Kürleme İşlemi Hakkında

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 20072
  • Başlangıç tarihi

Stelyoo7

Üye
Hasatin bol,someklerin kol gibi olsun kanka,şuan kurutmadaki çocuklar için bı kurutma kabini yaptım bir hafta içinde kuruyacak,öncekiler pek hoşuma gitmemişti eğer sonuç güzel olur ise buradan senide bilgilendirim nasıl yaptığım ile alakalı ona göre güzel minimum hata bir kuruma gerceklsstirirsin,bol dumanlar :)
Kanka selam. Sigaran kurudu gitti belkide bitirdin beni unuttun vallahi. Burdan yazdım sana ama görmedin belki de.
 
Ü

Üye silindi 23640

Guest
Merhaba baylar bayanlar merdivenden kayanlar;

İlk grow sonrası kürleme olayını henüz yeni deneyimleyecek bir kardeşiniz olarak forumda bununla alakalı net bir bilgiye ulaşamadım eğer var ve gözümden kaçmış ise konu sahibi arkadaştan özür dileyerek konuya başlıyor ve bu vesile ile araştırma yaptığım bir kaç kaynaktan kürleme sanatı ile alakalı bazı anektodları sizinle paylaşmak istiyorum.

Hasat zamanı Optimal Kurutma Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık 21 ° | % 50 Nem

Kavanozlarda Optimal Kürleme Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık ( 21 ° C) | % 58-65 Nem olarak kayıt altına alınmış..​

Kürlemenin mantığı bilimsel alanda birden çok faydaları ile beraber yabancı grow sitelerinde de makalaler halinde açıklanmıştır.

Kürlemenin bitkilerinize faydaları :

Ciğaranın tadı ve görünümünü iyileştirir, yeni hasat edilmiş sigaralarda taze saman ve ot kokusunun ortadan kaybolmasını sağlar.
Genetiğin aromasını kokusunu ve tadını ortaya çıkarır, öksürtme ve boğaz yakma durumunu fazlası ile ortadan kaldırır , küf ve bakteri olasılığını azaltıp anksiyete ve paronaya'ya neden olma gibi olasılıkları da kürlenmemiş bitkilere oranla yüksek oranda ortadan kaldırır.
Yani uzun lafın kısası kürleme olayı ciddi anlamda sigara yetiştirmenin son evrelerinden olsa da önemli rol alan ve etki eden bir faktörüdür muhakkak denemelisin denemeliyiz..

Ciğaralarınız için en ideal saklama kapları 1 litrelik cam kavanozlardır.. Bunları caddede ki züccaciyeden tutunda online alışveriş sitelerine semtteki ne alırsan bir milyonculara kadar ulaşılması kolay her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz
Bir litrelik cam kavanozların uygun kürleme için harika boyutta olduğu kanıtlanmış durumdadır ( bende gavurların yalancısıyım ) =)
Her bir kavanozun % 75 'i dolu olacak şekilde doldurulur ve % 25'lik alan hava alabilmesi için boş bırakılır.
Kavanozu salladığınızda ciğaralar kümeler halinde birbirine yapışık kalıyorsa bu halen çok nemli olduğunu ve daha fazla kurutulmaları gerektiği anlamına gelir, ciğaralar nemli olduğunda kürleme süreci yavaşlamakla beraber küflenmelere de neden olabilir.

İlk bir kaç gün boyunca fazla nemden kaynaklanan küf ve bakteri konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız birden fazla kez kontrol ederek bu durumun altından bir sorun yaşamadan kalkabilirsiniz... 24 saatlik bir süreçte günde bir kaç kez 3 ila 5 dakikalık gibi bir süre kavonuzun kapağını açarak içerideki sömekleri havalandırmanız gerekmektedir. Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi optimal kürleme için nem aralığı % 60 - 65 arasındadır bunu sabit kılabilmeniz adına da grow sitelerinde satılan boveda nem regülatörünü kavanozun içine koyarak ilerleyebilirsiniz

BOVEDA ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde ki mevcut nem ve sıcaklık okumasını yapabilmeniz için minimal kavanoz içerisine sığdırabileceğiniz bir higrometre önerilmektedir..
HİGROMETRE ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde nem ve sıcaklığı net bir oranda okuyabilmesi için higrometreyi koyup kapağı kapattıktan sonra bir iki saat kadar bekleyin ve sonraki sonucları göz önüne alın.İlk 1-2 hafta, ne kadar okuma alırsanız alın, evlatlarınızı kontrol etmeye ve tüm kavanozları günde birkaç kez açmaya devam etmelisiniz. bu ilk aşama için tomurcukları günde bir kaç kez hızlı bir şekilde havalandırmak önemlidir, çünkü kürleme işlemine devam etmek için havaya ihtiyaç duyulur.
Ne kadar uzun kürleme yaparsanız sigaranın tadı ve kokusu bir o kadar gelişecektir,tabi bu demek değildir ki kavonoza koyup bir sene bekleteyim bir dumanda yukarıya ifade vereyim zaten o kadar bekleyebileceğinizi düşünmüyorum ziraa ben iki haftadan sonra imkanı yok dayanamaz o kavanozda ne var ne yok içerim.
Ama yok ben dayanırım bendeki sabır Peygamber sabrına eş değer derseniz de kürlemeyi iki hafta kadar günlük açıp havalandırma ile devam ettirdikten sonra iki haftalık sürecin sonunda artık onbes gün ile otuz gün arasında bir açıp havalandırmanız yeterli olacaktır.. Bunun için maximum süre 6 ay ile sınırlandırılmış olup 6 aydan sonrasında kürlemenin etkisi artık stabil mevcut oranda kalacak ve farklı bir etki yaratmayacaktır.

Bu konunun aslına ve daha kapsamlı halindeki açıklamalarına BURADAN ulaşabilirsiniz..

Umarım bir nebze yardımcı olmuştur..
Hepinize zehirrr gibi siğaralar ve bol hasatlı bol dumanlı günler diliyorum
Sağlıcakla...
kanka ikinci dersimizin konusu kürleme D gerçekten çok çok güzel olmuş benim gibi yeni groverler için harika eline emeğine sağlık
 
Ü

Üye silindi 23640

Guest
Merhaba baylar bayanlar merdivenden kayanlar;

İlk grow sonrası kürleme olayını henüz yeni deneyimleyecek bir kardeşiniz olarak forumda bununla alakalı net bir bilgiye ulaşamadım eğer var ve gözümden kaçmış ise konu sahibi arkadaştan özür dileyerek konuya başlıyor ve bu vesile ile araştırma yaptığım bir kaç kaynaktan kürleme sanatı ile alakalı bazı anektodları sizinle paylaşmak istiyorum.

Hasat zamanı Optimal Kurutma Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık 21 ° | % 50 Nem

Kavanozlarda Optimal Kürleme Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık ( 21 ° C) | % 58-65 Nem olarak kayıt altına alınmış..​

Kürlemenin mantığı bilimsel alanda birden çok faydaları ile beraber yabancı grow sitelerinde de makalaler halinde açıklanmıştır.

Kürlemenin bitkilerinize faydaları :

Ciğaranın tadı ve görünümünü iyileştirir, yeni hasat edilmiş sigaralarda taze saman ve ot kokusunun ortadan kaybolmasını sağlar.
Genetiğin aromasını kokusunu ve tadını ortaya çıkarır, öksürtme ve boğaz yakma durumunu fazlası ile ortadan kaldırır , küf ve bakteri olasılığını azaltıp anksiyete ve paronaya'ya neden olma gibi olasılıkları da kürlenmemiş bitkilere oranla yüksek oranda ortadan kaldırır.
Yani uzun lafın kısası kürleme olayı ciddi anlamda sigara yetiştirmenin son evrelerinden olsa da önemli rol alan ve etki eden bir faktörüdür muhakkak denemelisin denemeliyiz..

Ciğaralarınız için en ideal saklama kapları 1 litrelik cam kavanozlardır.. Bunları caddede ki züccaciyeden tutunda online alışveriş sitelerine semtteki ne alırsan bir milyonculara kadar ulaşılması kolay her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz
Bir litrelik cam kavanozların uygun kürleme için harika boyutta olduğu kanıtlanmış durumdadır ( bende gavurların yalancısıyım ) =)
Her bir kavanozun % 75 'i dolu olacak şekilde doldurulur ve % 25'lik alan hava alabilmesi için boş bırakılır.
Kavanozu salladığınızda ciğaralar kümeler halinde birbirine yapışık kalıyorsa bu halen çok nemli olduğunu ve daha fazla kurutulmaları gerektiği anlamına gelir, ciğaralar nemli olduğunda kürleme süreci yavaşlamakla beraber küflenmelere de neden olabilir.

İlk bir kaç gün boyunca fazla nemden kaynaklanan küf ve bakteri konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız birden fazla kez kontrol ederek bu durumun altından bir sorun yaşamadan kalkabilirsiniz... 24 saatlik bir süreçte günde bir kaç kez 3 ila 5 dakikalık gibi bir süre kavonuzun kapağını açarak içerideki sömekleri havalandırmanız gerekmektedir. Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi optimal kürleme için nem aralığı % 60 - 65 arasındadır bunu sabit kılabilmeniz adına da grow sitelerinde satılan boveda nem regülatörünü kavanozun içine koyarak ilerleyebilirsiniz

BOVEDA ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde ki mevcut nem ve sıcaklık okumasını yapabilmeniz için minimal kavanoz içerisine sığdırabileceğiniz bir higrometre önerilmektedir..
HİGROMETRE ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde nem ve sıcaklığı net bir oranda okuyabilmesi için higrometreyi koyup kapağı kapattıktan sonra bir iki saat kadar bekleyin ve sonraki sonucları göz önüne alın.İlk 1-2 hafta, ne kadar okuma alırsanız alın, evlatlarınızı kontrol etmeye ve tüm kavanozları günde birkaç kez açmaya devam etmelisiniz. bu ilk aşama için tomurcukları günde bir kaç kez hızlı bir şekilde havalandırmak önemlidir, çünkü kürleme işlemine devam etmek için havaya ihtiyaç duyulur.
Ne kadar uzun kürleme yaparsanız sigaranın tadı ve kokusu bir o kadar gelişecektir,tabi bu demek değildir ki kavonoza koyup bir sene bekleteyim bir dumanda yukarıya ifade vereyim zaten o kadar bekleyebileceğinizi düşünmüyorum ziraa ben iki haftadan sonra imkanı yok dayanamaz o kavanozda ne var ne yok içerim.
Ama yok ben dayanırım bendeki sabır Peygamber sabrına eş değer derseniz de kürlemeyi iki hafta kadar günlük açıp havalandırma ile devam ettirdikten sonra iki haftalık sürecin sonunda artık onbes gün ile otuz gün arasında bir açıp havalandırmanız yeterli olacaktır.. Bunun için maximum süre 6 ay ile sınırlandırılmış olup 6 aydan sonrasında kürlemenin etkisi artık stabil mevcut oranda kalacak ve farklı bir etki yaratmayacaktır.

Bu konunun aslına ve daha kapsamlı halindeki açıklamalarına BURADAN ulaşabilirsiniz..

Umarım bir nebze yardımcı olmuştur..
Hepinize zehirrr gibi siğaralar ve bol hasatlı bol dumanlı günler diliyorum
Sağlıcakla...
merhabalar kral bu boveda nem regülatörü 8 ve 67 gr var başka bir yorumunda 8 gr yeterli demişsin aptalca bir soru olacak gibi 1 lt cam kavanoz için 1 nem regülatörümü gerekiyor 5 kavanozumuz varsa 5 tane alacaz doğrumu kanka
 
Ü

Üye silindi 20072

Guest
merhabalar kral bu boveda nem regülatörü 8 ve 67 gr var başka bir yorumunda 8 gr yeterli demişsin aptalca bir soru olacak gibi 1 lt cam kavanoz için 1 nem regülatörümü gerekiyor 5 kavanozumuz varsa 5 tane alacaz doğrumu kanka
Estgfrllah,kanka ben de aldigim zamanda 67 gr'lik yoktu 8 Gr lik olanindan aldım iş gördü gayet,her kavanoz için bir adet olması yetecektir
 

higthead

Jolly Green
1lt için 8gr yeterli. Ben 7lt cam kavanoza 67 olanı, 1 lt olanlara da 8 olanı kullanıyorum, memnunum.
Brolar pekı bır sey sorucam hasatı 1lt kavanozlara bolup mu kurlemek daha saglıklı yoksa daha buyuk hacımde hasatı tek bır yerdemı kurlemek saglıklı. Aslında ıkısıde kurleme ama brınde kavanozlarda azar mıktarda cok kavanozda kurlenıyor bırınde ya tek kavanozda kurlenıyor yada 2 kavanozda cok mıktarda.
 

nightowl

Üye
Brolar pekı bır sey sorucam hasatı 1lt kavanozlara bolup mu kurlemek daha saglıklı yoksa daha buyuk hacımde hasatı tek bır yerdemı kurlemek saglıklı. Aslında ıkısıde kurleme ama brınde kavanozlarda azar mıktarda cok kavanozda kurlenıyor bırınde ya tek kavanozda kurlenıyor yada 2 kavanozda cok mıktarda.
Sana ve yerine-imkanlarına bağlı, ben öncelikle 1 ay ayrı ayrı küçük ve fazla sayıda kavanoza 3/2 oranında doldurup kürledim, şimdi büyük kavanoza alıp, haftada 1-2 havalandırıyorum 10 dk yetiyo.
 

higthead

Jolly Green
Sana ve yerine-imkanlarına bağlı, ben öncelikle 1 ay ayrı ayrı küçük ve fazla sayıda kavanoza 3/2 oranında doldurup kürledim, şimdi büyük kavanoza alıp, haftada 1-2 havalandırıyorum 10 dk yetiyo.

Aynen aslında benmde aklımdakı buydu az mıktarda cok kavanozla curleyıp sonra buyuk kavanozda sadece havalandırma yapmak.Daha saglıklı curlenır. Saolasın brooooo
 
@Freew0rm Emeğine sağlık bilgilendirici olmuş kanka. peki yeni kavanozladığım(1L 2/3ü dolu) fazla kurumuş hasadı 2 hafta hiç açamıcam sıkıntı olur mu? İçine 58 boveda koyup koymamakta kararsız kaldım açılmayınca ekstra nem bakteriye vs sebep olur diye ne önerirsin?
 
Ü

Üye silindi 20072

Guest
Dostum eline sağlık boveda 62 8 düşünüyorum sen ne kullanıyorsun birde bunu kullandığımız zaman nem olcere gerek olur mu?
Kankam bende boveda kullanıyorum,nem ölçer ufak bir tane alıp kavanoz içinde okuma alırsan cok daha sağlıklı olur değerleri stabil tutarsın buda küf vs gibi sorunlarla yaşamanı tamamen ortadan kaldirir
 
Ü

Üye silindi 20072

Guest
@Freew0rm Emeğine sağlık bilgilendirici olmuş kanka. peki yeni kavanozladığım(1L 2/3ü dolu) fazla kurumuş hasadı 2 hafta hiç açamıcam sıkıntı olur mu? İçine 58 boveda koyup koymamakta kararsız kaldım açılmayınca ekstra nem bakteriye vs sebep olur diye ne önerirsin?
Kanka merhaba muhakkak koymalisin kavanoz icine fazla kurumus hasadın bir hafta kadar açılmaması,içerisinde kalan nemi bırakmasını sağlayacaktır fakat genede arada sırada kontrol etmekte fayda var imkanın varsa tabi emeklerin ziyan olmaması açısından
 

muttymutty

Yeni üye
Kanka merhaba muhakkak koymalisin kavanoz icine fazla kurumus hasadın bir hafta kadar açılmaması,içerisinde kalan nemi bırakmasını sağlayacaktır fakat genede arada sırada kontrol etmekte fayda var imkanın varsa tabi emeklerin ziyan olmaması açısından
kanka peki bu 8 gr lik boveda ne kadar kullanilir süresi nedir 2 grow kürleyebilir miyim ya da bir grow icin uzun kürleme yapar mi 3-5 ay
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Night owl Night owl:
    ******** ***** ********* ****** ** * ******* * **** ********** *** ******** ***** ***** **** ** ******** ***** * ******* * * ****** ********** hahahaha***
  • Night owl Night owl:
    **** **** ******** ******* ****** ** *****
  • lavrens lavrens:
    ***** ****** ****** ****** hahahaha hahahaha *********
  • A active661:
    ***** *******
  • K keyifpezevengi:
    ******** ** ******** ***** ** hahahaha***** ***** ** ***** ****** ****** ******* hahahaha
  • A active661:
    *** **** ***** **** ******
  • Night owl Night owl:
    ***** *** ***** **** ******* ********** ***** ****** ****** ****** hahahaha hahahaha *********
  • Night owl Night owl:
    ***** * * ** ****** hahahaha ** ******** ***** ** hahahaha***** ***** ** ***** ****** ****** ******* hahahaha
  • A active661:
    *** ******* ****** hahahaha ********** *** ***** **** ******* **********
  • Night owl Night owl:
    ***** ****** *** **** ***** **** ******
  • A active661:
    *****
  • Night owl Night owl:
    ***** hahahaha** *** ******* ****** hahahaha *****
  • Night owl Night owl:
    ***** ***** *********
  • A active661:
    ***** ***** ***** *** ******* **
  • A active661:
    **** ***
  • Night owl Night owl:
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha*
  • Night owl Night owl:
    ** ****** **** ****** ****** *** ******** ***** **** ** ****** ** hahahaha ****** *** **** ***
  • A active661:
    ****** *****
  • A active661:
    ******* ****** ******** hahahaha****** **** ****** ***** ****** ********* *********
  • A active661:
    ***** ***** **** *****
  • Night owl Night owl:
    ***** ****
  • Night owl Night owl:
    ***** ** **** **** ******
  • Night owl Night owl:
    ******* **** ******* ****** *****
  • lavrens lavrens:
    *** *** ***** hahahaha* ****** ***** ******** ********** **** ***** ***** ***** *********
  • lavrens lavrens:
    ***** *** ******** ****** **** ****** ********* ****** *****
    lavrens lavrens: ***** *** ******** ****** **** ****** ********* ****** *****
    Üst