, 1-3kg da ağaç başına olabilir. birimler karışmış olmasın.
 

husyn

Doktor
Bakın arkadaşlar, ORGANİK'ciler ben size elimdeki değerleri vereyim.

Organikci isen sütün ne olduğunu bileceksin çünkü en fazla içerik bunda var sütün içeriği,

1 su bardağı süt;
Azot 1gr – Kalsiyum 0,24gr – Fosfor 0,19gr – Sodyum 0,1gr – Potasyum 0,3gr – Magnezyum 0,026gr – Klor 0,21gr – Kükürt 0,066gr – Limon Asidi 0,35gr – Bakır 0,00011gr – Demir 0,0006gr – Kobalt 0,000001gr - Molibden 0,000055gr – Çinko 0,0034gr – Magnezyum 0,00005gr – Flor 0,00014gr – Alüminyum 0,00075gr – Arsenik 0,000045gr – Bor 0,0002gr – Brom 0,0015gr – Krom 0,00002gr – Kalay 0,00022gr – Nikel 0,00003gr – Kurşun 0,00005gr – Selenyum 0,00003gr – Silisyum 0,0037gr - Vitaminleri yazmadın onrarında alayı var.

Türk Kahvesi 30g'da; Karbonhidrat: 0.50 g Protein: 0.04 g Doymuş yağ asitleri: 0.028 g Çoklu doymamış yağ asitleri: 0.028 g Kafein: 63.60 mg B2 vitamini: 0.053 mg B3 vitamini: 1.562 mg B9 vitamini: 0.30 mcg Bakır: 0,01 mg Magnezyum: 24 mg Potasyum: 34,50 mg Sodyum: 4.20 mg

Şeker; Kendi ağırlığı kadar Karbonhidrat bulunur. Karbonhidrat bakteriler için çok önemlidir.

Bu üç şeyi her yerde bula bilirsiniz, bitki için bu üçü çok faydalıdır. Hiçbir gübreden bu zenginliği bulamazsınız. Kormadanda kullanabilirsiniz,
 
Son düzenleme:

husyn

Doktor
Arkadaşlar şimdi size bir liste daha azırladım bu liste çok daha ucuz olacak ve bir çok yönde daha avantajlı aslında. Bu liste katı gübrelerden oluşuyor.

Gübretaş 20 20 20 Azot Fosfor Potasyum İz Elementli Toz Gübre 1Kg;​

1683057982340.png

Bu gübreyi taban günresi olarakta kullana biliyorsunuz galiba, yapraktan ve sulama olarakta kullanıyorsunuz ve içeriği çok sezgin bir gübre. Ben bu tarj toz gübreleri tartarak bakmıştım ve dolu dolu 1 çay kaşığı 4gr gelmekte idi yani 4gr mında her elementten 0,8gr olacağı anlamına geliyor yani her saksınıza 1 çay kaşığı uygularsanız bunu 3 kez vere bilirsiniz, 4 cü kezde ne olur bilemem.

1 Kg Barkisan Sönmemiş Tarım Kireci​

Bu ürün tarım kireci, önemli bir gereksinimdir. Ama kullanımı öğle her zaman olmaz, zaten kendiside ucucu bir element olmadığı için bir yerede kaçmaz. Yani bu ürünü bitkiniz ekmeden 1 çay kaşığı sepiştirip sonra karıştırın bitkinizi ekin can suyu ile sulayın. Yani 1 çay kaşığında yaklaşık 3,2gr kalsiyum olacaktır.
PH: 12-13 arasında yani bazik bir etki yapacaktır.
1683059095953.png

Leonardit Toprak Düzenleyici-Hümik Fulvik Asit Katkılı-1 Kg(Toz)​

Bu ürün içerik olarak yüksek, dikkatli kullanmak gerekir. Toprağınızı azırlarken bu üründen taminimce 1 yemek kaşığı yeterli olmalı, daha fazlası sonradan zarar verirmi bilemem. Yani tarım kireci ile birlikte kullanımı daha mantıklı geldi bana. Çiçektede diğer gübrelerle 1 çay kaşığı eklenebilir.
PH: 5,5-7 arasında yani asidik bir etki yapacaktır.
1683059740628.png

Doktor Tarsan Magnezyum Nit-rat 1 Kg​

Bu ürünün içeriğide yüksek arkadaşlar, bunu bitkimiz iyice ortya çıktığında 1 doz çakarsınız sonra çiçekte çiçekler findık kadarken 1 doz daha çakarsınız. 1 çay kaşığında; Nit-rat Azotu (NO3) 0,4gr - Magnezyum oksit (MgO) 0,6gr gelecektir.
PH: 10 çıvarlarında mış galiba yani bazik bir etki yapacaktır.
1683060658316.png

Konsantre Mikrobiyal Gübre​

Bu arkadaşlar çok gerekli bir şey, bunu 2 yada 3 defa kullanmak grekebilir. 1 ciyi bitkinizi ekince can suyuna 0,5ml katın, 2 ciyi bitkiniz gürlenince 200ml yani 1 subardağı suya 0,5ml ekleyin sonra birazını toprağa bırazını yapraklara uygulayın, 3 ü çiçekler gene fındık kadar oldumu toprağa ve yapraklara uygulayın. Bu zımbırtının fazlasından zarar gelmez bitkiye ama sızın için iyi değil daha az kullanırsınız, yani 13-15 bitki için yeterli dozda.
1683061296515.png

NOT: Bu ürünleri yada benzerini almaya kararverdiniz, elinize ulaşır ulaşmaz kavonozlara almalısınız ve kavonozun üstünde 2 parmak boşluk kalmalı o kısmada pamuk veya peçete doldurmalısınız. Karanlıkta ve oda sıcaklığında saklarsanız ömürleri çok uzundur. Mikrobiyal günrenin nasıl saklanması gerektiğini bilmiyorum ama genelde buz dolabında saklarlar diye biliyorum.
 
Son düzenleme:

Trefalgar

Kıdemli Üye
Arkadaşlar şimdi size bir liste daha azırladım bu liste çok daha ucuz olacak ve bir çok yönde daha avantajlı aslında. Bu liste katı gübrelerden oluşuyor.

Gübretaş 20 20 20 Azot Fosfor Potasyum İz Elementli Toz Gübre 1Kg;​

Ekli dosyayı görüntüle 16967

Bu gübreyi taban günresi olarakta kullana biliyorsunuz galiba, yapraktan ve sulama olarakta kullanıyorsunuz ve içeriği çok sezgin bir gübre. Ben bu tarj toz gübreleri tartarak bakmıştım ve dolu dolu 1 çay kaşığı 4gr gelmekte idi yani 4gr mında her elementten 0,8gr olacağı anlamına geliyor yani her saksınıza 1 çay kaşığı uygularsanız bunu 3 kez vere bilirsiniz, 4 cü kezde ne olur bilemem.

1 Kg Barkisan Sönmemiş Tarım Kireci​

Bu ürün tarım kireci, önemli bir gereksinimdir. Ama kullanımı öğle her zaman olmaz, zaten kendiside ucucu bir element olmadığı için bir yerede kaçmaz. Yani bu ürünü bitkiniz ekmeden 1 çay kaşığı sepiştirip sonra karıştırın bitkinizi ekin can suyu ile sulayın. Yani 1 çay kaşığında yaklaşık 3,2gr kalsiyum olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 16968

Leonardit Toprak Düzenleyici-Hümik Fulvik Asit Katkılı-1 Kg(Toz)​

Bu ürün içerik olarak yüksek, dikkatli kullanmak gerekir. Toprağınızı azırlarken bu üründen taminimce 1 yemek kaşığı yeterli olmalı, daha fazlası sonradan zarar verirmi bilemem. Yani tarım kireci ile birlikte kullanımı daha mantıklı geldi bana. Çiçektede diğer gübrelerle 1 çay kaşığı eklenebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 16969

Doktor Tarsan Magnezyum Nit-rat 1 Kg​

Bu ürünün içeriğide yüksek arkadaşlar, bunu bitkimiz iyice ortya çıktığında 1 doz çakarsınız sonra çiçekte çiçekler findık kadarken 1 doz daha çakarsınız. 1 çay kaşığında; Nit-rat Azotu (NO3) 0,4gr - Magnezyum oksit (MgO) 0,6gr gelecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 16972

Konsantre Mikrobiyal Gübre​

Bu arkadaşlar çok gerekli bir şey, bunu 2 yada 3 defa kullanmak grekebilir. 1 ciyi bitkinizi ekince can suyuna 0,5ml katın, 2 ciyi bitkiniz gürlenince 200ml yani 1 subardağı suya 0,5ml ekleyin sonra birazını toprağa bırazını yapraklara uygulayın, 3 ü çiçekler gene fındık kadar oldumu toprağa ve yapraklara uygulayın. Bu zımbırtının fazlasından zarar gelmez bitkiye ama sızın için iyi değil daha az kullanırsınız, yani 13-15 bitki için yeterli dozda.
Ekli dosyayı görüntüle 16974


NOT: Bu ürünleri yada benzerini almaya kararverdiniz, elinize ulaşır ulaşmaz kavonozlara almalısınız ve kavonozun üstünde 2 parmak boşluk kalmalı o kısmada pamuk veya peçete doldurmalısınız. Karanlıkta ve oda sıcaklığında saklarsanız ömürleri çok uzundur. Mikrobiyal günrenin nasıl saklanması gerektiğini bilmiyorum ama genelde buz dolabında saklarlar diye biliyorum.
Bunlar outdoor da da süper olur üstadım bizim bitkiler coşar .
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    *** ******** ** ** ******
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    ******** ******* ******* ********* ***** ********* ******* ********* ******* **********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ********** **** hahahaha* *** hahahaha* *** ********* hahahaha hahahaha* ******** ** ****** ********* ***** hahahaha ******* ** ****** **** ******** ******** ***** *****
    +1
  • Karsiyaka Karsiyaka:
    ** ***** hahahaha** ******** ****** **** ****** ***
  • NewGardener NewGardener:
    *** **** ********* hahahaha hahahaha* ******** ** ****** ********* ***** hahahaha ******* ** ****** **** ******** ******** ***** *****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    hahahahahahahaha
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ******* ** ****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** *** ****
    +1
  • Night owl Night owl:
    ****** ****** ****** ********* ******** ** ***** ****** ********* ********* **** *** ** ****** ***** ********* ***** ***** **** ***** *** ******** ******* ******** ******* ******* ********* ***** ********* ******* ********* ******* **********
  • Night owl Night owl:
    ** ***
  • Night owl Night owl:
    ****** *** ***** ********* ** **
  • NewGardener NewGardener:
    *** ********* hahahahahahahaha
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ****** *** ***** ********* ** ** ***** ******* ***** **** *** ******
    +1
  • Night owl Night owl:
    *** *** ********* *** ***** ******* ***** **** *** ******
  • Night owl Night owl:
    ******** *** ******* *******
  • Night owl Night owl:
    ****** ****** ***** **** *********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    **** ***** hahahaha*
  • Night owl Night owl:
    ****** ******* **** ******* **** **** **** ******* hahahaha ******* ****** hahahaha* ** ******** *** ******* hahahaha ** **** ** hahahaha ******** ******** ****** ***** ****** **** ********* ********* hahahaha** ****** ****
  • Night owl Night owl:
    ********* ******* ******* ********* ***** **** hahahaha
  • Night owl Night owl:
    ****** ******
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ****** ******* **** ******* **** **** **** ******* hahahaha ******* ****** hahahaha* ** ******** *** ******* hahahaha ** **** ** hahahaha ******** ******** ****** ***** ****** **** ********* ********* hahahaha** ****** **** ********* ***** ** hahahaha***
  • Night owl Night owl:
    ***** ******* ******** *** **** ********* ****** **** ******* ******* **** **** ******* ********* ******** ***** hahahaha* ********** ** ******** ***** ***** ***** ********** ******** ****** ****** ********* **********
  • Night owl Night owl:
    hahahaha **** **** ******* ***** ******** hahahaha**
  • Night owl Night owl:
    ***** ****** ***** ******** hahahaha ***** *****
  • I ichbinkrytpon:
    ***** ********
    I ichbinkrytpon: ***** ********
    Üst